banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2011, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Pitanje je ko u stvari laže:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4tghoRiZ3ek [/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Libiju su pustili niz vodu i Rusija i Kina jer su se očito već dogovorili sa Amerima i njihovim evropskim poslušnicima o zajedničkoj eksploataciji libijske nafte. Ameri bombarduju a Rusija se povremeno uključivala i osuđivala. Taktika good and bad cop.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 11:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kao da Rusija ikad radi nešto drugačije? Za dobru cifru prodaju sve...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Na MyCity military forumu čitam da još traju borbe i da je Khamisova brigada još u igri.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A zašto bi Rusija branila Gadafija kada je se on okrenuo svojim "prijeteljima" na Zapadu. Bio fasciniran dočekom i time što je napokon prihvaćen... Brzo se tada zaboravi Rusija. Gdje su uložene milijarde USD libijskih državnih fondova? Vjerovatno u Kinu i Rusiju. Mogli su se ugledati na Iran. Među prvim potezima Irana u vezi sukoba sa Zapadom oko nuklearnog programa je... poviačenje novca koji se nalazio na Zapadu. Ispostavilo se da je Gadafi naivno vjerovao Francuskoj i Veliko Britaniji.

Kada je dobro, onda je Zapad super. Kada Zapad udari po glavi, zašto onda Rusija ne brani.
Zašto još uvijek u vezi Sirije nije zvanično otišlo dalje od pozivanje na prekid nasilja i slično. Tu podrška Rusije kupuje vrijeme za vlast u Siriji. To pomaže, ail nije presudno.

I Srbija ima šansu da potpiše stateški ugovor sa Rusijom, ali se ipak okreće onima koji je i mrkvom tuku. Da je normalna vlast u Srbiji pa da potpiše taj sporazum i da počne priču o nabavci oružja iz Rusije, kako bi počeli dolaziti emisari sa Zapada da vrate Srbiju na "pravi" put. Brzo bi se zaboravili i uslovi oko Kosmeta, i ... za ulazak u EU.

Ja se nadam da će narod u Libiji spriječiti da im ove bande upravljaju životom.
Pročitao sam da je komadant specijalnih jedinica koje su čuvale Tripoli bio na strani pobunjenika. Izgleda da je njegov brat nekada stradao od strane režima Gadafija... A pobunjenici ubačeni preko mora brzim čamcima. Haos je napravljen, skoro sve karte bačene na sto. Nije sve gotovo za Gadafija. Ako ga narod zaista podržava i spreman da se bori za njega ima nade i za njega. Može se ovo okrenuti u totalni poraz pobunjenika. Jedno je boriti se na otvorenom sa ogromnom podrškom iz vazduha, a drugo u tako velikom urbanom području kao što je Tripoli.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada javljaju da je u glavnom gradu Libije poginulo preko 1300 ljudi, i to većinom pobunjenika. I to samo u zadnjih 12 sati. A do sada su bile krvave borbe one koje su se vodile i dnevno ginulo 10-20 ljudi. Ako je ovo bila taktika namamiti pobunjenika u Tripoli i tu ih dokrajčiti, jer nisu mogli na otvorenom zbog NATO podrške, onda će ovo ispasti genijalan plan.

Genijalnije bi bilo ako je još i sinove ostavio kao mamac :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
13.24 - Полиција у Сарајеву опколила либијску амбасаду након што је више људи упало унутра, побацало слике Моамера Гадафија и развило заставу побуњеника.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Gadafiju i jeste išlo dobro dok su se njegovi pretvarali da su pobunjenici, pa ovi nisu znali koga da gađaju. Ne bi me čudilo uopšte da su razuzdanu šabaniju pustili da uđe na klanje.
Mada ne mora da znači, jer obe strane koriste propagandu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsogZ30[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
A zašto bi Rusija branila Gadafija kada je se on okrenuo svojim "prijeteljima" na Zapadu. Bio fasciniran dočekom i time što je napokon prihvaćen... Brzo se tada zaboravi Rusija. Gdje su uložene milijarde USD libijskih državnih fondova? Vjerovatno u Kinu i Rusiju. Mogli su se ugledati na Iran. Među prvim potezima Irana u vezi sukoba sa Zapadom oko nuklearnog programa je... poviačenje novca koji se nalazio na Zapadu. Ispostavilo se da je Gadafi naivno vjerovao Francuskoj i Veliko Britaniji.

