banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2011, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
kupio sam u Mobile. kostao je 486 KM sa popustima, dok se kod drugih kretalo od 500 do 530 KM. e sad sto se tice iskustva, ovo mi je prvi smart phone i prvi touch screen tako da tesko da mogu biti objektivan, meni je ovo supersonicno hehehe :) za sad sve funkcionise kako treba (da kucnem u drvo) jos samo da prokljuvim kako da instalisem aplikacije na memorijsku karticu a ne na telefon. ako ima neko jednostavno objasnjenje bilo bi super. i da meni ovo djeluje sve brzo

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' moze meni neko preporuciti neki "stromodan" telefon al' sa dobrim performansama, a ne ove supersonicne sto sami tipkaju, zovu i ciste po kuci. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko para i imaš li neke posebne zahtjeve.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 20:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Utopija je napisao:
kupio sam u Mobile. kostao je 486 KM sa popustima

To je onaj Mobile što ima radnju u Jevrejskoj?

http://www.mobile-bl.com/

Pa nedavno sam bio kod njih i nisu ga imali, a nemaju ga ni na sajtu. Kad smo kod sajta na njemu nemaju ni jedan HTC model a imaju ih u radnji. Inače cijene kod njih su puno veće nego po ostalim radnjama, recimo onima u Zenitu. U čemu je stvar? Da li oni prodaju prave originale a ostali prodaju...šta? U Zenitu u nekim radnjama samo izvade iz izloga mobilni koji hoćeš i stave ga u neku lijevu kutiju :), možda je zato toliko jetinije nego u Mobile.

Ti si dobio sve u originalnom pakovanju?

Inače ta cijena je skroz OK za Galaxy Ace. Na mobilnisvet.com cijena mu je oko 350 €, tek mi te cijene nisu jasne :), a u Austriji je oko 250 €.

Sad opet razmišljam da možda idem na njega, ako je ta cijena. Jesi li zvao nekoga sa njim? Nisi primjetio (ili tvoj sagovornik) da je zvuk digitalizovan? Na par mjesta sam čuo da se žale na to, možda je samo do nekih primjeraka.

Utopija je napisao:
i prosao najjeftinije u odnosu na cijene koje su navodili za isti model u drugim prodavnicama u gradu

Koje druge prodavnice koje ga imaju? Meni su svi mahali glavom na pomen tog modela, niko ga nije imao :)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Koliko para i imaš li neke posebne zahtjeve.

Nemam nista posebno, al' sto vise mogucnosti to bolje. Samo da nije touch, prezirem ih.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 22:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nokia e52 je prvo što mi pada na pamet. Mnogo mogućnosti, ali u skladu sa tim je i cijena. Daj neki cjenovni okvir pa da preporučimo nešta drugo ako ovo ne odgovara.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Nokia e52 je prvo što mi pada na pamet. Mnogo mogućnosti, ali u skladu sa tim je i cijena. Daj neki cjenovni okvir pa da preporučimo nešta drugo ako ovo ne odgovara.

On mi se svidja. Steta samo sto je SE poceo skoro sve sada da proizvodi sa touch-om, njihov sam fan. A sto se tice cijene, to je taj okvir, kao ova Nokia.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 05:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ Vader, za sad nisam jos nikog zvao, nisam juce stigao da bas nesto prckam, a priznajem da mi je zanimljivje bilo pregledati mape i travelguide pa sam se tim okupirao. sto se tice imanja nemanja mobilnog u prodavnicama, oni anrucuju mobilne, tako da za sad nema na rafama ni u jednoj prodavnici. Dobar dio prodavnica moye da ti naruci telefon, pa sam se ja za malo opekao. naime u onoj prodavnici u zenitu sam trazio i oni rekli da ima i da moze biti u prosli petak. ja ostavio avansa 100 Km i u petak me nisu zvali, ali rekli su ako ne bude u petak bice u utorak. u utorak nisu zvali dok ja nisam poslao poruku. javili su se nakon tri sata sa porukom u kojoj su samo napisali kako mobilnog nema i da dodjem po svoje pare. mislim talking about dobar trgovac. sva sreca pa nisu nabavili inace bih se posteno presao. ja u tu prodavnicu vise necu nogom krociti.

mobile jeste onaj u jevrejskoj i imaju lokal u robnoj kuci kastel. oni su ispali skroz korektni i djevojka me je odmah nazvala kad joj je dosao mobilni u radnju. uglavnom ja sam cekao 10-ak dana jer se sve bilo poremetilo zbog uskrsa, a pretpostavljam da kad bi sad narucio da bi cekao maksimalno 3-4 dana.

