banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2011, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Pojedini predstavnici EU i SAD zatražili su u neformalnim razgovorima od srpskih vlasti da sever Kosova bude stavljen pod kontrolu vlasti u Prištini kako bi bile nastavljene evrointegracije, saznaje „Blic“. Ispunjenje akcionog plana i obaveza prema Haškom tribunalu obezbediće Srbiji samo kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, ali su šanse za dobijanje datuma za početak pregovora manje nego ikada.

- Od Beograda se traži ne samo dijalog o tehničkim stvarima sa kosovskim pregovaračima, već i da Srbija napravi konkretne korake koji će omogućiti punu integraciju severnog Kosova s ostatkom pokrajine. Kreator te politike je upravo Robert Kuper, posrednik u pregovorima Beograda i Prištine. To niko od zvaničnika EU neće javno reći, ali se u neformalnim razgovorima to od Srbije zahteva - kaže izvor „Blica” iz Vlade Srbije.

Naš sagovornik navodi da na tome insistira Amerika, čiju politiku u Evropskoj uniji slede Velika Britanija, Holandija i Nemačka.

- Haški tribunal i ispunjenje akcionog plana bili su izgovor za sva blokiranja Srbije na putu ka EU. Jasno je da je već sada Kosovo najveća prepreka za nastavak evropskih integracija - rekao je izvor „Blica”.

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije, nije želeo da komentariše ove navode, ali je u izjavi za „Blic” kratko rekao da postoji bojazan da Srbija neće dobiti datum za početak pregovora sa EU.

- Strahujemo da će sada, kada su ispunjene obaveze iz akcionog plana i prema Haškom tribunalu, neka država članica reći da je to dovoljno za kandidaturu, ali da će pregovori morati da sačekaju smirivanje situacije na Kosovu - kaže Đelić.

Kandidaturu Srbije i datum za početak pregovora Evropska komisija razmatraće 10. septembra, a mesec dana kasnije biće gotov izveštaj i javno saopštene preporuke ovog tela.

Konačnu odluku o tome krajem godine doneće šefovi 27 država.

U Evropskoj uniji nisu mogli da nam kažu šta će tačno Srbija dobiti u decembru i kolike su šanse da uskoro započnemo pristupne pregovore. Međutim, više niko ne demantuje da će jedna od glavnih tema koju će uzeti u obzir Evropska komisija biti Kosovo.

Maja Kocijančić, portparolka Ketrin Ešton, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, kaže za „Blic” da će EK u septembru razmatrati sve ono što je Srbija uradila u prethodnih godinu dana, a jedna od ključnih stvari svakako će biti i situacija u južnoj pokrajini.

- Mi želimo da se Beograd i Priština vrate dijalogu i to je naša osnovna poruka - kratko je navela Kocijančićeva.

Osim toga, kako je rekla, izveštaj Evropske komisije zavisiće i od niza drugih parametara, od ekonomske i političke situacije, pa do reformi koje je Srbija sprovela.

- Važnu ulogu u dobijanju kandidature odigraće i regionalna saradnja - kaže Kocijančićeva.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Емил Влајки осуђује Тадића због Косова: Србији се сви ругају и смију због кукавичлука, па чак и Дивјак

Сјетимо се само Малвина, које су Аргентинци покушали запосјести. Британци су одмах заратили

"Већ више од десет година нова, 'демократска' Србија доживљава праву голготу: територијалну, политичку, менталну, моралну, духовну и економску. Откидају јој се територији, убјеђује се да је њен народ геноцидан, њене су политичке и културне елите постале слуге западног империјализма, Православна црква снажно нагиње католицизму, а поврх свега, народ је незапослен и гладан.

Србијанци морају свакодневно посматрати како су њихова браћа на Космету гажена окупаторском чизмом 'међународне заједнице', док власти у Србији, осим испразне реторике, ни прстом да мрдну како би се супротставиле овом међународно правном насиљу. Трагикомична страна тога је шминкерско показивање неколико десетина џипова србијанске полиције који су, наводно, на 'линији разграничења' с окупираном јужном србијанском територијом како би, ето, помогли својој браћи с друге стране силом успостављене границе.

