banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7334 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 367  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2011, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Додик подржао пројекат европског Борца
Citiraj:
Рукометни клуб Борац, који ће се сљедеће сезоне такмичити у регионалној лиги, добио је подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика у свом даљем раду.

- Борац је клуб дуге и богате традиције, са значајним успјесима на домаћој и међународној спортској сцени. Увјерен сам да ће у идућем периоду Борац успјети да се поново афирмише у регионалним и европским такмичењима. Драго ми је што се поново основала регионална лига, која ће допринијети не само афирмацији рукомета на овим просторима, него и града Бањалуке и Републике Српске, те се надам да ће Борац остварити запажене резултате - изјавио је Додик.
Директор "црвено-плавих" Борис Ђого упознао је предсједника Републике са плановима за даљи рад.
- На пријему код предсједника добили смо подршку у стварању европског Борца, који ће се од идуће сезоне такмичити у регионалној лиги. Надам се да ћемо играти запажену улогу и наш циљ је да такмичење завршимо у средини табеле, док у БиХ поново желимо да нападнемо титулу и скинемо Босну са трона - рекао је Ђого.
Он је нагласио да је договорено да се буџет клуба повећава у сљедеће три године.
- Ушли смо у пројекат европског Борца и договорили смо са Владом и Министарством да се наш буџет сваке године повећава и да нам се буџет у идуће три године повећава, те да створимо јак европски клуб - додао је Ђого, који се истом приликом захвалио Додику на великој помоћи и најавио да ће се одмах кренути у стварање тима за предстојећа искушења.
Тако се очекује долазак четворице рукометаша: Бојана Љубишића, Игора Рађеновића, Срђана Тривунџе и Бранислава Обрадовића, са којима је већ постигнут усмени договор.
- Са овом четворицом играча имамо начелни договор да појачају наш клуб и у идућа два-три дана потписаћемо уговор о сарадњи -
истакао је Ђого.
Протеклих дана говорило се о одласку једног од најбољих играча прошле сезоне Фахрудина Мелића, за којег је интересовање показао словеначки клуб Велење. Он је имао клаузулу у уговору да може отићи уколико неки клуб понуди обештећење за њега, што су у овом случају урадили Словенци.
- Понудили смо продужење сарадње Мелићу и надамо се да ће он остати у Борцу и идуће сезоне. Иако има понуду Велења, рекао је да ће у сљедећа два дна донијети одлуку хоће ли остати или не - нагласио је Ђого.

Данијел Шарић

Предсједник Додик и потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић честитали су голману Рукометног клуба Барселона Данијелу Шарићу освајање титуле шампиона Европе, на пријему који су му организовали, а са њим у друштву био је и рукометаш Небојша Голић. Предсједник Додик је нагласио да успјеси наших врхунских спортиста на међународној сцени значајно доприносе афирмацији спорта на овим просторима, нарочито међу младим људима. Шарић је упознао предсједника и потпредсједника Републике са радом рукометне школе "Шарић - Голић", коју је, заједно са рукометашем Небојшом Голићем, основао у Бањалуци.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 20:46 
Veteran
Veteran

Anić mijenja Markovića

Citiraj:
Sada postaje sve izvjesnije da će trener rukometaša Borca m:tel Dragan Marković napustiti crveno-plavo kormilo, već poslije prve godine ugovora, od tri. Problem je, naravno, materijalne prirode, šef Stručnog štaba Banjolučana nije dobio ono što mu je obećano, kako je "Fokus" i ranije u nekoliko navrata i pisao.

- Ne mogu u ovom trenutku ništa da kažem po tom pitanju. Shvatite me, stvar je lične prirode - rekao je Dragan Marković.

S druge strane iz izvora bliskih klubu dobili smo informacije da uprava RK Borac već uveliko pregovora sa Željkom Anićem, koji bi kormilo trebalo da preuzme od Markovića.

