Citiraj:
Pribojavao sam se opuštanja koji nam se desio na početku utakmice, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda, rekao je Branislav Krunić, vezista Borca, koji je golom donio pobjedu svojoj ekipi protiv Budućnosti iz Banovića (2:1).
Iako su mnogi očekivali lagan trijumf lidera Premijer lige BiH, u okviru 23. kola, "crveno-plavi" su do njega došli tek nakon preokreta. Goste je u vođstvo doveo Almir Šmigalović golom u osmom minutu meča. Preokret Banjalučanima donijeli su Nemanja Vidaković (36. minut) i Krunić (53).
"Možda smo malo opušteno ušli u meč pošto su nam mnogi upisali tri boda i prije početka meča. Oni su došli rasterećeni da probaju da iznenade. Ovo je prvi proljećni meč u kojem smo prvi primili pogodak, ali smo do kraja meča pokazali karakter i kvalitet. Nakon primljenog gola zaigrali smo mnogo bolje i bilo je samo pitanje kada ćemo u potpunosti preokrenuti rezultat", izjavio je Krunić i dodao:
"Ovo su veoma vrijedna tri boda kao i svaki osvojeni bod i sa njima smo bliži tituli. Da kojim slučajem nismo ostvarili trijumf situacija bi se zakomplikovala".
Borac sada očekuju dva vezana gostovanja u Tuzli i Prijedoru, a Krunić ističe da se tom periodu kuje šampionska kruna.
"Naredna tri kola presudna su za osvajanje titule. Mislim da nas najteži meč očekuje protiv Slobode. Po mom mišljenju, Rudar je možda i najslabija ekipa od naredna tri protivnika koja nas očekuju iako Borac tradicionalno teško dolazi do bodova u Prijedoru. Šampionska trka će biti mnogo jasnija nakon meča s Olimpicom u Banjaluci", jasan je iskusni vezista.
Vidaković je u finišu prvog poluvremena postigao prelijep pogodak i tako na pravi način najavio preokret "crveno-plave" ekipe. Postigao je svoj prvi premijerligaški pogodak ove sezone.
"Veoma mi je drago što sam zatresao mrežu protivnika i daće mi krila da u narednom periodu pružim i više od maksimuma kako bih se dokazao u dresu kluba koji volim", kazao je Vidaković i dodao:
"Budućnost nas je na početku meča iznenadila, iako smo znali da nas ne očekuje nimalo lagan susret. Bili smo oslabljeni, ali smo smogli snage i do kraja preokrenuli rezultat u našu korist".
Vidaković naglašava da neće bit lako u Tuzli protiv Slobode, ali da će ih teško neko zaustaviti da uzmu titulu.
"Moramo da zaboravimo na ovaj meč i da se skoncentrišemo na meč u Tuzli pošto nas očekuje kvalitetan protivnik. I pored, možda, malo težeg rasporeda do kraja sezone siguran sam da ćemo osvojiti trofej. Nadam se da derbi sa Željezničarem neće ništa da odlučuje jer imamo priliku da prije toga budemo šampioni", zaključio je on.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/B ... 87427.html