banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Suncane naocale
PostPoslato: 25 Jun 2011, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne bi sjedao na njih da ih platiš 200e... Dobiješ i futrolu, pa ih čuvaš. ;)
Ne znam, ljudi koji nisu osjetili dobra stakla na očima nastavljaju kupovati na pijaci...
Citiraj:
a ove prve....na rasta fazon......znam ko ima al 50 km a za cvidze pa da su od zlata 50 nedam

:lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
kupih jos jedne naocalice ove sezone,pocastih se za rodjendan :D neke vogue,plasticni okvir,bas su mi bile simpa,onako vise sportski model 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Jedan prijatelj mi je trenutno u SAD-u i hoće da si kupi sunčane naočale. Pitao me je šta je mislim da li su ovakvi modeli na ebayu originali, ali ja nemam pojma šta da mu odgovaram, pa pitam forum :)

Dakle, jesu li ovo originali ili fake, i kako se uvjeriti?
http://cgi.ebay.com/Ray-Ban-Wayfarer-21 ... 987wt_1185
http://cgi.ebay.com/Ray-Ban-New-Wayfare ... 799wt_1185

Meni se po cijenama čini da su to prave Ray Banke.

Thx

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
да ли су праве, то не знам, али овај продавач има 99.8% Positive feedback, и 17852 обављене продаје, тако да вјерујем да је доста поуздан

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:
Jedan prijatelj mi je trenutno u SAD-u i hoće da si kupi sunčane naočale. Pitao me je šta je mislim da li su ovakvi modeli na ebayu originali, ali ja nemam pojma šta da mu odgovaram, pa pitam forum :)

Thx

Jesu prave vjerovatno, oboje imaju kod mene u optici.... Prve koštaju 129e, a druge 109. Druge su manji model iz ove godine dok su prve one klasične wayfarer što ih ima pola grada uključujući i mene :)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:

Thx

Jesu prave vjerovatno, oboje imaju kod mene u optici.... Prve koštaju 129e, a druge 109. Druge su manji model iz ove godine dok su prve one klasične wayfarer što ih ima pola grada uključujući i mene :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Već sam postavljao link za ovo, ali evo sad i ovako
Citiraj:
Some methods to Identify Fakes

Ebay, Asian countries, big cites, etc are littered with fakes. Some of these can be very similar, almost identical to the real thing. However in buying fakes there is no guarantee to have any actual eye protection from the sun, and worst cases the lenses can be so poorly made that they can shatter damaging your eyes.

How does one discern a difference? Online, the only guaranteed way is to order from a authorized retailer. Ray-Ban.com,Sunglasses hut, Amazon direct, etc. (Not someone that says they are...an actual established place.)
--------------------------------------------------------------------------
Ebay guide

-Do not order from any overseas place, Italy can be the exception. If you see any Asian counties selling this is a red flag for knock offs.

-Further the retail price of these sunglasses are 130+. How are so many being sold for 20-30 dollars buy it now? This is also a flag. Now I'm not saying to go spend 100.00 on ebay for a pair of Aviators, these could also just as well be a fake.

-Best bet is to look for something used but in the condition that you are looking for. A pair of authentic used Ray Ban's can be had from 30-50.

-Is the seller selling other items commonly counterfeited? Or a bunch of Ray-Ban's? If so pass.

-Mind if the sunglasses are vintage? They have not changed much over the years so buying an older pair is likely to be legit. (See later part of the section for "changes" made throughout the years.

-Ask the seller if they would ship to Italy, even if you don't live there. Most couterfeiters wont.

-Ask where they got the glasses, if it comes with the registration card, do they have receipts. Also let the seller know that you will take the glasses in for verification at a sunglasses hut and if they have any doubts of it being authentic to let you know so you don't bid.

-Pay attention to how they write their auction. "These are Ray Ban Aviators that are guaranteed to be 100% authentic sunglasses" See how that it worded to guarantee just the sunglass part. + They can straight up lie, which most counterfeit auctions do.

Once you receive a pair. These are the markings to check for.

Older Models made by Baush and Loma.

-Ray Ban B&L Made in the USA across the top part of the upper bridge.

-Size Markings on the paddles. (Only if they were not changed out, and are not the wrap around ear frames)

-Ray Ban white logo on the Right eye Lens. (Left if you are looking at the glasses) this should not come off easily like, with a cleaning cloth.

-B&L etched in the lenses, many knockoffs will have it painted.

-B&L engraved in the nose guards

Further information needed

Newer Ray Ban's made by Luxottica

-All newer Ray Ban's sold in the U.S.A will be made in Italy.

-Ray Ban Made in Italy under the top bridge

-Made in Ray Ban made in Italy CE on the inside right leg.

-Correct size and model info on the left inside leg.

-R&B etched in the lenses.

-Ray-Ban painted white on the Right Lens (Again won't come off easily)

Applies to both

-Should not have a mix of the above features....common mistake (Example made in USA across the bridge and made in Italy on the leg.)

-If painted, it should be enamel and should not come off easily.

-Hinges should have a distinct shape, not oval, and should not have any "burn" marks on the metal from being fused.

-The paperwork..sometimes called care book. (not the registration card) should be crisp with a professional work. Common fakes are printed with regular or shiny paper, haphazardly folded, sometimes colors will be bleeding, and or the English is full of typos.

