banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 11 Apr 2011, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Прије неколико дана сам инсталирао Win7 и у њему примијетио под Network различита имена типа: Duska-PC:Duska, Vuze on PC, Djordje:PC... и тако даље и тако ближе...
Сконтао сам да је у питању некакав File Share бла, бла (ако сам уопште добро сконтао)... али не знам како да то искључим. Чачкао сам подешавања - Network discovery off и томе слично, али без успјеха. Само кад сам offline тога нема. Зна ли неко искуснији како да се тога ријешим? :confused1:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Evil_Dead je napisao:
Прије неколико дана сам инсталирао Win7 и у њему примијетио под Network различита имена типа: Duska-PC:Duska, Vuze on PC, Djordje:PC... и тако даље и тако ближе...
Сконтао сам да је у питању некакав File Share бла, бла (ако сам уопште добро сконтао)... али не знам како да то искључим. Чачкао сам подешавања - Network discovery off и томе слично, али без успјеха. Само кад сам offline тога нема. Зна ли неко искуснији како да се тога ријешим? :confused1:

Network Discovery Off jednostavno pogasi vidljivost i dostupnost tvoga računara u sklopu mreže. Tako da ti ostali ne vide tvoj računar, ali kod njih je to uključeno i ti njih vidiš (e da li možeš i da pristupiš, to već zavisi od dodatnih restrikcija i podešavanja).

Pretpostavljam da si negdje u LAN-u sa tim korisnicima. Zato ih i vidiš kad si u mreži sa njima. Pretpostavljam i da to nije neko obavezno poslovno okruženje (domain-sko nije sigurno). U tom slučaju ukoliko ti smeta to što ti njih vidiš, (iako oni tebe ne vide) najjednostavniji način je da promijeniš naziv Workgroup-e u kojoj se nalaziš koja vjerovatno i kod tebe kao i kod njih po default-u nosi naziv "WORKGROUP".

Dakle:
Control Panel\All Control Panel Items\System
Pod stavkom "Computar name, domain and workgroup settings" ideš na "Change settings" i onda na otvorenom tab-u "System Properties\Computar name" idi na "Change" i promijeni naziv "Workgroup" u nešto sebi proizvoljno. To bi trebalo da bude dovoljno.

Nadam se da je bilo dovoljno detaljno objašnjenje.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Покушао сам, али без успјеха. Промијенио назив workgrup и све то...
Иначе, ово је мој лични рачунар, није пословни, није дио "радних група", никад га за то нисам користио и не мислим.
Али, добро...ако није ништа страшно мораћу се навићи на то ваљда. Хе,хе, ево сад их је 40, неки са све именима и презименима - Ћетојевић, Косић има и Муамер и Југо...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
који провајдер користиш?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čekaj, polako...

Da li ti govoriš o računarima koje "vidiš" u Network-u, odnosno LAN-u ili su to nazivi Wireless mreža koje hvataš preko Wireless adaptera?

Ako je ipak ovo prvo, onda stvarno moram i ja pitati kojeg ti to provajdera koristiš? Ja sam jednom Netscan alatom pronašao tako računara na mreži kod koleginice koja koristi BLIC-ov kablovski net, ali nisam probavao pristupiti. Sad si me zaintrigirao, pa mi dođe da probam ponovo. Naravno, ja sam bezobrazan, ti ne moraš biti. :-P

