banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 04:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2011, 09:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Objektivno gledano,germanska politika,politika Njemačke i Austrije,je imala najpogubniji uticaj na srpski nacionalni interes i Srbe kao kolektivitet.Pogubnija je i od turske.Ovo što mi ovde muku mučimo sa Bošnjacima,pa to je definitivni dokaz te politike.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_zoka je napisao:
Ma super su prošli...Naročito kad ih je Rus uzeo pod svoje okrilje.Divota.

Eto mi smo super prošli, unijeli smo državnost jedini od svih, a sad smo etnički očišćeni, ne samo iz HR i pola BiH već i iz srca Srbije kosova, a o poginulima i situacij u kojoj se sad Srbija nalazi da ne govorim.
A pogledaj fino Čehe, Slovake i ostale koji se nisu kurčili pred Hitlerom, uostalom ko kaže da bi potpali pod sovjetski uticaj.
_zoka je napisao:
Objektivno gledano,germanska politika,politika Njemačke i Austrije,je imala najpogubniji uticaj na srpski nacionalni interes i Srbe kao kolektivitet.

Nisi u pravu, SFRJ i KPJ su uništili Srbe, uzeli im zemlju, uništili narod, što nisu crtali SAP-ove po hrvatskoj, na kraju vidi gdje smo sad, više nas je sjebalo vrijeme provedeno u SFRJ nego 500 godina turske okupacije skupa sa balkanskim i prvim svjetskim ratom, jer smo iz toga izašli veći i jači, a iz drugog svjetskog i SFRJ smo izašli nikakvi, ojađeni i osakaćeni i nikad za nikad se nećemo oporaviti dobro će biti ako ostane ovako, od nuklearne kataklizme bi se oporavili ali od kataklizme zvane Tito nećemo nikad.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 11:53 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
_zoka je napisao:
Ma super su prošli...Naročito kad ih je Rus uzeo pod svoje okrilje.Divota.

Eto mi smo super prošli, unijeli smo državnost jedini od svih,

Dečko,ovo što si rekao se desilo 1918.godine,prije Hitlera,Tita i KPJ....Mada ne očekujem da tvoj um zatrovan mržnjom prema svemu što ti imalo liči na komunizam može to da shvati....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

šta se to Zoka desilo 18', sap vojvodina i kosovo, republika Bosna, rep makedonija, pravo na secesiju republika u tim granicama, progon i zatvaranje srpskih patriota, zabrana povratka Srba na kosovo itd.?
Istina, Srbija je 18' pogriješila, ali konačni udarac, također istina Srbij je zadala SFRJ na čelu sa KPJ, a istina je da su opet Srbi najzaslužniji i najodgovornij za to, zato sam protiv toga da kukamo i da se žalimo kako nam je drugi nešto jer nije, sami smo sebi, da nam je bilo ko drugi htio nauditi ne bi nas zajebo ko što smo sami sebe pa ni sam Hitler.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Srbija je pogriješila 1389, 1914, i 1941.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Hajd' pojasni molim te. Kako 1389?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 14:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Tako što se sukobila sa Turcima.To je bio udarac od koga se Srbija nije oporavila 500 godina.Da su postupili onako kako predlažu kolega da se postupilo sa Hitlerom,vjerovatno bi sve bilo drugačije.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
_zoka je napisao:
Tako što se sukobila sa Turcima.To je bio udarac od koga se Srbija nije oporavila 500 godina.Da su postupili onako kako predlažu kolega da se postupilo sa Hitlerom,vjerovatno bi sve bilo drugačije.

Upravo.
Da su prihvatili papu i pounijatili se danas bi bili jači od Španije i Grčke zajedno, (od Grčke pogotovo :))
Dobili bi vojnu pomoć i Osmanlije bi bile zaustavljene, 500 godina uništavanja kulture, napretka i radne etike se ne bi dogodilo.

1941. su nasjeli na englesku propagandu martovskih demonstracija i sukobili se sa nijemcima, narodom sa kojim su trebali razvijati najbolje odnose u Evropi, a ne sa rusima od kojih nemaju ni danas nikakve koristi, kao ni od francuza.

