Nakon sutrasnje utakmice,mnoge stvari ce biti jasnije,i vidjecemo,da li smo zreli za tu titulu.Pritisak je veliki,to je sigurno,ali drugacije se ne moze,pritisak mora biti,pritisak je postojao citavu sezonu,zadrzali smo tih +5,i dobro sad,necemo biti alavi,ali mogla je ta bodovna prednost biti veca,a ovako,standardno strijepimo.
Moje razmisljanje je sljedece,Travnik cim izadje sa Pirote,to je sasvim druga ekipa.I to mi svi znamo.Ne vjerujem da nam mogu pomrsiti racune,ukoliko nam se ne desi neki peh,kao sto je protiv Olimpika bio neocekivani kiks Avduke,pa da primimo gol kasno,i nemamo vremena da preokrenemo,ili ne daj boze da ostanemo sa igracem manje,da Travniku sviraju penal,i slicno.
Medjutim ne vjerujem da ce Travnik igrati bunker kao sto neki tvrde.Oni ce se sigurno doci nadigravati,bez ikakvog pritiska,"pustice nogu" tako da se izrazim...A na nama je da pokrenemo viktoriju pred njihovim golom,da ih stisnemo na njihovu polovinu,i da osiguramo da jedini njihov kontakt sa loptom bude ispucavanje lopte iz sesnaesterca,nista vise.Lider mora biti sposoban za tako nesto,i moramo dominirati.Tu nema rasprave.
Realizaciju svi cekamo,cekamo da proradi bar neko...Nadam se da ce napadaci proraditi ovaj put,pa eto makar pred kraj sezone,kad je najpotrebnije,nema veze sto ih nigdje nije bilo.
Publika to jest mi,jako bitan faktor.Na svaku sudijsku odluku protiv nas,skakati,vikati,zvizdati,nebitno da li je tacna ili netacna,protiv nas je,mi smo protiv nje.Napraviti atmosferu kao prosle sezone,ako se neko sjeca.Samo tada je bilo malo ljudi,a paklena atmosfera,ovaj put se nadam da ce biti puno vise.Termin nije nesto,ali boze moj,tako je kako je. Volio bi i da konacno odradimo,istok i zapad,kako bog zapovjeda "Psihijatriju" da to grmi,svi kao jedan,da istok oduva krov kada pjeva svoj dio,a zapad da srusi zgradu ATV-a.
Neka sutra bude 2:0,Vidakovic i Veljovic,za proslavu.Aj Borac!
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|