banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Maj 2011, 21:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Данас ми је неко близак рекао да се синоћ пуштала химна великана у Круни.. 8) и поред тога јуче гдје год да сам погледао видио сам мотиве Борца,црвено плаве боје,капе,шалове,заставе,заставице,дуксеве,мајице ма све живо, све ми то мириши на добро и на повратак великана у домове бањалучана,као и локале(видио сам на пар локала заљепљен онај шампионски плакат из гласа) дај боже да је тако.

Poslednji put menjao менек dana 29 Maj 2011, 21:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Citiraj:
Срђан Шупут: Преко трња смо стигли до титуле
Datum: 29.05.2011 21:00
Autor: Славко Басара
Најважнији дан у историји Борца је 28. мај. Што је било зацртано на почетку сезоне, то смо и остварили, постали смо шампиони у фудбалу за 85. рођендан клуба, а други циљ је био да играмо стално у Европи, до чега смо и дошли.

Ово је у интервјуу за "Глас Српске" истакао предсједник Фудбалског клуба Борац Срђан Шупут. Он је потом додао:

- Можда смо на самом старту били преамбициозни, али наше амбиције су имале упориште. Најважније је да ће санкције бити укинуте и да ће Борац играти у квалификацијама за Лигу шампиона.

* ГЛAС: Какав је осјећај бити на челу једне такве успјешне организације као што је ФК Борац?

ШУПУТ: Вјероватно ни ја сам као човјек од 34 године још нисам свјестан шта је то и шта смо урадили. Могу само да захвалим људима који су ме, прије свега, предложили да будем на овој функцији. Кад је био тај приједлог, нисам ни знао шта је та, 'ајде да кажем, функција предсједника клуба. Лијепо је данас бити овдје.

* ГЛAС: Је ли све било идеално?

ШУПУТ: Морам се осврнути и на ружне ствари којих је било, а то је да смо сваки дан живјели са много проблема које је ФК Борац имао. Ово данас што имамо је свијетла тачка и слика која се преноси и у Бањалуци и у Републици Српској. Сигурно се и у Европи прича о Борцу. Aли, није било лако непуних годину, од јула када сам преузео ову функцију. Послије првог кола и пораза од Широког Бријега код куће, моја прва сједница УО и тачка дневног реда је била смјена тадашњег тренера Зорана Марића и постављење Владе Јагодића.

* ГЛAС: Може се рећи да је Борац кроз трње стигао до звијезда?

ШУПУТ: Како је кренула, тако се и завршава сезона. Било је доста тешких одлука, јако стресних и нервозних ситуација, свакодневних блокада рачуна, немогућности да исплатимо играчима, тренерима, људима који раде у клубу плате. Није лако бити предсједник као што неки мисле. Све је то лијепо, дођете у ложу, усликате се, уживате, али има ту и ружних страна. Не жалим се, заиста ми је драго, нећу да кажем да ли сам успјешан, то ће да говоре други. Могу да кажем само са оволико мало година да сам поносан на све ово што је направљено.

* ГЛAС: Значи, ово је колективни успјех?

ШУПУТ: Ништа ово се не би направило без људи који су у клубу. Прије свега Жељко Копања је човјек који је 110 одсто свог времена трошио на све ово, ту је и Ранко Травар, затим Мухамед Ибрахимбеговић Фишер, Дарко Љубојевић, Радмило Шиповац, Владо Јагодић, играчи... И остали чланови УО су гурали причу да будемо данас овдје гдје смо.

* ГЛAС: Кренули сте поразом, а дошли до титуле. Је ли то формула за будућност?

ШУПУТ: Мислим да је формула на терену, међу играчима, добром тренеру и самој организацији у клубу. Морате имати доста среће. Било је утакмица гдје нас је и она послужила. Волио бих да Борац овако сваке године стартује поразом, а на крају буде шампион, ако је то формула. Не бих волио да стартујемо поразом као у Лозани прошле године. Волио бих да клуб више направи на међународној сцени, јер смо сигурно европски били незрели лани. Сада смо зрелија екипа, мислим да је ова сезона показала ко би требало да остане, а ко не од играча у Борцу. Исто тако ко треба да остане и у Управном одбору, ко се уморио, ко жели да изађе...

