banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2011, 16:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pogledaj u "Novosti i dešavanja"....

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
gledao sam danas Tadicev intervju, tj. poruku iz Poljske... mislim da je cova skontao da je gotovo sa njegovom politikom i samo formalno odradjuje mandat do novih izbora.....

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Tadic se stvarno trudio ali tesko je postici sta u zemlji gdje je prethodna vlast napravila toliko problema kao Kosovo, korupcija, siromastvo, neugled u svijetu, a i ovi iz medjunarodne zajednice su previse zinuli.
Mjesto da cijene Tadica jer niko vise od njega nije pokusao da ispuni njihove zahtjeve, oni obezobraznili pa stalno stavljaju nove uslove.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ово је експеримент шиптра да виде реакцију Београда и Срба са севера за тек долазеће акције.

Званични Београд је наравно заказао.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

A trebao je uraditi šta? Al' očekujem realan odgovor,ne odgovor u stilu epskih pjesama.....

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
A trebao je uraditi šta? Al' očekujem realan odgovor,ne odgovor u stilu epskih pjesama.....

Zoka, odgovor je jednostavan: ili jedna ili druga krajnost: Reci, ok odustajemo - priznajemo Kosovo (eventualno vidjeti da se izvrsi neka, kako da kazem, PRODAJA - ali vjerujem da je to vec pokusano.) i zaboraviti na sve.

druga krajnost je reci: Je*es sve (prvenstveno EU), podici sav narod u vojsku i poklati sto vise moguce Siptara u sto brzem mogucem blitzkriegu ikad vidjenom.
Sve izmedju ova dva rjesenja je cisto silovanje nacije.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Vau genije...Oš ti ići u rat?...Jest ti spreman da gineš za nešto čija je sudbina odavno zapečaćena? Jes ti spreman poslati ljude u rat, jes ti spreman da se nosiš s posljedicama tog rata?...
Moš ti reć jebeš EU i napasti kosovo, al onda će EU i NATO jebat' tebe, na suvo i do smrti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
_zoka je napisao:

Zoka, odgovor je jednostavan: ili jedna ili druga krajnost: Reci, ok odustajemo - priznajemo Kosovo (eventualno vidjeti da se izvrsi neka, kako da kazem, PRODAJA - ali vjerujem da je to vec pokusano.) i zaboraviti na sve.

druga krajnost je reci: Je*es sve (prvenstveno EU), podici sav narod u vojsku i poklati sto vise moguce Siptara u sto brzem mogucem blitzkriegu ikad vidjenom.

Koliko ti godina imaš? Takav juriš izvesti bio bi ravan kolektivnom samoubistvu, a drugo sa čim bi ratovao sve i da nije? Stvarno ti je neumjesan komentar....

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Druže,ovo nije realno.Zašto?Zato što pored šipaka dole ima vojske koliko Srbija ne može ni mobilisati.Vojske čija se borbena i tehnička sredstva redovno održavaju,imaju dovoljno benzina i imaju dobro plaćene ljude koji rukuju sa tim.Da ne govorimo o tome da su to sredstva koja uglavnom spadaju u sam vrh vojne opreme,za rezliku od naoružanja i opreme Vojske Srbije.
Znači,ne želim da čujem pjesme o Marku Kraljeviću nego realno šta Srbija može da uradi u ovom momentu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
I ovaj RSBPBIH je ako i onaj Danny...živi u mašti...Lik i dalje vjerovatno vjeruje da pet-šest ljudi ala "the Expendables" s pjesmom "Panteri Panteri vi ste pravi momci" mogu pobjediti komplet neprijateljsku vojsku...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Po mom mišljenju moguće je sa malim ljudstvom i lakim naoružanjem početi igru živaca, dakle sporadični sukobi manjeg inteziteta za koje nema lijeka, dakle ako Srbija nema ljude za to moguće ih je unajmiti i puno su pouzdanij od ljudi iz regularnih jedinica vojske i policije, ali problem je što Srbija ne zna što bi sa KiM, ni ja ne želim milion i po šiptara u svojoj državi, a protjerati ili pobiti ih sve nije izvodivo, bar ne za sada, dakle ostaje priznati kosovo kao državu, status q ne raditi ništa i podjela, a prisiliti nato na podjelu može se prisiliti stalnim sukobom i prelivanjem tog sukoba na preševo, bujanovac, makedoniju i crnu goru.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@zoka (ostali nemaju pojma sto se tice realnih cinjenica):
Srbija, pa dobro mozda ima malo zastarjelu opremu, ali je cinjenica da ima 10mil, stanovnika naspram 2 mil. albanaca. Medjutim tu cak nije ni odnos 10:2, tj. 5:1 nego je veci s obzirom da "kosovari" i nisu bas u tom procentu toliko naoruzani koliko bi mogli biti.
Naravno, to sto sam rekao je vise u domenu maste, ali valjda shvatate poentu da treba napraviti radikalan zaokret u politici. Ili medjunarodna izolacija i borba za Kosovo, ili pustiti to jer smo objektivno porazeni.
Ja sam za ovo prvo jer trenutno ima puno zarista u svijetu kojima se bave "medjunarodne snage".

