Au, sad sam probao Galaxy S u ruci, puno bolje leži nego što sam mislio, a u džepu pogotovo. Sad više nemam strahove od veličine, sad još samo da vidim gdje ću ga uzeti i gotova stvar

Lakši je nego što bi se očekivalo s obzirom na veličinu, mada je i dosta tanak a i od plastike je. Nisam mogao da utvrdim kvalitet izrade iz par minuta držanja ali valjda je OK, to je ipak prošlogodišnji Samsungov flagship a na forumima nisam vidio da se neko žali na kvalitet izrade. Bio bi robusniji da je od čvršćih materijala ali valjda je OK.
U Mobile je 989 KM i sa onih 20% popusta dođe 791 KM što je isto puno. Garancija godina dana. Neki modeli imaju originalno pakovanje a neki nemaju.
Na univerzalno.com je 630 KM i 6 mjeseci garancije. Gledao sam sad neke teme na nekim forumima sa komentarima o njima, mnogi kažu da imaju dobra iskustva, sve dolazi sa originalnim pakovanjem kako im stoji na sajtu. Nisu samo online firma kako sam mislio već imaju i radnju na Grbavici u Sarajevu.
Neki kažu da kod nas niko ne prodaje originale već da je sve skinuto sa drugih mreža, da nekad kupiš kao original a telefon ima oznake i neke programe u telefonu od drugih mreža.
Sledeće sedmice ću možda u Beč i koliko vidim cijena kod njih je pala malo ovih dana, valjda zbog izlaska Galaxy S II. Danas je 335 €. Ako bih dobio PDV nazad to bi bilo 290 €.
Tako da su to tri opcije mada bih Mobile izbacio zbog cijene, a ovo dvoje...

...Beč je najpovoljniji ali nadam se da Galaxy S nije kvarljiv pa da se neću morati cimati da ga vraćam tamo. Mada ni ovi iz Sarajeva nisu puno skuplji od Beča, a mogao bi da stigne za par dana.