banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4587 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 230  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
To se vec zna! :D
A najgore sto cu danas, eventualno sutra zavrsiti sa prvom knjigom i sad procitam ovo..

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Spoiler? Mislite na ovo? Jedan od mnogih...
[quote=]Ne znam da li postoji bolje ekranizovan i odradjeni patuljak od Tyrion Lannistera. Prva scena sa njim kad uzdiše nakon dobrog gutljaja vina, a potom odzumiraju kadar taman tokom podizanja s poda kurve koja je bila ispod njega, a do tada se nije ni vidjela, je prejaka scena... i on onakav pun samopouzdanja, inteligentan i kompleksan je extra odradjen.[/quote]

Ako je poenta ove teme da se piše kad je ko skinuo novu epizodu i pogledao, onda OK. Na svim stranicama ima citata iz knjige i preview na 1. stranici, muzika... ne znam u čemu je problem?

BTW, ono što sam napisala je iz prve knjige "Igra prijestolja" koja je davno objavljena...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ti stvarno poredis to sto je neko napisao za Tyriona sa tim sto si ti rekla?
I da, jeste davno objavljena, samo ovo je pod forum film i pise se o seriji, a ne o knjizi, za to odes na podforum knjizevnost, otvoris temu i pises tamo, ne vjerujem da ce iko od ljudi koji nisu procitali knjigu ici tamo i citati, zar ne? ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima citata koliko hoćeš, taj sam izabrala nasumice.
Ali u tome i jeste poenta, da se piše o onome što je pročitano ili pogledano. Isto kao na temi "Poslednji film koji ste pogledali + recenzija?" Sad se ja trebam ljutiti što neko piše o novom filmu koji ja nisam pogledala ili što neko piše o "Srazu kraljeva" ili nekoj drugoj knjizi koju nisam pročitala, bezveze.

Al' dobro, neću više o tome, mada sam mislila da je to tema (diskusija o likovima i događajima u seriji u odnosu na knjigu) a ne: "ja skinuo 5.", drugi napiše "ja skinuo 7.", treći onda "dajte i meni link", "odlična epizoda" itd. itd....

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dobro,ne moraš baš otkrivati šta će se desiti u sledećim epizodama.Prokomentarisati ove koje su već bile ok,ali ne otkrivati sledeće.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BMary je napisao:
Ima citata koliko hoćeš, taj sam izabrala nasumice.
Ali u tome i jeste poenta, da se piše o onome što je pročitano ili pogledano. Isto kao na temi "Poslednji film koji ste pogledali + recenzija?" Sad se ja trebam ljutiti što neko piše o novom filmu koji ja nisam pogledala ili što neko piše o "Srazu kraljeva" ili nekoj drugoj knjizi koju nisam pročitala, bezveze.

Al' dobro, neću više o tome, mada sam mislila da je to tema (diskusija o likovima i događajima u seriji u odnosu na knjigu) a ne: "ja skinuo 5.", drugi napiše "ja skinuo 7.", treći onda "dajte i meni link", "odlična epizoda" itd. itd....

Pa da, jeste poenta prokomentarisati sta je POGLEDANO, a ne procitano, ovo je tema za seriju a ne za knjigu! Tako da ljudi imaju sansu pogledati bez da znaju sta ce se desiti u toj epizodi, to isto kao da sad dodje Bahamut za kojeg znam da je procitao sve knjige koje su do sad izasle i kaze sta ce biti npr u cetvrtoj knjizi, jel bi ti bilo zanimljivo? Mislim sto ne bi mogao, po tvome poenta je da se pise o onome sto je procitano ;)
Poenta je da je ovo tema o seriji i o njoj se raspravlja, a ako ce neko reci nesto bas vazno stavi u spoiler da drugi ljudi koji nisu pogledali tipa zadnju, predzadnju epizodu ne saznaju sta ce biti prije nego sto pogledaju zato sto to kvari uzitak. A ako ces pisati o knjigama otvori posebnu temu na odgovarajucem podforumu i tamo pises o tome.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
BMary je napisao:

Jeste, ali postoji i način na koji se piše, te institucija "spoilera", koja nije izmišljena bezveze. Moguće je napisati utiske, i preporučiti nekome film ili knjigu, a da se ne pokvari uzbuđenje nekom ko nije gledao. Npr. kad opisuješ "Šesto čulo", možeš da kažeš "triler/misterija o odnosu psihijatra i dječaka koji tvrdi da može da komunicira sa duhovima, bla bla bla", ili "odnos dječaka koji vidi duhove i psihijatra za kojeg se na kraju ispostavi da je i sam duh". Pa ti vidi šta bi radije pročitala.

Izvinjavam se ako sam nekome spoilao "Šesto čulo" :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@zerocool
Bahamut je dosta toga napisao, kao i ostali. To je uostalom i bio razlog zbog kojega sam počela čitati, mada mi je plan bio da krenem lagano kad objavi sve knjige...ali nisam mogla odoljeti :D
Uopšte mi ne smeta što sam saznala unaprijed neke stvari, to ne utiče na doživljaj čitanja (bar meni) čak sam i sve spoilere otvorila.
I ne bih se ljutila da neko napiše nešto o 7. epizodi iako je nisam gledala, npr. zanima me nekoliko scena koje bih voljela vidjeti a ne znam da li ih ima u seriji. Kako sad ja to da pitam, da stavim u spoiler?
@Popokatepetl
Meni je ovo isto kao i za filmove, većina ga pored recenzije i prepriča pa se niko ne ljuti...Nisam vidjela spoilere na toj temi.
Šesto čulo sam gledala, a i da nisam nebi mi smetalo to što si napisao :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste, napisao je dosta toga ali sve je stavljao u spoiler kao sto bi i trebalo da se radi.. A ti ako volis da citas sta ce biti to ne znaci da i ostali vole, vjeruj da 90% ljudi ne voli znati sta ce se desiti u filmu/seriji prije nego sto je pogledaju ;)
A lako, pitas u spoileru sta te zanima i neko ko zna ce ti isto odgovoriti u spoileru i svi sretni :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne volim spoilere, mislila sam da ćete pisati normalno utiske novih epizoda, šta ima veze jesu li ostali gledali ili nisu...Lijepo je da ste tako osjećajni i pažljivi :D