И док се та фарса одвија пред ТВ камерама, србијански предсједник патетично узвикује како се Србија неће дати испровоцирати и како она неће ратовати ни због Косова и Метохије, ни због Срба који тамо живе као у тамници, пошто се другачије не може у Европу. А његов премијер не говори о нелегалној влади у Приштини, већ о привременој влади. Истодобно, овај посљедњи цинично изјављује како ова влада никада неће признати независно Косово. Па и неће, пошто су јој дани одбројани. Србија, дакле, не мисли употријебити насилна већ мирна рјешења за санирање косметске кризе. Све скупа испада као да су тамошњи Албанци завладали милом Косовом.

Као да Србија није била бомбардирана од стране НАТО, као да потом НАТО није окупирао КиМ, као да се након тога није десио изгон и помор тисућа преосталих Срба, као да тамо Срби нису били убијани ради распродаје њихових органа, као да 2004. године није дошло до 'бруталног истребљења' и прогона Срба на појединим локалитетима јужно од Ибра и паљења њихових домова од стране Албанаца а уз помоћ НАТО снага, као да је рушење 200 српских самостана рађено ненасилно, као да се садашње сламање Срба на сјеверном дијелу КиМ не догађа насилно здруженим снагама НАТО и специјалаца полиције косовских Албанаца, и да не набрајамо.

Све је то неважно и недовољно да би се за то ратовало. Како би нетко уопће могао бити испровоциран и супротставио се овим нељудским поступцима силом. Сјетимо се само Малвина, неколико острвских камењара уз обалу Аргентине, тада колоније Велике Британије, а које су Аргентинци покушали, с правом, запосјести. Велика Британија није ни тренутка оклијевала, иако се та острва налазе хиљадама миља далеко од њих, те је заратила с Аргентином и вратила своју колонију.

Али, трагедији Србије никад краја. Још једна донијета патетична, 'ненасилна' резолуција у Скупштини о актуалној косметској кризи исказује њену тоталну немоћ. Сви су јој се почели ругати и потцјењивати је. Тако Јован Дивјак долази прије пар дана тријумфално у Сарајево из притвора у Аустрији и изјављује како му је драго што је друга страна, Србија, изгубила судски процес против њега. Јер, наставља Дивјак, Срби су у ових двадесет година све изгубили: територије, част и кредибилитет.

Фројд је пред крај свог живота изнио теорију како појединац и народи имају у себи укомпониран нагон самодеструкције, а на садашњу Србију се та теорија савршено може примијенити.

http://www.mondo.rs/s213727/Info/Srbija ... ovove.html

http://www.mondo.rs/s213785/Info/Srbija ... lozni.html

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Шта је Тадић требао да уради да не буде "кукавица"?
Влајкијева странка је показала своје шта зна и сад он неком дели савете. Стање је горе него у време СДС-а којем су се толико ругали, а ништа боље нису направили управо захваљујући супротстављању целом свету и одбијајући све инвеститоре осим Руса. Да не помињем како је то смешно за гледаоца са стране када гледа Хрвата у некој српској нациналистичкој странци како брани српске интересе и саветује председника Србије шта да ради.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Влајки је управу. Друго је питање да ли је могло другачије да буде?

Тадић је јајара, која док његовом народу на Косову раде о глави на РТС-у држи предавања о навијачима и хулиганима.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Koja je Vlajkijeva stranka?

Citiraj:
Да не помињем како је то смешно за гледаоца са стране када гледа Хрвата у некој српској нациналистичкој странци како брани српске интересе и саветује председника Србије шта да ради.

