Popokatepetl je napisao:
cekpi je napisao:
nije mi jasno šta bi gospoda kritičari želili (osim da je dubioza iz prnjavora, mada je to svima jasno, onda bi komentari bili opozitni)... ovakve vrste bendova nemaju namjeru poruku slati između redova niti su to štuličevi ili ekv tekstovi koje malo ljudi mogu uopšte razmjeti... cijeli bit i jest istina i srž do koske... no vi to bolje znate nego mi
tužno je da predrasuda kreira vašu široku svjest pa sipate samo osude... otvorite duš(p)e "bre" komšije
Zanimljiv posta, veoma. Preko 90% ljudi ovdje je reklo da im se Dubioza ne sviđa iz muzičkih ili tekstualnih razloga, ali je gospodin ipak zaključio da ih "mi", bre, ne volemo, jer su "otamo", da "predrasude kreiraju našu svijest" i slične gluposti.
Da ne mislim da je to nekulturno, rekao bih ti da si idiot jer komentarišeš temu koju očigledno nisi ni pročitao kako valja, ali neću to reći jer, kako reko, nije fino i kulturno.
jeste, sve si u pravu spin doktore, samo što ti i ja znamo da bi dubiozini textovi bili OK (u najmanju ruku) da su čirilcom pisani... onda im ne bi, barem javno, bilo ravnih.
"Sram ih bilo jer pobogu spominju tu dosadnu Srebrenicu (
mišljenje na postu ovog istog PDFa) u po zemlje srbije. Oni bre vire iz guzice Ž.Komšića. (
neki drugi text iz ovog PDFa)...", itd
O kojim ti muzičkim/txt razlozima govoris da možeš isključiti sve političke konotacije, a mene nazvati idiotom.... pa radi se o politički angažiranom bendu, ne!?. Sam SENSER koji je njihov tata (mada to ovdje niko još i nije ni prepoznao) je socio-politički aktivan bend i svako od vas (koji ga poznaju) kapu ce skinuti za njih. Dubiozi ne!! ipak, nešto što dolazi iz mrske Bosne
muslmanske je plitko, bezveze, nebitno, itd... e u tome i jeste problem .... što zavijate na objektivu... muzički kvalitet, bla bla... a srca nema da progovori (čast izuzecima). O poštovanju prema koliko toliko kvalitetnom radu bar na regiuonalnom nivou, čisto podrške radi, nije ni za očekivat od takvih.... "finih i kulturnih"