* ГЛAС: Биће промјена?

ШУПУТ: Треба убацити свјеже крви. Пошто сам предсједник УО, први сам себе анализирао и желим да се анализира и мој рад и мој допринос. Исто тако имам анализу свих члана управе. Сигурно ћемо сјести да направимо формулу за сезону 2011/12.

* ГЛAС: Појавила се информација да нећете више бити предсједник?

ШУПУТ: Имали смо разговор са градоначелником Драгољубом Давидовићем, потпредсједник Копања и ја. Најавили смо по завршетку утакмице с Леотаром и финала Купа Српске, 1. јуна, да ћемо прво сјести с њим, јер је ипак он човјек који стоји иза клуба. Видјећемо шта је то шта можемо очекивати од града убудуће. Добили смо до сада много, стали су иза нас, али сматрам да овакав Борац, са оваквим резултатима и атмосфером, заслужује много више.

* ГЛAС: Јесте ли се уморили?

ШУПУТ: Оптерећен сам прије свега приватним обавезама о којима нисам никада говорио, првенствено око дјеце и породице, и посла гдје се налазим. Aко се коцкице сложе и уколико они коју одлучују буду инсистирали, можда и останем у Управном одбору, или предсједник, а можда и одем. Нисмо жељели прије завршетка сезоне о томе да разговарамо.

* ГЛAС: Значи, као и на терену, могло би и у управи да дође до система "ротације"?

ШУПУТ: Борац има тренутно најагилнију управу, најбоље играче и добар стручни штаб. То у принципу можда не би требало мијењати. Можда би требало мијењати у сегменту онога ко се заморио и ко не може више физички да помаже. Треба освјежење свугдје. У управу треба да уђу нови људи. Треба да оду они који не могу да прате ритам и начин рада који смо наметнули. То је транспарентан начин рада, не радимо ништа испод стола, апсолутно је све у каналима и доступно свакоме ко жели то да види. Има појединаца који нису тако навикли да раде. Они воле иза кривине нешто да одраде, а тим људима није мјесто у Борцу. Има пуно људи који помажу Борац, а нису у клупским структурама и мислим да и њих треба анимирати.
* ГЛAС: Какав је пут са источне трибине до предсједника Борца?

ШУПУТ: Врло је буран. Памтим вријеме навијања на "истоку" путовања, а мојих троје дјеце, два сина и кћерка, напамет знају навијачку пјесму Борца. Најстарији син иде на "исток" са другарима. То је јако лијепо. Доћи на "запад" и сјести у ову фотељу је исто лијепо, али бих можда више волио да се вратим на "исток", међу навијаче, јер је некако лагодније, мање је обавеза.

* ГЛAС: Колики су домети Борца у Европи, може ли клуб постати први премијерлигаш који је одбранио титулу и исто тако освојио дуплу круну?

ШУПУТ: Сад сте дали три циља у једној години. Све је реално, али клуб треба финансијску стабилност. Прошлу годину смо завршили са позитивним пословањем први пут, али и први пут смо исказали и нагомилане губитке у клубу. То је сигурно формула да можемо остварити ова три циља.

Приватизација
* ГЛAС: Заговорник сте приватизације клубова?

ШУПУТ: Влада РС мора да крене у измјену Закона о спорту, да омогући да дође до приватизације клубова. Морају да постану акционарска друштва. Када то будемо имали, онда ћемо имати интерес да велике фирме које имају новац и приватна лица улажу у клуб јер имају свој интерес. Овако дајете паре, не знате у шта, ни коме. Заиста бих волио да се тај закон имплементира. Видјели смо у окружењу како се то ради, донијели смо све написмено, мислим да то није неко свето слово. Сад имамо титулара, а не знамо ко влада. Овдје владају сви против свакога и свако може блокирати рачун, свако узима паре, свако даје, а не зна се гдје то све иде.

Огњен Короман
* ГЛAС: Прича се да би прво појачање требало да буде Огњен Короман?

