banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 08:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 17 Jul 2011, 02:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Vuk_samotnjak je napisao:
Ako je cura bila pijana i ludo zaljubljena jel je treba okaciti na krst kao uzor svima.
I prije mjesec dana kad je momka na motoru udarilo auto(odprilike na istom mjestu) ta .ebena hitna se cekala pola sata do koga je to.

vise od pola sata....

a sto se tice ove zadnje... sreo sam hitnu tamo oko prijedorske petlje, lik ispred hitne kulira 50ak km/h i nece da ubrza a ni da se skloni....

@Hertzog
Gazda "Petrola"?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne razumem, sta gazda Petrola :?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 11:18 
Veteran
Veteran

ma reko tamo je petrolova pumpa a slovenci to drze pa mi bi cudno to gazda pumpe....

ma kijamet kako god okrenes.... U zadnjih mjesec dana na od petrola pa do pingvina 3 saobracajke....

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
Jedan očevidac tragedije, koji nije želio da mu pominjemo ime, potvrdio je BanjalukaLive portalu da je vozilo Hitne pomoći kasnilo blizu 30 minuta, nakon čega je M.S. prevezena u Klinički centar Banjaluka gdje je i preminula.
Zet par kolega iz Trna pa cak i gazda pumpe bili su spremni da odvezu djevojku do hitne kad su culi da vozilo nece doci najmanje 20min. ali im policija nije dala kazu ako nastradali premine moze se protiv njih podnijeti krivicna prijava. Inace sofer hitne je dosao sam bez doktora i vidno pijan e sad sta bi bilo da je dosla komplet ekipa i na vrijeme to samo bog zna ali opet ostaje u onim najtezim trenutcima sta bi bilo i dal bi prezivjela.

ta .ebena hitna se cekala pola sata do koga je to.
"Jebena" Banjalička Hitna pokriva i Bočac i Stričiće i Borkoviće i Potkozarje i na najudaljenije mesto stiže za 20min.MESTO NAVEDENE NESREĆE POKRIVA LA-KTA-ŠKA HITNA POMOĆ, Trn pripada Laktašima i opšte je poznato da oni "ne izlaze" na teren i ako se to desi dolazi samo vozač i za to se žalite vašem Presedniku koga ste izabrali i koji je tako lepo uredio Laktaško zdravstvo!
I druga stvar HP nema čarobne štapiće i ne vraća ljude sa onog' sveta a Banjalučka Hitna svoj posao obavlja i više nego dobro.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
pa sto se ti onda uzbudjujes, ne uzimaju vam poso :wink: moram malo crnjak

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovolika Banjaluka bi morala biti opremljena sa helikopterom. Ja mislim da je ovo realan zahtjev i treba pritisnuti vlasti.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koga pritisnuti? onog mumificiranog mejdzora? pa taj je umro jos 89.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kolika je BL, sa jednog na drugi kraj stignes za 15 minuta, hitna za 5... U spici nije tolika guzva da hitna zaglavi u guzvi... Dok dignes i spustis helikopter, hitna 3 puta moze stici

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima BL i ovaj brdski kraj, nije to tako jednostavno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vredi...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Hertzog je napisao:
A kolika je BL, sa jednog na drugi kraj stignes za 15 minuta, hitna za 5... U spici nije tolika guzva da hitna zaglavi u guzvi... Dok dignes i spustis helikopter, hitna 3 puta moze stici

Ne baš često, ali i Hertz zna nešto pametno napisat'

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 20:41 
Veteran
Veteran

ako ga i laktaska pokupi opet ide u bl il se varam? Ja koliko vidim dok se dogovore koja ce ih hitna pokupiti ljudi ladno odu na vjecna lovista.... Nesto treba mjenjati definitivno, a onim kretenima koji se toj istoj hitnoj ne sklanjaju treba u najmanj ruku glavu razbiti....

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema tu dogovaranja koja će hitna, to se zna odmah. Pa i Čelinac ima HP koja radi isto kao i BL dok Laktaši 'lade jaja a imaju sve obezbeđeno kao na Mayo clinic :roll:

A vi koji se pravite pametni pa mislite kako bi nešto bolje radili slobodno dođite u BL HP u dispečerski centar sedite na telefon pa rasporedite/trijažirate 3 auta/3 ekipe na područje koje pokriva HP BL dok na tri linije u najboljem slučaju 5 lica zove/vrišti sa različitih delova grada, da im neko umire i da će doći i pobiti ti pola familije ako ne pošalješ ekipu za 2min.pa se neretko desi i da dođu i fizički nasrću na dispečera, prete pištoljima, palicama, noževima i sl.da ne kažem da ometaju rad ekipa, plus u noćnim satima, dolaze bijesni pacijenti koje boli grlo, imaju temp.37C, svrbe ih leđa, škakilja ih u grlu, zakačio im se krpelj i sl.
I onda kaže šta ti je, što si nervozan/na nakon smene od 12h :roll: I jebenoj hp treba pola sata do Trna...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A ti lepo radi u cvecari ili neki drugi manje stresan posao, ako to ne mozes raditi, a ne da napadas ljude zato sto kazu da hitna nije stigla 20 min, da nije bilo osoblja u njoj i da je vozac iste bio pijan... Pogotovo ako to nije tvoj deo grada...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nicole nije nikog napala, vec je samo rekla kako stvari stoje.
To sto hitna nije stigla 20 minuta, nije krivica radnika hitne.
Nicole, nemoj da se nerviras zbog forumskih sveznalica.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 00:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vozač golfa Braco Marjanović (40) iz Krupe na Uni poginuo je, a njegov sugrađanin i saputnik Dušan Kondić (61) teško je povrijeđen u ponedjeljak oko 7.45 sati u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u banjalučkom naselju Ramići.

