banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ovde meni nesto nije jasno:
Citiraj:
Upisnina na KF je 30KM i upisuje ga svako ko polozi prijemni ispit.

Citiraj:
Logicki gledano - koji bi tatin sin platio blizu 25000KM za troskove studiranja (2800KM x 8 semestara + troskovi za knjige i sl.)

Pa ako je upisnina 30 maraka za sta onda ode ovih 2800? ;)
Ko koga ovde zajebava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 10:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
epek, to je princip : "pare u dzep"

i to nije nista novo, slican ( ili isti) princip je bio i u medicinskoj skoli za vrijeme rata. Tadasnja direktorica Bozana Kralj ( sad vec pokojna) je trazila od ucenika da "izdvoje" pare za krecenje zgrade ( bolje reci supice). Sistem placanja je bio sljedeci : djeca ciji su roditelji u inostrantsvu na "privremenom" radu : 100 km ; djeca privatnika 50 km a djeca "obicnih" radnika su trebala izdvojiti "samo" 20 km. Matematicki gledano, koliko novca je zaista trebalo da se okreci ona bijeda od supice u kojoj smo se smrzavali??
A gospodja direktorica se par dana poslije pojavila u novom automobilu marke zastava tip jugo :evil: .......
I jos mnogo takvih primjera se desavalo, kojima se nije moglo stati u kraj. Nazalost.
Medicina je na rubu propasti vec odavno, ali nije li svima poznato da se gaza, vata, sprice i sav ostali moguci pribor ( koji se mogao neopazeno iznijeti) krao?? Da ne pricamo o lijekovima i nekim hirurskim priborima :o
Vjerovatno ce neko od vas reci: " pa kad nema plate , daj da se nadoknadi" ali nije ni to rjesenje. Vlada je sacinjena od ljudi koji gledaju svoje licne interese a koji se, uveliko, razlikuju od interesa "obicnog puka". ..
Ja sam svoje pravo izborila tako sto sam otisla a vama zelim srecu i uspjeh u stvarima za koje nismo uspjeli da se izborimo u nasim vremenima

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
indijanka je napisao:
A gospodja direktorica se par dana poslije pojavila u novom automobilu marke zastava tip jugo :evil: .......

novi automobil marke jugo :lol: :lol: :lol: :lol:

o Kraljici se znalo i zna se svasta, no doticna je pokojna vec par godina, tako da o pokojnim ljudim necu da pricam....
A nacin placanja krecenja se placao i u Gimnaziji na isti nacin :o ebga

Dorian Gray - potpuno si u pravu nista nema od toga ....sjedicemo i konstatovati sta ne valja, a niko nista ne preduzima.

Studentska Unija je juce najavila blokiranje Univerziteta od strane studenata, ako se ne ispune odredjeni uslovi i poboljsa kvalitet skolovanja.Izemdju ostalog radi se o dodjeljivanju Kasarne Vrbas studentima.

Ako dodje do blokade, nadam se da se svi vidimo negdje na kampusu ili pred Vladom na studentskom ustanku :wink: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
gipsy_girl je napisao:

o Kraljici se znalo i zna se svasta, no doticna je pokojna vec par godina, tako da o pokojnim ljudim necu da pricam....
A nacin placanja krecenja se placao i u Gimnaziji na isti nacin :o ebga

Nisam znala da je Gimnazija imala iste "potrebe" :roll: ali, bice, da je i tada bila "uigrana" raja u pitanju. Ali, kad citam sta se sada desava primjetim da se nista nije promijenilo, i sumnjam u neko "bolje sutra"

Ako dodje do blokade, nadam se da se svi vidimo negdje na kampusu ili pred Vladom na studentskom ustanku :wink: :P

