Citiraj:
Danas sam citao da ovo leto nosi velike promene u celziju, abramovica je opet uhvatilo ludilo za kupovinom i dace velike pare izgleda, bice puno otkaza a i neki mladi igraci ce krenuti vise da igraju u prvom timu, tj da se bore za prvi tim...
Prvo izgleda da ce dovesti par igraca sigurno ce dovesti dva veznjaka koja bi igrala po strani, a najverovatnije ce pokusati sa Sancezom iz udinezea kako pise otprilike 27 miliona funti i Matom iz viljareala oko 23 miliona funti, takodje Bejl im se svidio tako da ce se i za njega nadmetati, a on bi najverovatnije zamenio Eslija Kola kao lijevi bek, van der Vil iz Ajaksa se spominje kao rjesenje za probleme desnog beka, i da ce dati ponudu za jednog kreativnog veznog a to bi mogao da bude Fabregas ili Ganso iz Santosa, a kao naslednik Terija i glavni partner Luiza u odbrani bi bio Subotic iz Dortmunda, takodje izgleda da je doslo do Abramovica da mu treba veza izmedju veznog reda i napada tako da bi mogao i Pastore iz palerma sto se tice napada spominje se dolazak Aguera iz atletika mozda cak i Hulka iz Porta, a vjerovatno ce pokusati dovesti i Nejmara iz Santosa kao glavnu investiciju u mladi tim... Da bi ovo sve finansirao prodace se mnogi igraci a izgleda da ce otici cak Drogba, Anelka, Kalu, Benajun, Maluda, Zirkov, Mikel, Esli Kol, Bosingva, Fereira, Alex, a mozda cak i Tores jer je valjda razocarao Abramovica...A sto se tice akademije celzijeve mladi igraci koji bi dobilu priliku za borbu za prvi tim su Van Anholt, McEachran, Kakuta i Staridz....
Hmmm, naslijednik Johna Terryja? Covjek ima 31 godinu i mozda je najbolji stoper na svijetu sto znaci da za njega ne postoji zamjena jos bar 2-3 sezone. Od ovih sto si nabrojao da odlaze sigurno nece otici Drogba, Malouda i 100% Ashley Cole a o Torresu da ne govorim.
Moje misljenje je da uz trenutni igracki kadar treba dovesti 3 igraca, 2 ofanzivna bocna i jednog mladjeg kreativca jer mislim da Lampard moze izgurati jos sezonu ili dvije na visokom nivou. Mislim da odbranu ne treba dirati, znaci linija -cole-terry-luiz-ivanovic/bosingwa- moze ostati. Sto se odlazaka tice treba se zahvaliti Anelki i poslati ga u Ameriku da zaradi covjek jos para dok moze i Ferreiru jer on stvarno nema mjesta u ekipi. Ne dolazi se do rezultata sa 'remontima' i mjenjanjem ekipe koja dugo igra zajedno nego je treba postepeno podmladjivati i uvoditi mladje igrace iz akademije.