banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2011, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Scarlet Street (1945), Fritz Lang
Slika
Potpuno sam zaboravila da sam ovaj film nekad davno već gledala. I neka sam ga ponovo pogledala jer me ovoga puta oduševio. Podsjetio me na to koliko i zašto volim noar. I najradije bih ga pustila još jednom.
Ono što možda i najviše volim u noaru je kompleksnost priče i saosjećanje koje gledaoc stekne prema glavnom liku negativncu (a svi su uglavnom negativci), tako da ga na kraju i opravdava.
Edward Robinson je brilijantan! Joan Bennett prava zlica, a Langova režija savšena. Razmišljam da li mi se i jedan noar ovoliko dopao, jednostavno mi sve sjeda. Toliko je upečatljivih scena, da ne znam koju prvu da izdvojim: razgovor u bašti kafea, svjedočenje ili scenu kad glavnog lika sustiže grižnja savjest.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 01:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Captain America - Ok, otisao sam jako niskih ocekivanja... i film mi je bio grozan, cak i sa tim.
Cak su me i efekti razocarali. Zar stvarno za ono da se potrosi $140 miliona, gdje je Big Ben uz gomilu zeppelina u pozadini na matte-u, a kapetan pak skace iz eksplodirajuceg tenka sa animacijom B produkcije?
Da ne pricamo o prici i o nekim detaljima, kao sto je sam kraj (prvog) filma -- na mapi se prikazuje da je avion vec iznad New Englanda, negdje iznad Nove Skotske i odjednom prizemljuje na led. Right.

2/10

spavac je napisao:
Captain America - aj znam da Hollywood prodaje svakojaka sranja, al tacno se pitam sto sam konj pa svasta gledam...

I ja to pomislih. Mozda jedino da sam gledao Green Lantern poslije, kao Vanja, pa da mi se ovaj ucini ok, u poredjenju. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 01:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci i ti pomislih da sam konj..thanks for your support.. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pogledah nove Pitare iz Borika: u drugačijim vodama (Vrbasa), sjajan film i sve ono što sam očekivao od njega - uspio sam još svašta uraditi dok sam ga gledao, a opet uspješno pohvatah sve konce radnje.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 11:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
znaci i ti pomislih da sam konj..thanks for your support.. :D

:D

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
The Limey (1999.)
http://www.imdb.com/title/tt0165854/
Odličan Soderberghov triler, Terrence Stamp briljira. Dosta pamtljivih scena.

Portrait of a Lady (1995.)
http://www.imdb.com/title/tt0117364/
Za razliku od Klavira, Jane Campion je smorila u ovom filmu (kao i svakom kasnije), slaba i drvena Nicole Kidman i tek razmjerno upečatljivi John Malkovich. Christian Bale u maloj beznačajnoj ulozi.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Die Fälscher (2007)- film po istinitoj prici o jevrejskim falsifikatorima novca za vrijeme nacisticke Njemacke. Dobra drama o borbi za goli zivot i odnosu te borbe i njene ispravnosti... Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Thor

http://www.imdb.com/title/tt0800369/

Slika

Da, pojavio se BRRip :) Nisam ljubitelj stripa, ali mi je film simpatičan. Lagani ljetni hit. Dajem mu otprilike istu ocjenu kao i imdb.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
MonaLisa je napisao:
Colorful (2010), Keiichi Hara
Slika

Back to anime :) Duh iz umrlog tijela dolazi na drugi svijet i šalju ga nazad dok ne shvati koji je bio njegov grijeh. Neobična tematika i priča, mnogo zanimljivih i poučnih citata koji su i fino prikazani i dolaze do izražaja. Mnogo mi se dopada detalj sa slikom konja koji pliva iz okeana. Nije baš mali zalogaj, samo ja imam neki problem s tim da ozbiljno shvatim animirani film, bez obzira na to što ih volim gledati. Predugo traje, neke scene su se mogle skratiti a neke i izbaciti, 125min je ipak previše i nepotrebno.

Slicni utisci. Jako je lijepo uradjen i prica je interesantna, ali definitivno je mogao biti kraci. Bilo je nekih dijaloga koji su mi bili apsolutno nepotrebni, aka bila sam na rubu sna. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 13:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
pilot babo je napisao:
Thor

http://www.imdb.com/title/tt0800369/

Slika

Da, pojavio se BRRip :) Nisam ljubitelj stripa, ali mi je film simpatičan. Lagani ljetni hit. Dajem mu otprilike istu ocjenu kao i imdb.

