Тандем Борца на списку селектора Сушића и Јагодића
Први голман Борца Асмир Авдукић добио је позив селектора БиХ Сафета Сушића за пријатељску утакмицу против Грчке на "Кошеву", 10. августа.
- Драго ми је што селектор рачуна на мене, настојаћу да оправдам позив у репрезентацију. То је за мене додатни мотив да у Борцу браним још боље и да будем на врхунском нивоу и у првенству, гдје желимо да одбранимо шампионску круну - рекао је Авдукић. Репрезентативни позив је добио и млади везиста Срђан Граховац, којег је Владо Јагодић, селектор тима БиХ до 21 године, уврстио на списак за пријатељску утакмицу против вршњака из Црне Горе, 10. августа у Никшићу. - Заиста је част добити позив од селектора, али уједно и велика обавеза. Драго ми је што су моје игре у Борцу примијећене и настојаћу и даље да из утакмице у утакмицу, без обзира на то да ли се ради о клубу или репрезентацији, на терену дајем максимум - казао је Граховац. Бањалучани су у уторак на стадиону у Обилићеву одиграли пријатељски сусрет против друголигаша Републике Српске, Наприједа. Ривал је побијеђен резултатом 3:1, головима у другом полувремену, када су на терену били млађи играчи. Тренер Звездан Цветковић у овом мечу није могао да рачуна на нападачки тандем Душко Стајић - Немања Видаковић. Обојица су повријеђени на пријатељској утакмици у Кнежеву, на прослави 40. рођендана Прогреса, тако да су добили поштеду. Што се тиче статуса Бојана Петрића и Вукашина Беновића, на које тренер Цветковић не рачуна, он је још увијек непознат јер су обојица везани уговором са Борцем. - Обавио сам разговор са Петрићем. Он је истакао да ће испуњавати своје обавезе према клубу из уговора који важи још шест мјесеци. То исто значи да ће и Борац према њему извршавати своје обавезе - рекао је директор Радмило Шиповац, којег очекује разговор и са Беновићем.
********** НАПРИЈЕД 1 (1) БОРАЦ 3 (0) Стријелци: 0:1 Ковачевић у 17. из пенала, 1:1 Стојнић у 51, 1:2 Кунић у 63, 1:3 Си. Дујаковић у 75. минуту из пенала. Стадион: Наприједа у Бањалуци. Гледалаца: 250. Судија: Милан Доцић (Бањалука). Црвени картон: Арсен Љубибратић (Напријед) у 58. минуту. НАПРИЈЕД: Џонлић, Гајић, Сабљић, Тешић, Недић, Ковачевић, М. Алексић, Грујић, Мајкић, Бојић, Бакић. Још су играли: Љубибратић, Лакић, Бабић, Ј. Алексић, Травар, Лукајић, Зубовић, Малић, Урукало, Марјановић. Тренер: Дамир Шпица. БОРАЦ: Авдукић, Распудић, Стакић, Марковић, Жарић, Ступар, Ковачевић, Микић, Граховац, Крунић, Кајкут. Још су играли: Марчетић, Дамјановић, Стојнић, Савић, Рунић, Максимовић, Сакан, Си. Дујаковић, Стојановић, Кунић. Тренер: Звездан Цветковић.
|