Ko će sad otvoriti ovaj spoiler kad ne želite znati unaprijed šta će se desiti? Koliko ima uopšte epizoda u 1. serijalu, 10? Onda ovo još niko nije gledao pošto je sam kraj prve knjige.
'Ajde ti zerocool, pa ne moraš čitati do kraja :D
Spoiler:
Ima li u seriji scena kad Dany pali na lomači Droga, vračaru i konja, da bi se izlegli zmajevi iz okamenjenih jaja koje je dobila na vjenčanju i utisci naravno?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemam pojma koliko ima epizoda :) A neka hvala, ne otvarao ja to :D Radije cu procitati sve fino polako :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
BMary je napisao:
@zerocool
Bahamut je dosta toga napisao, kao i ostali. To je uostalom i bio razlog zbog kojega sam počela čitati, mada mi je plan bio da krenem lagano kad objavi sve knjige...ali nisam mogla odoljeti :D
Uopšte mi ne smeta što sam saznala unaprijed neke stvari, to ne utiče na doživljaj čitanja (bar meni) čak sam i sve spoilere otvorila.
I ne bih se ljutila da neko napiše nešto o 7. epizodi iako je nisam gledala, npr. zanima me nekoliko scena koje bih voljela vidjeti a ne znam da li ih ima u seriji. Kako sad ja to da pitam, da stavim u spoiler?
@Popokatepetl
Meni je ovo isto kao i za filmove, većina ga pored recenzije i prepriča pa se niko ne ljuti...Nisam vidjela spoilere na toj temi.
Šesto čulo sam gledala, a i da nisam nebi mi smetalo to što si napisao :D

Ima onaj fazon, čovjek uzme roman Agate Kristi u biblioteci, naiđe na stranicu na kojoj je neko podvukao ime ubice, i ode sve dođavola. Onda on napiše na prethodnoj stranici, "na sljedećoj stranici je neki idiot podvukao ime ubice" da spasi stvar, i tako je nastao spoiler :D

Bez zeze, ima filmova koje možeš bez opasnosti prepričavati, ali imaš one u kojima su ti preokreti i fazoni od ključne važnosti. Baš zbog toga, bez obzira da li je tebi svejedno ili ne, preporučljivo je koristiti spoilere.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobro de, ide u spoiler.
Da sam znala da će nekome baš toliko zasmetati ono što sam napisala, ne bih nikad stvarno. Još jedna stvar (nije da se pravdam), pročitala sam da su neki već skinuli 7. epizodu pa sam mislila da je to kraj prve knjige. Ali izgleda da ih ima 10, baš su razvukli...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako bi se ti osjecala da ti neko kaze kraj Usual Suspecta, ako si gledala film? :D Dobro, ovo nije bas toliki spoiler ali nema veze..:) Znam ja jos neke i vece zahvaljujuci nekim ljudima (coban iz Modrice :D )
A ja sam cuo da je prva sezona serije prva i druga knjiga iz serijala, sad ne znam jel to istina ili sta? Ako sezona ima 10. epizoda, a jos nije gotova prva knjiga ne vjerujem da ce moci staviti komplet knjigu u preostale 2-3 epizode..

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 19:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Spoiler:
Usual Suspect - gledala, pa nije valjda džaba veličanstveni (jedan od mojih omiljenih) Kevin Spacey glumio :wink:

Napisala normalno pa se u zadnjoj sekundi sjetila spoilera, iako je riječ o Usual Suspect i nema veze sa ovom serijom. Jeste me isprepadali :lol:

Pogledala upravo 6. i nešto razmišljam, možda i stane ono preostale radnje iz knjige u još četiri epizode. Nemoguće za obe knjige da je jedna sezona od 10 epizoda, jel' taj tvoj izvor povjerljiv? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam ja vise ni ko mi je to rekao tako da mozda i nije :D
Spoiler:
A Kevin je i meni jedan od najdrazih glumaca definitivno :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 22:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Sad pogledao sedmu...Jbt,ko će čekati dvije sedmice....

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
E kakav je kvalitet te sedme epizode? Htio sam danas skinuti ali vidio sam da ima dodatak "Recording" pored imena i da je .wmv pa ako nije dobar kvalitet neću sebi da kvarim užitak gledanja...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 22:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobar je snimak.Jedino što se u toku špice vidi kako čovjek sepi podešava ton....Epizoda dobra,sa neočekivanim krajem i zapletom...Moram požuriti sa čitanjem.
Tačno na momente poželim da knjiga nije napisana kako kažu da jeste,da su jasno izdefinisani pozitivci i negativci...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Mislim da bih sebi ovde mogao kupiti knjige kada pođem kući, na engleskom naravno knjige. Mislim da dođu jedno 20KM, za početak bi valjda dve-tri bile dovoljne... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4587 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 230  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]