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:

Србија је по уставу обавезна да штити своје грађане. Чак шта више Београд и актуелна влада и председник су више пута гарантовали Србима на северу Косова безбедност. Нико не очекује да на Косово уђе српска војска или нешто слично али реакција власти у Београду је у најмању руку ненормална. Значи шиптари врше инвазију на граничне прелазе мимо свих договора и преговора и а у Београду ништа. Ни посебна седница парламента (кажу нема потребе), хапшење људи по улици, спречавање скупова подршке Србима доле, итд. Буквално ни на један начин нису подржавни Срби доле.

Основна обавеза сваке државе је да гарантује безбедност својим грађанима. То је њена примарна функција. Није примарна функција државе да обезбеди грађанима да једу и пију (то је секундарна и необавезна функција) већ да обезбеди сигурност, мир и безбедност. Уколико држава то није у могућности, онда то није држава. То је једна врло лака теорија реализма.

Ниса Срби доле очекивали да улете јајаре из МУП-а и војска да их бране али су очекивале од политичког врха да их подрже морално а ови ни то нису урадили.

Ови индијанци који нешто прозивају људе овде као што не идете доле и не браните и сличне приче боље је да иду психијатру. Можда још није касно за њих.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
_zoka je napisao:

Србија је по уставу обавезна да штити своје грађане. Чак шта више Београд и актуелна влада и председник су више пута гарантовали Србима на северу Косова безбедност. Нико не очекује да на Косово уђе српска војска или нешто слично али реакција власти у Београду је у најмању руку ненормална. Значи шиптари врше инвазију на граничне прелазе мимо свих договора и преговора и а у Београду ништа. Ни посебна седница парламента (кажу нема потребе), хапшење људи по улици, спречавање скупова подршке Србима доле, итд. Буквално ни на један начин нису подржавни Срби доле.

Основна обавеза сваке државе је да гарантује безбедност својим грађанима. То је њена примарна функција. Није примарна функција државе да обезбеди грађанима да једу и пију (то је секундарна и необавезна функција) већ да обезбеди сигурност, мир и безбедност. Уколико држава то није у могућности, онда то није држава. То је једна врло лака теорија реализма.

Ниса Срби доле очекивали да улете јајаре из МУП-а и војска да их бране али су очекивале од политичког врха да их подрже морално а ови ни то нису урадили.

Ови индијанци који нешто прозивају људе овде као што не идете доле и не браните и сличне приче боље је да иду психијатру. Можда још није касно за њих.

