banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2011, 15:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2010, 22:55
Izvinjavam se.Mislio sam na neke male kmpresore koji su namijenski za airbrush,ali rade 30 min.,pa 15 minuta su u cool down modu,moraju da se hlade. Meni treba neki "srednji",da ne zauzima puno prostora,ali da može konstantno raditi istim tempom. Nadam se da si me sada shvatio.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 16:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Knele.bird je napisao:
Izvinjavam se.Mislio sam na neke male kmpresore koji su namijenski za airbrush,ali rade 30 min.,pa 15 minuta su u cool down modu,moraju da se hlade. Meni treba neki "srednji",da ne zauzima puno prostora,ali da može konstantno raditi istim tempom. Nadam se da si me sada shvatio.

Evo ti link pa pogledaj http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/p ... ompresori/
Ja imam ovaj prvi i najjednostavniji i duva ko pravi mislim vazduh ne tamo neke hmmm :oops: :oops: hahah.
Jel to imamo novog potencijalnog maketara ili ???
Likovi iz ove firme imaju prestavnistvo i BiH-Bijeljina al bi ti vijerovatno najbolje bilo da se sam uputis za NS.
Nadam se da sam pomogao uzivaj

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 21:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E hvala za link,tako nešto sam i tražio. Zanimia me još,ako ti nije problem da mi kažeš,pošto na sajtu nisam mogao pronaći nigdje,koja je cijena kompresora?
A za maketarstvo,pa moguce je,moguce ;)
hvala

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E pazi ja sam svoj platio jebem li ga ako se sijecam oko 250km cvancika gore dole ne znam tacno al sam isao preko ovih iz Bijeljine znaci da su se i oni ugradili u cijenu, a sto se tice AB oni se krecu oko 50 km i ako uzmes ovaj kao sto ja imam neces se pokajati meni radi kao zmaj poz uzivaj i jedva cekamo radoveeeee

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Da bi dobio pristup cenama moras se registrovati na njihovom sajtu, takvo im je neko njihovo pravilo.
Svi njihovi kompresori su zaista mali i staju u vece ceker, a sto se tice buke, ja mrtav hladan radim
nocu pored zene i dvoje dece. Gledaj da izaberes neki sa rezervoarom, jer onda radi samo kad treba
da dopuni pritisak u njemu, u suprotnom radi stalno i opada mu pritisak kad "okidas".
Kupuj strogo u NS jer im je tamo centrala, uvek imaju na lageru i nema bolesnog ugradjivanja
u cenu kao ovi iz Bijeljine.
Ovo su proizvodi u sustini za maketarstvo i za manje crteze, ako mislis da farbas motore i slicno,
morao bi da uzmes neki veci i jaci, a samim tim i skuplji kompresor.
Ako te bude jos sta zanimalo, slobodno pitaj.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 00:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Za danas samo jedna slika koja ce verujem dosta toga razjasniti,
a mene poslati u tapaciranu sobu sa tesnom odecom koja se kopca na ledjima.

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 01:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Moram reći da je ovo zaista zanimljivo rješenje, baš me zanima kako će da izgleda realizacija.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zeznut posao vido sam ga jutros na sta je licio posle jedne suknjice odradjene oci ispale hahaha.Zeza mala cekako nastavak nestrpljivo.
Nego Knele.bird reci nam kolicko se vec bavis maketarstvom na sta si se prorijentisao vecinom,imas li maketa zavrsenih ... kratku biografiju hahah.
E ovako sada da ja prestavim svoj sledeci projekat u pitanju je Italieri Opel Blitz kamion jos nisam ga ni krenuo sastavljati al obecavam da cu postavljati slike u toku rada nadam se da mi nece biti mrsko.Zamisljen je u nekoj winther camo na diramici nekoj kao ispred srusene neke fabrike ma otom potom uglavnom bice slika a oduzice se hocu bas da na sitnice pripazim nema zurbe hihi poz uzivaj te praticu pomno sve radove.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hehe...ja se bavim uglavnom likovnim umjetnostima,pa mi je airbrush za to potreban,pa sam mislio da ću od vas dobiti najbolje rješenje i odgovor,ali kao što sam gore rek'o...moguće je da ću se i ovim početi baviti,stvarno zahtjeva puno truda,bar koliko ja vidim,ali rezultat je nevjerovatan.
Ako počnem,javljam se :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
E sad je red da i ja završim moju prvu maketu i da vam je predstavim. Prije svega da se zahvalim vama od kojih sam učio o maketarstvu (Zliks, Darijan, Warior, Fly By Wire). Odavno radim ovu maketu, nisam baš imao vremena a i učio sam na njoj (prvi put sam radio sa bojama, gitom, šmirglom itd). Nastojao sam da što bolje uslikam, ali na nekim slikama se zbog ugla blica i sunca previše vidi wash (deluje razmrljano) i silvering - ali samo pod nekim uglovima slikanja. Nego da ne dužim sa pričom, Tornado Gr 1, Revell 1:72 je pred vama. Pa raspalite sa komentarima slobodno 8)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Za prvu maketu djeluje jako dobro! Znam kakva je ta maketa, prilično se dobro uklapa ali ima puno dijelova i rasklop je komplikovan, a ti si se odlično izborio sa svim tim. Kamuflaža je odlično legla, wash jeste malo razmrljan, ali za prvi put je skroz dobro. Jedino mi je završni lak previše sjajan, trebao bi da bude mat ili polumat. Imaš jednu grešku: vanjski podkrilni nosači su postavljeni napoako, treba ih zarotirati za 180 stepeni. Mislim da ćeš moći to popraviti :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
kao sto sam vec jednom rekao...bas si me prijatno iznenadio...za prvu ozbiljnije uradjenu maketu izgleda odlicno....samo tako nastavi :wink:

