banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 895 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2011, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
spavac je napisao:
@ Panzer

to nema veze sa naredbom da se ubiju civili....za tu izjavu treba znati kontekst, a to zapad nikad nece napisati u novinama, pravi razlog zbog cega je VRS odlucila uzeti Srebrenicu..

Zašto su odlučili uzeti Srebrenicu? Nije provokatorsko pitanje već mi stvarno nije jasno.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 21:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bilo mu je dosta avantura od strane nasera orica iz zasticene zone..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
spavac je napisao:
bilo mu je dosta avantura od strane nasera orica iz zasticene zone..

OK, pretpostavljao sam da je tako...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
iskreno nasikirao sam se zbog RM koliko i onomad kad su javili da je mobutu sese seko uhapsen, s jednom razlikom prvog neka sude po komandnoj odgovornosti za srebrenicu, a poslije neka ga nas sud posalje u mogadisu, da sluzi kaznu.
Za razlikuod pola vas internet ratnika koji se ko kroz maglu sjecate tate kad dodje kuci sa ratista meni i dan danas petarde prave jebenije nervne igranke nego zemljotresi.
U svakom slucaju kao kontrabalans svim ovim stranicama podrzavam hapsenje jer samo hapsenje ne predstavlja i osudu svako je nevin dok se ne dokaze suprotno.
ps
zamolio bi moderatore da ne brisu prije nego sto mi posalju PP zbog cega

Poslednji put menjao chils dana 27 Maj 2011, 22:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
imajte na umu da je bilo potrebno oko 20000 vojnika da drzi Srebrenicu u obrucu. Kako se ovi nisu htjeli predati, stvari su jasne. A dodatno na sve muslimanima je lagano svuda pristizala pomoc, a nama tih 20000 vojnika je bilo mnogo potrebnije negdje drugo.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
chils je napisao:
iskreno nasikirao sam se zbog RM koliko i onomad kad su javili da je mobutu sese seko uhapsen, s jednom razlikom prvog neka sude po komandnoj odgovornosti za srebrenicu, a poslije neka ga nas sud posalje u mogadisu, da sluzi kaznu.
Za razlikuod pola vas internet ratnika koji se ko kroz maglu sjecate tate kad dodje kuci sa ratista meni i dan danas petarde prave jebenije nervne igranke nego zemljotresi.
U svakom slucaju kao kontrabalans svim ovim stranicama podrzavam hapsenje jer samo hapsenje ne predstavlja i osudu svako je nevin dok se ne dokaze suprotno.
ps
zamolio bi moderatore da ne brisu prije nego sto mi posalju PP zbog cega

naravno, samo koji sud mu to sudi..i na tom sudu nikad nece dokazati da je nevin jer je osudjen vec odavno od strane tog suda..taj isti sud je u rukama zapadnih politicara koji ga samo koristi da bi oni izasli cisti i rekli "nase ruke nemaju nista sa raspadom Juge, sa ratom u Bosni"...daj pogledaj malo zapadnu stampu...nijedan britanski oficir nije krvolocnik, niti "butcher" kad je u pitanju Afganistan, Irak, Libija..svi su oni heroji i englezi se ponose svojim generalima..da ne pricam o americkim oficiram kako takodje nisu "butcher"..niko od njih nije napravio masovno ubitstvo a ni genocid nad muslimanskim svijetom..svi su heroji..i takvi ljudi da sutra sude nekome od hrvata, muslimana i srba..pljujem ja na njihov casni sud..

@OFM

lako je danas pljuvati dedicu kad je ostario i iznemogo...sto ga nisi pljuvao 92'..otisao do njega pa mu rekao sto nije uzeo ranije Srebrenicu..na drugo pitanje, sto je dozvolio ne znam pitaj ga..al te godine kap se prelila..i ja bi volio da sam imao pamet 88' pa povalio Zerinu Cokoju nakon sto me je poljubila u obraz i dala autogram..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Pitanje: Da nije Bilo Karadzica i Mladica, da li bi uopste postojala REPUBLIKA SRPSKA ili bi ova drzava/entitet bila neka pokrajina u Hrvatskoj ili deo Bosne, koji bi se zvao boga pitaj kako???