Pogledao maloprije.Dobro.Taman ono što treba biti.Zabava. 7/10

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Maloprije pogledah The Fountain. Recimo da je zanimljiv film, priča je zanimljiva ali malo zbunjujuća i spora. Radnja se prebacuje svako malo pa je teško pohvatati kako, šta i gdje ali u suštini ideja filma je sasvim dobra, nesvakidašnja ljubavna priča pomiješana sa fantastikom i malo misticizma. Od mene jedna sedmica...

http://www.imdb.com/title/tt0414993/

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 16:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Erik the Viking (1989)

Slika

Nije loše ali sam očekivao mnogo više,budući da su ga radili pajtonovci,barem dio njih....Na momente dosadan.
Moglo je to puno bolje... 5/10

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2011, 14:07
9/11: The Falling Man

Dokumentaran film o kontroverznoj fotografiji uslikana tokom teroristickih napada 11. septembra 2001. godine, koja prikazuje covjeka koji je iskocio iz prozora Svjetskog Trgovackog Centra. Film fino pokazuje kontroverzu koju je podigla fotografija, i uopsteno nacin na koji americki narod nije htio da prihvati cinjenicu da su se ljudi svojom voljom bacali sa zgrade i zasto su otisli u zaborav.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
frida- dobra biografska drama,salma odlična u ulozi fride kahlo
Slika

pogledah još i dve simpatične avanture-willow http://www.imdb.com/title/tt0096446/ i stardusthttp://www.imdb.com/title/tt0486655/

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 18:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

8 sati zaglavljen u sjedistu i 3 filma uskocise...

Kung Fu Panda 2 - Dobar mi je kao i prvi. Simpa i opustajuci. :)

Slika

7.5/10

Rio - Kako dobra muzikaaaa i introoooo!
Isto kao i panda, jako opustajuci i dobar, mada mi je 2 crtana jedan za drugim bilo malo previse. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2wCc_J0kyjw[/youtube]

:fadein:

Slika

7/10

Biutiful - Spanski film, sa odlicnim Javierom Bardemom. Prica o njemu i njegovoj borbi sa rakom, odgajanju djece u nefunkcionalnoj porodici i sve propraceno odlicnim uvidom u nizi sloj spanskog drustva i ilegalne imigracije.
Preporuka.

Slika

8/10

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 18:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Queen to Play - francuski film...

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 22:41 
Administrator
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:

Rio - Kako dobra muzikaaaa i introoooo!
Isto kao i panda, jako opustajuci i dobar, mada mi je 2 crtana jedan za drugim bilo malo previse. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2wCc_J0kyjw[/youtube]

:

8/10

Super crtani....Treći film danas,toliko inače ne pogledam za pola godin......Mislio sam da će mi biti dosadno....Naprotiv....
P.S.
Hoću da naučim portugalski i da idem u Rio :D

10/10

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Popokatepetl je napisao:
Oldboy (2003) - sjajan film, s pravom nosi sve epitete i panegirike spjevane mu u čast

ti si tek sad ovo remek djelo pogledao!!!!
za kaznu ti saljem jedan lep maj geri!
Popokatepetl je napisao:
pa njima je Kum drugi na listi najboljih filmova :D

mene su ljudi cudno gledali kad sam rekao da nisam gledao kuma,a poslije,kad sam ga pogledao, jos cudnije jer sam rekao da je kum osrednji film.....jednako su se cudili i ljudi koji nisu gledali kuma[/quote]
FLASH je napisao:
Citizen Kane, konacno
Slika

To, Orsone!

Svega sam se nagledao, ali sto me prepade onaj papagaj sto proleti nalijevo, kad Susan ostavi Kane-a i bjezi iz dvorca, uh. :lol:

meni je sve jasno,ali zasto je ovo najbolji film svih vremena,sudeci po nekakvoj americkoj akademiji?
bojim se da postajem eugen...hejter svega zivoga i nezivoga :P

As Good as It Gets
http://www.imdb.com/title/tt0119822/
bio juce na tv...neki cudan pokusaj komedije drame...nasao sam koga vise mrzim od meg rajan...helen hant.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jbg, ostavim tako tih dobrih filmova, da se imam čim oduševiti s vremena na vrijeme :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 03:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
meni je sve jasno,ali zasto je ovo najbolji film svih vremena,sudeci po nekakvoj americkoj akademiji?

Nemam pojma. Mnogi se slazu da je precijenjen. Da sam nastavio stopama proslog semestra, saznao bih odgovor na tvoje pitanje ove jeseni, ali kako nisam, onda nista...

_zoka je napisao:
Super crtani....Treći film danas,toliko inače ne pogledam za pola godin......Mislio sam da će mi biti dosadno....Naprotiv....
P.S.
Hoću da naučim portugalski i da idem u Rio :D

Ja ne znam da sam ikad pogledao 3 filma u jednom danu prije, osim juce... ali dobro, let od 8 sati, pa se i nema sta pametnije raditi u avionu.

A to za odlazak u Rio... hocu i jaaaa. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]