banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Džontra je napisao:
Hertzog je napisao:
A kolika je BL, sa jednog na drugi kraj stignes za 15 minuta, hitna za 5... U spici nije tolika guzva da hitna zaglavi u guzvi... Dok dignes i spustis helikopter, hitna 3 puta moze stici

Ne baš često, ali i Hertz zna nešto pametno napisat'

Samo što na plato Manjače ne možeš stići za petnaest minuta....Ili Krupu na Vrbasu...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
MOžeš _zoka, možeš...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako?Ugrožavajući putnike u ambulantnom vozilu i ostale učesnike u saobraćaju?Burazova "punica" (punica pod navodnim znakovima jer se buraz još nije oženio al' kao da jeste) je poginula u vozilu HP jer se žurilo da se što prije stigne.....

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Žao mi je zbog' njegove "punice", to su izuzetci koji se nažalost dešavaju...
Ne ugrožava se niko kada za volanom sedi profesionalac koji vozi sa rotacijom i sirenom i vozači se (za divno čudo)sklanjaju tako da sanitetu ostaje bukvalno čist put kao da nikoga na cesti nema, nađe se naravno pametnjakovića koji ne mare ni za to ali uglavnom sve ide kako treba :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Izuzetak ili ne,sličan slučaj se desio dva puta u dve godine...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg... Poginuše i tri motociklista u 7 dana, jedan za drugim pa od tada nema (Bogu hvala) više toliko teških nesreća (motorima)....

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sa starcevice do gradiske sam stigao za 17 minuta kolima hitne pomoci, u periodu najvece guzve, veruj da hitna moze pre stici nego helikopter... Helikopteru treba 15 minuta samo da se podigne, uz to i nije uvek pristupacan teren i vremenski uslovi da se on moze spustiti

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 11:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:52
Hertzog je napisao:
Sa starcevice do gradiske sam stigao za 17 minuta kolima hitne pomoci, u periodu najvece guzvei

Ne mogu da ovo ne komentarisem. 50 km za 17 minuta :oops: Izracunaj pa ces vidjeti da je ta hitna pomoc vozila prosjecnom brzinom oko 176 km/h. Ali pazi, PROSJECNOM brzinom, znaci negdje je sigurno vozio i brze. Mislim ... koriguj se malo. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 11:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Možda je razlika u vremenskoj zoni :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Hertzog je napisao:
Sa starcevice do gradiske sam stigao za 17 minuta kolima hitne pomoci, u periodu najvece guzve, veruj da hitna moze pre stici nego helikopter... Helikopteru treba 15 minuta samo da se podigne, uz to i nije uvek pristupacan teren i vremenski uslovi da se on moze spustiti

a sta si ti radio u hitnoj? vadio zivac?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dason je napisao:
Hertzog je napisao:
Sa starcevice do gradiske sam stigao za 17 minuta kolima hitne pomoci, u periodu najvece guzvei

Ne mogu da ovo ne komentarisem. 50 km za 17 minuta :oops: Izracunaj pa ces vidjeti da je ta hitna pomoc vozila prosjecnom brzinom oko 176 km/h. Ali pazi, PROSJECNOM brzinom, znaci negdje je sigurno vozio i brze. Mislim ... koriguj se malo. :)

Losa ti je racunica... Do gradiske imas 44Km, pa cu ti pojednostavniti... Ako vozis 60Km/h do Gr ces stici za 44 min, ako vozis 120Km/h sticices za 22min, sto znaci da je brzina bila nesto preko 120Km/h i daleko manje od 150Km/h, a da ne pricamo o tvojih 176Km/h

@cicak, vozio tatu za Beograd na operaciju pa sam isao sa njim

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Herc, brzina ne samo da je preko 120, nego preko 150. Mani se te svoje racunice.
Brzina je bila preko 43 m/s iliti 155 km/h.
"Da ti pojednostavim"
Kod:
v=s/t s=44.000m t=17min=1020s

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Helikopter ne leti ispod 200 km/h, a sigruno može da se nagura i mnogo više. Smatrao bih dobrim potezom, kada bi Vlada nešto skresala, a BL nabavila brže prevozno sredstvo. Vremenski uslovi mogu da zasutave i kola hitne pomoći, viša sila.