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Zao mi je Ratka, ali ovo je bilo neizbjezno. Znao je Tadic gdje je on svo ovo vrijeme samo je igrao jos jednu u nizu politikantskih igrica i, ako cemo iskreno, izabrao je dobar trenutak za hapsenje.
Napominjem da na ovo gledam cisto sa tog interesnog, "evropejskog" aspekta, jer se danas samo to "pika".

Sa druge strane su moje licne simpatije prema Generalu. Kao obicnom vojniku, maltene klinji u tom periodu, bila mi je cast sluziti pod njegovom komandom. Da ih je bilo vise kao sto je on otresli bismo Aliju i njegova govna na vrijeme i ne bismo sad bili ponizavani iz dana u dan, ali jebes ga, sami smo sebi krivi, politicari nas unazadise za sva vremena...

Birati psihijatra za predsjednika i nadati se nekom napretku bilo je besmisleno. Tu budaletinu sam prezirao u ratu, ali i poslije njega. Da je bilo pameti i da smo ga uklonili jos '92. gdje bi nam bio kraj.... Djubre lopovsko!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
cobraunited89 je napisao:
Pitanje: Da nije Bilo Karadzica i Mladica, da li bi uopste postojala REPUBLIKA SRPSKA ili bi ova drzava/entitet bila neka pokrajina u Hrvatskoj ili deo Bosne, koji bi se zvao boga pitaj kako???

A naravno da bi postojala, uvijek bi se nasao neki politicar. Evo pogledaj Dodika, dobro mlad je on bio tad, ali ako ga poredis sa Karadzicem Dodik je mnogo bezobrazniji prema muslimanima i sl. To sto neki nisu isplivali u prvi plan pocetkom 90ih govori samo da su Karadzic i Mladic tad bili najjaci Srbi, ali nikako jedini da predvode naciju.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odbio primiti hašku optužnicu, zatražio jagode, televizor i knjige

Citiraj:

27.5.2011.

14:40:

'Nisam kriv', kazao je Mladić sucu, javlja Press.

14:25: Odvjetnik Šaljić je kazao kako će se na odluku suda žaliti odmah u ponedjeljak. 'Pismeno ćemo tražiti da Mladić bude prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u ponedjeljak, kada će i sudsko vijeće odlučivati o tom našem zahtjevu', kazao je.

14:10: Specijalni sud u Beogradu odlučio je da Ratka Mladića mogu izručiti Haagu jer su svi uvjeti za to ispunjeni. Rok za žalbe je tri dana.

14.05: Mladić je odbio primiti optužnicu Haaškog suda. Liječnici su procijenili da je sposoban za saslušanje s čim se složio i sami optuženik. Blic javlja kako mu se ruka više ne trese i smirenije je pričao.

14:00: Blic javlja kako je Ratko Mladić tražio da mu se u sobu donesu jagode i televizor.

13:51: Sin Ratka Mladića, Darko, kazao je da će tražiti da mu oca liječi tim liječnika iz Rusije jer je njegovo stanje jako ozbiljno.

13:22: Srpski ministar policije Ivica Dačić kazao je kako je Mladića uhitila Služba za otkrivanje zločina u suradnji sa BIA te da u akciji nisu sudjelovale obavještajne službe.

12:57: Bosiljka Mladić napustila je zgradu suda, prenosi Blic.

12.33: Ratko Mladić u društvu odvjetnika ušao je u sudnicu i saslušanje je počelo, javlja Blic.

12:34: Srpski Blic javlja kako je Mladići pri ulasku u pritvor oduzeta vrećica najsuvremenijih lijekova koje se ne mogu dobiti bez savjetovanja s liječnikom. Sada mu terapiju daju liječnici, a stražari su mu oduzeli i naočale.