Željko Anić rođen je 29. septembra 1961. godine i u svojoj karijeri, osim dresa mostarskog Veleža, u kojem je počeo karijeru, igrao je za pet francuskih klubova, između ostalog za Bordo, Nim i Monpelje. Nakon završetka igračke karijere otisnuo se u trenerske vode, dok je u reprezentaciji bio prvi pomoćnik tadašnjeg selektora Halida Demirovića. U Mostaru je noseći dres Veleža igrao sve do 1988. godine, kada je odlučio otići u Francusku, gdje živi i radi već 22 godine.

Prema riječima člana uprave RK Borac m:tel Igora Gajića, pregovori s Markovićem još nisu okončani.

- Prema posljednjim informacijama razgovori sa šefom struke, Draganom Markovićem, još su u toku. Kako, zbog obaveza, u Banjoj Luci nisam boravio nekoliko dana, sve što znam jeste da se pregovori vode, kako s Markovićem, tako i s eventualnim pojačanjima. Možda bi ti pregovori do sada biti okončani da nam veliki problem ne predstavljaju finansijska sredstva. Dopisi su upućeni na adrese vodećih ljudi i institucija Grada Banja Luka, kao i na adresu Kabineta predsjednika Republike Srpske, i nadamo se da ćemo uskoro dobiti neki odgovor kako bismo mogli konačno donijeti odluku o tome šta nam je činiti i kako se najbolje pripremiti za učešće u Regionalnoj ligi - rekao je član Upravnog odbora RK Borac m:tel Igor Gajić.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 16:40 
Veteran
Veteran

Мелић потписао за Горење?! :(

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
јан_де je napisao:
Мелић потписао за Горење?! :(

Nazalost jeste :(

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 18:34 
Veteran
Veteran

Golman Bojan Ljubišić I bekovi Srđan Trivundža, Igor Rađenović i Branislav Obradović želje su ovog ljeta banjalučkog Borac M:tela. Dok je s Ljubišićem skoro sve dogovoreno, a na dobrom putu je da tako bude i s Rađenovićem, uprava Banjalučana će prema nagovještajima iz ovog kluba učiniti sve da u Borik vrate internacionalce i bivše reprezentativce Bosne i Hercegodine Trivundžu i Obradovića.

Dovođenje provjerenih igrača je ostvarenje dijela ciljeva Banjalučana koji žele stvoriti jak Borac u evropskim okvirima kao što je to nekada bilo kada su u vitrine banjalučkog kluba stigli pehari namijenjeni osvajačima Kupa šampiona i Kupa IHF-a. Prvi cilj je osvajanje titule prvaka BiH u idućoj sezoni i što bolji plasman u Regionalnoj SEHA ligi.

Banjalučani, barem prema izjavama odgovornih ljudi iz kluba, nemaju problema sa finansijama. Budžet je porastao a Vlada RS je značajno učestvovala u njegovom punjenju. Prema tome naći će se rješenje kako privoliti Ljubišića, Trivundžu, Rađenovića i Obradovića da ponovo obuku crveno-plavi dres kluba u kojem su nekada igrali.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ако је истина за Мелу, баш ми је криво :(
поготово, јер је Борац добио повећање буџета и сад ће бити и кеша...
надам се да ћемо ући у рег. лигу доста јачи него што смо били у претходној сезони и да ћем оза годину двије скинути Босну
А Миле је још једном показао да се ништа не може урадити без његовог амина... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2011, 00:16 
Veteran
Veteran

Мелић напустио Борац

БAЊAЛУКA - Један од најбољих играча Рукометног клуба Борац прошле сезоне Фахрудин Мелић одлучио је да прихвати понуду Горења и да од сљедеће сезоне игра за Словенце.