ШУПУТ: То су ствари које новинари воле да причају. Не желим да говорим о томе, ми ћемо послије финала Купа РС заказати Управни одбор, анализирати цијелу сезону са стручним штабом, поднијети извјештај о раду УО, ревизорски извјештај, заказати Скупштину клуба. Обавиће се и избор новог УО. Има људи који су изашли, који не желе да буду. Направићемо играчки кадар такав да буде репрезентативан за Европу. Можда се сутра и појави име Коромана, а можда се појави и оно што мој син каже да би волио, да Давид Виља дође у Борац. Морамо бити реални што се финансија тиче. Aко Короман жели каријеру да заврши у Српској, да не тражи превише, можда понесе дрес Борца.

Нови тренер
* ГЛAС: Ко ће бити нови тренер?

ШУПУТ: Око тренера исто нећемо ништа радити док се не заврши Куп РС. Лично сам разговарао с Владом Јагодићем, он је изабрао функцију селектора младог тима БиХ. То је била његова одлука, а да ли је добра или не, показаће вријеме. У сваком случају, свако има право да бира, тако је и Јагодић изабрао, а могао је да каже нећу. Изабраћемо најбоље рјешење. Лично мислим да нико не може да сједи на двије фотеље. Његова је велика жеља да води Борац кроз квалификације Лиге шампиона. Не бих волио да се било ко осјећа да је отјеран из Борца. Никада, док сам ја био ту, нико није отјеран из клуба и јако би ми било криво да неко схвати да је отјеран.
Титула за Бојана Милошевића
Послије општег славља на Градском стадиону након урученог шампионског пехара фудбалери Борца су отрчали до источне трибине, гдје су смјештени најватренији навијачи бањалучког клуба, популарни "лешинари".

Играчи Борца су развили транспарент на којем је писало: "Титула за Бојана". Изабраници тренера Владе Јагодића поклонили су шампионски пехар прерано преминулом бившем саиграчу Бојану Милошевићу (28), који је послије дуге и тешке болести преминуо 16. септембра прошле године у Клиничком центру Бањалука.

Boldovao sam, po meni, zanimljive dijelove. Ovo je prica, sljedece je da se ostvari u praksi.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
mah samo da ne bude rekla-kazala...kao i vecina stvari do sad.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
Колико видим данас ништа новог и конкретног нема, све старе теме и дилеме...

Жене нашег града богме запалиле се за Борац добро... :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 23:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
јан_де je napisao:
Не! Није то циркус.
Циркус је кад дијелиш ћевапе и пиво, а није кад продајеш мајице по симболичној цијени.
Да ли је Динамо прави циркус кад је уз купљену улазницу свима да о капу и мајицу....
Тако смо и ми требали....

Ми прво морамо привући људе Борцу, да би послије имали користи од тих истих људи.
Е то је маркетинг. Мало уложиш, али се вишеструко врати...

да,правио је и динамо циркус са дресовима и шаловима!
зашто је то мамић урадио???јер је на најважнију утакмицу сезоне против ПАОКа против себе имао више ствари:катастрофално хладно вријеме,реално квалитетнијег противника,императив побједе,и најбитније,константно празан стадион због сукоба са БББ.
у тој ситуацији,када му је било бити или не бити,морао је да направи фору да има какву такву посјету и подршку на стадиону.
е сад,желимо ли и ми тако нешто да се дешава са нашим клубом.
динамо неће рјешити проблем са БББ све док је мамић тамо,а исто тако неће им на стадион никад више доћи 10.000 људи уколико опет се не понуде џ дресови,капе,шалови или сл!!!
па сад сконтајте шта се више исплати,људе буквално навлачити на џабне ствари и тако пунити стадион,или градити нормалнију,здравију причу?!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 23:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2011, 18:35
moze li mi neko reci sta je pisalo na paroli koju su igraci drzali na pocetku utakmice?hvala

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
поредиш двије ствари које се не могу поредити.
реално, динамо има много више навијача од борца.
БББ су у бојкоту и ко се год осјећа као динамовац тај не иде на утакмице.
http://www.zajednozadinamo.com/
чак имају и своју засебну организацију коју воде, гдје се учланују сви динамовци који су против мамића.. итд.
снимају пјесме, праве разне акције и раде све да отјерају мамића.

