banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2011, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Njemačka nije katolička zemlja...Ima 30% katolika,30%protestanata,30% ateista.Preostalih 10% su muslimani,pravoslavci,ostali hrišćani,budisti i sl....U Švicarskoj je manje od 42% katolika,a imaju i svoju Švicarsku reformisanu crkvu....Teorija ti je šuplja kao sito.

Истина је да немачка није већински католичка земља али католичка цркве у Немачкој има јако велики утицај преко Баварске која је апсолутно конрезвативно католичка покрајина са прилично јаком аутономијом и има јако велики утицај у Немачкој (вероватно и највећи).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:
Истина је да немачка није већински католичка земља али католичка цркве у Немачкој има јако велики утицај преко Баварске која је апсолутно конрезвативно католичка покрајина са прилично јаком аутономијом и има јако велики утицај у Немачкој (вероватно и највећи).

Занимљива појединост. Одувек сам мислио да је Немачка већински католичка земља.

old fashion men je napisao:
jellyfish je napisao:
Ili primjer Hrvatske koja je dobila bezvizni rezim 1994,
Hrvatska nije dobila bezvizni režim jer nikad nije ni imala vizni režim, Hrvati su od proglašenja nezavisnosti mogli putovati po cijeloj EU osim u GB.

Mislim da sam negdje procitao da je vizni rezim uspostavljen za sve bivse republike u Yu, ali je Hrvatskoj dignut odmah negdje 93-94, dok ostalima nije. Za Sloveniju ne znam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 07:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Hrvati nikad nisu imali vizni režim.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ta Nena nema pojma....Malina se proda koliko god da je se proizvede,a kajmak kupe vlasnici hladnjača.Tako da tim komentarom možeš obrisati dupe...

Evo dokaza da to sto kazes nije tacno. Borovnice su alternativa > http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/269923/ ... -od-malina

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje piše u tom tekstu da se proizvodi više maline nego što se može prodati?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moze se prodati ali po cijeni koja se ne isplati, a to je bio i razlog izlaska na ulice. Borovnice imaju daleko vecu cijenu, odnosno isplativost, a to je ono sto je citateljka na komentaru htjela reci. Dakle, nebi bilo potrebe za strajkovanjem zbog cijene, jer kad je veca potraznja kao u slucaju borovnica, veca je i cijena.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UVFIcHtnzpw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ps6rxrrYpL4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Opet o malinama... Srbija je dugo bila lider, a kako lijepa riječ :), u proizvodnji malina. Ali kako su i drugi namirisali novac, pa malo oborili Poljaci cijenu domaćoj malini, pa u Južnoj Americi počeli baviti sa njim, učeći i od nas... Korak po korak, nije više toliko isplativa. Ko je kriv Srbiji što nije išla korak dalje, prema ozbiljnijoj finalnoj obradi. Kad su je već proglasili strateškom...
I da, sada su postale kupine unosnije za proizvodnju.
I kolika je potrošnja sirovih malina i kupina kod nas?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Opet o malinama... Srbija je dugo bila lider, a kako lijepa riječ :), u proizvodnji malina. Ali kako su i drugi namirisali novac, pa malo oborili Poljaci cijenu domaćoj malini, pa u Južnoj Americi počeli baviti sa njim, učeći i od nas... Korak po korak, nije više toliko isplativa. Ko je kriv Srbiji što nije išla korak dalje, prema ozbiljnijoj finalnoj obradi. Kad su je već proglasili strateškom...
I da, sada su postale kupine unosnije za proizvodnju.
I kolika je potrošnja sirovih malina i kupina kod nas?

Мислим да је малина код нас не тако тражен производ али зато у ЕУ итекако тражен. Колико год да се произведе може да се извезе али са правом подршком државе а не уз петљање са власницима хвалдњача који у принципу мање-више раде за Мишковића. Поента је да држава уместо произвођача масовно подржава монополисте.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 16:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Isto će biti i sa borovnicom,čim vlasnici hladnjača skontaju da mogu i tu da otimaju...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Moja greška. Htio sam reći da Slovenija i Hrvatska nisu nikada imale vizni režim.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.dverisrpske.com/sr-CS/za-dveri/branimir-nesic/junaci-i-manekeni.php

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.nspm.rs/hronika/b92-ko-je-ub ... vcu-q.html

Ни после осам година не зна се ко је убио српску децу у Гораждевцу

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
najradikalnije rjesenje je uvijek najbolje. :)
prvo treba jedno 20ak "Srpskih Brejvikovaca" da pobiju svu korumpiranu gamad, a onda svu privredu i ekonomiju zaokrenuti i stimulisati ka saradnji sa Rusijom, Kinom i Indijom.
Treba uvesti dvogodisnji vojni rok koji bi se sastojao od:
1. jednogodisnje intenzivne vojne obuke
2. jednogodisnjeg prisustva radnim akcijama da se putem te mlade i besplatne radne snage krenu ostvarivati ciljevi ka Rusiji, Kini i Indiji.