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Елта је у питању, кабловски нет.
Нисам на Wireless-u, никад нисам био. Ако сам ја добро схватио, то има некакве везе са WMP Sharing. Бар тако пише кад отворим Properties тих, шта су већ...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Tako ti je to kod Elte, sve je jedan veliki bridge i vidi se hrpa drugih računara... doduše, sad lagano prelaze na DHCP, NetBIOS je izblokiran (čini mi se), tako da se ovo ne bi više smjelo dešavati...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А, то је то значи. Дакле ништа битно... Јесте да ме нервира да их видим тамо, ал шта је ту је. Хвала на одговору.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja sam na Elti ali nemam to pod Network, nikad nisam ni imao. Osim ako ne gledamo na istom mjestu u Win7.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Windows Explorer па у лијевом панелу Networks, онда приказује ово о чему говорим.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 18:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Caka je kako ti je podešena IP adresa na mrežnoj karti. Ako staviš neku "standardnu" IP adresu (tipa 192.168.1.1, što obično ljudi stavljaju da bi eliminisali grešku Limited or no connectivity), svako ko je stavio adresu iz tog opsega će se pojaviti u My network places. Isto tako se može pojaviti Windows has detect an IP address conflict ako je neko ukucao istu IP adresu. Ovo se da isfiltrirati, ali ovi iz Elte to nisu mogli (ili nisu znali) uraditi...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 22:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Dec 2010, 13:47
Da čovjek ne povjeruje. Baš mi se ne da da sperim desktop računar kako "Bog zapovjeda". Prvo sam skinuo neki win 7 iso koji kad sam narezao nije bio butabilan. Zatim sam uzeo od prijatelja DVD instalirao, sve super. Dok nisam stavio service pack 1. Onda sam primjetio da mi USB-ovi rade samo kao 1.1. progooglao i našao temu koja kaže da to zna da se desi ukoliko stavljate SP1 naknadno a ne odmah prilikom instalacije. Ganjao tako malo računar, promjenio grafičku i sada odlučim da to sredim. Skinem win 7 ultimate SP1, stavim, pokrenem instalaciju i onda mi napiše "a required CD/DVD driver is missing". Progooglam i opet vidim da zna da se dešava. Dakle, pitanje, ima li neko Windows 7 ultimate x64 sa integrisanim SP1 da sve šljaka kako treba i da li može nekako da mi prebaci? Unaprijed zahvalan.
P.S. Kako znate koji je build windows-a? Tek nakon instalacije ili i prije same instalacije? Takođe, da li se SP smatra nekim "buildom"?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prilikom update pimjetio sam i Win Defender, čemu služi i kako se aktivira? Mogu li ga isključiti ako nije neophodan?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Duke je napisao:
Da čovjek ne povjeruje. Baš mi se ne da da sperim desktop računar kako "Bog zapovjeda". Prvo sam skinuo neki win 7 iso koji kad sam narezao nije bio butabilan. Zatim sam uzeo od prijatelja DVD instalirao, sve super. Dok nisam stavio service pack 1. Onda sam primjetio da mi USB-ovi rade samo kao 1.1. progooglao i našao temu koja kaže da to zna da se desi ukoliko stavljate SP1 naknadno a ne odmah prilikom instalacije. Ganjao tako malo računar, promjenio grafičku i sada odlučim da to sredim. Skinem win 7 ultimate SP1, stavim, pokrenem instalaciju i onda mi napiše "a required CD/DVD driver is missing". Progooglam i opet vidim da zna da se dešava. Dakle, pitanje, ima li neko Windows 7 ultimate x64 sa integrisanim SP1 da sve šljaka kako treba i da li može nekako da mi prebaci? Unaprijed zahvalan.
P.S. Kako znate koji je build windows-a? Tek nakon instalacije ili i prije same instalacije? Takođe, da li se SP smatra nekim "buildom"?

Ovaj ja imam sa integrisanim SP1. Velicina je 3.09GB. Sve radi OK.
7601.17514.101119-1850_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD
MD5: 56a26636ec667799f5a7f42f142c772d
CRC: 8589ee18

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 16:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

To je prva RTM verzija. Postoji novija verzija ISO fajla koja ima integrisan patch koji rješava problem imena kompjutera koji sadrži samo brojeve...
Kod:
File Name: en_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_u_677332.iso
Date Published (UTC): 5/12/2011 2:46:21 PM
Last Updated (UTC): 5/12/2011 2:46:21 PM
SHA1: 36AE90DEFBAD9D9539E649B193AE573B77A71C83
ISO/CRC: 992B8FCD

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
http://planb.tportal.hr/omg-plus-lol/14 ... ndows.html

Ja sam uvek mislio da je slika izmisljena :D

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
http://www.panoramio.com/photo/35031365
Heh, baš si zanimljivu stvar iskopao.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Biće vina :D

Slika

Može i ova na desktop ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 22:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
imam problem sa brisanjem foldera sa desktopa
Kada sam instalirao M2TW pomoću winzipa sam extract-ovao sve u 2 foldera na ekranu MTW1 i MTW2. U prvi sam stavio 1. cd a u drugi 2.cd. E sad je problem nakon sto sam to sve instalirao ne mogu obrisati MTW2 sa desktopa dok sam 1. uspio.
Slika
nzm sta moram zatvoriti ili uraditi da bih ga makeo sa desktopa

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A da ti taj iso nije "mountovan" u neki virtuelni drive tipa Daemon Tool ili sl? Restartuj komp, probaj ponovo?!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]