I jeste smiješno, a i žalosno, da Hrvat ima više srpskog ponosa od vlasti u Srbiji. Šta nije tačno šta je rekao? Srbiji se i ruga bukvalno svako danas dok se političari bjesomučno bore za prevlast.

Silvio, gdje si našao Vlajkijev tekst?

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jellyfish je napisao:
Да не помињем како је то смешно за гледаоца са стране када гледа Хрвата у некој српској нациналистичкој странци

:roll: X 25
Nemaš ti pojma šta je nacionalistička stranka!

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Тадић је јајара, која док његовом народу на Косову раде о глави на РТС-у држи предавања о навијачима и хулиганима.

Добро, неке ствари нису у реду, али на РТС дневнику као и на српским сајтовима основна тема је Косово као и у Тадићевим иступима. И ја се слажем да би требало одбранити тај народ тамо, али ако се крене силом једино што се може очекивати нова олуја и протеривање Срба као из Хрватске.
Тадић чини оно што је најреалније у овом тренутку, покушава да ствари реши преговорима. За рат никад није касно.
Само у рату треба бити победник, а знамо шта је било у Хр. А сад им је Нато на Косову помагач. Све што би косовски Срби добили ратом би било протеривање и губици живота, а овако још има наде да се преговорима нешто постигне.
Лако је Влајкију се правити паметан, али кад би Нато протерао Србе с Косова неби Влајки био одговоран, него Тадић.
А рат на Косову би било колективно самоубиство и то Тадић зна. А због тога га зову кукавицом. Ето, џаба што је Милан Мартић био херој кад му протераше народ.

Rivaldinho je napisao:

Snsd

old fashion men je napisao:

Možda ja nemam pojma, ali tako kažu kompetentni svjetski stručnjaci da je Snsd nacionalistička stranka, koji se razumiju u to i koji znaju te stvari bolje i od mene i od tebe. Sad su veći nacionalisti i od SDS, zato su ih ovi i prihvatili. Od radikala sigurno nisu, ali njih niko više ne uzima za ozbiljno.
Socijalistička sigurno nije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:

Rivaldinho je napisao:

Snsd

Nije.Vlajki nije pripadnik ni jedne stranke,a kao nestranačka ličnost bio je kandidovan ispred NDS (Narodna demokratska stranka).

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
ožda ja nemam pojma, ali tako kažu kompetentni svjetski stručnjaci da je Snsd nacionalistička stranka, koji se razumiju u to i koji znaju te stvari bolje i od mene i od tebe.

Sad ispadaš i naivan i glup :roll:
Misliš isti oni kompetentni i "objektivni" svjetski stručnjaci što su nam bombardovali pijace i škole po srbij, isti oni stručnjaci što govore da smo genocidni, isti oni stručnjaci što kažu da im je sad krivo što vojska NDH nije ušla u BL, isti oni stručnjaci što su pomogli šiptarima da etnički očiste kosovo, možda ti je Aktisari, Klinton, Olbrajt stručnjak koji zna bolje :roll: X 100 000 000.
Možda od tebe znaju bolje jer od tebe i dijete od 2 godine zna bolje, ali od mene ne znaju niti ima iko kompetentnij od mene.
BTW
ne znam kako se predstavljaš i izjašnjavaš ali Srbin nisi da jebe rak raka, ako si ti Srbin ja sam japanac.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, zamijenio sam ga sa Antonom Kasipovicem, ali i Vlajki je veci srpski nacionalista mozda nego sam Dodik zahvaljujuci kom je dobio polozaj podpredsjednika.

Misliš isti oni kompetentni i "objektivni" svjetski stručnjaci što su nam bombardovali pijace i škole po srbij,

Ne mislim na njih nego na socijalisticku internacionalu.

