banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2011, 20:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Opet malo ja da kritikujem, al nije zlonemerno ;-). Ovako, meni nekako izlgeda kao da je prezivela TSUNAMI, jednostavno mi se krosnja ne dopada a ni stablo ne izgleda prirodno. Znam da je ovo mukotrpan posao al ako si se vec odlucio na samogradnju, nemoj dozovoliti da ti palme pokvare izgled celokupne scene. Imam i ja nekih tutorijala o izradi palmi, javi ako ti treba. Ovako, prvo sto bi ja ispravio, a to je malo te listove ispeglati i dovesti u red, takodje, na palmama nisu svi listovi istih duzina. Dalje, poigraj se malo za razlicitim nijansama na listovima, ukljuci malo zute boje kao osusene liske i malo prasine i sl, da dobije prirodniji izgled.Stablo mi ne izgleda realno, neznam koji si materijal korisitio za stablo, al palma u principu kako raste,tako joj se rezu listovi, i otaju oni trouglasti tragovi na stablu.Takodje bi trebalo da se zna jel to kokosova palma ili neka sa urmama i sl, al ajd, da sad ne trazimo dlaku u jajetu. U svakom slucaju svaka cast na trudu i volji, bice nesto od tebe, svakog dana u svakom trenutku sve vise i vise napredujes, hahahaha :-)

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Meni listovi izgledaju prilično OK, ne znam koja je veličina drveta, ali pretpostavljam da je nešto sitno. Stablo je previše sjajno (pređi ga mat lakom) i uradi nekoliko drybrusheva različitim nijansama smeđe boje, jer stabla ne budu ovako jednobojna.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E ala se oplelo po mojoj palmi ma ok je ima tu jos posla dosta.Prva je u nizu a sada da li je kokos ili urma datulja to je meni nebitno hahah. U svakom slucaju hvala na kritikama sto pozitivnim sto negativnim bice bolje obecavam pozz do daljnjeg

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2011, 00:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
E ala se oplelo po mojoj palmi ma ok je ima tu jos posla dosta.Prva je u nizu a sada da li je kokos ili urma datulja to je meni nebitno hahah. U svakom slucaju hvala na kritikama sto pozitivnim sto negativnim bice bolje obecavam pozz do daljnjeg

Kako kazu"Prvi macici se u vodu bacaju, hahahahaha, salu na stranu, siguran sam da ces ti to doraditi i dovesti do savrsenstva :wink:

Evo malo fotki za motivaciju :wink:
http://www.google.com/search?um=1&hl=en ... 1&aql=&oq=

http://www.google.com/search?q=Palm+tre ... CAoQpwUoAQ

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2011, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo jedne slike danasnjeg rada palmi stablo se jos treba susiti nadam se da ce do sutra biti suho da mogu da nastavim sa radom.Dodao sam i ove cupe hahaha gore nakrosnjama ako se to moze nazvati krosnjama ili kako se to vec zove u palmi .Uglavnom ima tu jos posla dosta.
Zigi hvala na savijetima puno.Lisce nisam dirao iskreno mrso mi za prve palme je ok za u buduce bice to raznih velicina kao sto rece ti prvi macici se u vodu bacaju 8) :lol: :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Da Darijan ne zakuva, niko se danima ne bi oglasio, a kamoli raspravljao ili pisao o necemu!
Lenjost, letargija, lose vreme, drugi forumi.. Ili sve odjednom?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 03:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Druze kapetane ja sam samo potpalio vatru,hahaahahaha

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E poz evo danasnjeg rada na diarami postavljenje palme malo trulezi ispod nje nekih par biljcica bla bla naravno ovo je tek zapoceta ima tu bruka ideja i zamisli. Nece me biti par dana al kada se vratim nastvljam sa radom.Inace ovaj sherman nije namijenjen on je tu samo radi orijentacije inace M-113 ce biti na njoj sa posadom.
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 22:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
bogami darijane ti napredujes li napredujes....ovo super izgleda....ako su ovo tvoje prve palmice,a ovako dobro izgledaju.........kakve ce tek onda biti sledece 8) :headbang:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 16:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Imam pitanje vezano za farbanje četkicom. Ako farbam određenom bojom preko prethodne boje, da li će doći do mrljanja i oštećenje boje ispod. Ofarbao sam celi avion bojom koja je dominantna, a onda sam mislio drugu kamuflažnu boju preko te boje (na mestima gde je potrebno).