Stradali Marjanović vozio je golf iz smjera Prijedora prema Banjoj Luci i kod benzinske pumpe "Krajinapetrol" zabio se u autobus preduzeća "Milinović", koji je saobraćao na liniji Banja Luka - Prijedor.

Navodeći inicijale aktera nesreće, u banjolučkom CJB su kazali da je Marjanović iz nepoznatih razloga prešao na suprotnu stranu i direktno udario u prednju lijevu stranu autobusa koji je vozio Slavko M. (45). Na mjestu je ostao mrtav.

Banjalučko Okružno tužilaštvo saopštilo je da je nadležni dežurni tužilac naredio obdukciju tijela stradalog da bi se precizirao uzrok smrti, kao i sva druga vještačenja kojim bi trebalo da bude utvrđen uzrok nesreće.

Povrijeđeni Kondić prevezen je vozilom Hitne pomoći u banjalučki Klinički centar, gdje je zadržan na liječenju na Klinici za neurohirurgiju. On je u nesreći zadobio povrede glave i trenutno je svjestan, orijentisan i komunikativan. U toku su dalje dijagnostičke procedure, rekli su u KC.

Prizor koji se mogao vidjeti na mjestu nesreće bio je zastrašujući, što potvrđuje i priča očevidaca. Komadi smrskanog vozila i tragovi krvi bili su posvuda po putu. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

Odmah nakon nesreće, vozači koji su se kretali u koloni, kao i mještani koji su se zatekli u blizini, pritrčali su u pomoć. Iz smrskanog vozila povrijeđenog Kondića izvukli su mještani i vozači, kojim su uveliko pomogli pripadnici Oružanih snaga BiH koji su slučajno naišli tim putem. Imali su krampove i ostali neophodan alat koji je bio potreban da se povrijeđeni izvuče i pravovremeno medicinski interveniše. Na mjesto događaja nešto kasnije stigli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Banja Luka koji su izvukli poginulog.

Očevici su ispričali da je udar bio silovit te da je gromoglasno odjeknuo.

- Istrčali smo i vidjeli katastrofu. Vozač autobusa, koji je bio na svojoj strani, bio je šokiran i sat vremena je plakao. Sreća je da niko od njegovih desetak putnika nije povrijeđen. Od drugih vozača iz kolone čuli smo da je vozač golfa u više navrata prije sudara s autobusom prelazio na suprotnu stranu, pa se vraćao. U autobus je udario iznenada. Autobus se uopšte nije brzo kretao, jer se uključio u saobraćaj sa stanice, udaljene nekoliko desetina metara, gdje je primio putnike - kazao je jedan od svjedoka, koji je želio da ostane anoniman.

On tvrdi da je vozač autobusa pokušavao da izbjegne nesreću, ali mu to nije pošlo za rukom. Prema njegovim riječima, dijelom je sišao s puta na desnu stranu, ali se golf zabio u njegovo vozilo.

(Fokus, foto: Glas Srpske)

:(

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
A ti lepo radi u cvecari ili neki drugi manje stresan posao, ako to ne mozes raditi, a ne da napadas ljude zato sto kazu da hitna nije stigla 20 min, da nije bilo osoblja u njoj i da je vozac iste bio pijan... Pogotovo ako to nije tvoj deo grada...
Kada sam rekla da ne mogu? Koga sam napala? Ja svoj posao obožavam i nikad' ga ne bih menjala!
Da nam je stanovništvo nepismeno i da su telad' kojom možeš kako hoćeš sam shvatila odavno ali da mlad čovek nije upućen to mi ne ide u glavu i žao mi je zbog' toga.
Ako ti kažeš da sam za cvećare, ja idem odmah tražiti premeštaj...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
u najboljem slučaju 5 lica zove/vrišti sa različitih delova grada, da im neko umire i da će doći i pobiti ti pola familije ako ne pošalješ ekipu za 2min.pa se neretko desi i da dođu i fizički nasrću na dispečera, prete pištoljima, palicama, noževima i sl....

kako je ovo uzbudljivo.
ajde me vodi u dezurstvo jednu noc?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dođi kad god želiš i povedi sve zainteresovane.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel treba da ponesem nesto za samoodbranu ako me napadnu ove tvoje nezadovoljne musterije?

Mogao bih od Dzontre da posudim jedan fejzer, on je geek, ima sigurno nekoliko komada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]