banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
MV je napisao:
Miskoooooo, ajde reci nam onda o cemu se radi u Rep muzici ili densu npr

Ne slusam ni to, RAP moze i nekako proci ali DENS, ako se GRU smatra RAP-erom, pjesme poput Srce, Adrenalin dzanki, Pravo u raj, Ljuba i slicne ne pjevaju o gore pomenutim terminima.
Americke RAP-ere ne slusam pa ne mogu da se izjasnim ..

Sta te jos interesuje ?

Vrh

Tema posta: Re: Hehe
PostPoslato: 12 Nov 2003, 08:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Okt 2003, 06:53
Harvester je napisao:
Marakana, hvala ti što si nam """suptilno""" nagovijestio da si proputovao pola svijeta, ali ne vidim potrebe da se to naglašava kad je ovde riječ o muzici.
U svakom slučaju, volio bih kad bi mi objasnio kako OPERA može da ti bude bliža od muzike s područja na kom si rođen i gdje si odrastao. Prvo nas napadneš zbog preferiranja strane muzike a onda razvežeš o italijanskim operama, vrlo zanimljivo.

Ja nisam nigde napisao da mi je opera bliza od muzike podrucja s'kojeg dolazim,najradije slusam Bregovica i Vangelisa,a kao sto je poznato obadvojica su Balkanci (isto kao i ja).

Misk0
nemam nista protiv bluza,naprotiv i ja ga slusam,ali u svakom slucaju mnogo mi je bliza muzika vec pomenutih etno muzicara,a i bluz je na odredjen nacin etno muzika isto kao i kantri ili mozda gresi???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 09:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Bluz, jel to bi ona crnacka duhovna muzika koju su izmislili robovi ? :angel:

MV

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2003, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Marakana je napisao:
Misk0
nemam nista protiv bluza,naprotiv i ja ga slusam,ali u svakom slucaju mnogo mi je bliza muzika vec pomenutih etno muzicara,a i bluz je na odredjen nacin etno muzika isto kao i kantri ili mozda gresi???

Ne, ne grijesis ali to je tvoj ukus i tvoje misljenje ... ne mozes generalizovati to .
Ja takodje obozavam Balkaniku ali oni su u zadnje 2-3 godine izdali jedan CD koji sam izlizao vishe .... dok recimo Teofilovice i ne slusam toliko a opet slusam makedonsku Anastaziju koja pravi isto tako etno muziku, slusam jednog grka, irce i mnoge druge etno muzike i svidjaju mi se i duhovno me ispunjavaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MV je napisao:
Bluz, jel to bi ona crnacka duhovna muzika koju su izmislili robovi ?

Da, znaci samo crnacki robovi mogu da je slusaju i razumiju?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2003, 14:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Okt 2003, 06:53
misk0 je napisao:
Ne, ne grijesis ali to je tvoj ukus i tvoje misljenje ... ne mozes generalizovati to .
Ja takodje obozavam Balkaniku ali oni su u zadnje 2-3 godine izdali jedan CD koji sam izlizao vishe .... dok recimo Teofilovice i ne slusam toliko a opet slusam makedonsku Anastaziju koja pravi isto tako etno muziku, slusam jednog grka, irce i mnoge druge etno muzike i svidjaju mi se i duhovno me ispunjavaju...

Medjutim mislim da se tema zove nasa kultura.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2003, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Marakana je napisao:
Medjutim mislim da se tema zove nasa kultura.

Da, ali ti si tvrdio da svaku osobu duhovno najvishe moze ispuniti samo etno muzika sa prostora gdje se rodio a ja tvrdim da nije tako .