Kad se sve pojednostavi lako se npr. uporediti sa Vijetnamom. Pitaj bilo kojeg Vijetnamca da li bi promijenio istoriju i ostao fransucka kolonija, a da sve one zrtve budu vracene ili da ostane u ovako unazadjenom stanju (u stanju u koje bi Srbija dosla nakon konflikta)...
Ja licno mislim da bi svaki Vijetnamac birao da zadrzi kompletan vijetnam i ostane zemlja treceg svijeta, nego da bude kolonija prve kategorije... samo sto smo mi picke, da prosti moderator.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Junoša Vijetnam je imao podršku istočnog lagera koji im je slao materijal za rat, kako misliš da bi se borili skoro 10 godina neprekidno a da nemaju RR? Slabo poznaješ gradivo i materiju, bez rezervi i podrške pukao si za 24 sata kakvu god vojsku ili tehniku imaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
@zoka (ostali nemaju pojma sto se tice realnih cinjenica):
Srbija, pa dobro mozda ima malo zastarjelu opremu, ali je cinjenica da ima 10mil, stanovnika naspram 2 mil. albanaca. Medjutim tu cak nije ni odnos 10:2, tj. 5:1 nego je veci s obzirom da "kosovari" i nisu bas u tom procentu toliko naoruzani koliko bi mogli biti.
Naravno, to sto sam rekao je vise u domenu maste, ali valjda shvatate poentu da treba napraviti radikalan zaokret u politici. Ili medjunarodna izolacija i borba za Kosovo, ili pustiti to jer smo objektivno porazeni.
Ja sam za ovo prvo jer trenutno ima puno zarista u svijetu kojima se bave "medjunarodne snage".

гдје ти наброја 10 милиона становника????
Чини ми се да се цифра креће око 7,5 милиона, мада мислим да је и она преоптимистична.
А тим Албанцима с Косова додај и оне из Албаније.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Medjutim tu cak nije ni odnos 10:2, tj. 5:1 nego je veci s obzirom da "kosovari" i nisu bas u tom procentu toliko naoruzani koliko bi mogli biti.

Jesi siguran ti u ovo što si napisao? Čini mi se da ni ti ne barataš činjenicama. Šiptari već jedno 20 godina rade šta hoće na Kosovu, granica sa Albanijom gotovo da i ne postoji. Mislim da su u ovih 20 godina prevukli i atomsku bombu kakva su gamad. Možda nemaju stanovnika koliko i Srbija ali recimo da su dovoljno fanatični da svi krenu u rat. Ne znam da li si zaboravio ali OVK je bila zlo na Kosovu, a bili su samo teroristi, nikako "organizovana" vojska kakvu ima Srbija, uslovno rečeno ima. Napasti Šiptare dok god je dole KFOR bi bila samoubilačka misija. Bez njih Srbija bi i imala dobre šanse da dole napravi čist masakr ali uz velike gubitke, a nisam nešto siguran da su Srbi u tolikoj mjeri zagrijani za rat u posljednje vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 18:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
_zoka je napisao:

Србија је по уставу обавезна да штити своје грађане. .

Super.Kako?Koja reakcija bi po tebi bila normalna?Da li su Šiptari građani Srbije?

old fashion men je napisao:
Po mom mišljenju moguće je sa malim ljudstvom i lakim naoružanjem početi igru živaca, dakle sporadični sukobi manjeg inteziteta za koje nema lijeka, dakle ako Srbija nema ljude za to moguće ih je unajmiti i puno su pouzdanij od ljudi iz regularnih jedinica vojske i policije, ali problem je što Srbija ne zna što bi sa KiM, ni ja ne želim milion i po šiptara u svojoj državi, a protjerati ili pobiti ih sve nije izvodivo, bar ne za sada, dakle ostaje priznati kosovo kao državu, status q ne raditi ništa i podjela, a prisiliti nato na podjelu može se prisiliti stalnim sukobom i prelivanjem tog sukoba na preševo, bujanovac, makedoniju i crnu goru.
Ovaj tvoj plan garantuje potpuno istrebljenje i ono malo Srba koji žive na Kosmetu.Plus što daje Tačiju opravdanje za sve što radi.Činjenica ostaje da status kvo najviše odgovara Srbiji u ovom momentu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa i ovaj status q garantuje potpuni nestanak ono malo Srba,
u pitanju su druge stvari, riječ je o politici i nekim stvarima koje nemaju veze sa tim ima li ili nema Srba.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moja greska, srbija je prije rata imala 10mil. ali sa 2mil siptara. Jbg.
Al, uz izbjeglice iz RS i RSK, plus mi iz RS, ima NAS bar 9 miliona :D

U glavnom sve se svodi na nedavnu izjavu diplomate iz EU koji kaze da EU u clanstvo nece primati drzave koje se medjusobno ne priznaju... pitam se na koga li se to odnosilo......?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]