Сјајно крило је са словеначким тимом потписао уговор на двије године, са опцијом продужетка на још једну.
- Тачно је да сам потписао уговор на двије године са екипом Горења. Задовољан сам понуђеним условима и сигурно је да одлазим у квалитетну екипу. Жао ми је што одлазим, али и Борац ће имати користи од овог трансфера, јер треба да добије обештећење од Словенаца, који су пристали да га плате. Мораћу још доћи да се поздравим са сада већ бившим саиграчима - истакао је Мелић, који је својим играма прошле сезоне одушевио бањалучку публику.
Осим Мелића редове Бањалучана напустио је само голман Пеђа Дејановић, док се са осталим играчима и даље воде преговори, као и са потенцијалним појачањима.
- Послије састанка који смо имали са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком кренули смо у реализацију нашег пројекта, односно склапања екипе за искушења која нас очекују у регионалној лиги. Преговори са четворицом играча Бојаном Љубишићем, Игором Рађеновићем, Браниславом Обрадовићем и Срђаном Тривунџом су у завршној фази и ових дана они би требало да нам се и званично придруже. Прелазни рок у БиХ још увијек није завршен, тако да ћемо сигурно довести још неког играча - истакао је директор "црвено-плавих" Борис Ђого.
Почетак припрема пласиран је за 25. јул и оне ће се углавном одвијати у Бањалуци.
- Према садашњем плану радићемо у Бањалуци, док ћемо контролне утакмице играти са екипама из окружења, јер за припреме ван града тренутно нема мо средстава - додао је Ђого.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2011, 00:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
штета за Мелића могао је доста да помогне у наредној сезони

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2011, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И мени је Мелића баш жао. Добар играч и игра онако баш срцем. Али ето сад је повећан буџет, уколико остану остали играчи и доведу се она 4 појачања која су се спомињала, мислим да ће то бити солидна екипа

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2011, 10:52 
Veteran
Veteran

МА и без Мелића се може... Иако са мга баш заготивио...
Е сад, ако навијачи наставе организовано долазити у дворану, онда смо бар 50% јачи...

Ја мислим да овдје , осим Загреба, нико бодове неће однијети...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljubisic novi clan Borca !?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 11:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ma gotov je i Ljubisic i Trivundza,

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 11:34 
Veteran
Veteran

Супер, супер... :)

Само штанцајте, ако још нешто знате...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U sljedece tri do cetiri dana trebali bi potpisati i Radjenovic i Obradovic !

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Значи добили смо квалитетног голмана и средњег бека. Надам се да ће поред Рађеновића и Обрадовића који се спомињу доћи и један добар пивот. Сад кад је отишао Мела треба нам и добро десно крило.

Може ли неко написати који су све играчи отишли из клуба да сад не листам тему.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 16:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2010, 12:06
Najvjerovatnije dolazi Jaškić u Borac to jeste vraća se iz Zagreba.Ostaje trener u Borcu najvjerovatnije Marković.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 19:52 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Jakšić je dobar, taman bi dobro popunio to krilo. A šta igra ovaj Radjenović? Njega jedino ne znam od ovih potencijalnih pojačanja. Ako je pivot, onda je gotiva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

чини ми се да је Рађеновић лијеви бек, али нисам сигуран, ето ако дође Јакшић ријешили смо и то десно крило

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
чини ми се да је Рађеновић лијеви бек, али нисам сигуран, ето ако дође Јакшић ријешили смо и то десно крило

Jeste Radjenovic lijevi bek,ali necemo imati bas velike koristi od njega,proslu polusezonu nije ni igrao a poprilicno je potrosen,nece sigurno biti prva opcija u napadu,ali za 4/5 suteva ima snage,svakako ce biti kvalitetna zamjena, Obrad bi vec bio ekstra,mada za njega nije sigurno,jos se lomi.
Ako Radjenovic potpise,Trkulja je visak, Pucarevic i Garic najvjerovatnije idu za Doboj, Mela je vec otisao, kao i Cigla, ne znam gdje je on,vjerovatno ce i on nazad za Doboj.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 21:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Pa vjerovatno će i dalje Faruk biti prvi lijevi bek, ali dobro je da ima dobru zamjenu.
Biće isfur ako ode Trkulja, dobar je lik, a i zid je ispred gola. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7334 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 367  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]