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 17:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo slika, vezano za prethodno moje pitanje. Nemojte zameriti što je poklopac kabine još nezavršen i ima po koja neofarbana tačkica. :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Toper je napisao:
Imam pitanje vezano za farbanje četkicom. Ako farbam određenom bojom preko prethodne boje, da li će doći do mrljanja i oštećenje boje ispod. Ofarbao sam celi avion bojom koja je dominantna, a onda sam mislio drugu kamuflažnu boju preko te boje (na mestima gde je potrebno).

Ne bi trebao biti problem, ali može da se desi ako boja nije najbolje osušena ili ako je razrjeđivač jako agresivan. Pričekaj nekoliko dana da se boja dooobro osuši, pa onda radi s drugom bojom. Ako se zamrlja (a ne bi trebalo) ne paniči, već završi taj sloj, pa pričeka da se on dobro osuši, pa udri s drugim slojem itd.

Ovo dobro izgleda, samo ne znam zašto nisi stavio mlaznike i nos??? Može biti problema kasnije oko uklapanja, čak i ako se savršeno uklope ljepak će da podigne boju na spojevima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 18:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vec ti je WOL odgovorio na pitanje. Ovo bi moglo da se shvati kao tipican prajmer, samo to sto nisi polepio sve glavne delove moze da ti stvori probleme. Jesi ti bas siguran da zelis drugu boju preko ove? Barem na ovim slikam meni je krajnje ok, i mrtav hladan bi mu samo izbledeo panele i odradio cime vec radis ivice panela. Barem je takav moj utisak na osnovu slike, naravno tvoja je odluka.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nisam znao za to da lepak oštećuje boju. Ovo mi je prva maketa (one što sam radio kao klinac ne računam) tako da ubuduće znam, hvala na savetu. Pokušaću da odradim sa još jednom bojom, da ispoštujem tačnost sa stvarnim avionom (šema iz 1998 god.). Čim odradim nešto okačiću slike. Pitanje za Zlikovca: Čime se izbleđuju paneli, i koji se efekat dobije sa tim? Znam da se grafitnim olovkama ističu paneli itd.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pogledaj na 40. strani ovog foruma onaj moj oklopnjak pa ces videti da su nekih 1-2 mm osmirglani od vec ofarbanog prajmera. Upravo zbog lepljenja, jer lepak razara boju, bilo koju, jedino ako ne radis drvofixom. Znaci nakon lepljenja, ofarbas i te preostale trakice, naravno pod uslovom da nemas vecih gresaka u smislu da je iscurela veca kolicina lepka ili da imas puno kita. Sva smirglanja radi sa vodenim smirglama sa sto vecim brojem, sto je sigurno, sigurno je.
Ja izbledjivanje radim tako sto posvetljenu osnovnu boju koja je jako razredjena, spricam po centralnim delovima panela, bez maske, slobodna ruka.
Mada za tvoj nacin, tj, kistom, mislim da je pravi covek da ti da odgovor na to pitanje upravo WOL. Iskreno mislim da je manje vise isti fazon, eventualno nesto slicnije drybrush-u, ali to je do coveka.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne radim posvijetljivanje panela već praktično suprotno: zatamnjivanje rubova - maketu ofarbam bojom koja je za nijansu svjetlija od one koja je "po knjizi" (ovo takođe doprinosi efektu skale kod malih skala) a nakon sušenja boje zatamnjujem rubove panela tankim slojem grafitne prašine, koju nanosim mekim kistom a zatim utrljam štapićem za uši... dakle samo po rubu panela, neposredno oko linija. Već sam pisao o toj tehnici ranije na ovom forumu, ne da mi se sad tražiti...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem na odgovorima. :D Čim dođem do sledeće faze biće još mojih pitanja. 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, samo pitaj :) . Inače, koja je ovo boja, liči mi na 57 ali znam da je nju skoro nemoguće dobro nanijeti četkicom, ostaje previše tragova, a na slici mi izgleda da je odlično legla.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Boja je Revell mat 79. Mada na ovoj slici izgleda tamnije i ne vide se paneli. Nastojim da dođem na tvoj nivo, naročito mi se sviđa onaj fantom, Njemački, u plavo-sivoj kamuflaži (ako se ne varam) 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Taj fantom je možda i najbolja maketa što se uklapanja tiče koju sam ikad radio, takođe je Revell i dekali za takvu šemu dolaze u kutiji, pa ako budeš imao priliku obavezno nabavi tu maketu. To je ova:
http://www.scalemodelersworld.com/articles/inbox-kitset-reviews/revell-1-72-f-4f-phantom-ii.html
http://www.scalemodelersworld.com/galleries/revell-1-72-f-4f-phantom-ii/

Usput, gotov je i Draken, slike vrlo vrlo uskoro :D

Poslednji put menjao Warrior of the Light dana 07 Jun 2011, 21:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]