Kašnjenja od 20 minuta su nedopustiva, ako se uzme u obzir da još toliko treba do bolnice.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 15:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:52
Ташко je napisao:
Herc, brzina ne samo da je preko 120, nego preko 150. Mani se te svoje racunice.
Brzina je bila preko 43 m/s iliti 155 km/h.
"Da ti pojednostavim"
Kod:
v=s/t s=44.000m t=17min=1020s

I to u slucaju da je brzina konstantno 155 km/h. A realno je pretpostaviti da ne moze biti. Pa i da vozis auto-putem tesko da mozes konstantno odrzati tu brzinu a da negdje ne moras malo usporiti. A do Gradiske ima tacno 49 km a ne 44. Jedino ako mjeris od prijedorske petelje. :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
za 49 km 17 min. slijedi 172.94 km\h.
Moraces malo da odvadis.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Да.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Autor: Глас Српске
Ланчани судар четири аутомобила

БAЊAЛУКA - У ланчаном судару четири аутомобила јуче у бањалучкој улици Крајишких бригада причињена је већа штета, а нико није повријеђен.
Сударили су се "голф 4" караван, "фијат браво", "мерцедес" и "рено". У овој несрећи највише је оштећен "рено" којем је готово у потпуности уништен предњи дио.
Према изјавама очевидаца ланчани судар је изазвало нагло кочење "голфа", али и неопрезност осталих учесника који нису држали прописно одстојање од других аутомобила. Н. Т.

Citiraj:
Судар изазвао "рено"

БАЊАЛУКА - Младен Аничић, који је возилом "фијат брава" учествовао у ланчаном судару који се у четвртак догодио у бањалучкој улици Крајишких бригада, тврди да је несрећу изазвао возач "реноа", који је налетио на три возила која су стајала на семафору.
Он је казао да су у овом судару три особе лакше повријеђене.
- На семафору је било црвено и стајао је "голф 4", иза њега мој "фијат брава" и иза мене "мерцедес". Тада је налетио "рено" возећи најмање 100 километара на час и ударио у "мерцедес", па је дошло до ланчаног судара - тврди Аничић. Н. Т.

Citiraj:
Шкипина покушао да прегази полицајце
Datum: 21.07.2011 21:00
Autor: Р. Г. С.
ФОЧA - Полиција трага за Aлександром Шкипином (26) из Фоче јер је у два наврата мотоциклом и аутомобилом "опел вектра" покушао да прегази полицајце који су намјеравали да га легитимишу.

Шкипина је ових дана требало да буде упућен на издржавање једногодишње казне затвора јер је правоснажном пресудом бањалучког Окружног суда осуђен због напада на кућу криминалистичког инспектора у Фочи. Тада је његов саучесник Милан Смрекић послије признања кривице осуђен на двије године затвора.
Он је још прије десет дана примијећен да вози мотоцикл недозвољеном брзином па га је полиција покушала зауставити и контролисати, али им је тада први пут побјегао.
Како "Глас Српске" сазнаје, Шкипина је 19. јула у улици Краља Петра у Фочи мотоциклом који је нерегистрован и за који нема возачку дозволу кренуо према полицајцу, који је избјегао удар тако што је скочио у страну. Истог дана полицајци су га запазили за воланом "опел вектре" у Његошевој улици и покушали да га зауставе. Међутим, Шкипина је поново дао гас и кренуо великом брзином према полицајцу који је као и његов колега такође био приморан да одскочи у страну и избјегне ударац.
Очевици кажу да је Шкипина, када је примијетио полицију, појачао брзину и усмјерио се на полицију.
"Видјела сам да иде према њима и један од полицајаца је у тренутку одскочио како га не би закачио. Мислила сам да ће га ударити, а он је само пролетио аутом и побјегао", испричао је очевидац који је желио остати анониман.
Полиција у Фочи интензивно трага за Шкипином као и за мотоциклом који вози.
"Он је у бјекству, крије се негдје. Интензивно трагамо за њим и надамо се да ћемо га врло брзо наћи и привести, чак у току дана или сутрадан", рекао је наш извор.

O svašta. :-?

Citiraj:
Преминуо мотоциклиста

ДОБОЈ - Мотоциклиста Љубомир Ђенић (52) преминуо је у четвртак око 20.30 часова у бањалучком Клиничком центру усљед повреда које је задобио у саобраћајној несрећи која се догодила тога дана нешто послије девет часова на локалном путу у Великој Буковици код Добоја.
До несреће је дошло када се мотоцикл "томос", којим је управљао Ђенић, сударио са бициклом, који је возио М. А. (17) из Велике Буковице. Сл. П.