Vrh

Tema posta: Ah...
PostPoslato: 12 Nov 2003, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pošto Marakana sluša Vangelisa, koji mi je jedan od omiljenih kompozitora, izgubio sam želju da se dalje svađam, pa ću sad samo da čitam šta vi ljudi pišete. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
sama tema nosi naziv nasa kultura..no imate jako kulturnih ljudi koji slusaju narodnu, gradsku muziku....a opet imate i one koje vole turbo folk tj. drugu vrstu narodnjaka koji pichi ispod nekog satora iz zlatnog grla :D neke golitjave pjevaljke....i o kulturi tih malo je diskuabilno pricati.... :D

a to da neko mora isklucivo da uziva uz domacu muziku tj. onu odakle potice..pa to se ne moze reci nikako... :-?

ja volim da slusam od domaceg pop-a, rock-a, dance-a, a kad su neka veselja, pa bogami i cirilicu pomalo 8) bila sam cak i na nekim zborovima(silom prilika i zbog ringispila i balerine :D )i cisto da se licno uvjerim u mentalni sklop nekih koje ta vrsta zabave odusevljava..... :D

a licno slusam i klasiku i latino, i jazz i etno i latino i salsa i vangelisa i ............sve sto mi prija uhu u odredjenom trenutku... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 09:59 
Početnik
Početnik

gipsy_girl je napisao:
a opet imate i one koje vole turbo folk tj. drugu vrstu narodnjaka koji pichi ispod nekog satora iz zlatnog grla :D neke golitjave pjevaljke....i o kulturi tih malo je diskuabilno pricati.... :D

Cesto se ispod toga istoga satora mogu vidjeti i primjerci "kulturnih", jer tu se ne radi toliko o muzici koliko o picu i golisavoj pjevaljci !!!

A da pod tim istim satorom pjeva nekakav golisavi i zgodni mladic ti bi ako ne usla onda bar zastala pored toga istoga satora, zato nema potrebe da se o ovome dalje prica, po meni :D

P.S.
I "kulturni" nisu uvijek takvi, sta vise....

MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da ovde ima par diskutanata koji ne vjeruju da moze da se zivi bez narodne muzike da to jednostavno mora biti tako ....
Da koliko god ti slusao zabavnu i stranu muziku da ti se dusha automatski otvara na narodnjake ..

interesantno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Evo,ja bas ovih dana na netu pokusavam naci sevdalinke,izvorne narodne pjesme,starogradske...pa ako neko ima dobar link gdje se sve to moze naci u mp3 formatu,bila bih zahvalna...
Slika
Naime,toga ili ima jako malo na netu ili ja ne znam naci to sto trazim. :(

Inace slusam sve.
Mada preferiram nasu pop-rock muziku.
Balasevica bih posebno izdvojila. Slika

(To da sam nekulturna znali ste i bez spominjanja sevdalinki i narodnjaka Slika )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2003, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Mislim da dijeliti ljude na osnovu muzike koju slusaju je blago receno "plicak"..i mislim da osoba koja nekog okarakterise kao nekulturnog ili cobana,a sve na osnovu muzike koju doticni/a slusa, moze slobodno da se zapita koliko i sam/a"vrijedi".
Postoji masa drugih po mom misljenju bitnijih stvari, na osnovu kojih procijenjujem osobu. Kako bi bilo recimo da upoznate osobu, dopadne vam se, izgleda 'normalno', razgovara na civilizovan nacin, ne pljuje po ulici, ne psuje, nije ubila/o,ukrala/o, voli knjige, druzenje..i na kraju vam 'saopsti' kako joj je simpaticna Ceca, Aca Lukas ili neki slican lik..??!! :o
A sa druge strane upoznate osobu koja je olosh, do srzi pokvarena,samoziva, i obozavaaaa Floyd, Stonse,EKV,Haustor,Disciplinu,Straitse,...mogla bih do sutra da nabrajam..i da 'otkidam' na tu osobu, ali pod uslovom da mi 'promakne' prvi dio recenice. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 21:08 
Početnik
Početnik

misk0 je napisao:
Mislim da ovde ima par diskutanata koji ne vjeruju da moze da se zivi bez narodne muzike da to jednostavno mora biti tako ....
Da koliko god ti slusao zabavnu i stranu muziku da ti se dusha automatski otvara na narodnjake ..

interesantno ...

Na koga li se ovo odnosi samo da mi je znati.... :roll: :roll: :roll: ???

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MV je napisao:
Na koga li se ovo odnosi samo da mi je znati.... :roll: :roll: :roll: ???

Prepoznace se onaj ko misli tako .... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]