Zlatibor puni baterije
Ekspedicija Borca juče je otputovala na drugi dio priprema, srpsku planinsku ljepoticu Zlatibor, gdje će ostati do 4. jula, kada je planiran povratak u Banju Luku, gdje će nastaviti s radom sve do odlaska u Izreal na prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona s Makabijem (13. jula). Trener, Zvezdan Cvetković, izrazio je zadovoljstvo odrađenim u Mrkonjić Gradu, gdje je akcent stavljen na fizičku pripremu.
- Igrači su bili pravi profesionalci i svih 15 treninga odradili su na pravi način. Slijedi onaj drugi dio, mnogo zahtijevniji, rad s loptom, gdje ćemo se posvetiti taktičko-tehničkim detaljima i pripremi utakmice s Makabijem - poručio je Cvetković.
Na Zlatiboru Borac će odigati i tri kontrolne utakmice, a imena dva rivala već su poznata. To je crnogorski prvoligaš Rudar Pljevlja (28. juna), te Mogren iz Budve (1. jula).
- Treći rival (4. jula) biće jedna od mnogobrojnih ekipa koje se budu spremale na Zlatiboru. Bila je varijanta da odigramo meč s Vojvodinom u Novom Sadu na povratku, ali nismo mogli usaglasiti termin, pa je to propalo. S nama ide i Darko Maletić, koji još uvijek nije pronašao angažman i njegoviom ostankom dobili bi zaista mnogo. Usudio bih se reći čak da nam u tom slučaju dodatna pojačanja i nisu potrebna, jer sa njim opet bi barem za Premijer ligu imali sastav za najveće domete. S druge strane, očekujemo i dvojicu Brazilaca, ali još uvijek nisu stigli sertifikati za njih. Avio-karte ih čekaju i volio bih ih vidjeti što prije sa nama, jer svaki dan proveden s ekipom biće veliki plus pred dvomeč s Makabijem - dodao je trener Borca.
Čuvar mreže Asmir Avdukić, koji se takođe pominjao kao jedan od igrača koji će napustiti Gradski stadion, potvrdio je da od toga neće biti ništa.
- Imam ugovor s Borcem i klub drži moju sudbinu u svojim rukama. Koliko znam, adekvatne ponude još uvijek nema i ja se spremam da sa saigračima napravimo pravi rezultat u Izraelu - poručio je reprezentativni čuvar mreže Banjolučana.
Na spisku 23 igrača
Pored trenera Zvezdana Cvetkovića, te pomoćnika Slobodana Starčevića i Radovana Gajića, kao i fizioterapeuta Draška Žižića, Siniše Ćebića i Srđana Jakovljevića, na Zlatibor su otputovala 23 igrača: Asmir Avdukić, Siniša Marčetić, Mladen Jokić, Petar Kunić, Vukašin Benović, Bojan Petrić, Milan Stupar, Saša Kovačević, Srđan Grahovac, Nebojša Runić, Siniša Dujaković, Boris Raspudić, Stefan Dujaković, Nemanja Vidaković, Duško Sakan, Nemanja Damjanović, Borislav Mikić, Draško Žarić, Duško Stajić, Dragoslav Stakić, Branislav Krunić i Srđan Stojnić.
Bilbija u špijunaži
Milorad Bilbija posmatraće rivala Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Makabi, na međunarodnom turniru u Austriji. Pored šampiona Izraela na ovoj smotri nastupiće i Rapid (Bukurešt), Šahtjor (Donjeck) i Austrija (Beč). Bilbija će sutra skenirati tim iz Haife u duelu s Rumunima, a dan kasnije u svoj notes zabilježiće i ogled s Ukrajincima i tako donijeti pravu sliku Borčevoj ekspediciji o trenutnim mogućnostima rivala iz Izraela.
Cvetković zna šta treba biti u gaćama
Zvezdan Cvetković još jednom je ponovio da poštuje ekipu iz Izraela, ali da se ne plaši izazova u dva meča.
- I njihovih 11 zvijezda je od krvi, mesa i kostiju, kao i naših 11. Dobro ćemo ih izanalizirati i otići tamo da odigramo meč života. Od svojih igrača tražim samo da budu hrabri i da se poslije utakmice možemo pogledati u oči. Siguran sam da će tako biti, jer igrač Borca u gaćama mora imati velika mu*a. Samo takvim razmišljanjem imamo se čemu nadati u sudaru s ponosom Izraela - smatra Cvetković.
|