banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 01 Avg 2011, 07:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Tradicionalno smo najgori u svemu pa i u tome :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Jel se zna kad poste srpske uvode track and trace?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
свашта. некако ми то нелогично да трошкови доставе улазе у царину :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
oljaca je napisao:

Ja pitao par puta...

Pa znate, potpisali smo ugovor ali je to skupo, to košta...

Znajući njihove radne navike, činjenicu da je 90% zaposlenih partijaši, uvođenje ove usluge će biti 2068. godine...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 10:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
http://posta.ba/track/1/0/36.html
Sasvim dovoljno da znas kada paket dodje u Banja Luku :)

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
mangia je napisao:
oljaca je napisao:

Ja pitao par puta...

Pa znate, potpisali smo ugovor ali je to skupo, to košta...

Znajući njihove radne navike, činjenicu da je 90% zaposlenih partijaši, uvođenje ove usluge će biti 2068. godine...
управо тако. поште су кур*ина! ко све тамо ради, Боже сачувај! Има их милијарду све преко странака добили посао. Лијени нико неће да ради. али знају кукати чим им се мало смањи плата.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Шајин je napisao:
свашта. некако ми то нелогично да трошкови доставе улазе у царину :-?

Prodam ti nesto sto kosta 900 dolara i plus postarina od 100. Na racunu ti napisem da to kosta 100 $, al' jbg-a moje pakovanje i slanje kosta jos 900 zelenih...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Pa, koliko ja znam, carini se vrijednost robe, ne carini se usluga.
Znaci ja platim malom crncu 50 dolara da mi iz usa dopliva do Banja Luke i donese paket i oni ce i njega ocariniti ?
Uostalom, svi mi znamo koliko smo platili nesto, ali zasto bi mi punili drzavnu blagajnu ako moze izbjeci?Jer, ne isplati se, npr kupiti telefon sa neta, platis ga 500 dolara i jos moras dat oko 250 KM carine i ostalih dazbina.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Danas dobio refund za one pickupe, nije ustanovljeno sta se desilo sa paketom.
Mozda lik nije ni poslao :)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka

Ako si dobio nazad pare definitivno nije imao nikakav dokaz da je poslao robu... Ili ga PP tušio dok je bio na godišnjem :)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 12:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Ljudi, sta da radim?
Kupio sam 3D naocale 31.05. i nakon 40 dana sam pisao prodavcu, da bi mi on nakon niza poruka, na kraju rekao:
Kod:
here is your tracking number RA128041008CN
the package is in your country about 1 month ago!

To je bilo 16.06, danas sam zvao postu i kazu da nema nista... :angry4:
Kada ukucam tracking number na sajtu: http://posta.ba/track/1/0/36.html pise da je posiljka u Banjaluci...
Kod:
17.06.2011 12:50:27    BOSNIA AND HERZEGOVINA    BASJJA - SARAJEVO 71003    Prijem pošiljke u izmjeničnoj pošti
17.06.2011 14:12:57    BOSNIA AND HERZEGOVINA    BASJJA - SARAJEVO 71003    Otprema pošiljke na domaću lokaciju
17.06.2011 20:11:38    BOSNIA AND HERZEGOVINA    BASJJA - SARAJEVO 71003    Otprema pošiljke iz Izmjenične pošte za Banja Luku

Gdje sad zapelo? Nisam digo bio kuci, nisam ni sad trenutno, kako jos mogu provjeriti gdje je paket i sta je s njim?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Čova, to ne stiže na kućnu adresu, već moraš sam otići u Poštu kod Nove autobuske stanice/iza pijace i podići. Ako već nije zavedeno pod "izgubljeno".

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nema smisla da trazis novac nazad kad je ocito da je stiglo do BL. Trebao si naci u sanducetu papiric na kome pise da imas posiljku koju trebas podici. Ne znam sta bude sa posiljkom ako je ne podignes u datom roku. Sumnjam da su je vratili nazad, to im se ne isplati.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 20:27 
Majstor
Majstor

dtb_pro je napisao:
Čova, to ne stiže na kućnu adresu, već moraš sam otići u Poštu kod Nove autobuske stanice/iza pijace i podići. Ako već nije zavedeno pod "izgubljeno".

Ma znam da nece donijeti na vrata, isao sam vec jednom dole kod autobuske da podignem nesto, medjutim, dole kad sam zvao danas kazu da nema paketa...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
goranagf je napisao:
dtb_pro je napisao:

Ma znam da nece donijeti na vrata, isao sam vec jednom dole kod autobuske da podignem nesto, medjutim, dole kad sam zvao danas kazu da nema paketa...

