banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2011, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Slika

u merkatoru kupljena boca i airbrush....

sve sam iz uputstva uradio...problem je u tome sto kad prvi put pritisnem "obarac" spricne mlaz boje...i onda samo vazduh izbacuje a ne i boju......sve cjevcice su ciste....

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Da da prepostavio sam da je taj. Ja sam imao moj prvi je taj iz merkatora svukuda je spricao samo nije po maketi haha.Pokusaj samo da razredjivac spricas iz boce da ti ja sada popujem n vrijedi ubaci diznu u razredjivac preko noci da vidis da nije se zapekla ako nije ona onda je neki fabricki kvar nije do tebe jer je on jednostavan.Nitra kupi pa potopi diznu u njega jbg

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Ja neznam ko te nagovori da uzmes to s...e? Na svim nasim maketarskim forumima je vise manje spomenuto da se neke stvari zaobilaze u sirokom luku,pa tako i taj airbrush, ne pisu ljudi to beveze. :evil3: Rijesavaj se tog i skupljaj lovu za neki bolji airbrush. bolje da si narucio onaj WEDA airbrush s e-bay, kopije iwate, bagatela je a sigurno je mnoogooo bolji od tog :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zigi zigi ima nas koji smo tvrdoglavi pa na sopstvenim greskama ucimo sto puta sam se tako zajebo al djabe ovan ovan
jbg nego kako poso zfravlje??

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 13:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zdravo vidim ovde u veliko mrtvaja sta je reci OTISLO SE NA MORE AAAAAAAA neka neka icu i ja :lol: :lol: Evo moja nova stara mekte M113 da ne duzim evo slike pa prosudite sami pozz
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Napredujes, napredujes, svaka cast, svidja mi se kako si ga zaprljao tom crvenkastom bojom, e sad malo kritike, silvering dekala opet, isprljaj malo unutrasnjost tih zadnjih vrata, ipak tuda vojnici gaze prljavim cizmama i iduci put zagituj te pin markove na vratima :-P

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 23:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ziggy76 je napisao:
Napredujes, napredujes, svaka cast, svidja mi se kako si ga zaprljao tom crvenkastom bojom, e sad malo kritike, silvering dekala opet, isprljaj malo unutrasnjost tih zadnjih vrata, ipak tuda vojnici gaze prljavim cizmama i iduci put zagituj te pin markove na vratima :-P

Kritike kritike jes vidio kako dobro dodju haha samo naprijed. Ta crvenkasta boja to je vijetnam earth pigment sprican AB prvi put sam to koristio i ja sam zadovoljan kako je ispalo.Hvala

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
@ Darijan: E drug super ti izgleda ovaj M 113. Sad sam po netu malo čačkao i nema šta, odradio si ga original: ove otvore-poklopce odozgo, gusjenice- crveni pigment zemlje. Najviše mi se sviđa ono curenje iz kanistera pozadi i točkovi gusjenica. Užad su dobro ispala, jedino ona otvorena zadnja platforma mogla bi biti malo prljavija, već je Zigi komentarisao. Ali sve u svemu još jedno remek delo od tebe. Samo napred i dajte nekih domaćih oklopnjaka :D Pozz

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Toper je napisao:
@ Darijan: E drug super ti izgleda ovaj M 113. Sad sam po netu malo čačkao i nema šta, odradio si ga original: ove otvore-poklopce odozgo, gusjenice- crveni pigment zemlje. Najviše mi se sviđa ono curenje iz kanistera pozadi i točkovi gusjenica. Užad su dobro ispala, jedino ona otvorena zadnja platforma mogla bi biti malo prljavija, već je Zigi komentarisao. Ali sve u svemu još jedno remek delo od tebe. Samo napred i dajte nekih domaćih oklopnjaka :D Pozz

Hvala Toper trudim se al evo ima jos sitnica jbg.Nego sta je sa tvojim modelima dokle si ti stigao,kada ce mo vidjeti slike ????

