shoole je napisao:
Овако гледано са стране, изгледа као да бирате између два зла и да треба да одаберете оно мање. Можда немам довољно информација, али то је неки мој утисак.
Са једне стране је та "српска" страна. Ма колико ви разликовали Петковића или овог малог Кошарца (које боли уво за Борцем) од рецимо Копање, све је то једна страна. Са друге стране је прича "ајмо усвојити захтјеве УЕФА, важно је да Борац игра у Европи".
Ако кажете "хоћемо да играмо у Европи", Борац игра у Европи и узима рецимо милион КМ. Али ако изаберете тај пут и контрирате тој "српској" страни, ризикујете да паднете у немилост. Ризикујете да неко каже "нећемо правити Југ и Сјевер на Градском". Ризикујете да власт одустане од улагања у Борац, да се повуку спонзори или да се лова из буџета града која је долазила у Борац преусмјери у нешто друго. Спомињали су се Руси из Нестро групе као неки потенцијални велики спонзор, али тог спонзорства нема без подршке власти.
Не желим да схватите ово као агитовање против новог Статута. Не познајем ја довољно ни Фудбалски савез РС ни Фудбалски савез БиХ нити сам читао предложени Статут. Само износим оно што мислим да би могле бити посљедице ако Борац иступи самостално са ставом контра званичног става ФС РС.
Зајебана ситуација. Али то ће се завршити неком компромисом, највјероватније трулим.
Dobro razmisljanje,ali tu dileme nema nikakve. Sta ce nam i pare iz budzeta i sjever i jug ako se ne igra Evropa?Ko bi napunio taj sjever i jug u ligama koje se igraju za kikiriki?Pa ne bi bilo 500 gledalaca.
Dakle,ako je stvarno to ta dilema,onda se gospodi iz SNSD treba zahvaliti i krenuti svojim putem,da se konacno Borac pocne vecim djelom samofinansirati od evropskih nastupa,sponzorstava,prodaje igraca,marketinga i ulaznica,jer i tako i tako ovo finansiranje iz budzeta ne moze vjecno trajati i nije rjesenje na duze staze.
Ja se nadam da ipak nije dotle doslo i da ne postoji ta dilema.