Ne treba meni novi hardver

, ako si mislio na ove dualcore modele koji sada izlaze, šta će mi to

, nego gledam neki zaokruženiji model pošto ga ne bih skoro mijenjao. A i nisam mislio odmah nešto uzimati onda kad sam se počeo raspitivati, više me zanimalo kako stvari stoje i šta bi moglo doći u obzir ako bih u narednom periodu nešto uzimao. Kao što vidite sad gledam ovu nešto višu klasu, kod slabijih se mora praviti dosta kompromisa

. Znam da je Desire mnogima omiljen i da ga njegovi vlasnici dosta vole ali ako bih sada uzimao nešto u toj klasi mislim da je bolje uzeti noviji Desire S (bolja baterija, više RAM-a i interne memorije, brže radi, nešto je manji) ali koliko sam čuo audio kvalitet nije nešto (valjda na svim HTC modelima), kamera tradicionalno nije nešto kao inače na HTC modelima, uz to kažu da mu slabi WiFi signal kad se drži u landscape položaju jer se rukom pokrije antena, ima o tome po internetu, mislim da sličan problem ima iPhone4 (koji glup problem

). Neko mi je preporučio Galaxy S jer ima odličan audio kvalitet, dobre fotografije i dobar HD video, odličan ekran, brutalnih 8 GB interne memorije ako sam dobro shvatio, baterija traje osjetno duže (bar po specifikacijama, valjda zato što Super AMOLED ekran manje troši, pored toga što je odličan), kažu da je hardverski jači od običnog Desire, ima
1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX540 GPU, Hummingbird chipset
dok Desire ima
1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset
Desire S ima
1 GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Koja je tu razlika ja ne znam ali gledao sam na YouTube prikaz igara i na Galaxy S to radi puno bolje nego na Desire, nije da su mi igre nešto bitne nego navodim kao demonstraciju hardvera.
Kao manu za Galaxy S navode to što nema blic na kameri, meni to nije naročito bitno jer prvenstveno slikam po danu i napolju pa blic ne koristim često ni na svom digitalnom fotoaparatu. Mene više brine veličina

, da ima 3.7" bio bi eksta. Mada uzeću ga u razmatranje jer djeluje dosta dobro. Ne znam da li je izašao Android 2.3 za njega, znam da je izašao pa je povučen zbog nečega. I negdje sam pročitao da mu GPS ne radi, ili ne radi kako treba, bar tamo kad se pojavio, kao da se tu treba nešto srediti. Nadam se da GPS (sada) radi fino jer ako ne radi to je velika mana.
Neko ovde od vas ima Galaxy S, ne sjećam se ko, pa neka iznese utiske, kako radi GPS, kako drži baterija, i ostalo

Možda ću u narednom periodu skoknuti u Beč pa sam mislio da možda ne bi bilo loše dok sam tamo da nešto kupim, a ako bih dobio povrat PDV-a onda bi Galaxay S mogao u najboljem slučaju da me izađe čak i ispod 300 €, ili tu negdje. To je OK cijena?