banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Boris Pećanac (28) iz Banjaluke zaprijetio je danas da će se zapaliti ispred hotela "Bosna" u centru Banjaluke jer mu je, kako tvrdi, Predrag Sladojević, vlasnik bivšeg motela "Tajna", ostao dužan 2.500 KM na ime neisplaćenih plata.

Ovaj mladić je oko 14 časova obavijestio policiju da se nalazi u Karanovcu, te da će za 15 minuta doći pred hotel "Bosnu" i zapaliti se.

"Policija je odmah obavijestila vatrogasce, koji su takođe u rekordnom vremenu stigli pred glavni ulaz u pomenuti hotel", ispričao je izvor "Nezavisnih" blizak policiji.

Dodao je kako policija nije odmah imala opis osobe koja je zaprijetila da će se zapaliti, pa su policajci zaustavili nekoliko "sumnjivih" koji su prolazili pored hotela u centru grada.

Oko 15 časova ispred glavnog ulaza u hotel pojavio se mlađi muškarac, držeći plastičnu flašu od pola litra u kojoj se nalazio benzin.

Ovo je bio znak policiji, ali i vatrogascima, koji su obukli protivpožarna odijela i stali u neposrednu blizinu Pećanca.

Mladić je rekao kako se zove, te da je on osoba koja je pozvala policiju, a zatim je već okupljenim novinarima ispričao razloge zbog kojih se odlučio zapaliti.

"Radio sam u motelu 'Tajna' kao konobar godinu dana i isplatili su mi svega dvije plate. Ostali su mi dužni oko 2.500 KM i kada sam rekao vlasniku Predragu Sladojeviću da ću ga tužiti, on mi je odgovorio da tužba na sudu neće proći, jer sam cijelo vrijeme radio na crno", ispričao je za "Nezavisne novine" vidno uzbuđeni Pećanac, dodavši kako on nije jedini radnik kome je pomenuti Sladojević ostao dužan.

Pećanac je pojasnio kako je tokom njegovog rada u pomenuti motel ušla i inspekcija, te ga zatekla kako radi na crno.

"To je vlasnik zajedno s inspekcijom uspio zataškati", ustvrdio je Pećanac.

Nakon što je dao izjavu novinarima, Pećanca su priveli policajci i odveli na saslušanje.

Prilikom ulaska u policijski automobil, Pećanac je dobacio: "Pozdravite mi puno Ranku Mišić", i otišao. Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS, kazala je kako joj nije poznat Pećančev slučaj, te kako joj takođe nije poznato da se ovaj radnik obraćao Savezu sindikata za pomoć.

Sladojević je potvrdio da je Pećanac radio u motelu, ali je istakao kako mu nije ostao dužan.

"Danas je 1. u mjesecu, pa ni u ministarstvu se ne dobije prije novac", kazao je kratko Sladojević.

Nakon što je upoznat s izjavom Pećanca da mu je bivši poslodavac isplatio tek dvije plate za godinu dana, Sladojević je odgovorio da ni on nije toliko radio u motelu "Tajna", a zatim završio da ne želi dalje pričati preko telefona.

(BLLIVE)

Bravo, svaka čast, svi smo uz tebe. Tjeraj do kraja.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Bolje je dzaba lezati, nego dzaba raditi.

Koji mu je toliko radio bez plate?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
E sad, ako je stvarno radio na crno neće mu ni Ranka Mišić pomoći taman izgorio. Šta kaže Ranka: nije se obraćao za pomoć Sindikatu :roll: Koliko ih lično znam da prijavljuju rad na crno u Inspekciju rada pa ništa - ujeo vuk magarca. Kao da je nekome od njih stalo do obespravljenih radnika, jedva čekaju takve slučajeve da mogu uzeti mito od "gazde".
Šta će jadan zavlačio ga ovaj godinu dana, obećavao sigurno dobro je i otišao, da sam na njegovom mjestu preboljela bih to i potražila drugi posao - ne vrijedi se sa rogatim bosti.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Najjace najaviti policiji 15 minuta ranije da ces se zapaliti.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
To je poziv u pomoć.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dok je ovaca, bice i vune.
Ja ga j.... ako je on u pola Banjaluke morao raditi na crnjaka i toliko cekati na plate... Ako je tako, onda ova bijeda iz manjih i udaljenijih mjesta ne treba ni ocekivati platu prvu godinu :confused2:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 21:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
a bas bi to gazdi nastetilo ,,,,,al bas! 8) :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Radio godinu, dobio dvije plate, ostao mu dužan oko 2500 KM. Znači dug 2500KM : 10 mjeseci = 250KM mjesečno.
Ja mislim da malo lagi, konobar da radi za 250KM mjesečno? Za to još nisam čuo

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 21:57 
Veteran
Veteran

sta je tu cudno? tolka je konobarska tarifa na crnjaka i baksis, a mozda gazda doda jos nesto,, ako mu se "svidi" 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
sta je tu cudno? tolka je konobarska tarifa na crnjaka i baksis, a mozda gazda doda jos nesto,, ako mu se "svidi" 8)

To možda u tvom selu

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 22:18 
Veteran
Veteran

jest! dosta ih je tako na crno radlo za 2ookm , a gazda davo i po 20kmdnevno i taxi placo , trazi se samo ,, "nadprosjecna" zgodnoca,,, 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 22:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
meni sestra radila u Doboju za pisljivih 250, i to ono kad ih vidi..smucilo joj se, i kad su ljudi napravili ceh ona pokupila pare i napustila..

cuj raditi toliko dugo, a konobar si i imas pristup kasi...stvarno bosanac..

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jbg, ako je neko toliko naivan da radi 10 mjeseci, ili 12, kod privatnika, na crno, bez plate....

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
sve mi je jasno al nikako da skontam što je sebe htio zaplaiti ... što njemu nije lokal zapalio ????

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 10:49 
Sam pao, sam se ubio, jebiga...jel' ga neko tjerao da radi na crno...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
E jebi ga sad TensSa...Ko ga tjerao? Lik je očigledno imao milion ponuda za posao, ali je izabrao da konobari na crno jer mu se sviđa dinamika posla i faktor rizika?
Mislim trebao je i on nakon dva mjeseca bez plate dati otkaz...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Fino je nama da se malo zayebavamo, i tako... nažalost, nije usamljen slučaj uopšte. Hajd sad, i on je budala ispao samo takva, ima 28 godina, ipak može naći nešto bolje. Ali znam ljude kojima malo treba do penzije i rade isto tako, po godinu bez plate, čekaju, slušaju obećanja, a nemaju baš puno izbora i ne znaju kud bi.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 11:02 
Ma znam, shvatam da ga natjerala muka, ali jebiga...kad je drzava u k...u, obican gradjanin moze samo da suti i trpi...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Shvatam ja da nužda ne bira, al najgora je opcija konobariti tako...Znam četvoro petoro ljudi, zaposle se na crno, dogovore se za platu od 300, prvog mjeseca je uredno prime, drugog već dobiju 200-250, trećeg ni toliko. A rade po desetak sati, a ako su i druga smjena, moraju još sat i po, dva ostati da očiste kafanu. I onda povrh svega šef te jebe u mozak...Nije ni čudo što je ovaj mislio da se zapali...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Jadan čovjek, kako je krenulo - ispašće da je on glavni negativac.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]