Sve zemlje u regionu su sarađivale sa nijemcima u drugom svjetskom i šta im se desilo, ništa. Samo je Srbiju Bog kaznio.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa je l' ti znas kako su prolazili narodi pod Turcima ili nasumicno lupas po tastaturi?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako?Objektivno gledano,Turci su bili bolji gospodari nego devedeset posto osvajača.Nemoj se buniti,daj državi njeno i sve ok...
Ali,da je bilo ovako kako je on naveo,Turci ne bi pokorili Srbiju.Ostali bi u Aziji.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Kako?Objektivno gledano,Turci su bili bolji gospodari nego devedeset posto osvajača.Nemoj se buniti,daj državi njeno i sve ok...
Ali,da je bilo ovako kako je on naveo,Turci ne bi pokorili Srbiju.Ostali bi u Aziji.

Turci dobri gospodari??

Bolje harac, kuluk i danak u krvi nego npr. modernizacija jedne Bosne od strane Austrougarske i to za samo 40ak godina???

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Ne bih se bas slozio. Zasto su onda Srbi toliko zaostali u tih 500 godina vladavine? Turci su bili bolji nego 90% osvajaca tek mozda nakon II srpskog ustanka i 1829. kad je potpisan sporazum u Jedrenu izmedju Turske i Rusije i kada su se uopsteno zapadne sile zalozile za prava hriscana. (prvenstveno zbog Grcke)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Koliko ljudi su ubili AU u Srbiji dok su je držali pod okupacijom.Samo obješenih,sa presudom,bilo je 11000.Koliko ih je obješeno bez presude,a koliko ih je pogubljeno na drugi način?Koliko je pogubna politika Benjamina Kalaja na nas sada?
Modernizacija BiH nije izvedena radi nas,nego radi toga da bi mogli bolje i brže da ekspolatišu zemlju i resurse...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Koliko ljudi su ubili AU u Srbiji dok su je držali pod okupacijom.Samo obješenih,sa presudom,bilo je 11000.Koliko ih je obješeno bez presude,a koliko ih je pogubljeno na drugi način?Koliko je pogubna politika Benjamina Kalaja na nas sada?
Modernizacija BiH nije izvedena radi nas,nego radi toga da bi mogli bolje i brže da ekspolatišu zemlju i resurse...

To je jasno svima. A koliko ljudi je stradalo pod Turskom vlasti?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_zoka je napisao:

Jednostavno.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pazite, turci su zgazili Vizantijsko carstvo super silu tog vremena a mi smo našli da im se suprotstavimo na putu. Trebalo je progutati ponos i potpisati vazalstvo sa njima oni bi prošli dalje ka Beču, ko zna možda bi ovi prostori izgledali drugačije nego danas. Naime Džingis Kan je bio nemilosrdan osvajač, ali je svakom gradu na koji je naišao dao ultimatum da se mirno predaju i neće im nauditi ili da ih umlati, svi koji su pristali bili su pošteđeni i samo su plaćali porez Kanu koji su namjesnici kupili a razaranja i ubijanja nije bilo. Naime mongoli su narod kod kojih je dati riječ i čast svetinja.
U to vrijeme islamski svijet je bio daleko napredniji nego zapad ako ćemo gledati i na to.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:49 
Administrator
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
To je jasno svima. A koliko ljudi je stradalo pod Turskom vlasti?

Koliko?Onda uporedi vremenski period turske vladavine sa trajanjem austrijske okupacije.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:50 
Administrator
Korisnikov avatar

@nepokoreni
Arapski svijet je bio napredniji,ne Turci.Turci su u odnosu na Arape,a i Evropu bili zaostali divljaci.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Mislio sam na islamski svijet u doba krstaških ratova, tj arapski kad sam to rekao. Al dosta stvari u tom vremenu turci su preuzeli od arapa npr arhitekturu, medicinu, barut itd. E sad što su bili zatucani i nisu vidjeli dalje od nosa pa nisu ulagali u razvoj društva druga priča.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Istina je, da smo pod bilo kojim evropskim narodom bili 500 godina za nas se ne bi znalo, ne bi nas bilo ni u tragovima ni nas ni naše kulture ni jezika.
Uvijek sam poštovao Turke, ali ne ove naše već one iz turske.

Što se tiče sloma vizantije, tome su najviše kumovali Srbi i ostala sitna buranija koja je vizantiju za rad svojih sitnih plemenskih i plemićkih interesa uništila iznutra, naravno tako uništenu vizantiju turcima nije bio problem razjebati do kraja i onda redom sjebati i te sitne duše koje su razjebale jedno sjajno i jako carstvo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]