banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Najbolje je sto ce u odboru biti jedno mjesto i za navijace 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Cosa Nostra je napisao:
Najbolje je sto ce u odboru biti jedno mjesto i za navijace 8)

Ето, убрзајте то удружење симпатизера...
Онда преко везе убаците неког свога :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
To mjesto ce pripasti Lesinarima. Lijep je to gest,zato sto su svojim radom to zasluzili,mada ja nikad nisam bio pobornik tog zblizavanja navijaca i Uprava.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Vjerovatno jedan od novih clanova u upravi!

Jebo majku imali nesto da ovaj ne drzi :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Schlager je napisao:
To mjesto ce pripasti Lesinarima. Lijep je to gest,zato sto su svojim radom to zasluzili,mada ja nikad nisam bio pobornik tog zblizavanja navijaca i Uprava.

да знам, али мора ту неко од симпатизера исто упасти :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Cosa Nostra je napisao:
Slika

Vjerovatno jedan od novih clanova u upravi!

Jebo majku imali nesto da ovaj ne drzi :lol:

Nece valjda Ljubo Cubic opet doci?

Pa on je molio da mu se nadje zamjena na mjestu Predsjednika Fk Borac i to potkrepljivao izjavama da se u fudbal uopste ne razumije i da ga to ne zanima?

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma tu ne upada ko se razumije u fudbal vec ko ima para !!!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Schlager je napisao:
Nece valjda Ljubo Cubic opet doci?

Nego, ko ono bješe obavlja radove na autoputu Banja Luka - Gradiška? Ima li njega tu negdje? Samo da rezultati u izgradnji evropskog Borca budu uspješniji od famoznog autoputa. Inače, gazda Ljubo je bio više nego korektan u dosadašnjem picanjenju stadiona, tako da od njega očekujem da završi započete poslove u Vladike Platona.

Usput, da postoji udruženje simpatizera FK Borac Banja Luka, mogli smo, ako ne u UO, infiltrirati svoje istaknute članove u sastav skupštine kluba :D

Poslednji put menjao kod kuće i na strani dana 08 Jun 2011, 21:05, izmenjena 2 puta

Vrh

Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ma tu ne upada ko se razumije u fudbal vec ko ima para !!!

Onda to vec pomalo mirise na skoru privatizaciju.

Vrh

Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Odlazim da dođu bolji

Iako smo postigli najbolje rezultate u poslijeratnoj istoriji kluba, stav ovog rukovodstva jeste da je došlo vrijeme za promjene. Ovo je istakao Srđan Šuput na posljednjoj konferenciji za medije, kao prvi čovjek FK Borac.

- Pored mene, iz kluba odlaze i dva potpredsjednika, Željko Kopanja i Brane Janković. Mogu u svoje ime reći da sam u klub ušao sa žarom i velikim entuzijazmom. Međutim, ovaj posao zahtijeva 24 časa predanosti klubu, isto tako osjetio sam u jednom trenutku da je taj žar splasnuo. I pored sjajnih stvari koje smo uradili, vrijeme je za nova lica, da nastave započeti posao, a ostavljamo im koliko-toliko sređenu situaciju, koja sigurno nije bila bolja u posljednjih 15-20 godina. Kada bih morao navesti šta sebi najviše zamjeram, onda je to omladinska škola, na kojoj smo svi insistirali, ali jednostavno tekuća pitanja uvijek su bila preča. To je moj lično najveći promašaj - istakao je Srđan Šuput.

On je dodao da će se Skupština kluba, na kojoj će biti imenovan novi predsjednik, održati krajem mjeseca (28-29. juna), a da je Upravni odbor na svojoj posljednjoj sjednici, 21. po redu, pripremio finansijski i revizorski izvještaj.

- Po prvi put imamo da je Borac godinu završio u plusu. U 2010. godini prihodi su bili milion i 929.000 KM, a rashodi milion i 300.000 KM, što znači da smo godinu završili u plusu od 600.000 KM.

Međutim, imamo teret starih dugova, koji nas koče, pa je u stvarnom stanju godina bila u minusu od dva i po miliona KM. Kada je ovo rukovodstvo preuzelo klub, u septembru 2009. godine, dug je iznosio 9,7 miliona KM. Za nepune dvije godine taj iznos smo smanjili na 5,9 miliona i 95 odsto od tog iznosa su dugovanja prema državnim institucijama. Dakle, samo doprinosi, porezi, struja, voda, smeće... I tu smo imali razumijevanja, pa su napravljeni reprogrami. Nije lako, ali pomak je napravljen. Mišljenja sam da, i pored pomoći gradskih i državnih institucija, ovaj klub, ako želi da bude ravnopravan barem s ekipama iz regiona, mora što prije otići u privatizaciju. Budžet za prošlu godinu, te ovu, 2011, iznosi oko dva miliona KM. To nije malo, ali treba i to dignuti na još veći nivo, a znamo da nas u bliskoj budućnosti očekuje i rekonstrukcija stadiona (izgradnja južne i sjeverne tribine) - poručio je Šuput.