ti rece da nisi za taj vid protesta, da se nisi u medjuvremenu predomislila :lol:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 11:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Dorijane ako nisi dosad u zivotu shvatio za sve sto treba pokrenuti potrebna je logistika, pa makar ta logistika se svela na telefonske racune i papir za stampace... Smijesno ali potrebno, a spomenu medicinare i penzionere. Medicinari imaju svoj sindikat za koji se izdvaja neka suma od plate, tako i penzioneri imaju svoje udruzenje zanci imaju neke pocetne uslove za organizovanje protesta ili slavlja, nebitno. A ta romantica vremana o kojima govoris su davno prosla... Hajde nadji negdje na lijepe oci pokretnu radio stanicu sa FM frekvencijom da bi se napravilo nesto tipa kao iz filma ''Crni bombarder'' Znaci stvar je materijalna i jako opipljiva i treba je umijeti obezbijediti... E to je ono o cemu ja govorim, a ne samo pricanje prica i dizanje frke, to je zavrsni i najlaksi dio...
Koliko god neobicno zvucalo nema ni jedne revolucije koja nije bila organizovana, ama bas nijedne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 13:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Okt 2003, 19:33
epek je napisao:
Jel ti to meni? :lol:
Ne mjesaj me sa balijama majke ti!

sorry moja greska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
ti rece da nisi za taj vid protesta, da se nisi u medjuvremenu predomislila :lol:

u politicke svrhe ne
na nasilnicki, rushilacki nacin svakako ne...
ali na akademski i kulturan nacin demostrativnog okupljanja svakako DA!

A evo obrazlozenja...
Sjecam se demonstracija kad je bilo NATO bombardovanje pa smo se solidarisali sa gradjanima SRJ....setali smo cijeli dan po gradu....ali kad su poceli da rushe i unistavaju ambasade ...nije me tu vishe bilo...jer rushiti zgradu i krasti kompjutere i sav drugi kanc. pribor :o :o uzas jedan ..sramota....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma sta sramota! trebali smo ih pogaziti mamu im j**** imperijalisticku :bad-words:
Jeste vidjeli kako sad izgleda americki konzulat: ko konc logor u vrijeme hitlera ;)
Zanimljivo je to da taj nas "protest" tada nije bio ni na jednim vijestima, domacim ili stranim ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Citiraj:
"Pa ako je upisnina 30 maraka za sta onda ode ovih 2800?
Ko koga ovde zajebava?"

poenta je bila u tome da niko ne placa neku "sumu" novca nekome da bi upao na faklutet. 2800KM je skolarina za jedan semestar pa puta osam (skupo u svakom pogledu, ali to je cijena slobode, blah)

Citiraj:
"Medicinari imaju svoj sindikat za koji se izdvaja neka suma od plate, tako i penzioneri imaju svoje udruzenje zanci imaju neke pocetne uslove za organizovanje protesta ili slavlja, nebitno"

i studenti imaju Studentsku Uniju ...valjda

Citiraj:
"Studentska Unija je juce najavila blokiranje Univerziteta od strane studenata, ako se ne ispune odredjeni uslovi i poboljsa kvalitet skolovanja."

koja izgleda da dela umjesto da blebece (kao mi ovdje)

Citiraj:
"Sjecam se demonstracija kad je bilo NATO bombardovanje pa smo se solidarisali sa gradjanima SRJ....setali smo cijeli dan po gradu....ali kad su poceli da rushe i unistavaju ambasade ...nije me tu vishe bilo...jer rushiti zgradu i krasti kompjutere i sav drugi kanc. pribor uzas jedan ..sramota...."

niko nije spominjao rushilacke metode (trebace nam zgrada vlade jos). Ali mislim da bi radikalnije akcije od mirnih setanja kroz grad ipak bile potrebne. Nesto kao pomenuta autorevolucija (blokada grada na 7 dana)

Moj, ostar, komentar napisan je u zelji da se tema vrati u svoj naslov (USTANAK, bjese), a da se manemo rasprava kako je na kojem fakultetu itd.

P.S. jesmo li mi Judejski Narodni Front ili Narodni Front Judeje (zaboravih)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 00:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Ma mi smo budale, eto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo konkretnih detalja....

zahtjevi studenata su(izmedju ostalog) da se :

-izvrsi komplet reforma Zakona o Univerzitetu
-dodjele prostorije Vojne skole Rajko Balac (Kasarna Vrbas), Univerzitetu
-odobri decembarski rok
-rijeshi pitanje Studentskog doma koje je bez grijanja, tople vode i jako loshe hrane u menzi...sa jako malim smjestajnim kapacitetom

Zbog toga, 07.11. 2003. je 28 godina Univerziteta u BL.
Tada ce rektor ,dekani, profesori poloziti i odati pocast poginulim studentima borcima VRS na Kampusu Univerziteta.