popravi mu ove vanjske nosace (tj. zarotiraj ...normalno i naoruzanje :D ) i to je to ...jos jednom svaka cast za trud bas lijepo izgleda :headbang:

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Hvala momci. Jbg, tek sad sam vidio da sam pogresno okrenuo nosače naoružanja. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 02:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Topere, opra li ti tom tvom krilatom rezervoare, nesto su mi cisti u odnosu na avion :laughing7:
Salim se, moaram malo da zvocam, zaista mi se svidja, udri dalje.
Malo napredka i od mene.

Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vec dosta dana nikakvih desavanja pa reko hajde da nam forum bar malo ozivne,jeste da je slikano telefonom i da su slike lose al se valjda bar ponesto vidi :roll: ...znaci mali apdejt mojih radova..zavrseno grafitiranje...legli su dekali sa kojima nisam bas nesto zadovoljan(razlog ...to sto su zvezdini)...i danas sam farbao motore kroz tri nijanse...ima jos malo dorade na njima pa da budu gotovi

e sad ostalo je jos nekolicina sitnih detalja i kabina ...nadam se da cu to sto pre srediti ... :-?

Slika

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

OOOOOOOO napokon nesto novo i od tebe nema dalje bog za avijaciju mada ja bi to malo zaprljao hahaha zeza mala super haj samo bolji foto pa da vidimo kako to zaista izgleda.
Zlikovac sta je stvojim teskim nauruzanjem dokle si stigao ???
Ja radim na diarami novoj ima posla kao u prici a malo vremena za rad jbg mozda neke slike stavim al onda nece biti iznenadjenje a sta kazete ???

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kao prvo hvala darijane....drugo ha sta da ti kazem sam odluci da li ces ic na iznenadjenje kad zavrsis il ces sad pokazati kako teku radovi :D .....
ne bi ja ni postavljao ovo svoje al me potakla visednevna sutnja pa reko da osvjezim bar malo...nisam ni ja nesto bog zna puno napredovao sto se tice radova ima jos solidno posla do kraja...al nemam slobodnog vremena pa me to koci ovih dana...valjda cu je ubrzo zavrsiti xexe :roll:

ps... a sto se tice prljana ...gotovo da i ne treba raditi jer je ovo u stvarnosti nov avion ili bolje reci prototip koji jos nije stigao da se isprlja :D

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 21:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
alo, pozdrav drugovi maketari! srdacno mahanje sa obale mexica! :) vidim, radi se, radi.. lijepo je to! trebace dosta toga da se nadoknadi! :) lijepo je gledati ove radove, a i ja se snadbijevam za konkretan odgovor na ove atake! nabavio sam jedan A-10 warthog 1/48, a cekam jos jedan Rafale M, i F/A-18D :)))) da ne duzim, sve najbolje svima!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ohohooh, Don Huan Lopez Martinez Gonzales i ostalo! Ajde vracaj se iz tih exoticnih zemanja, tamo je bez veze, a i klima je nekako sminkerska.
Hhahaa, vidim prozvans, neka, neka. Ma davio sam se nedeljama sa rezinom, hteo seljak da do besvesti kopira delove sa dobrih maketa da bi ih iskoristio na losijim. Ne da sam naleteo na minu nego je malo reci, samo cu vam reci da moram da budzim malu baro komoru, ili kako se vec zove posuda u kojoj je vakuum na 10 bara!???? Al iskopace njega Bili.
Sto se tice Stuga, poprilicno sam odmakao i uskoro cu ga doterati kraju pa cu onda da na miru pokacim sve komplet fazne slike.
A ceka me prezahtevna unutrasnjost Panzera....

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 12:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pozdrav neno i takodje mahanje sa obala vrbasa :D .......sve najbolje i tebi....jel ovo polako prelazis na 48-ce 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]