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 14:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U.S.Armoured Personnel Carrier M3A2 HALFTRACK Tamiya 1-35 skale
Kao sto u naslovu pise Tamiya maketa odlicna za rad kao vecina njihovih maketa.Necu puno laprdati evo slike pa komentare cekam.Imam tu jos samo da zavrsim donji dio oko tockova i gusjenoca kontam da li da prasim ili da radim blato a sta misli te??
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 14:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh, svakog dana u svakom trenutku sve vise i vise napredujes,hehehehe. Ne razumem se u WW2 al generalno fina maketa, dosta dobro uradjena,vidim ovaj put nema silveringa dekala, al i dalje si bio lijen da uklonis pin markove,pogotovo bodu oci ovi na vidnim mjestima a imas ih i s donje strane, znam da se nevide ako ne zaviris ispod ali... trebao si, to je 15 min posla, ovako kvare opsti utisak. Par predloga, pokusaj da obojis sredinu tog redenika s municijom, u neku bronzanu boju i sl i daj malo washa, takodje caura i zrno su razlicite boje, tj od razlicitog materijala pa i to malo sredi. I zaboravio si da ofarbas kais unutar kopce na tom kanisteru s desne strane. Takoje ja bih jos malo uradio drybrush po sedistima i naslonima. Samo napred, sve ovo jos mozes da doradis, sve osim pin markova :-(

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
vidim jedino darijan nesto radi :D a mi svi ostali smo zardjali ovih dana :lol:
sto se mene tice iako nisam strucnjak za ovu oblast maketarstva :oops: meni ovo djeluje odlicno i ja ovaj kamioncic ne bi vise dirao tj.prljao :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 17:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
vidim jedino darijan nesto radi :D a mi svi ostali smo zardjali ovih dana :lol:
sto se mene tice iako nisam strucnjak za ovu oblast maketarstva :oops: meni ovo djeluje odlicno i ja ovaj kamioncic ne bi vise dirao tj.prljao :wink:

Pa da samo ja radim izgleda hahah sta je reci raja ??? Cuj ti ne bi dirao to jest prljao hahah cistunac jedan hahah ma mora on da bude kao prase znas da su oklopnjaci kao svinje hahaha zezam se malo ici ce on jos malo u blato pozz i daj te nekih slikaaaaaaaaaaaaaaaa

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mali apdejt mojih radova tj.gdje sam trenutno.... sto se tice farbanja odradio 90% posla.....trenutno grafitiram polako :D :D :D ........znaci ostalo mi jos da odradim dekale i farbanje motora,stajnih nogu i staklaca uglavnom ostao je jos manji dio posla....trebala je ona davno bit gotova al sta je tu je :roll:

slikano telefonom pa slike i nisu nesto al opet bolje ikakve nego nikakve :angry3:

Slika

Slika

SlikaSlikaSlikaSlika

ne mogu vam opisat koje sam muke imao sa farbanjem da bi postigao iole ravne linije jer sam radio bez ikakvih kalupa.... :roll: iako imam mirnu ruku bilo je nevjerovatno tesko i opet nisam uspio postic stopostotnu ravnocu tako da ne mogu bolje od ovog :oops: :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Pa pobogu zasto bez makar Skoč trake? U sustini nema nikakve razlike u pristupu AB ili kist kod ovakvih stvari, ili tezis da dosegnes Leonarda da Vincija i njegov savrsen krug?
Motori ocigledno nisu gotovi i pretpostavljam da im spremas neku gadost, nadam se da ces imati dobrih boja za njih.
O bojama ne mogu da sudim zato sto je slikano tako kako jeste, pa cekam da budu neke bolje fotke.
Leba ti, jel to bela Vallejo?
Cekam dalje i da znas da ne spavam, radim paralelno dvojicu, pa cu za neki dan krenuti da vas smaram sa fotkama.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 10:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

da budem iskren nemam nikakve specijalizovane trake za ovu namjenu.....imam jedino onu obicnu papirnu traku al mi ona nije po volji jer joj se nekad znaju desiti podlivi a i puno je mora isjecati :-?
sad kolko sam blizu leonarda sudicete kad budu bolje slike za koji dan kad je komplet zavrsim :lol:
sto se tice bijele revell je na trupu a valleho na nosu :wink:

ps.znaci nocni rad je u punom zamahu :lol: .....a kad onda spavas kad nocu radis :D :D :D ....a ja jedva cekam da nas smaras svojim radovima :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

