borcev_navijac je napisao:
Kada se nedokaznim ljudima pruzi prilika da ih se za nesto pita, dobijes seljacinu u odijelu i kravati koja jedinu oblast u kojoj se za njegovo ime cuje koristi da se postavi i prikaze kao branilac srpskih interesa , jer tamo gdje se on zaista cuva i brani taj isti ne moze da dodje do izrazaja, ne moze da dodje u priliku da ga sa za nesto pita, i zato takav lik tu svoju poziciju cuva po cijenu svega, jer je sam sebi najbitniji.
U politikom opterecenom drustvu koje politiku prati navijacki (nekriticki) kao fudbalsku utakmicu, dovoljno je da kazes da se necim ugrozava interes naroda i da ti to hoces da sprijecis, i da navijaci to nekriticki prihavate kao gotovu stvar kao istinu, a da onaj ko to izgovara dobije epitet zastitnika, cak i kad to sto govori nema veze s pamecu.
Nit ce bih postati niti nestati, niti ojacati nit oslabiti zbog ove situacije sa savezom. Potpuno je suludo takav znacaj davati desavanjima oko saveza, jer kako god se zavrsi ovo sa savezom, to politicki nema bas nikakvo znacenje i nece nista promjeniti u politickim desavanjima u bih.
Na kraju krajeva, nisi u prilici da se bodes sa uefom i fifom jer oni su rogati a ti za tu bitku rogove nemas.
Oni bez nas mogu a mi bez njih u fudbalu Jok!
Inat je los drug u ovoj situaciji, ali da je samo inat ovo bi se lako prevazislo, vise je od inata, moc i pare su u pitanju, a ta moc i pare su u raznoraznim organima i komisijama koje se delegiraju od entiteskih saveza sustinski.
Ako ne delegiras ljude koji te slusaju, onda nemas moc da utices, a ako nemas moc da utices nemozes da naplatis uticaj, ne mozes da budes vazan.
Nije problem u ravnopravnosti, ona je obezbjedjena zastitnim mehanizmima u tom istom statutu, predsjednik saveza je ko engleska kraljica moc je u izvrsnom odboru a tu se bez predstavnika rs nista ne moze odluciti, problem je u sistemu koji oduzima moc onima koji je trenutno imaju a moc niko ne da dobrovoljno, nisu problem propisi, problem su ugrozene pozicije ljudi, koji onda borbu za vlastite pozicije prikazuju kao borbu za nacionalni interes i onome ko ne prati puno desavanja u fudbalu bih je ta teza uvijek lako prijemciva na prvu , jer je u skladu sa opstom politickom situacijom, pa taman dosla samo kao dobar politicki marketing.
Uvijek se treba pitati ko od tako neceg ima koristi a ko stete, cak ni fsrs nema koristi, al imaju pojedinci koji su privatizovali fsrs i koriste ga u svrhu licne promocije, i tu je osnovni problem ma kako apsurdno bilo. Igrati sa tako velikim ulogom za tako mali cilj je ono sto frapira, a jos gore je od toga sto je tako malo negativne reakcije na ovo, jer ovo eventualno neigranje borca u evropi mnoge nece dotaknuti jer zvezda i partizan nemaju tih problema i oni ce igrati , pogodice samo one navijace borca koji ce u ovoj prici biti zrtveno jare sitnih licnih interesa pojedinaca.
Jadan ja ako moj nacionalni interes brani mile kovacevic i rodoljub petkovic, da su bili prepoznati kao nekakvi branioci tog interesa , valjda bi bili u politickim organima u kojima se taj interes brani, al tamo opet ne mozes tek tako mora da te izabere malo siri krug ljudi od onih koje mozes da potkupis sitnim uslugama i obecanjima, i moraju da te prepoznaju kao nekoga ko je u stanju da taj interes brani.
A ja se nesto ne sjecam da im je narod dao legitimitet da oni brane srpski nacionalni interes
Odlican post i pogadja tacno u sustinu,a najveca istina od svega je da ce veoma mali postotak ljudi u ovom gradu biti uopste pogodjen Borcevom suspenzijom,mozda mi forumasi i jos par stotina ljudi.Na tu kartu gamad upravo i igra,da ce sve proci bezbolno!Ali neka budu sigurni da nece!
Za pocetak ne bi bilo lose sarnuti neki upozoravajuci grafit na sjedistu FSRS (ne znam da li je jos u Jevrejskoj),cisto da vide da se nece osjecati komotno u Banjaluci ako nas sjebu!