Istog dana nakon zvanicne ceremonije, planirani je protestno okupljanje studenata na Kampusu (izmedju 10-11 sati ujutro) /ali najtacnije podatke cete josh moci procitati na oglasnim plocama na vashem fakultetu od Saveza Studenata)/.
Tada ce predstavnici Studentske Unije procitati zahtjeve i dati ROK do 11.11.2003. da se dodijele prostori Kasarne Vrbas Univerzitetu...

Ako se do tog datuma ne ispune zahtjevi 11.11. 2003. ujutro u 8 sati, ce studenti sa svojim predstavnicimima donijeti lance i KATANAC i naravno pistaljke, lonce i slicno :D i zakljucati svoje fakultete!!!!

Jer ako se ne ispunjavaju studentski osnovni zakoni i prava onda taj fakultet nema zbog koga ni da radi!!!!!!!!!

Molim vas da ozbiljno shvatite ovu OPERACIJU KATANAC, jer bitna je svijest svakog studenta i da to prosirite medju svojim kolegama...jer red je da se vec jednom izborimo za sve sto nam pripada, i ne samo za nas, vec i za one koji su mladji od nas!!!!

p.s. eto vidimo se, prvo 07. 11. na Kampusu, a ako se nista od zahtjeva ne realizuje onda sa lancima i katancima ispred fakulteta :angel:

(i malo shale na kraju u ova tuzna vremena.....prijedlog za dopunjenje imena operacije Operacija sado-mazo KATANAC :lol: :lol: :lol: )

Poslednji put menjao simplicity dana 29 Okt 2003, 14:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 14:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Okt 2003, 19:33
gipsy girl skonto sam te plakate na faksu danas,i potpuno sam uz operaciju katanac.ne znam jeste li culi za okupljanje ispred studenjaka sutra zbog (ne)grijanja.trebalo bi otici da bude sto vise ljudi,a nema veze stanovali u studenjaku ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 19:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2003, 21:18
bilo je vec i vrijeme da se povuku neki "radikalniji" potezi.
ja bih na sve to dodao 2 stvari-
1.ja sam za tu akciju cuo od studenata sa drugih fakulteta,jer koliko sam vidio na ogl.plocama mog faxa a ni na vratima nema nikakvih plakata,vjerovatno zbog toga sto vecina ljudi nezna gdje je DIF danas smjesten(svi su nas zaboravili :cry: )
2.u sve ovo treba ubaciti i brucose(pogotovo njih)jer ce i njih stici problemi ispitnih rokova za par mjeseci,iako o njima sada ne razmisljaju.
toliko od mene za sada.
zdravere

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo cujem Vlada odobrila da se da Kasarna Vrbas Univerzitetu...jesss :D

Prvi korak je predjen, a da li ce odobriti sredstva za sredjivanje i adaptaciju tog skolskog centra ? Rijesiti ostale zahtjeve??
vidjecemo a do tada ne rashodujete katance ... :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci nista od "katanca"? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 12:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2003, 21:18
Citiraj:
Prvi korak je predjen, a da li ce odobriti sredstva za sredjivanje i adaptaciju tog skolskog centra ? Rijesiti ostale zahtjeve??

pa nisu valjda toliki maloumnic,pa da ocekuju da studenti placaju preuredjivanje i adaptaciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma bacili su im "kost" sad od "katanca" nema nista

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 07:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
To sto su nam dali kasarnu vrbas ne mora nista da znaci ako u njoj uslovi nisu onakvi kakvi bi trebalo da budu.Imam osjecaj da ce ovo bit samo mazanje ociju a da ce se onda opet morat poduzimat nesto da bi sve to profunkcionisalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 11:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
To sto su nam dali kasarnu vrbas ne mora nista da znaci ako u njoj uslovi nisu onakvi kakvi bi trebalo da budu.

Struja IMA
Topla voda MOZDA
Grijanje MOZDA
Nadstresnice iznad "parkiralista" za bicikle IMA

PA STA BI VI VISE ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 21:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Okt 2003, 22:33
Trebalo bi zadrzati i vojsku-da uci i polaze ispite umjesto studenata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]