Ja mislim da ova tvoja analiza nije uopšte realna, jer Hrvatska nije takva klasa da je favorit za prvo mjesto. Oni sad, u nešto slabijoj grupi ne blistaju, pa ne vidim razlog da ih se tek tako automatski stavlja na prvo mjesto. Sa druge strane, mi smo u svakim drugim kvalifikacijama dobri, a gore od ovog mnogo ne može, tako da nas ne bih tek tako otpisivao.
Vels je odigrao jedne dobre kvalifikacije, mislim da su to one za SP 2002, ali ih je u baražu Danska tad odučila od fudbala (a i tad smo ih oba puta dobili). Od tada, prilična su kanta, i mada su tvrda ekipa, ne treba ih se bojati toliko.
Makedonce su slični, ako ne i gori od Velsa, jer imaju mentalitet luzera. U kvalifikacijama za EP 2000. smo ih oba puta dobili, a Hrvati su kiksali, pa ne vidim razlog da se misli da ćemo mi biti ti koji će prosuti bodove, možda to bude i neko drugi.
Škotska je zadnji put na velikom takmičenju bila 1998, i to govori da, iako su imali nekih iskri tu i tamo, i nisu toliko ozbiljan pretendent na prvu ili drugu poziciju. Oni će se boriti, i nakon prvih par kola ispasti iz borbe, kao i u dosadašnjim kvalifikacijama.
Belgijanci su možda i najveća nepoznanica, i jedini se imaju pravo nadati da će pomrsiti račune Hrvatskoj i Srbiji. Međutim, od 2000. su gola voda, i tek treba da na terenu pokažu koliko mogu.
Hrvatskoj dajem čak najklimavije šanse u trojcu sa Srbijom i Belgijom, jer ih čeka blaga smjena generacija, te promjena selektora. Što se tiče plasmana na velika takmičenja, i uspjeha na istima, kao i igara u kvalifikacijama, nisu uopšte mnogo bolji od Srbije, i takođe su imali svojih momenata "lucidnosti".
Srbija, kakva je takva je, ima okosnicu tima koja igra zajedno par godina. Ove kvalifikacije za EP su na granici propadanja, ali poslije toga nije nemoguće da dođe do dizanja iz pepela (slično kao poslije kvalifikacija za EP 2008, kada smo sljedeće odigrali kao druga ekipa). Možda zovnu i Klea u reprezentaciju, ko zna

Sve u svemu, ja mislim da stvari uopšte nisu tako loše, da smo dobili najlakšu ekipu izprvog šešira (sigurno lakšu nego Grčka, tu negdje sa Norveškom), i da imamo najviše šanse da budemo prvi u ovoj grupi. Pa, i u kvalifikacije za EP 2000. Hrvatska je ušla kao 3. reprezentacija svijeta, pa je završila kao 3. u grupi, tako da se nikoga ne treba bojati.