OOOOOOOOO vidi vidi mrcina je tu aaaa.Fino fino samo reci mi cemu patnja tolika oko linije pa traka je cudo a ako nemas odgovarajucu uvijek imas drugove poruku pustis i traku u zajam :wink: :wink: Super je mrcina svidja mi se ova sema boja maskirna neobicna je skroz ja ne znam oko airplanova je li ovo njihova stnadarnda ili je to nesto prototipe?? Haj jedva cekam da vidim kraj

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xaxaxaaa ma nema veze valja se nekada i namuciti i istrenirati ruku do maksimuma :D :D :D

sto se tice samog aviona i seme bojenja su 50 je novo cudo ruske tehnike trenutno je u fazi ispitivanja ,star nesto vise od godinu dana..bar za javnost :wink: .......pre neki dan se pojavio i drugi su 50 u javnosti......uglavnom da ne duzim u naoruzanje rv rusije je planirano uvodjenje negdje od 2016 do 2020 nekih 70 komada bar prema planovima :evil3:
znaci ovo sto ja radim je prvi prototip serijskog broja 51 i on ovako izgleda u stvarnosti...pogled sa gornje,donje i bocne strane 8) 8) 8)

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Smaranje u puno epizoda nastupa, prva serija smaranja je prica o Tamiyinom modelu iz 1975 godine.
Radi se o Panzeru IV verzija H, koji ste svojevremeno gledali kod Darijana, samo sto je to bio Academy i noviji.
Za promenu je razmera malo veca, 1/35 :(
Naravno da je mnogo lakse kupiti Dragona novog, ali to mi nije bio izazov, pogotovu sto nisam ranije radio
ni unutrasnjost niti neke vece zahvate sa rezinom i stirenom.
Dakle ovako je pocelo, teskim masakrom unutrasnjosti, posto su nekad modeli pravljeni tako da budu RC,
tj daljinski navodjeni, sa svim onim rupama i pozicijama za motor i baterije.

Slika

Jedno od retkih mesta koja su bila iole otvorena za rad, pa sam na njima odradio zimmerit.
Inace to je bila pasta na bazi piljevine, antimagnetna, a svrha joj je bila da magnetne mine ne
mogu da se zalepe na tim povrsinama. Vrlo sklona ljustenju u praksi.

Slika
Slika

Od ostalih umotvorina krenuo sa rezanjem koje cega sto ce biti modifikovano, sa varovima i
ponegde sa ecerajem koji je odvratno sitan, svaka rucka je iz 3 dela.

Slika
Slika
Slika

Hirurgija unutrasnjosti zavrsena, unutrasnji organi kompletno odstranjeni, zagitovani, a preko toga zalepljen stiren

Slika
Slika

Zamislio sam unutrasnjost kao kombinaciju stirena, lima i rezina.
Prva proba na suvo, naravno kutije za granate ni otprilike nisu gotove.

Slika
Slika

Inace ovo ce biti krajnji izgled, ako Bog da!

Slika
Slika

Raspalite :evil3: !!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Znači svaki dan u svakom pogledu sve više napredujete :D Prvo pohvale za Zlikovca, znači čovek je tata za mekete. Divim se ljudima koji rade unutrašnjost (Darijan, Zli i ekipa), modeluju od ničega i prave original remek delo, a uz to poznaju svaki taj oklopnjak, bitke u kojima je učestvovao i sve što prati određeni model. Još jednom svaka čast.
Takođe i ovaj Suhoj Su 50 od Fly by Wire je odličan, biće to aviončina nema šta. Boje i ostalo si odradio ekstra.

E sad, pošto ja slabo imam vremena i mnogo sam spor u pravljenju modela, evo od mene nešto. Ima tu još par dana da se radi: wash, dodavanje antena, stajnog trapa, naoružanja, farbanja itd. Slika je samo privremena, pa ne zamerite mi 8)
Slika
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]