Kad se otrgnemo zavisnosti od EU i zapada, a u isto vrijeme smo osposobili respektabilnu vojnu silu (ako je mogao Hitler dici onoliku armiju, a sve u godinama isplata po trazenjima reparacija iz I svj. rata, mozemo i mi ovo ostvariti), treba oteti Kosovo i pobiti sto vise moguce Siptara. Nakon toga muslimani iz BiH nece ni imati opciju nego da priznaju nezavisnost RS jer bi znali sta im sljedi.

U pola ovakvog zaokreta u Srbiji bi se RS trebala ukljucivati korak po korak, prvo u ekonomskom, pa onda u vojnom smislu...
Ovakav pristup ne treba shvatiti kao odricanje, nego reizgradnju nacije.

Sva druga rjesenja, podrazumjevaju da budemo ono sto su od nas oduvijek htjeli da naprave: sirovinsku cisternu, zemlju koja proizvodi jeftinu radnu snagu i veliki broj mladih mozgova spremih na izvoz.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
najradikalnije rjesenje je uvijek najbolje. :)
prvo treba jedno 20ak "Srpskih Brejvikovaca" da pobiju svu korumpiranu gamad, a onda svu privredu i ekonomiju zaokrenuti i stimulisati ka saradnji sa Rusijom, Kinom i Indijom.
Treba uvesti dvogodisnji vojni rok koji bi se sastojao od:
1. jednogodisnje intenzivne vojne obuke
2. jednogodisnjeg prisustva radnim akcijama da se putem te mlade i besplatne radne snage krenu ostvarivati ciljevi ka Rusiji, Kini i Indiji.

Kad se otrgnemo zavisnosti od EU i zapada, a u isto vrijeme smo osposobili respektabilnu vojnu silu (ako je mogao Hitler dici onoliku armiju, a sve u godinama isplata po trazenjima reparacija iz I svj. rata, mozemo i mi ovo ostvariti), treba oteti Kosovo i pobiti sto vise moguce Siptara. Nakon toga muslimani iz BiH nece ni imati opciju nego da priznaju nezavisnost RS jer bi znali sta im sljedi.

U pola ovakvog zaokreta u Srbiji bi se RS trebala ukljucivati korak po korak, prvo u ekonomskom, pa onda u vojnom smislu...
Ovakav pristup ne treba shvatiti kao odricanje, nego reizgradnju nacije.

Sva druga rjesenja, podrazumjevaju da budemo ono sto su od nas oduvijek htjeli da naprave: sirovinsku cisternu, zemlju koja proizvodi jeftinu radnu snagu i veliki broj mladih mozgova spremih na izvoz.

Интересантно размишљање, свака част за пост! 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa bi se Beograd zvao Bombaj jer bi na samu pomisao na tako nešto ovi iz miroljubive EU digli sve što ima krila na Srbiju....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Danny ^_^ je napisao:
Интересантно размишљање, свака част за пост! 8)

Nemoj se slagati sa njime....Taman si počeo da bivaš simpatičan....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Na ovo od RSBPBIH se samo može nadovezati zbunjeni čovjek koji kaže : "I onda je svizac umotao čokoladu"
Ajmo pobiti sve neistomišljenike i zavesti totalistički režim...Balkanski Bliski Istok, a nije Federacija...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nepokoreni je napisao:
Pa bi se Beograd zvao Bombaj jer bi na samu pomisao na tako nešto ovi iz miroljubive EU digli sve što ima krila na Srbiju....

Je l' ti mislis da nakon sto bi se (za 10 20 ili 30 godina) Srbija ekonomski, te na bilo koji drugi nacin, povezala sa npr. Kinom i Indijom s kojima ruku na srce i nemamo neke pretjerano veze, te bili strateski faktor u geopolitickom smislu, da bi EU/Nato tek tako lako mogao da napada kao sto je to bilo 99e?
Sad je momenat u kojem Kina stvara ogroman talas, a u tome ce je sigurno pratiti Rusija i Indija i sl. zemlje.. je l' treba da se i dalje dovijamo vijekovnim neprijateljima koji su u sred krize pa svoje frustracije istresaju na nama?
Svaki dan u kojem Srbija tapka u mjestu je bespotrebno izgubljen.

@ Danny:
Zoka, te Dzontra na ovom forumu podrzavaju neku utopisticku mjesovito-bracnu politiku koja nema veze sa realnoscu, politiku koja je propala sa Jugoslavijom i to je nesto sto pripada istoriji. Nemoj ih za ozbiljno shvatati, momci su jednostavno izgubljeni u vremeni, a bogami i u prostoru :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Eto ispado komunjara i jugonostalgičar, da ne pominjem kako sam i iz mješanog braka...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]