Увек иста прича појединаца. Није ми јасно што би Русија и Кина браниле Гадафија када је овај скоро сву кинту уштекао на Запад. Већину пројеката по Либији су радиле фирме са Запада. И сад кад му је тај исти Запад завукао туки (и вероватно узео себи све оне његове милијарде) онда Русија треба да подметне грбачу. Смешна прича.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Izgleda da je stvarno gotovo :( , jos jedna "velicanstvena pobjeda NATO-a" .

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Izgleda da je stvarno gotovo , jos jedna "velicanstvena pobjeda NATO-a" .

zar je postojao i promil sumnje da ce biti tako?
za libijski narod svakako svakog zaboli tuki. i NATO i nase obozavaoce 'pukovnika'...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Milanko Djeric je napisao:
'pukovnika'...

Zaslužio je u najmanju ruku čin maršala.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sad je Libijski narod pokazao da nije dostojan slobode i prosperiteta i sva bijeda koja će mu se dešavati je zaslužena, dakle što su živjeli, živjeli su, sad će da preživljavaju i da se pate, ni vode neće imati bez da plate, dakle sve što će im se dešavati su zaslužili, isto kao što su i Srbi zaslužili bijedu u kojoj se sada nalaze.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
NATO je za razliku od Afganistana i Iraka, vrlo jeftino prošao u svakom smislu, možemo im samo čestitati na taktici.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
1824:
Al-Jazeera reports that Mohammed Gaddafi, who was said to have been captured by rebels overnight, has fled house arrest with the help of loyalist, pro-Gaddafi fighters.

:lol:
Ne mogu da zadrže sina od Gadafija, a da zadrže Tripoli.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
@ Milanko Djeric
Imam puno zajednickih misljenja i slaganja s tobom i ne stidim se to priznati iako je vecina drugacijeg razmisljanja od nas, ali u ovom slucaju mislim da bi NATO-u bilo bolje da je pravio red u Somaliji ili Zimbabveu, ako vec nemaju muda da idu na Sjevernu Koreju ili Iran.
Libija je bila prosperitetna zemlja i relativno socijalno uredjena. Libijci pod Gadafijem nisu gladovali i imali su vise pogodnosti nego bilo koja africka zemlja.
Isti oni sto vicu da je pod Titom bila diktatura, to vicu i za Gadafija. Vecina postenih ljudi bi pozeljela takve diktature.
NATO mjesto da je tukao Gadafija koji je jedan od najboljih diktatora, bolje bi im bilo da su tukli prave diktatore iz zemalja koje sam gore naveo. Shvatam da nemaju muda da diraju S Koreju ili Iran, ali pogledaj sta se desava u Zimbabveu i Somaliji. Ljudi umiru od gladi zbog sacice islamskih budala koji ne daju da pomoc stize. Isto tako i Mugabe. Mugabe koji je najveci konj koji je do sad postojao u tom dijelu Afrike.
I sad NATO dira Libiju koja je super demokratija u poredjenju sa vecinom zemalja u Africi, a Somaliju i Zimbabve gdje se krse najosnovnija ljudska prava ne dira. NATO da je pravedan skrsio bi Somalijske i Mugabeove ubice i mucitelje pa tek onda nesto zamjerao Gadafiju.
Koliko god podravao vecinu akcija NATO-a jer su skidali najvece olose kao Sadam, Karadzic, Mubarak i sl., nikako se ne mogu sloziti da je Gadafi bio prioritetnija meta od Mugabea koji pravi sranje u svojoj zemlji godinama.
Ne znam motive NATO-a u odnosu na Libiju, ali ako je u pitanju nafta uskoro ce se vidjeti.
Nije da podrzavam nesto Gadafija, ali u poredjenju sa kopiladima iz Somalije, Zimbabvea, S Koreje i Irana, Gadafi je pravi demokrata.
Mislim da ce Libijcima sad biti gore nego prije, slicno kao sto je Jugoslovenima sad u "demokratiji" gore nego za vrijeme Tita.
Sto je najgore, onaj olos u Somaliji i Zimbabveu i dalje radi sta hoce dok hiljade ljudi umire od gladi, a NATO ih ne dira. Nepravda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Potraga za Gadafijem