On je za kraj istakao da se igračima duguje majska plata (oko 60.000 KM), dok se radnoj zajednici nešto više kasni, te da je postignut dogovor da premije za osvojenu titulu iznose 165.000 KM. Takođe, u bliskoj budućnosti Borac bi mogao dobiti i generalnog sponzora, a vrlo vjerovatna opcija jeste m:tel.

Predstavljanje Cvetkovića

Danas će u Trofejnoj sali, s početkom u 12 časova, biti promovisan novi trener Banjolučana, Zvjezdan Cvetković. Njegovim dolaskom započeće i stvaranje tima, koji ove godine igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a za sada je poznato da će ekipa ići na pripreme na Zlatibor. Polazak na srbijansku planinsku ljepoticu planiran je 20-21. juna, gdje će se ostati deset dana.

Ilić ili Ćubić

Iako bivši predsjednik nije želio da imenuje moguće kandidate koji će ga naslijediti, gotovo je izvjesno da su u pitanju samo dva čovjeka: Draško Ilić, najozbiljniji kandidat, danas predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banje Luke, te Ljubomir Ćubić, vlasnik preduzeća "Niskogradnja" d.o.o., koji je već obavljao ovu funkciju i važio je za jednog od omiljenih zvaničnika kluba iz Platonove ulice.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Citiraj:
Banjalučki kub imao dobre rezultate i u finansijama: Borac 2010. završio u plusu.
Vladimir Grbić - 08.06.2011 20:55
Fudbalski klub Borac finansijsku 2010. godinu završio je sa 600.000 KM u plusu, što je dokaz kako se radilo u proteklom periodu u sportskom kolektivu koji je bio na ivici ponora zbog ogromnog duga, kazao je juče Srđan Šuput, predsjednik šampiona Premijer lige BiH.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac juče je održao sjednicu na kojoj je, između ostalog, bilo priče o revizorskom izvještaju za prošlu godinu, koja je bila veliki izazov u poslovnom smislu. Šuput kaže da je Borac u 2010. ostvario prihod od 1,9 miliona KM, dok je rashod iznosio 1,3 miliona KM.

"Ponosan sam što sam obavljao funkciju predsjednika Borca, jer su ga članovi Upravnog odbora i svi zaposleni stavili na finansijski stabilne noge. Fudbaleri su osvojili titulu na terenu, a ovaj revizorski izvještaj i pozitivna ocjena najveće su priznanje da je i u poslovnom aspektu sve bilo na zavidnom nivou. Naš rad bio je više nego transparentan. Ništa nismo krili od javnosti, niti je bilo razloga za to. U javnost smo dali sve ono što se godinama krilo, te što je blokiralo i dalje blokira rad i napredak FK Borac", rekao je Šuput i dodao:

"U 2010. smanjili smo gubitke za 2,5 miliona KM. Kada je ovaj UO došao u klub, dug je bio 9,7 miliona. Riješili smo mnoge probleme i dug je trenutno malo ispod šest miliona.

“Ponosan sam što sam obavljao funkciju predsjednika Borca, jer je klub postavljen na finansijski stabilne noge, kaže Šuput”
Oko 85 odsto preostalog duga su obaveze prema državi. Kada bude pravljen finansijski izvještaj za 2011, finansijska slika će biti bolja, jer smo riješili i milionski dug prema Školi fudbala 'Džaja'."

Šuput kaže da je veoma ponosan i na činjenicu da Borac u odnosu na sezonu 2009/2010. ima veće prihode.

"Došlo je do povećanja prihoda za šest puta, sa 380.000 KM, koliko je bilo u sezoni 2009/2010, na 1,7 miliona KM. Očekivano su povećani i rashodi, jer smo u bilans morali da stavimo nešto što prethodno nikad nije stavljano", izjavio je Šuput i dodao da je privatizacija najbolja opcija:

"Samo privatizacijom možemo da riješimo dug. Želimo da pretvaranjem duga u akcije očistimo i preostala dugovanja. Koliko smo mogli u ovim teškim vremenima, održavali smo kontinuitet u isplati prema radnoj zajednici, igračima i ostalima. Nismo ostavili nove, a uspjeli smo da se riješimo 'repova' iz prethodnih godina."