11:55: Odvjetnik Šaljić rekao je agenciji Tanjug kako će od suda tražiti da Mladić bude smješten u posebnu zdravstvenu ustanovu gdje bi mu bila pružena adekvatna medicinska njega. Srpski list Politika javlja da će Šaljić tražiti medicinsko vještačenje koje bi trebalo utvrditi je li Mladić uopće zdravstveno sposoban za suđenje.

Slika

11:49: Odvjetnik Šaljić je potvrdio medijske napise o tome da je Mladićev sin Darko prošli tjedan bio u Lazarevu 'na slavi', no kaže kako oca nije vidio niti je imao bilo kakva kontakta s njim.

11:00: Odvjetnik Šaljić rekao je za B92 kako će supruga i sin provesti nasamo s Mladićem vrijeme od 11 do 12 sati, nakon čega bi Mladić trebao biti odveden na saslušanje. Radi se ujedno i o njihovom prvom susretu nakon 10 godina. No ističe kako je današnje saslušanje upitno zbog lošeg stanja Mladića. 'Što se tiče njegovog ispitivanja, ono je zakazano za 12 sati i pitanje je hoće li biti održano zbog toga što to zavisi od nalaza liječnika koji su ga sinoć pregledali', kazao je Šaljić.

10:30: Supruga i sin jutros nisu razgovarali s Mladićem, kazao je odvjetnik Miloš Šaljić, a javlja RTS. U crnoj torbi donijeli su mu osobne stvari. Liječnici su pregledali Mladića i uskoro se očekuju nalazi, dodao je Šaljić.

10:20: Rusija je pozvala na nepristrano suđenje Ratku Mladiću pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. 'Nadamo se da će nadolazeće suđenje Ratku Mladiću biti pravedno i nepristrano te neće biti korišteno kako bi se na umjetan način produljila aktivnost ICTY-a', objavilo je ministarstvo vanjskih poslova.

10:05: Srpske vlasti pustile su rođaka Ratka Mladića, Branka Mladića u čijoj se kući skrivao, a koji je bio uhićen zajedno s njim. Pušten je sinoć oko 19 sati i vratio se u Lazarevo, javlja B92.

9:20: U zgradu Specijalnog suda ušli su Mladićeva supruga Bosiljka, Mladićev sin Darko i advokat Miloš Šaljić, javlja RTS.

9:00: Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić nije mogao potvrditi da je Mladić u teškom psihofizičkom stanju, kako je novinarima rekao Mladićev odvjetnik, već je ocijenio da se radi o taktici Mladićeve obrane u koju, kako je rekao, ne može ulaziti. Dodao je kako će tijekom dana biti održan sastanak Akcionog tima za suradnju s Haaškim sudom te da će biti objavljeni detalji. Ponovio je kako bi Mladić trebao biti izručen u roku sedam dana te da je važna činjenica to što mu je utvrđen identitet. Smatra da treba istražiti kako su hrvatski mediji prvi saznali za uhićenje Ratka

7:00: Srpska Politika objavila je fotografiju Ratka Mladića. Mladiću se na fotografiji vidi cijelo lice, svježe je obrijan i odjeven u tamno plavu jaknu s tamnom šiltericom na glavi. Prije toga su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu
.

Slika

IZVOR:
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ovako- ... ladic.html

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citam veceras da su mu odredjene sudije i da je jedan od njih bio u vijecu na sudjenju Karadzicu ali je od tamo izbacen jer, PAZITE : Nije se slagao da je u Srebrenici pocinjen genocid vec je to okvalifikovao kao masovno ubistvo. Toliko o tome koliko se posteno sudi u Hagu. Znaci ne moze covjek, sudija imati svoje misljenje.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Citam veceras da su mu odredjene sudije i da je jedan od njih bio u vijecu na sudjenju Karadzicu ali je od tamo izbacen jer, PAZITE : Nije se slagao da je u Srebrenici pocinjen genocid vec je to okvalifikovao kao masovno ubistvo. Toliko o tome koliko se posteno sudi u Hagu. Znaci ne moze covjek, sudija imati svoje misljenje.