:(

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Koliko sam uspio da skontam, Filozof je forumski kralj crne hronike.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Погинуо возач

МОДРИЧA - Возач пољопривредне машине мотокултиватора Велимир Поповић (81) из Копривне код Модриче погинуо је у саобраћајној несрећи која се догодила на локалном путу у понедјељак у овом мјесту.
До несреће је дошло када је Поповић изгубио контролу над пољопривредном машином која се преврнула. Његова кћерка Ружа Стојић (57) лакше је повријеђена у овој несрећи, а супруга Милевка (78) неповријеђена је. Обје су се налазиле на мотокултиватору, јавиле су агенције.
"Југом" слетио с пута

СРБAЦ - Ранко Њежић (26) теже је повријеђен када је у понедјељак "југом" слетио с пута Нова Топола - Србац у Разбоју код Српца, сазнаје "Глас Српске".
Он је пребачен у бањалучки Клинички центар на лијечење. У полицији је потврђено да се несрећа догодила 25. јула око 20 часова и да ће узрок бити познат послије истраге. Н. Т.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... 7-jul.html

Citiraj:
Погинуо сувозач у опел аскони
Datum: 25.07.2011 21:00
Autor: Перо Шпандић
ПРИЈЕДОР - Бошко Мрђа (25), родом из околине Босанског Петровца, а настањен у Приједору преминуо је у бањалучком Клиничком центру од посљедица тешких повреда које је задобио у саобраћајној несрећи која се догодила у недјељу на магистралном путу Приједор - Бањалука у Калатама на улазу у Приједор,

Како сазнајемо, Мрђа је преминуо око 21 час, а несрећа се догодила нешто прије 18 часова. У несрећи тешке повреде задобио је Дарко Мариновић (21) из Љубије возач "опела асконе" у којој је био Мрђа, а лаке Милан Замаклар (28) који је управљао "голфом 3".
До несреће је дошло када је "опел аскона" којом је управљао Мариновић у близини бензинске пумпе "Егзотик" приликом претицања својом лијевом страном ударила у "голф 3" за чијим управљачем се налазио (28), а који се кретао из супротног смјера.
Како сазнајемо из полиције од силине удара "опел аскона" је слетјела с десне стране пута и преврнула се усљед чега су возач и његов сапутник задобили тешке повреде.
Повријеђени су одмах пребачени у Општу болницу у Приједору гдје им је указана љекарска помоћ. Због озбиљних повреда Мрђа је амбулантним возилом одмах пребачен у Клинички центар у Бањалуци.
Мариновић је задржан на лијечењу у приједорској Општој болници.
Како сазнајемо из службе за односе с јавношћу бањалучког Клиничког центра Мрђа је примљен на Одјељење клинике за анестезију и интезивно лијечење око 19.15 часова. Довезен је са тешким повредама главе, грудног коша и стомака због чега је одмах пребачен у операциону салу.
Љекари су оперативном захватом покушали да му спасе живот али је он нажалост преминуо у 21 час усљед тешких повреда.
Увиђај су обавили припадници Станице за безбједност саобраћаја и дежурни тужилац приједорске канцеларије Окружног тужилатва Бањалука који је наложио да се обаве све потребне истражне радње како би се утврдио узрок ове тешке собраћајне несреће. Наређена је и обдукција тијела страдалог Бошка Мрђе.
Честе несреће

Мјесто на којем се догодила тешка саобраћана несрећа којој је погинуо Бошко Мрђа у насељу Калате на улазу у Приједор познато је по честим саобраћајним несрећама. Ту је до сада неколико лица погинуло, а више је повријеђено. Из полиције упозоравају возаче на опрезнију вожњу како не би угрозили и себе и друге учеснике у саобраћају.

Slika
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... skoni.html
:(

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pet osoba, među kojima i jedna djevojčica, lakše su povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas u kanjonu Tijesno na magistralnom putu Banjaluka - Jajce.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri vozila, od kojih je jedno sa hrvatskim registarskim tabicama.

Jedno od automobila je, navnodno, nakon sudara udarilo u stijenu.

"Nezavisne novine" pišu da je među povrijeđenim i jedna beba.

Uviđaj je u toku, dok u Službi hitne medicinske pomoći kažu da su svi povrijeđeni zadobili lakše tjelesne povrede.

(BLLIVE)

Stvarno ne volim tuda putovati, sam pogled na to uliva strah, s jedne strane provalija u Vrbas, s druge strane stijene isklesane tako da misliš da ćete svakog trenutka poklopiti i što je najgore neoprezna vožnja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]