Citiraj:
Libijski pobunjenici od jutros drže pod kontrolom najveći deo Tripolija i na glavnom gradskom trgu euforično slave pobedu nad režimom Moamera Gadafija, za kojeg se ne zna gde se nalazi.

20:09 - Mohamed Gadafi, najstariji sin libijskog vođe Moamera Gadafija, pobegao je danas iz kućnog zatvora, objavila je tv stanica Al Džazira.
Mohamed Gadafi uspeo je da pobegne uz pomoć vojnika koji su i dalje lojalni njegovom ocu, navodi se u izveštaju, koji prenosi DPA.

18:30 - Egipat je priznao libijsko opozicini Prelazni nacionalni savet kao legitimnog predstavnika libijskog naroda, dan pošto su pobunjeničke snage zauzele veći deo libijske prestonice Tripolija.
Egipatski ministsar spoljnih poslova Mohamed Amr objavio je ovu odluku na konferenciji za štampu danas u Kairu.
Egipat deli svoju zapadnu granicu sa Libijom, a pobuna u Egiptu kojom je svrgnut Hosni Mubarak inspirisala je Libijce da se pobune protiv vlasti Muamera Gadafija.

18:00 - Libijski vođa Muamer Gadafi još se nalazi u Libiji, izjavio je danas portparol Pentagona, pukovnik Dejvid Lapan.
"Mislimo da je još u zemlji. Nemamo informacije koje bi naznačile da je on napustio zemlju", rekao je pukovnik Lapan novinarima, bez dodatnih detalja.

17:45 - Libijski pobunjenici zarobili su danas još jednog Gadafijevog sina, Sadija, izvestila je Al Arabija, pozivajući se na izvore iz Nacionalnog prelaznog saveta.
Dvojica sinova libijskog vođe - Saif el-Islam i Muhamed, zarobljeni su sinoć i trenutno se nalaze u kućnom pritvoru.
Vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil čestitao je danas libijskom narodu na "istorijskoj pobedi" i zahvalio se NATO snagama na vojnoj podršci, ali je istovremeno i upozorio da će "istinski trenutak pobede uslediti kada Gadafi bude uhvaćen".
"Gadafijeva era je gotova", rekao je on na konferenciji za novinare u Bengaziju, na istoku Libije.

16:20 - Libijska državna televizija prekinula je danas emitovanje programa, a portparol pobunjenika saopštio je da su protivnici Muamera el Gadafija zauzeli zgradu televizije.
"Revolucionari su upali u zgradu televizije... pošto su najpre ubili vojnike koji su je okruživali. Ona je sada pod njihovom kontrolom", rekao je portparol pobunjeničkih snaga, a preneo Rojters.

15:37 - Zvaničnici SAD ne znaju gde se sada nalazi libijski lider Moamer Gadafi, a samo je pitanje vremena kada će Gadafi da ode sa vlasti, ocenio je pomoćnik američkog državnog sekretara Džeri Feltman. Na pitanje da li se u Libiji može izbeći haos poput onog u Iraku nakon pada Sadama Huseina, što bi Al Kaida mogla da iskoristi, Feltman, koji se nalazi u Kairu, rekao je da se radi na minimiziranju potencijalnih rizika, ali da ništa ne može da predvidi, uključujući ni to da li će novi lideri ući u savezništvo sa Al Kaidom i drugim neprijateljima SAD.