Nego, niko nije odgovorio kakvo je to alternativno rjesenje za Kosovo, a da Tadic po vama ne ispadne kukavica?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Makedonija čeka na taj datum već 6 godina. Šta mislite koliko će Srbija čekati? Čitao sam danas o ulasku Srbije EU i njenoj kandidaturi u istu i pročitao da će Srbija samo formalno dobiti kandidaturu a datumu početka pregovora će se prilično načekati. Srbija i bez Kosova i Metohije ima previše problema koji se nisu ni počeli rješavati. Srbija u čitavoj Evropi ima najsporiju administraciju. Najbanalniji problemi se vuku godinama i opet se ne riješe do kraja. Ja sumnjam da će Srbija ikada ući u EU a više sam siguran da će se EU do 2020. raspasti. Prije par dana sam pročitao da Srbija neće u EU ući ni 2020. godine.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to je tacno, vjerovatno sve osim toga da ce se EU raspasti do tad. Naime, vece su sanse da se raspadnu Srbija i BiH nego EU.
Cinjenica je kazu, da ako Srbija ne udje u EU sljedecih 10 godina, a to je do 2022, da vjerovatno nece ni uci, iako bi se odgovor mogao znati i ranije ako problemi s Kosovom budu nerjesivi. Jer do 2022 kazu politicki analiticari, sve je moguce ispuniti, a ako do tad ne udje onda nece moci ni uci.
Los primjer je i Turska koja ceka kao kandidat ulazak vec vise od 10 godina. Ali ne mozemo porediti Yu i Tursku zato sto cijela bivsa Yu ima 3 puta manje stanovnika od Turske. Drugi problem za Tursku je sto nije ni u Evropi prakticno. Treci problem je sto Tursku cini veliki broj Muslimana pa je velika vjerovatnoca da ima i vise radikala.
Sto se tice Makedonije to takodje nista ne znaci, jer Makedonija, Srbija i Bih su dobili gotovo istovremeno bezvizni rezim, a Turska koja je kandidat vec vise od 10 godina i clanica Natoa odavno nije jos dobila ni bezvizni rezim. Znaci Turska je izuzetak, a vidjeli smo i zbog cega.
Ili primjer Hrvatske koja je dobila bezvizni rezim 1994, a u EU ulazi tek 2013, dok su Bugarska i Rumunija dobile bezvizni rezim 2005, a usle u EU 2007. Dakle, nema nikakvih pravila.
Ipak, jedno je jasno. Ostatak balkana ce se nacekati da udje u EU, ako ikada i udje, ako se ne raspadne Balkan ili EU do tada, sto je malo vjerovatno.
Cinjenica je da je kriza 2007-8 uticala da se odluke o prijemu mnogo teze donose. Primjer su Bugarska i Rumunija koje su gore od Srbije, cak veliki broj Rumuna dolazi na rad ilegalno u Srbiju. Da ne poredimo koliko je Hr jaca od Bugarske i Rumunije, i jedva im dozvolise. Znaci, problem je mnogo siri nego sto izgleda.

Ja inace vidim jedino prednost ulaska u EU u tom sto politicari nebi mogli raditi sta hoce kao sada jer su pojedinci iznad zakona, sto nebi bio slucaj kad bi bili u Eu, vec bi i oni imali neka ogranicenja sto bi smanjilo korupciju vladajuih struktura i povecalo strane investicije i izvoz. Dobar primjer za to su sve nove clanice EU koje su dozivjele znatan pad korupcije kao i pojacan razvoj daleko vise nego sto su imale prije ulaska, dok je Balkan za to vrijeme uglavnom stagnirao, sto je dovoljan eksperimentalni pokazatelj prednosti ulaska.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka

jellyfish je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Добро, неке ствари нису у реду, али на РТС дневнику као и на српским сајтовима основна тема је Косово као и у Тадићевим иступима. И ја се слажем да би требало одбранити тај народ тамо, али ако се крене силом једино што се може очекивати нова олуја и протеривање Срба као из Хрватске.
Тадић чини оно што је најреалније у овом тренутку, покушава да ствари реши преговорима. За рат никад није касно.
Само у рату треба бити победник, а знамо шта је било у Хр. А сад им је Нато на Косову помагач. Све што би косовски Срби добили ратом би било протеривање и губици живота, а овако још има наде да се преговорима нешто постигне.
Лако је Влајкију се правити паметан, али кад би Нато протерао Србе с Косова неби Влајки био одговоран, него Тадић.
А рат на Косову би било колективно самоубиство и то Тадић зна. А због тога га зову кукавицом. Ето, џаба што је Милан Мартић био херој кад му протераше народ.