Jedna od novina biće Komisija za sprovođenje privatizacije.

"Biće formirano tijelo koje će raditi na transformaciji kluba i organizacije u njemu. Neophodno je da se Zakonom o sportu to reguliše kako bismo imali jasnu sliku, odnosno da onaj ko ulaže u klub zna u šta ulaže i šta mu se vraća. Prema sadašnjem stanju, država je ta koja je vlasnik 85 odsto kluba s obzirom na ogromna dugovanja prema državnim institucijama, u prvom redu 'Elektroprivredi'", jasan je Šuput.

Tema sjednice UO bilo je i sumiranje dosadašnjeg rada koji je od dolaska na čelo kluba u kratkom periodu ostvario više nego dobre rezultate.

"Ono što je najvažnije jeste to da je UO zajedno sa fudbalerima uspio da osvoji četiri trofeja. Kada smo došli, zacrtali smo cilj da svake godine igramo na međunarodnoj sceni, a evo, sada ćemo prvi put u istoriji igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovo ne bismo uspjeli bez podrške, a najveću smo dobijali od Vlade RS, grada Banjaluke, područnog saveza, te 'Elektrokrajine'", naglasio je prvi čovjek ekipe sa Gradskog stadiona i dodao:

"Prošle sezone obezbijedili smo rekonstrukciju stadiona, a u narednom periodu na programu je izgradnja sjeverne i južne tribine. Grad će pomoći sa 1,5 milionom KM, a Vlada RS će izdvojiti milion KM. Završetak radova planiran je za narednih godinu dana. Ono što je za nas najbitnije, podigli smo atmosferu u Banjaluci i Borac je postao brend grada."

“Samo privatizacijom možemo da riješimo dug”
Sa revizorskim izvještajem UO će izaći u Skupštinu kluba krajem ovog mjeseca, kada bi trebao da bude sastavljen i novi UO.

"Svi smo saglasni da mora postojati kontinuitet u radu, ali isto tako da su potrebne i promjene. Neću da licitiram imenima članova novog UO, ali je sigurno da potpredsjednici Željko Kopanja i Brane Janković i ja nećemo biti u njemu. Iz ovog sadašnjeg sastava ostaće nekoliko ljudi. To što nećemo imati funkcije, ne znači da napuštamo klub, naprotiv, uvijek ćemo biti uz njega. Novost je i to da će u novi UO ući predstavnik navijača", kazao je Šuput.

On kaže da će novoj upravi biti lakše raditi nego što je bilo njima.

"Obezbijedili smo i značajna sredstva za novu sezonu, a za sljedeću sezonu biće potreban budžet od dva miliona maraka. U upravo završenoj sezoni potrošili smo toliko, ali smo rješavali i dugove iz prošlosti. Borac ima mogućnost da nastavi da korača blistavim putem uspjeha", rekao je Šuput i dodao da nije lako voditi klub i rješavati sve obaveze.

"Ova 'zabava' mjesečno košta 90.000 maraka, a uprkos svim problemima koji su nas pratili, uspjeli smo da riješimo mnoge probleme. Igračima dugujemo samo platu za maj, prema radnoj zajednici nešto više. Naš cilj je da, kada igrači dođu na prozivku, ne budemo dužni njima. Postigli smo dogovor s igračima da premija za osvojenu titulu iznosi 165.000 maraka. A novom UO ostavljamo i nekoliko potpisanih ugovora sa sponzorima. Tu je i 'M:tel', koji će, vjerovatno, biti naš generalni spoznor."

Promocija Cvetkovića
U odbranu titule Borac će krenuti sa novim šefom stručnog štaba Zvezdanom Cvetkovićem, čija promocija je zakazana za danas.

"Zvezdan će danas imati promociju i potpis ugovora. Preuzeće brigu i o kompletnom omladinskom pogonu. Zajedno s njim smo dogovorili da ostatak stručnog štaba čin treneri iz Borca koji dobro poznaju situaciju. Dužina ugovora će biti poznata nakon sastanka sa UO", kaže Šuput.

"Lale" uskoro plaćaju.
Nemanja Bilbija je u zimskom prelaznom roku sezone 2009/2010. prešao u Vojvodinu, koja još nije platila kompletno obeštećenje. Borac je tužio "lale" u UEFA) i uskoro očekuju isplatu od 80.000 KM, plus troškovi tužbe.