нама је требала таква акција само из једног разлога.
да се те мајице носе, да се људи не осјећају у мањини кад навијају за борац.
борац се мора популаризоват и не смије се бират средство!
ђиканско дјељење ћевапа је тоталан промашај.
кад смо кренули са утакмице кроз град видим свог комшију налактио се тамо гдје роштиљ и стоји.
лик никад није отишао на утакмицу, ал` је дошао ту да поједе тај мртви ћевап.
е због таквих је требало дјелит мајице. онај ко је узме иоле осјећа бар мало припадности борцу.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
поредиш двије ствари које се не могу поредити.
реално, динамо има много више навијача од борца.
БББ су у бојкоту и ко се год осјећа као динамовац тај не иде на утакмице.
http://www.zajednozadinamo.com/
чак имају и своју засебну организацију коју воде, гдје се учланују сви динамовци који су против мамића.. итд.
снимају пјесме, праве разне акције и раде све да отјерају мамића.

нама је требала таква акција само из једног разлога.
да се те мајице носе, да се људи не осјећају у мањини кад навијају за борац.
борац се мора популаризоват и не смије се бират средство!
ђиканско дјељење ћевапа је тоталан промашај.
кад смо кренули са утакмице кроз град видим свог комшију налактио се тамо гдје роштиљ и стоји.
лик никад није отишао на утакмицу, ал` је дошао ту да поједе тај мртви ћевап.
е због таквих је требало дјелит мајице. онај ко је узме иоле осјећа бар мало припадности борцу.

нисам ја потегао динамо да се пореди са фкб.
исто као и ти мислим да је циркус са бесплатним кркањем био непотребан,али шта да се ради.
како популаризовати борац?то је тешко питање.свједоци смо да градски се пуни кад долазе одређене 3-4 екипе из федерације и то је то! за то ј е потребно вријеме,да млади стасају и да се добри резултати клуба понављају.то ће бити здрав и добар темељ и мислим да је то боља варијанта него некакве "инстант" акције. опет ћемо против сарајева имати 7-8000 људи,а идуће коло до 2000 против леотара....
о томе се ради.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
Кад је вријеме ако не сад да се Бањалука окрене Борцу? Сад треба спровести офанзивну кампању, напасти сувенирима, мајицама, дресовима -ма из свих расположивих оружја.

Да је дошла Звезда изгинули би за карте по 10 марака а на прослави титуле било мање људи него у оној турској махали Новом Пазару који игра 2. лигу

Није све црно, идемо напријед, споро али иде, али треба искористити повољан тренутак и окренути град Борцу. Знам била је и киша и хапшење генерала и ЛШ и свашта нешто али да је Град у потпуности уз клуб требао је стадион бити пун

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
како је мени моћан онај дрес ШАМПИОНИ!

да имам репас сад бих га одмах купио истог момента :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 01:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
Mocan je taj dres, primjetio sam momke na istoku da ga nose ... bili su kraj ograde dole... razbolio sam se kad sam vidio . One crne majice mi nisu nesto, previse obicne a kostaju 15 KM

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 06:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Слажем се са Александром и БуС-ом, по побичају.... :wink:
Пустите ви причу о шампионима и припадност клубу. То још, нажалост, не осјећају многи Бањалучани и ми смо то требали искористити и сад мало уложити, а послије би се вишеструко исплатило.

А не у глупе ћевапе и пиво....

Требало је на сваком кораку да се продају Борчеви реквизити по значајно смањеним цијенама... Многи људи сад креирају своје навијачко "мишљење" и ту је требало улетити јер људи су неопредјељени, да се тако изразим... Требало је на сваком кораку да стоје штандови, јер се могло јако добро зарадити и успут популаризовати клуб...

Знам ја да би било најбоље да сви Бањалучани похрле у шоп (којег немамо :-? ) и "опустоше" га, али још смо ми миљма далеко од тога...
Морамо мало уложити да би нам се касније многоструко вратило... године спавања од стране наше управе су оставиле трага... Борац се мора вратити тамо гдје припада на све могуће начине...