15:28 - Kina je spremna da igra aktivnu ulogu u obnovi Libije, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Ma DŽaosju, nakon što su libijski pobunjenici preuzeli veći deo prestonice Tripoli od snaga pod vođstvom Moamera Gadafija.
U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva se navodi da je zvanični Peking uočio "nedavne promene situacije u Libiji" i da se nada da će se "situacija u toj zemlji vratiti u normalu što je pre moguće", prenela je agencija AP.

14:40 - Žestoke borbe vode se danas oko u Tripoliju oko kompleksa zgrada gde je bio komandni centar libijskog vođe Muamera Gadafija, dok pobunjenici slave pobedu u glavnom gradu, prenosi Bi-Bi-Si. Pobunjenici su juče preuzeli kontrolu nad najvećim delom libijske prestonice, do tada uporišta Gadafija i vladinih snaga, ali upozoravaju da još postoje džepovi otpora Gadafijevih pristalica. Izveštači Frans presa sa lica mesta javljaju da su danas oko podne pobunjenici u kamionima, kombijima i kolima masovno počeli da pristižu iz zapadnog dela grada u centar, i da slave pobedu mašući oružjem i trubeći. Vozila se kreću ka Zelenom trgu, simboličnom mestu gde su pristalice režima održavale demonstracije u podršku Gadafija, i koji su pobunjenici preimenovali u "Trg mučenika".

13:27 - NATO je ponovio da svoje akcije nije koordinisao sa libijskim pobunjenicima, ali sve ukazuje da je Alijansa imala ključnu ulogu u brzom nadiranju opozicionih snaga ka Tripoliju, ocenjuje francuska agencija Frans pres (AFP). Predstavnici Alijanse tvrde da ona nije pomagala pobunjenike ni oružjem ni instrukcijama, ali su priznali da je, reagujući na najnoviji razvoj događaja, bombardovala odbrambene pozicije Gadafijevih snaga čak i onda kad su one samo nastojale da zaustave napredovanje opozicinih boraca, javlja Asošijeted pres (AP). I AFP i AP podsećaju da je NATO avijacija u proteklih pet meseci imala gotovo 20.000 borbenih letova nad Libijom i da je 7.500 puta gađala trupe lojalne Moameru Gadafiju, lideru te severnoafričke zemlje. Samo u poslednja dva dana, ukazuje AP, avioni Alijanse su pogodili najmanje 40 meta unutar i okolo Tripolija, koji se od danas gotovo potpuno nalazi u rukama pobunjenika.

12:54 - Predsednik Saveta Evropske unije Herman van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo ocenili su danas da se sada otvara put za slobodu i samoopredeljenje naroda Libije i pozvali Moamera Gadafija da se povuče s vlasti i spreči dalje krvoproliće. Van Rompej i Barozo su ocenili da sadašnja dešavanja u Libiji daju novi elan arapskom proleću i da će se potraga naroda regiona za slobodom i dostojanstvom nastaviti.

12:32 - Kolona pobunjeničkih boraca u Libiji, sa kamionima koji nose raketne bacače, krenula je ka centralnom Zelenom trgu u Tripoliju, javlja Rojters. Istovremeno, arapska televizija "Al Arabija" prenosi da sin libijskog vođe Muamera Gadafija, Hamis, predvodi vojne snage, koje su krenule iz Gadafijevog kompleksa Bab-al-Azizija ka centru Tripolija. Rojters, takođe, izvestava o sukobima pobunjenika i Gadafijevih snaga u blizini Gadafijevog kompleksa. Jedan pobunjenik je rekao britanskoj agenciji da su Gadafijeve snage postavile tenkove oko njegovog kompleksa i da pružaju otpor pobunjenicima. Prema njegovim rečima, snajpreristi, takođe, predstavljaju veliki problem pobunjenicima, koji su imali i velike gubitke.

