banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 14 Jul 2011, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nisi bio preposten nego si bio nepazljiv pa nisi na vrijeme reagovao, i pustio si da te prodavac zezne. Sreca pa je bila manja suma.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
oljaca je napisao:
jednom sam tako bio preposten i cekao i seller mi pred sam kraj roka od tih 45 dana kaze sacekaj jos malo,predmet nikad nije stigao i ostao sam bez novca,sreca pa nije bila ozbiljnija suma.Mi kad ne platimo odmah za dan dva,selleri otvaraju casse,a kad mi cekamo po mjesec dana nikom nista.Iz Irske da putuje vise od 20 dana ne mogu da vjerujem,prije bi stiglo iz Australije.

To nije do paypal-a, do perioda cekanja ili bilo cega, nego sto si ti selleru vjerovao toliko da ne otvoris dispute... Ja sam nekidan otvorio dispute, a bio je 42. dan.. I onda se otvori novi rok (traje oko 1-2mj) za koji mozes da "escalate a claim" (mislim da je ovo slucaj samo ako se seller javi na paypal dispute).. U tom roku, mozes kad god uraditi escalate i dobiti pare nazad, a ako dobijes item, mozes zatvoriti claim i nikom nista...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
oljaca je napisao:
Danas je punih 20 dana od kako je poslata posiljka iz Irske,imam tracking number posiljke i provjerim na njihovom AN POST i pise da je otpremljeno za BiH 24.06.2011. a danas je 14.07.2011.,punih 20 dana.Provjerio sam tracking preko BH poste i jos uvijek nije stigao paket u BiH.To me vec zabrinjava.Otvorio sam dispute na ebay,prodavac je dostavio tracking number.On ima dokaz da je poslao.Sta ako posiljka uopste ne dodje,jeli moguce da cu izgubiti novac?Jeli neko imao slicno iskustvo?

i onda se cudimo sto niko nece da salje u BIH

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja nisam imao nikada problem da ne stigne pošiljka. 20 dana je premalo da bi se nešto zaključilo... Sačekaj još koji dan prije nego digneš dreku. PayPal daje fore 45 dana za dispute..

Osim toga, dobar dio tih tracking sajtova nema veze sa zdravim razumom... Pogotovo Kineski

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 01:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
20 dana je premalo da bi se nesto sudilo, mada ja iz UK najcesce dobijem paket za 5 - 10 dana u vrh glave.
Iako sam jednom cekao 3 mjeseca ( +- 10 dana ne sjecam se tacno vise ) paketic iz USA, i nakon mjesec i po dana dobio povrat novca, i vec narucio istu stvar koja je dosla u urednom roku, kad odjednom postar na vrata, eto paketica starog 3 mjeseca :D.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Cekam od 26 juna neke pickupe is UK. Poslati royal mailom, i stvarno se oduzilo.
Kako trgovac kaze, royal mail mu tvrdi da je posiljka jos petog jula preuzeta u BiH, dok na posti carinjenja ne znaju nista o tome .:)

Ljubazna gospodja mi je savjetovala da sacekaj jos jednu sedmicu, prije nego sto zatrazim refund. Trgovac mi je ponudio refund odmah, nakon 20 dana cekanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, cekaj, do nasih je, mada ni Englezima nije mane.

Imas li tracking broj?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Да ли је истина да се преко Visa картице може купити нешто на (бескаматни) кредит. Нешто на фазон, купим нешто преко картице и онда да ми скида сваки мјесец одређену своту, и да за годину дана исплатим то што сам купио.

Постоји ли нешто овакво или слично?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Postoji neka vrsta placanja na rate, ne znam detalje. Pokupi u bankama one promotivne letke za Visa Classic kartice pa procitaj.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

Da. Visa Classic

Provjeri u banci da li ispunjavaš uslove (visina primanja itd)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Хвала вам на информацијама. Ја не радим тако да ја то не могу користити, али знам једног човјека који има Визу Класик па ћу видјети да ми он купи телефон на тај начин, а ја да му дајем сваки мјесец онолико колико износи рата.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Provjeri samo koju karticu traze. Tj, ja sam u Artistu mislio kupovati gitaru na taj nacin, i daju na kredit samo preko Visa Classic od Unicredit banke (Zagrebacki dio), pa sam odustao, jer nisam mogao naci nekog da mu dajem pare, a vadjenje je komplikovano.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Vađenje nije komplikovano ako si interesantan banci... Takođe Visa Classic ima i mjesečnu članarinu koja nije baš niska...