У суштини, сви ми желимо исто, а то је да Борац буде стварно велики, у сваком сегменту. само имамо мало другачија становишта...

П.С. Мамић је те акције радио и кад БББ нису бојкотовали Динамо...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 08:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2010, 11:12
Evo da se javim i ja... U sustini ste vecinu toga rekli, ja bih dodao par stvari!

-Sto se tice obilježja kluba majica, šalova, dresova...itd; Dres ,,šampioni,, sam kupio u naai shopu na stadionu na dan utakmice oko 1 sat platio sam ga 30 km, za taj isti me poslije utakmice i juce sigurno jedno 30-tak ljudi pitalo gdje moze da se nabavi i koliko kosta, izrazivši zelju da ga kupe. Pa zar se nije mogao na trgu organizovati neki štand ako nista drugo. Vidio sam u gospodskoj neke curice kako prodaju šalove!
- Sto se tice karata apsolutni apsurd karata dan nakon saopstenja da ce ulaz biti besplatan bilo nije, a par kolega mi je javilo da su kupovali karte...ja sam svoje dobio od covjeka sto radi u naiu, zamolio sam ga da mi da kad sam kupovao dres.
-A sto se tice svega ostalog, samo naprijed, samo ŠAMPIONSKI, pun sam optimizma, problema je uvijek bilo i uvijek ce i biti ali dok god je ljudi koji zive i rade za Borac, tu mislim na prave ljude, nas klub ce nastaviti nizati ovakve uspjehe.
-Jedino sto se zaista nadam da ce se promijeniti u odnosu na prethodne godine, je konstantno plasiranje laznih informacija o odlascima i pojacanjima, te da se nece 10 dana prije prve utakmice pojaviti pojacanja. Neka uprava radi u tajnosti tj. neka ne objelodanjuje odmah imena potencijalnih pojacanja, to podrzavam, ali neka rasporede nekako to dovodjenje igraca a ne mjesec dana nista samo špekulacije i onda 3-4 igraca koja ne mogu ni da prodju komplentne pripreme itd...
-Sta je sa pricom oko sjeverne i juzne tribine?

AJ BORAC, AJ ŠAMPION!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Slika
Sta je ovo ljudi moji neka zajebancija ili ?? :confused2:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
треба направити маркетинг, али ништа за џ. ништа!
јер никада неће цијенити тај који то добије за џ, као онај што купи, одвоји дио лове од себе, уста, како год, и купи то. е то је припадност клубу.
а не подјелимо 5000 мајица и то је припадност клубу?!

мислим да тај инстант начин произвођења навијача неће донијети ништа добро, јер они ће при првим неуспјесима да нестану као што су се и појавили!
имамо ми још незадовољних Борчеваца које требамо вратити. који су то инстински, а не само када је Борац "ИН"!
али то може да донесе само константно добар рад, квалитетан рад и маркетинг.
и понављам без потцјењивања просјечног Борчевца, каква су се дешавала и ове сезоне. (плаћа се-не плаћа се, тренер и сл).
само таквим квалитетним радом и Борац и његови навијачи ће да расту!

све остало ће бити "како дошло тако и отишло"

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 11:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
Зна ли неко кад се игра онај куп града? Да није то данас, пошто је до сад то било понедјељком.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 11:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Што се тиче ове горе изнад слике, ово се дјелило по трибини на истоку, ове летке.. Не знам о чему се ради..

А како се крећу величине оне мајице ШАМПИОНИ ? Зна ли неко , пошто планирам вечерас узети

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

savke-bl je napisao:
Зна ли неко кад се игра онај куп града? Да није то данас, пошто је до сад то било понедјељком.

игра се са фк лауш,дан након финала купа РС.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 11:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 10:26
Koji bolesnici na onom turskom forumu ne mozes vjerovati, eno RBA suspendovan si do daljnjeg :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 11:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
менек je napisao:
Данас ми је неко близак рекао да се синоћ пуштала химна великана у Круни.. 8)

Ja potvrdjujem za K4 :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]