Meni su javili da imam dva paketa... Odem po njih, i krenem kuci... Dosao kuci, kad mama kaze da su zvali da ima jos jedan paket... To sto oni kazu da nema paketa, mozda jednostavno nisu vidjeli, ili zaturili... Sacekaj par dana pa opet provjeri... A da ne spominjem sto mi je na paketu pisao 13i, a oni mene zvali oko 21og :)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Sve posiljke izvana prolaze kroz postu carinjenja. Ako na posiljci ima broj, nazovu, ako nema broja postar donese obavijest.
Ako posiljka nije za carinjenje, onda postar donese i naplati 3.5KM carinski pregled.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka

goranagf je napisao:
dtb_pro je napisao:

Meni je poštar donio knjige od 5kg težine, ribarske štapove, docking station za laptop... Ne vidim razlog da ne donese jedne 3d cvike...

Poštar mi reče da oni te stvari ponesu pa ako nisi kući, onda vrate u poštu na aut. stanici a tebi ostave obavijest...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 09:32 
Majstor
Majstor

Meni ni obavjesti, ni postara, niti su me zvali, a najgore u svemu tome je to sto ce sada biti skoro mjesec dana kako je paket u Banjaluci... :angry4:
Tacno ne mogu vjerovati kakvi si kreteni...skoro mi je prijatelj slao knigu iz Sarajeva, 3 dana je stojala kod njih, niko nista ne govori, dok nisam nazvao i sam provjerio.
Prosle gdine sam slao paket u Tuzlu gdje sam trebao primiti nazad otkupninu od 150KM, nakon 10 dana, zove me covjek koji je primio paket i kaze:"e meni ovi vratili pare", navodno pogresna adresa... :angry4: sreca pa je covjek bio posten i uplatio pare na tekuci...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Naša pošta ti je stjecište zaposlenika maltene isključivo preko rođačko-političke linije (šta je tu novo, znam...). S druge strane, takvo nam je društvo i vlast pa ne možemo reći da su oni krivi. Većina ih je tražila od onih gore da ih zaposle negdje gdje ne moraju ništa da rade, a da zarađuju extra platu. Pa se ovi dosjetili...

Ja sam jedanput podizao matičnu ploču koju sam kupio od lika iz Petrovca.

Prvo su ga njegovi nafarbali kod njega u njegovoj pošti (iako sam mu sve objasnio). On poslao buraza, ovaj nije imao pojma, kad su ga pitali šta je to i koliko vrijedi ovaj rekao ne znam, neki dio za računar. Ovi mu odmah rekli, a to je skupo, napisali 101 KM (minimum za vredonosnu pošiljku), ruknuli V naljepnicu i naplatili skoro 9 maraka poštarine. Idioti. Da su bar sebi uzeli u džep nego onako, od dosade da oderu zemljaka. Mogao mi za te pare poslati FedEXom.

Meni je uredno stigla obavijest da moram otići po to (kao da je paket metar sa metar od 5 kg, a ne MB od 400 g - nikad mi nećemo biti civilizacija, a o standardima zapadne Evrope je suludo pričati). Kad sam otišao, prvo sam čekao 10 minuta da se mladi šalteraš na odjelu preuzimanja paketa smiluje da sa svojim poznanikom završi priču o tome kakav je bila ona od sinoć, a tek od preksinoć. Nakon toga mu dajem papirić na kojem piše po šta sam došao i pritom mu još objašnjavam šta je to. On se protežući se toliko da sam mislio da će rame iščašiti i zijevajući kao aždaja (pola 11 ujutro bilo, možda mu je bilo prerano) okrenuo prema metalnoj polici koja je stvarno ogromna (iz boljih vremena) na kojoj se nalaze slovom i brojem ČETIRI (4) paketa u prečniku od 50 cm raspoređenih na dvije police. Najveći paket od tih je bio veličine tostera. PET *ebenih minuta je gledao TRI paketa i nije mogao naći moj jer je bio na polici visokoj metar i po, a ova tri su bila 20 cm više. Prevrtao, opipavao čudio se, krivio lice praveći grimase, razmišljao vjerovatno o tome koji je uopšte dan bio toga dana, a ja sam tek nakon pet minuta nakon što sam uhvatio malo vazduha jer sam zinuo kao peš na suvom ne vjerujući svojim očima u šta gledam, promucao: "Pa eto ga taj u koji gledate, a ne dirate. To je taj". Čovjek uze moj paket, vidno iznenađen i začuđen kako on to nije vidio, a gledao u to PET minuta, okrenu se meni i sa iskrenim osmijehom od uha do uha reče mi: "A što ja volim ljude koji znaju po šta su došli". I dalje otvorenih usta kao debil neviđeni sam se okrenuo onako pogubljen i izašao napolje. Nakon toga imam fobiju da naručim bilo šta što ne može doći privatnom rutom.

Da li ti je ova priča pomogla da shvatiš da je tvoje nerviranje jednostavno bespotrebno trošenje živaca na budale?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 14:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dejo,ti ako nisi nastavnik nečega,grdno si se zajebao u izboru profesije :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]