Rivaldinho je napisao:

Snsd

Možda ja nemam pojma, ali tako kažu kompetentni svjetski stručnjaci da je Snsd nacionalistička stranka, koji se razumiju u to i koji znaju te stvari bolje i od mene i od tebe. Sad su veći nacionalisti i od SDS, zato su ih ovi i prihvatili. Od radikala sigurno nisu, ali njih niko više ne uzima za ozbiljno.
Socijalistička sigurno nije.

Koji su to matere ti kompetentni "svjetski" stručnjaci! Kako si ti naivan! Naivan si baš kao svi i oni čedisti i žuti da ćemo jednog lijepog dana ući u EU i da će tamo teći med i mlijeko. SNSD je nacionalistička taman koliko i SDP i SDA samo je njihova priča umotana u celofan o nekoj multi - kulti BiH za naivčine poput tebe.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka

jellyfish je napisao:
Dobro, zamijenio sam ga sa Antonom Kasipovicem, ali i Vlajki je veci srpski nacionalista mozda nego sam Dodik zahvaljujuci kom je dobio polozaj podpredsjednika.

Misliš isti oni kompetentni i "objektivni" svjetski stručnjaci što su nam bombardovali pijace i škole po srbij,

Ne mislim na njih nego na socijalisticku internacionalu.

Nego, niko nije odgovorio kakvo je to alternativno rjesenje za Kosovo, a da Tadic po vama ne ispadne kukavica?

Socijalistička internacionala nije baš neka komptentna organizacija niti ih bilo ko ozbiljan u svijetu uopšte šljivi.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
SNSD je nacionalistička taman koliko i SDP i SDA

Naravno, SDP i SDA su takodje nacionalisticke kao i SNSD, niko nije rekao da nisu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka

jellyfish je napisao:
Da, to je tacno, vjerovatno sve osim toga da ce se EU raspasti do tad. Naime, vece su sanse da se raspadnu Srbija i BiH nego EU.
Cinjenica je kazu, da ako Srbija ne udje u EU sljedecih 10 godina, a to je do 2022, da vjerovatno nece ni uci, iako bi se odgovor mogao znati i ranije ako problemi s Kosovom budu nerjesivi. Jer do 2022 kazu politicki analiticari, sve je moguce ispuniti, a ako do tad ne udje onda nece moci ni uci.
Los primjer je i Turska koja ceka kao kandidat ulazak vec vise od 10 godina. Ali ne mozemo porediti Yu i Tursku zato sto cijela bivsa Yu ima 3 puta manje stanovnika od Turske. Drugi problem za Tursku je sto nije ni u Evropi prakticno. Treci problem je sto Tursku cini veliki broj Muslimana pa je velika vjerovatnoca da ima i vise radikala.
Sto se tice Makedonije to takodje nista ne znaci, jer Makedonija, Srbija i Bih su dobili gotovo istovremeno bezvizni rezim, a Turska koja je kandidat vec vise od 10 godina i clanica Natoa odavno nije jos dobila ni bezvizni rezim. Znaci Turska je izuzetak, a vidjeli smo i zbog cega.
Ili primjer Hrvatske koja je dobila bezvizni rezim 1994, a u EU ulazi tek 2013, dok su Bugarska i Rumunija dobile bezvizni rezim 2005, a usle u EU 2007. Dakle, nema nikakvih pravila.
Ipak, jedno je jasno. Ostatak balkana ce se nacekati da udje u EU, ako ikada i udje, ako se ne raspadne Balkan ili EU do tada, sto je malo vjerovatno.
Cinjenica je da je kriza 2007-8 uticala da se odluke o prijemu mnogo teze donose. Primjer su Bugarska i Rumunija koje su gore od Srbije, cak veliki broj Rumuna dolazi na rad ilegalno u Srbiju. Da ne poredimo koliko je Hr jaca od Bugarske i Rumunije, i jedva im dozvolise. Znaci, problem je mnogo siri nego sto izgleda.