-Mispelled words on the protective case if it has one. This should also match with the glasses. Luxottica with Italy made and Baush and Loma with U.S.A.

-Box is beat up or has Asian characters.

-Hinges should move smoothly but should not be loose. (Older/Used may require tightening.)

-Plastic lenses. An easy way to test this is to direct the car A.C. air at the lenses. Glass lenses will cool rather easily will feel cooler to the touch than plastic.

-Have them checked at a local sunglasses place, UV can be tested too. Many cheap priced sunglasses misrepresent the amount of UV that is blocked. Ray Ban's have a good reputation of Blocking that 99-100%

Finally All that said, The best fakes can be identical. (There is a possible risk of eye-damage from cheap lenses and no UV protection or enhanced damage). If you are just buying glasses for style and don't care, these fakes can run as low as 99 cents to 100+, with all the fake accessories, with a gamble on quality. I do actually own a near exact knock off that I paid 99 cents for on Ebay.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E hvala oboma. Šaljem mail "kupuj!" :)

Edit: Hvala i Drizztu, ali čitam sutra, odoh spavati. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Thx[/quote]
Jesu prave vjerovatno, oboje imaju kod mene u optici.... Prve koštaju 129e, a druge 109. Druge su manji model iz ove godine dok su prve one klasične wayfarer što ih ima pola grada uključujući i mene :)[/quote]
i mene,samo u boji,krme,tebi bi se svidjele garant 8)
http://www.shadesdaddy.com/Ray-Ban-Wayf ... 201049.htm
morala,sam ,prosto sam se zaljubila u njih,iako mi ne stoje nikako :lol: ,ovo je izgleda ovisnost,gora od cipela :oops:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
ovo je izgleda ovisnost,

o yeah,aj sto imam neka 3 para crnih WF nego sto su mi se nazalost pocele svidjati i ove u boji za koje sam uvijek vikao bljak.
http://www.ebay.com/itm/80S-NEON-WAYFAR ... 708wt_1054

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
ovo je izgleda ovisnost,

o yeah,aj sto imam neka 3 para crnih WF nego sto su mi se nazalost pocele svidjati i ove u boji za koje sam uvijek vikao bljak.
http://www.ebay.com/itm/80S-NEON-WAYFAR ... 708wt_1054

e pa moje ne mogu biti sarenije nego sto jesu hhaahha

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cim sam ih vidio u glavi mi se vrtio Armand van Helden style,a kad sam proguglo na sekund i bio sam u pravu:))
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 16:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2010, 03:19
za one koji ne zele da "uniste" oci sa "jeftinim pijacarkama"

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

teddy picker je napisao:

Ovo jeste dobar članak, ali nije nešto što već nismo znali :)
Ja sam ove godine kupio Massimo Dutti naočale u outletu za 15 KM (pravi ih respektabilna firma u Španiji sa 100% UV zaštitom) i nikad nisam bio sretniji s nekim naočalama. Opušteniji sam, nije me briga ni ako sjednem na njih, ni ako mi ispadnu...

Iako sam prije imao i Ray-Ban koje sam stvarno previše platio (mladost - ludost :p).
Svako ima pravo da svojim novcima raspolaže kako želi, makar kupovao i precijenjene naočale (tu uključujem i sebe :)).

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:
teddy picker je napisao:

Ja sam ove godine kupio Massimo Dutti naočale u outletu za 15 KM (pravi ih respektabilna firma u Španiji sa 100% UV zaštitom) i nikad nisam bio sretniji s nekim naočalama. Opušteniji sam, nije me briga ni ako sjednem na njih, ni ako mi ispadnu...

Iako sam prije imao i Ray-Ban koje sam stvarno previše platio (mladost - ludost :p).
Svako ima pravo da svojim novcima raspolaže kako želi, makar kupovao i precijenjene naočale (tu uključujem i sebe :)).

kupila i ja u azelu neke muske,svidio mi se model pa za neku kombinaciju i sasvim su ok :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
points je napisao:
teddy picker je napisao:

kupila i ja u azelu neke muske,svidio mi se model pa za neku kombinaciju i sasvim su ok :D

Ti si opsjednuta naočalama :)
Koje su, opiši malo. Znam da su imali samo par modela :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imadem i ja par komada iz Azela,samo nisu M.Dutti uglavnom su Zarine i sasvim su dobre i izgledom ...zaista kad stavim neki stari model tj.kako sad zovu to `vintage` od starog orig. ray-ban nema tu neke razlike velike sto se tice gledanja kroz iste.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 21:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2010, 03:19
points je napisao:

Ali treba to objasniti našim čobančićima koji kao kupuju skupe marke iz zdravstvenih razloga a ne zbog imena. kao jeftina stakla kvare vid itd...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si opsjednuta naočalama :)
Koje su, opiši malo. Znam da su imali samo par modela :)[/quote]
http://www.shopmania.es/gafas-de-sol/p- ... o-16105858 braon boje, :lol: :lol: znam,jesam i suncanim i dioptrijskim :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
http://www.shopmania.es/gafas-de-sol/p- ... o-16105858 braon boje, :lol: :lol: znam,jesam i suncanim i dioptrijskim :D

Evo i mojih. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]