banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 31 Avg 2011, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
pa jeste, glupo je. al mislim da se ovaj postar zajebo kad je to rekao, pa su ga onda kolegice morale podrzati :D
inace, po vecinu paketa idem u postu. ali, spletom okolnosti, danas bijah kod kuce u to vrijeme kad je dolazio :D
inace mi nisu to naplacivali za pakete iz BIH, al kazem, isla sam po njih.

trebala sam ja njemu reci, okej platicu, da vidim uplatnicu. jer za one 3,10KM budu one zute uplatnice, 2 ili 3 primjerka. 2,10 je carini za pregled, a 1KM je provizija retardirane poste. ne znam po kojem osnovu bi naplatili 3KM za nosenje posiljke. :-? i ja prvi put cuh danas za to.

@Choban: da nemas slucajno taj pravilnik :moli: zivo me zanima.. a da ne kopam po ovih 60ak strana..
naci cu im ja rupu u tom pravilniku! :D hihi

e da, sto se tice otvaranja, 100% mi nikada nisu otvorili niti jedan paket, znaci samo nalijepe centimetar trake i prave uplatnicu.. i mislim da to ide principom eci-peci-pec :D
mislim da mene zeza to sto su mi zapamtili ime, svako malo neki paket :D
nedavno mi je stiglo 5 paketa na maminu i tatinu adresu, i za samo 3 sam platila... inace, na svojoj adresi od pocetka ove godine sam to placanje izbjegla svega 2 ili 3 puta, a bilo je paketa i paketa.. i paketa :D

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Kod mene je pravilo

Koverte koje mogu stati (uglaviti ) u sanduce se ne placaju, a one malo vece koje licno primim platim 3.1KM.

Evo i jutros nasao u sanducetu posiljku iz UK ( stigla za 6 dana )

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Znas kad ce ti je on ubaciti u sanduce (iako moze stati) ako je na njoj vec nalijepljen komadic selotejpa i spremno da uzme 3.1KM carinskog pregleda.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A prodaje li neko od vas na 3...2...1? ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni su naplacivali i na minimalne paketice u kojima je bukvalno 1$ vrijednosti :roll:
3..2..1 ne znam sta je osim ako nije p.i.k :D

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vidi na Googlu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
Carinski zakon BIH
http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/?id=3229
Samo koristite ctrl+f posto ima preko 600 strana :P

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

aaaa svaka cast!! ;)

nego, ja narucila cipele od 60funti. i na paketu ce pisati vrijednost i sve... i nije od privatne osobe. sta mislite hoce li postesprske nesto naplatiti? :? mislim, nesto vise od 3KM :D

i treca stvar, za sta ste sve placali carinu i koliko?
npr.ako narucim neki set za nadogradnju noktiju, tu dodje lampa i tako jos neke gluposti, kako bi to proslo?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
ne bi trebalo ... ja sam narucivao sve i svasta u vrednosti od 1-100 funti .. i nikad do sad nisam platio carinu ... Uvijek kad kupujete nesto kontaktirajte prodavaca i zamolite ga da stavi vrstu posiljke Gift, ako nece recite da ne stavljaju racun u posiljku ... meni je do sad uspjevalo ...

I jos jedna informacija svima koji koristite paypall ... Odskoro je paypal omogucio da se koriste i debitne kartice. I ja sam probao mogu proci kartice UniCredit Banke, NLB i Reiffeisen banke a cuo sam, nisam probao Hypo, vazno je da je Visa Elektron ili MasterCard ali da ima na poledjini pored potpisa ona 3 broja.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pa to nije bas od skoro, bar za Reiffeisen.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stigla neka sitnica za iPod iz Kine jutros. Nisam platila nista naknadno, wooo.

P.S. Stigao paket za 11 dana. :o

Poslednji put menjao Ipanema_ dana 05 Sep 2011, 11:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
tajlandski_svitac je napisao:
I jos jedna informacija svima koji koristite paypall ... Odskoro je paypal omogucio da se koriste i debitne kartice. I ja sam probao mogu proci kartice UniCredit Banke, NLB i Reiffeisen banke a cuo sam, nisam probao Hypo, vazno je da je Visa Elektron ili MasterCard ali da ima na poledjini pored potpisa ona 3 broja.

није баш тако, тј. није од скора. од почетка ове теме, тј. одавно, људи су писали да се могу користити дебитне картице, али само оне које имају тај троцифрени број. па и ја имам дебитну картицу рајфајзен банке и то већ доста дуго времена. и већ се причало о овоме.