e da juce sam drndao po mobilnom tri sata uz stalno ukljucen wi-fi, plus bio je ukljucen do 23.00, onda sam ga iskljucio i jutros je baterija bila na 70% sad cu staviti da se puni da vidim koliko mu treba da se napuni do stotke. btw jos jednom da priupitam koja aplikacija je dobra da produzim vijek trajanja bateriji i kako da instalisem aplikacije na karticu a ne u memoriju mobilnog?

i da, dobio sam sve u originalnom pakovanju i to sa svim elementima koje su ljudi vadili na youtube-u (slusalice, adapter, usb kabl, jos jedna ledja za mob /bijela/ uputsto, garanciju, karticu od 2 Gb)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li Mobile inače ima taj popust od 10% ako se plaća u kešu i još 10% za bon na njihovom sajtu? Ili je to samo nešto privremeno?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam ugledao prije nekoliko dana i rekli su da je u testnoj fazi i da bi od juce trebalo da bude u funkciji, e sad koliko ce to biti aktivno nisam pitao. btw stavio sam rom manager i procitaosam upozorenje da ako pokrenem program i rutujem telefon da gubim garanciju. ??????? pa kako onda prebaciti aplikacije na sd karticu a da ne izgubim garanciju. dzizuse

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo šta sam ja maloprije našao na jednom forumu za ovaj Xperia Neo koji ima 320 MB interne memorije, to je duplo više nego na Galaxy Ace, a i on se žali, ali je to riješio ovako:

The memory was quite limiting at first - Tasker started giving me low memory warnings after I'd put about 35 apps on, and there was lag. Moving some to SD helped a little, but Froyo-style Apps2SD is a bit rubbish - only copying the executable, not the Dalvik cache or data.
THEN Gingerbreak came along, which is a simple APK that roots many Gingerbread devices in seconds without requiring an unlocked bootloader and without wiping data. Very unexpected and very welcome.
Once rooted I installed Link2SD (free from Market) which moves everything to the SD. I now have 60 apps and over 200mb free.
I also have the other benefits of rooting such as Titanium Backup, and there will be Clockwork mod backups soon.

Android 2.2 valjda dozvoljava instaliranje programa na SD karticu ako to program dozvoljava, ali ovaj kaže da se tada samo exe prebaci na SD a ostali podaci ostaju u internoj memoriji. Baš bezveze. I to je onda stvarno problem ko ima malo interne memorije. Ali on je onda rutovao Andorid 2.3 koji ima na Xperia Neo i kaže da je tim nekim programom Link2SD sve prebacio na karticu. Ali mi nije jasno zašto taj program ne radi bez rutovanja ako je to besplatan program sa Android Marketa.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma to sa rutom je dosta razumljivo, mejdutim,problem je ako se rutuje odmah gubis garanciju ako se nesto kasnije zezne i ako u servisu skontaju da si rutovao (negdje je pisalo da i ako ga unroot-ujes da se opet moze skuziti da je rutovan). bar sam tako shvatio.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čuo sam da se rutovanjem gubi garancija, čuo sam i da se može un-rootovati, ali nisam znao da ovi u servisu to mogu skontati.

Ja inače nemam u planu rootovati osim ako mi baš baš zbog nečega zatreba. Pretpostavljam da to može sve fino da radi po defaultu, bez rootovanja.

Ako neko ovde ima iskustva sa rootovanjem neka iznese kakav su, i šta je time tačno dobio.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
uvijek se moze flashati fabricki softver. ima sve objasnjeno na xda-developers

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ajd' sad stručnjaci da vas čujem :)

HTC Desire S vs Samsung Galaxy S

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Vader, ti dok se odlucis, u tom ce izaci nova generacija telefona, novi OS, novi hardver, i opet Jovo nanovo :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Banujte Vadera zbog spama :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Vader je napisao:
Ajd' sad stručnjaci da vas čujem :)