Ukratko, ako ne moraš da je vadiš, nemoj...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Vađenje nije komplikovano ako si interesantan banci... Takođe Visa Classic ima i mjesečnu članarinu koja nije baš niska...

Ukratko, ako ne moraš da je vadiš, nemoj...

Zelim da kupim stvar koja u kesu kosta 620, 690 na kredit. Vadjenje kartice u Zagrebackoj, ukoliko nemate racun u toj banci (zasnovan na poslovnom odnosu), morate iskesirati 550KM... Realno da imam te pare, onda bih uzeo u kesu, a ne na kredit :) Zato sam rekao da je komplikovano...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
od skoro se ne placa 3.10KM u koliko posiljka ima tracking number.a one na koje stave onu naljepnicu VT nasa posta se placa 3.10 KM. Tih 3.10 Km nije carinski pregled nego naknada za knjizenje posiljke pa vam ona dodje kao preporucena.sta drugi forumasi misle,slazu li se samnom?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Данас тражио себи телефон. У мобиле шопу може преко Визе, али само оне из Загребачке банке...

А ово 3.10 за поштарину то нисам упућен, нисам одавно куповао ништа

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
oljaca je napisao:
od skoro se ne placa 3.10KM u koliko posiljka ima tracking number.a one na koje stave onu naljepnicu VT nasa posta se placa 3.10 KM. Tih 3.10 Km nije carinski pregled nego naknada za knjizenje posiljke pa vam ona dodje kao preporucena.sta drugi forumasi misle,slazu li se samnom?

Ja sam skoro neke naocale kupovao iz USA (imao tracking number, kostale su preko 100$) i postar mi fino naplati 9KM. Prije toga 2-3 puta na pocetku po 3.10km, dok ga nisam pocastio sa par rakijica i od tad nista nije naplacivao sve do ovih naocala...:D Vidjecemo na sledecoj kupovini dal ce naplatiti il ce se morati ponovo zvati na rakijicu :D...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Kupio sam preko 120 artikala via ebay do sad. Uvijek trazite od prodavca da napise da je stvar GIFT, na manje posiljke koju staju u iole normalne koverte uglavnom nece naplatiti ni tih 3 marke ali uglavnom oce cim je preko 150 grama , ti troskovi su zapravo za uslugu prepakivanja na Carini kad oni otvaraju svaki artikl i ponovo ga zapakivaju i vracaju nazad za slanje dalje..... Jako glupo, pa nisi ti trazio da se prepakuje,znaci ne bitno za svaki artikl ti na neki nacin placas neku CARINU, Stvari do 5o km se ne carine tako mi rekose, mada ta sitna taxa je eto uvijek prisutna. Nemojte gledati na to sto ste PLATILI SHIPPING, to ove kod nas ne zanima.
Narucuj ako je moguce sa ebay.co.uk znalo se desiti ne rijetko da stvar dodje za manje od 5 dana u Banja Luku !

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Ovako, godinama narucujem s neta i mucim se sa prokletim carinicima, pa vam evo par savjeta.
Nikada ne narucujte iz USA, odradice vas na carini maksimalno, jer po zakonima u USA oni moraju staviti do feninga koliko ste vi platili.
Najbolje je uzimati iz UK, stigne za 5 - 10.
E sada, kada kupujete naglasite prodavacu da stavi nizu cijenu NE GIFT ILI SAMPLE !
Nek stavi npr 45 USD, to ne podljeze carini.
Ako vam se da, napravite i fake izvod sa paypal-a da potvrdite pricu.
E sada, sto se tice shippinga, I TO SE CARINI.
Ja nikada necu shvatiti zasto, ali tako je.
Ja sam jednom platio uredjaj 150 USD i shipping 60 USD ( Isplatilo se ipak ) i oni su carinili kao da uredjaj kosta 210 USD.
Retardirani su i ne moze se sa njima razgovarati, iako su podplaceni maksimalno.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koliko mi je poznato, i u EU troskovi postarine ulaze u osnovicu za carinjenje. Nista neobicno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]