I NEMA! Sudija samo govori misljenje koje su mu NEKI UTICAJNIJI I JACI odredili (platili) da kaze.

Mnogo je tu faktora u igri.. To je jedan veliki gej klub koji cini sve napore da SRBI najvise ispastaju zbog ratnih zlocina, i ide im od ruke.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Mislim da je ovo velika sramota od nas, što se ni dan nakon hapšenja đenerala Mladića nije organizovao nijedan veći protest ili barem mirna šetnja veterana VRS i đeneralovih pristalica, kad ono samo fuckmeni poster obješen na trgu iznad Zepterove reklame! :angry4:

Spoiler:
Slika

Sram vas bilo, banjalučani! Bitno je da je veće okupljanje odloženo TEK za utorak, kada Tadić i Kandićka budu otvarali svoj šampanjac...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TEK ZA UTORAK?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!
Pa dotad infiltrirani ustaški špijun Bruno Vekarić već planira izručenje!!! :angry4:

SUTRA UJUTRU, U 10.00 SATI NA TRG KRAJINE, DIŽITE GUZICE,
MANITE SE OBAVEZA I BAŠKARENJA, NEKO SE NE MOŽE BAŠKARITI U OVO VRIJEME!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Halpert je napisao:
TEK ZA UTORAK?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!
Pa dotad infiltrirani ustaški špijun Bruno Vekarić već planira izručenje!!! :angry4:

SUTRA UJUTRU, U 10.00 SATI NA TRG KRAJINE, DIŽITE GUZICE,
MANITE SE OBAVEZA I BAŠKARENJA, NEKO SE NE MOŽE BAŠKARITI U OVO VRIJEME!!!

jel to ozbiljno,, ko je ogranizovao protest.. ja sam voljan da dodjem

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cobraunited89 je napisao:
jel to ozbiljno,, ko je ogranizovao protest.. ja sam voljan da dodjem

Ma ja kažem, kad već niko ne diže guzicu da organizuje onda ja pozivam raju da se u 10:00 sati okupi na trgu i organizuje mirnu protesnu šetnju, Đeneral je barem to zaslužio.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 01:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G_NMryvJRpY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=USz2iE5hqPA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ići ću na proteste, kao što sam išao na proteste zbog genrala Miloševića, Đukića, Talića, Galića, Krstića, ne vjerujem da će išta promjeniti, ali eto da obavim i tu dužnost.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 03:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
На хотелу Палас (недовршени дио) постављена велика слика Ђенерала. :D
То сам видио прије неких 10-ак минута....

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
јан_де je napisao:
На хотелу Палас (недовршени дио) постављена велика слика Ђенерала. :D
То сам видио прије неких 10-ак минута....

Igrate se Hrvata ;)???

Bez zeze, iako licno podrzavam da se svi optuzeni trebaju naci iza resetaka, ma o kojoj strani da se radi, nit me vise sta cudi, nit mi smeta...
Sinoc slucajno saltajuci kanale, zadrzah se mrvu na HRT, kad neki lik, osvojio nagradu za neku muziku, te na sred bine ispred mase veli da je posvecuje "nasim junacima, herojima koji sjede u Hagu..."
:confused2:
Ovo, kao i oni bilbordi po Dalmaciji, su ista stvar, ako ne i gora od slike na Palasu, jer se zna ko i koji se kunu u zapad i "demokraciju", pa kad taj isti zapad sudi i osudi, valjda se to postuje i slijedi?
S druge strane, ako mogu Hrvati, kao "najblizi EU", da se pishaju na vrijednosti i supljake koje podastiru zapadu za ulazak u EU, ne vidim sto bi se vi i "mi" ustrucavali , tako da ... samo naprijed....

S "trece" strane, sad ce ljeto, dijaspora, "svedjani", te bi vlasnici lokala, butika i sl. u blizini ove "reklamice", trebali biti spremni na odredjeni minus u kasi ovog ljeta, ako ga do tad ostave...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 895 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]