"Vojvodina bi trebalo da plati za 30 ili 60 dana s obzirom na to da je FS BiH bio suspendovan pa naša žalba nije razmatrana. Sada je prva na redu za rješavanje u Nionu i očekujemo presudu uskoro", izjavio je Srđan Šuput.

Pripreme na Zlatiboru
Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se fudbaleri Borca za ispite u Ligi šampiona spremati u Sloveniji, Šuput je riješio tu dilemu.

"Naši igrači će od 20. ili 21. juna otputovati na pripreme u Srbiju, na Zlatibor. Tamo postoje svi uslovi za kvalitetan rad. Prije polaska ćemo riješiti pitanje igračkog kadra, jer je jedan od naših ciljeva i prolazak prve prepreke u Ligi šampiona", rekao je Šuput.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vojvodina ako u roku od mjesec dana ne isplati nama dug nece vidjeti Evrope ove godine 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2011, 20:41
Schlager je napisao:

Лешинари су већ имали члана у УО.
изашали смо из њега јер се нисмо слагали у многим стварима у раду УО које и свима вама сметају...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:37 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
балкан je napisao:
Schlager je napisao:

Лешинари су већ имали члана у УО.
изашали смо из њега јер се нисмо слагали у многим стварима у раду УО које и свима вама сметају...

Super je to što se vraćaju navijači u U.O. ja sam i ranije bio mišljenja da je greška bio i izlazak iz istog... Ovako će biti dosta bolje...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Schlager je napisao:
Citiraj:
Vidis meni tek sada nista nije jasno :)

Tesko i moze biti nekome nesto jasno!

U uvodnom dijelu kaze da se zahvaljuje gradu i vladi na ogromnoj podrsci,da bi kasnije rekao da grad izdvaja premalo ako zeli ovakav klub,a na kraju da je to i jedan od razloga za ostavku,i da je to rekao i gradonacelniku,kad ih je ovaj nagovarao da ostanu,da grad daje premalo para!

Ja sam stvarno zbunjen.

Grad izdvaja za Borac pare, sto je poznato. Bilo je tih trzavica i prije, jer su funkcioneri u velikanu mislili da grad premalo izdvaja, a grad je mislio da daje previse, cak su htjeli jos srezati. Medjutim velikan osvaja kup i prvenstvo ove godine i time naravno dolazimo do nove pozicije.

Uprava koja je bila "uspjesna" ima sada argumente da trazi jos vise para od grada, i da kazemo "ucjenjuju" grad sa ostavkama ukoliko se to ne desi. Grad sa druge strane nema resursa ili treba raditi rebalans na ustrb drugih klubova sto je naucna fantastika kada i RK Borac ce trebati jos vise finansija za regionalnu ligu, ali im nikako ne odgavara da "uspjesna" uprava odlazi sa pozicije.

Druga istina je da se ljudi koji su finansijski "stabilni" ne otimaju se za borcevu stolicu, vec kao sto si i sam rekao traze da im grad ne staje na muku, pa tu opet dolazimo do razno raznih dileva itd.

Sve u svemu gradu je u interesu da to funkcionise kao svajcarski sat, a pri tome da ne odrijese kasu jos vise, ljudima koji imaju para je to jos dodatna obaveza i jos vise stresa, plus masa lesinara (ne navijaca) koja bi jedva docekala da se uvali a nemaju sta traziti u klubu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:50 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Generalno, mislim da iz ovoga izlazimo još jači i da dolaze sve bolji dani za nas kojima je Borac u srcu...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam za ostale, ali ja ne mogu da docekam sutrasnju promociju trenera i eventualne vijesti o pojacanjima.

Sto neko rece, bice ovo period maltene zanimljiviji od samog prvenstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Simpatizer je napisao:
Ne znam za ostale, ali ja ne mogu da docekam sutrasnju promociju trenera i eventualne vijesti o pojacanjima.

Sto neko rece, bice ovo period maltene zanimiljiviji od samog prvenstva.

Ako se ostvari ono što je planirano, pojačanja će, nadam se, sve nas pozitivno iznenaditi!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bas to mi se i svidja. Ranije je uglavnom neko "provalio" sa kojim igracima se pregovara, bilo je i pogodaka i promasaja, a sada nema neke velike price oko imena. Cak se ni Brigate ne izjasnjava. :D

Ocekujemo neku bombu. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
најважније да то буду појачања у правом смислу!

јел посуђујемо или купујемо?
дај да кренемо и ми зарађивати на играчима, а не да други проигравају код нас, да нам најбољи играчи одлазе за нулу.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]