11:45 - Pobunjeničke snage u Libiji sada kontrolišu 95 odsto glavnog grada Tripolija, rekao je diplomatski predstavnik libijske opozicije u Londonu.
Istovremeno, NATO je saopštio iz Brisela da će avijacija tog saveza nastaviti da patrolira u vazdušnom prostoru Libije sve dok se sve trupe verne režimu Moamera Gadafija ne predaju ili ne vrate u kasarne. Opozicioni diplomata u Londonu Mahmud Nacua je rekao da "još postoje džepovi" podrške Moameru Gadafiju, ali da pobunjenici učvršćuju svoju kontrolu.

11:38 - Predstavnici Međunarodnog krivičnog suda (ICH) razgovaraju sa libijskim pobunjenicima o prebacivanju sina libijskog lidera Seifa al-Islama optuženog za zločine protiv čovečnosti, rekao je portparol ICH Fadi el-Abdalah.

08:15 - Cene nafte treba da počnu da padaju ako libijski pobunjenici svrgnu režim Moamera Gadafija, mada se pune posledice preokreta neće osetiti mesecima. Analitičari kažu da će tržište na ulazak pobunjeničkih snaga u Tripoli odgovoriti smanjenjem cena u znak olakašanja što se sukob približio kraju. Pred izbijanje sukoba, nafta se prodavala za oko 84 dolara za barel. Ubrzo je skočila iznad 93 dolara i u aprilu stigla na preko 110 dolara. Potražnja za petrolejom iz zemalja u brzom razvoju, uključujući Kinu, takođe je uticala na rast cena.

07:53 - Libijski pobunjenici od jutros drže pod kontrolom najveći deo Tripolija i na glavnom gradskom trgu euforično slave pobedu nad režimom Moamera Gadafija, za kojeg se ne zna gde se nalazi, javljaju svetski mediji.
Kako javlja američka agencija Asošijeted pres (AP), žestoke borbe se vode kod Gadafijeve rezidencije Bab Al-Azizja, nakon što su rano jutros, prema rečima pobunjenickog portparola iz tog prostranog kompleksa izašli tenkovi i otvorili vatru.

07:40 - Pobunjeničke snage uhapsile su Seifa al Islama Gadafija, sina libijskog vođe Moamera Gadafija, koji je, zajedno sa ocem, optužen za zločine protiv čovečnosti, javlja AP, pozivajući se na izjavu Luisa Morena Okampa, tužioca Međunarodnog krivičnog suda u Hagu. Seif Gadafi je sa ocem i šefom libijske obaveštajne službe optužen za naređivanje, planiranje i učešće u napadima na civile, u prvim danima nasilnog gušenja pobune u Libiji.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jellyfish je napisao:
Koliko god podravao vecinu akcija NATO-a jer su skidali najvece olose kao Sadam, Karadzic,

Davno sam napisao da ako si ti Srbin ja sam marsijanac, a sad sam siguran da ti nisi Srbin, a nisam ni ja marsijanac.
jellyfish je napisao:
@ Milanko Djeric
Imam puno zajednickih misljenja i slaganja s tobom i ne stidim se to priznati iako je vecina drugacijeg razmisljanja od nas

sad ga fino jedan drugom...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Koliko god podravao vecinu akcija NATO-a jer su skidali najvece olose kao Sadam, Karadzic, Mubarak

Reko bi ti nešto, ali mi urođena pristojnost (i pravila ovog foruma, btw) ne dozvoljava. Nadam se da će neko drugi to isto da sroči, samo ljepše i sa manje psovki.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
old fashion men je napisao:
jellyfish je napisao:
Koliko god podravao vecinu akcija NATO-a jer su skidali najvece olose kao Sadam, Karadzic,

Davno sam napisao da ako si ti Srbin ja sam marsijanac, a sad sam siguran da ti nisi Srbin, a nisam ni ja marsijanac.
jellyfish je napisao:
@ Milanko Djeric
Imam puno zajednickih misljenja i slaganja s tobom i ne stidim se to priznati iako je vecina drugacijeg razmisljanja od nas

sad ga fino jedan drugom...

Brz si nema sta :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]