Citiraj:
Runić za jaču odbranu
Nebojša Runić, mladi štoper Borca, u petak je potpisao prvi profesionalni ugovor s prvakom BiH, koji će ga na Gradskom stadionu zadržati četiri godine.
Radi se o veoma talentovanom defazivcu koji će biti budućnost banjalučke ekipe. Posebno se istakao u Tešnju gdje je bio najbolji igrač turnira.
"Veoma sam srećan što sam prvi ugovor potpisao sa klubom u kojem sam ponikao i gdje sam prošao sve kategorije. Sada je na meni da nastavim sa radom i da se dokazujem. Želja mi je da postanem standardan igrač Borca", rekao je 19-godišnji Runić, kome je idol bio Vule Trivunović:
"On je jedan od boljih igrača koji je igrao u Borcu na poziciji štopera. Od njega sam dosta naučio i njegovi savjeti su mi puno pomogli".
Radom i zalaganjem oduševio je trenera Zvezdana Cvetkovića, koji na njega ozbiljno računa u narednoj sezoni.
"Runić je budućnost kluba. Sjajno trenira i napreduje iz dana u dan. Odigrao je veoma dobro nekoliko utakmica i siguran sam da će biti odličan defanzivac", izjavio je Cvetković.
Borac će u subotu (18 časova) u Novom Gradu protiv domaće Slobode imati generalnu probu pred start prvenstva (6. avgust) protiv Kozare u Gradišci.
"Nastupićemo u najjačem sastavu i očekujem odličnu igru i rezultat. Nakon toga ćemo se skoncentrisati na premijerni meč sa Kozarom. Moram da istaknem da sam zadovoljan dosadašnjim radom i sve osim meča u Haifi je bilo na zavidnom nivou", kazao je šef struke "crveno-plave" ekipe.
Cvetković je, zatim, prokomentarisao zašto se odrekao Bojana Petrića i Vukašina Benovića, koji neće nositi dres Borca u narednoj sezoni.
"Imamo pet štopera, a na terenu mogu da budu samo dva. Moja procjena je bila da neće dobiti šansu i za Petrića bi najbolje bilo kada bi našao klub gdje može da igra standardno. Što se tiče Benovića nisam bio zadovoljan njegovim radom i ponašanjem. Često je povrijeđen i ne mogu da se oslonim na njega", jasan je Cvetković koji je rezanje ekipe najavio i na polusezoni:
"Budite sigurni da će ekipu u 12. mjesecu napustiti oni koji ne zaslužuju da nose dres Borca".
Konkurencija u veznom redu pojačanja je Markom Maksimovićem, koji se oporavio nakon duge povrede i operacije leđa.
"Radi se o veoma dobrom igraču, ali će mu biti potrebno dosta vremena da se vrati. Zadovoljan sam njegovim radom", zaključio je Cvetković.
Bučan na treningu
U petak se na treningu Borca trebalo da pojavi i Sead Bučan, koji će po svemu sudeći biti posljednje pojačanje pred početak prvenstva u kojem "crveno-plavi" brane titulu prvaka BiH.
"Njegovim dolaskom za nas se završava prelazni rok", kratko je kazao Zvezdan Cvetković.