HTC Desire S vs Samsung Galaxy S

Glasam za Galaxy zbog bolje baterije (mada mala je razlika) i boljeg i veceg displeja.
Mada ovakvo pitanje cesto izazove rat slican onom AMD vs Intel... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ne treba meni novi hardver :), ako si mislio na ove dualcore modele koji sada izlaze, šta će mi to :), nego gledam neki zaokruženiji model pošto ga ne bih skoro mijenjao. A i nisam mislio odmah nešto uzimati onda kad sam se počeo raspitivati, više me zanimalo kako stvari stoje i šta bi moglo doći u obzir ako bih u narednom periodu nešto uzimao. Kao što vidite sad gledam ovu nešto višu klasu, kod slabijih se mora praviti dosta kompromisa :(. Znam da je Desire mnogima omiljen i da ga njegovi vlasnici dosta vole ali ako bih sada uzimao nešto u toj klasi mislim da je bolje uzeti noviji Desire S (bolja baterija, više RAM-a i interne memorije, brže radi, nešto je manji) ali koliko sam čuo audio kvalitet nije nešto (valjda na svim HTC modelima), kamera tradicionalno nije nešto kao inače na HTC modelima, uz to kažu da mu slabi WiFi signal kad se drži u landscape položaju jer se rukom pokrije antena, ima o tome po internetu, mislim da sličan problem ima iPhone4 (koji glup problem :-?). Neko mi je preporučio Galaxy S jer ima odličan audio kvalitet, dobre fotografije i dobar HD video, odličan ekran, brutalnih 8 GB interne memorije ako sam dobro shvatio, baterija traje osjetno duže (bar po specifikacijama, valjda zato što Super AMOLED ekran manje troši, pored toga što je odličan), kažu da je hardverski jači od običnog Desire, ima

1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX540 GPU, Hummingbird chipset

dok Desire ima

1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset

Desire S ima

1 GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon

Koja je tu razlika ja ne znam ali gledao sam na YouTube prikaz igara i na Galaxy S to radi puno bolje nego na Desire, nije da su mi igre nešto bitne nego navodim kao demonstraciju hardvera.

Kao manu za Galaxy S navode to što nema blic na kameri, meni to nije naročito bitno jer prvenstveno slikam po danu i napolju pa blic ne koristim često ni na svom digitalnom fotoaparatu. Mene više brine veličina :), da ima 3.7" bio bi eksta. Mada uzeću ga u razmatranje jer djeluje dosta dobro. Ne znam da li je izašao Android 2.3 za njega, znam da je izašao pa je povučen zbog nečega. I negdje sam pročitao da mu GPS ne radi, ili ne radi kako treba, bar tamo kad se pojavio, kao da se tu treba nešto srediti. Nadam se da GPS (sada) radi fino jer ako ne radi to je velika mana.

Neko ovde od vas ima Galaxy S, ne sjećam se ko, pa neka iznese utiske, kako radi GPS, kako drži baterija, i ostalo :)

Možda ću u narednom periodu skoknuti u Beč pa sam mislio da možda ne bi bilo loše dok sam tamo da nešto kupim, a ako bih dobio povrat PDV-a onda bi Galaxay S mogao u najboljem slučaju da me izađe čak i ispod 300 €, ili tu negdje. To je OK cijena?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 05:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e evo malo vise utisaka o samsung s5830 ace,

meni je ovo definitivno super telefon (ponavljam da nisam imao prije full touch smart phone). vader je pitao za digitalizovan zvuk prilikom pricanja, ja nisam primijetio tako da taj problem otpada. fotoaparat je skroz ok mada nisam jos probao po noci (ima blic tako da je i to plus). elem ono sto su se svi utripali jeste interna memorija. trenutno imam instalisano 22 aplikacije i zauzeto mi je 90 mb od 181 mb. e sad tu sam stavio vodic za berlin koji je pomasala velik kao i prva pomoc i program za ucenje japanskog (ukupno odlazi nepunih 25 mb). sto se tice brzine do sad se nije dogadjao lag. ono sto me je iznenadilo jeste da kad sam pokusao da gledam spot na vimeu da me je automatski prebacio u program za gledanje video sadrzaja i pustio spot tako da ne znam koliko onaj dio sa flash-om jeste problematican, jos cu da se igram sa tim da vidim koliko je izvodivo zaobici flash problem. pustao sam xvid fajlove i sve ide glatko. sto se tice baterije za 50 minuta se napunila sa 22 na 100% sto je za mene bilo fascinantno kad uporedim sa ranijim mobilnim. baterija se najbrze cijedi kad je ukljucen wifi, a kad se ne koristi u prosjeku potrosi 1% baterije u 3 sata (bar je meni tako ispalo). za sad jedina glupa stvar na koju sam naletio jeste da nece da pusta radio preko zvucnika nego samo ako su slusalice prikopcane, moracu da potrazim da li se to moze zaobici.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]