може та картица из рајфајзен, затим уникредит, комерцијална. НЛБ прије није могла пошто сам имао и њихову картицу, осим уколико није сад нешто промјењено

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
Znam da je Reiffeisen mogla odavno ... ali ove druge nisu ..Bar koliko ja imam informacija ... Ja sam koristio kreditnu karticu UniCradit Banke i pokusavao sam do prije mjesec dana nije mi prihvatao debitn.Tek prije nekih mjesec dana mi je prihvatio, pa sam onda probao i druge kartice ...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne bi trebalo ... ja sam narucivao sve i svasta u vrednosti od 1-100 funti .. i nikad do sad nisam platio carinu ... Uvijek kad kupujete nesto kontaktirajte prodavaca i zamolite ga da stavi vrstu posiljke Gift, ako nece recite da ne stavljaju racun u posiljku ... meni je do sad uspjevalo ...

.......

nije privatna osoba, kazem, vec firma, asos, a oni na svakom paketu napisu vrijednost.
posto su cipele u pitanju, nadam se da me nece zezati :D

jel ima neko karticu komercijalne?
koliko sam skontala vecina koristi raiffeisen.. je li komercijalna banka povoljnija, u smislu toga da pri konverziji valuta uzima manju proviziju i da ima povoljniji kurs?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kupovao sam na ebayu, i sve proslo ok. Nakon par minuta, kupim drugi artikl, htjedoh i njega da platim, medjutim nije moglo. Dobijem Error Code #10417. Googla sam malo po netu, medjutim nista. Poslao sam prodavcu poruku ako moze da se otkaze narudzba, ili kaze ako ima neki drugi (npr.posaljem mu direktno novac sa paypala). Je li imao ko slicnu situaciju, i kako je rijesio ako jeste?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je sistem protiv sopingoholicara.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Tommy Vercetti je napisao:
Kupovao sam na ebayu, i sve proslo ok. Nakon par minuta, kupim drugi artikl, htjedoh i njega da platim, medjutim nije moglo. Dobijem Error Code #10417. Googla sam malo po netu, medjutim nista. Poslao sam prodavcu poruku ako moze da se otkaze narudzba, ili kaze ako ima neki drugi (npr.posaljem mu direktno novac sa paypala). Je li imao ko slicnu situaciju, i kako je rijesio ako jeste?

Samo trazi od kupca da ti posalje zahtjev za placanje na PayPal, onda odes direktno na PayPal i platis... Ali prvo provjeri da na PayPalu vec nemas zahtjev (tj, kako je Ebay povezan sa njim, a obavezao si se da ces platiti, mozda su vec poslali zahtjev, ako ne, onda kontaktiraj kupca)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15

da si ti ziv i zdrav, Unicredit visa electron fercera skoro 3 godine :)

p.s. moram da se ogradim, ovo vazi za Unicredit - Mostar, za Unicredit BL ne znam, moguce da nije moglo.

Inace da dodam, od kada sam montirao xxl sanduce ispred kuce placanje onih 3.1 km se rapidno smanjilo, probajte, isplati se :)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:

zanemari ovo gore sto je archangel naspisao, to nema veze s ovim :D
zovi raiffeisen bank call centar, 033 75 50 10 i trazi da ti "poniste/ociste frekvencije" na kartici. to ti se desava kada u kratkom roku imas jako puno isplata sa kartice. to je neki njihov sigurnosni sistem, ko ce ga znati. meni su objasnili da je to normalno i da svaka kartica ima limit. moje iskustvo je da se to desi nakon 10 transakcija u roku od 24h. znaci, danas ako imas 10 uzastopnih transakcija, 11tu neces moci izvrsiti, javice ti se error code. onda moras sacekati 24h da se to samo odblokira ili zvati njih da ti odblokiraju.
pitace te prvih 6 i zadnje 4 cifre kartice, ime i prezime, datum rodjenja i djevojacko prezime majke (ako se zenska javi onda ce traziti i adresu na koju stizu izvodi) :D
to je to, u principu gotovo je za 2 minute ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

inace, najnovija situacija s postom. u subotu mi stigao paketic od drugarice iz brckog, i navodno mi je postar ostavio obavijest. ali defakto nije to uradio. juce zovu oni i pitaju da li ja mislim da dodjem po to, oni bi da vracaju. skoknem ja do poste, kaze meni zenska 10feninga lezarine. wtf? zar to ima kod nas? :D mislis, hebes 10f, al smijesno mi je bilo :D
opet su mi danas za asos naplatili 3.10. i juce isto.
sad cekam onaj od 60f :cool:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]