Ja inace vidim jedino prednost ulaska u EU u tom sto politicari nebi mogli raditi sta hoce kao sada jer su pojedinci iznad zakona, sto nebi bio slucaj kad bi bili u Eu, vec bi i oni imali neka ogranicenja sto bi smanjilo korupciju vladajuih struktura i povecalo strane investicije i izvoz. Dobar primjer za to su sve nove clanice EU koje su dozivjele znatan pad korupcije kao i pojacan razvoj daleko vise nego sto su imale prije ulaska, dok je Balkan za to vrijeme uglavnom stagnirao, sto je dovoljan eksperimentalni pokazatelj prednosti ulaska.

Ne znam zaista imaš li oči ili ne vidiš šta se dešava u Grčkoj, Španiji, Portugalu? Bivše članice istočnog bloka poput Mađarske su već ranije pukle a mi još ranije. O Rumuniji i Bugarskoj ne bih previše trošio riječi. U stvari Srbija funkcioniše na isti način kao i Bugarska i Rumunija. Sve tri zemlje sliče kao jaje jajetu kada je u pitanju problem korupcije u zemlji i uništavanje vlastite zemlje od strane političkih elita i tajkuna (koji sve što su kupili kasnije će preprodati nekom trećem sa izvana) u korist velikih EU igrača.
EU nije odlučivala o ulasku Rumunije i Bugarske u EU nego SAD. I slijepcu je jasno zašto! SAD napravi problem a EU se bakće s tim problemom. Čitavu politiku EU iza kulisa vodi upravo SAD.
Što se tiče raspada EU on je itekako moguć. Ako USA vidi da joj to odgovara EU će se raspasti a već je na dobrom putu i ja im želim da što prije okončaju EU agoniju.

SAD su i dalje dovoljno jake da mogu rušiti režime po svijetu ali uglavnom one koje su i sami postavljali i pomagali i naravno dovoljno jake da nama mogu udarati šamare kada im volja i ne samo nama nego i ostatku Evrope uključujući i veće zemlje. Ali nisu više onako dominantne kao prije desetak godina. Ide sporo ali pomaka na svjetskoj globalnoj sceni ima. Ko je tada uopšte pomislio da će danas Kina biti po ekonomskom razvoju druga na svijetu i da će preći i japansku i njemačku ekonomiju.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka

Irska (keltski tigar) je takođe pukla. Zatim Island. Italija je na dobrom putu da im se pridruži.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ili primjer Hrvatske koja je dobila bezvizni rezim 1994,
Hrvatska nije dobila bezvizni režim jer nikad nije ni imala vizni režim, Hrvati su od proglašenja nezavisnosti mogli putovati po cijeloj EU osim u GB.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2011, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka

Hrvatska i Slovenija kao katoličke zemlje nisu nikada ni imale bezvizni režim. Insistiranje Njemačke da nakon Hrvatske neće biti daljih primanja novih članica je upravo zbog zaokruživanja katoličke Evrope. Od svih katoličkih zemalja ako izuzmemo neutralnu Švicarsku samo je Hrvatska van EU.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 09:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Njemačka nije katolička zemlja...Ima 30% katolika,30%protestanata,30% ateista.Preostalih 10% su muslimani,pravoslavci,ostali hrišćani,budisti i sl....U Švicarskoj je manje od 42% katolika,a imaju i svoju Švicarsku reformisanu crkvu....Teorija ti je šuplja kao sito.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]