banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Sledeća

Vjerujete li u Boga?
Da! 52%  52%  [ 57 ]
Nisam bas siguran-a! 10%  10%  [ 11 ]
Vjerujem samo u Sebe! 1%  1%  [ 1 ]
Vjerujem samo Sotoni! 7%  7%  [ 8 ]
Ne! 30%  30%  [ 33 ]
Ukupno glasova : 110
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Da? Kakve to veze ima sa ovim o čemu pišemo iznad?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ima svake veze...pokazuje da sam 15.6x bolja osoba od tebe s jedne strane...s druge strane ne možeš napadati ljude da su jednolični, kad si i sam takav...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajde da skratimo, ubolo te u oko kad sam rekao Elvisu da je prihvatio kliberovu logiku pa čak i retoriku iako je uvidio(?) da je pogrešna. Tu se nije radilo o nagađanju nego o čistoj logici, a ako sam pogriješio, reci gdje sam pogriješio.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I da i ne...
S jedne strane ne sjećam se da sam Elvisa vid'o da ikad išt pametno kaže. Nebitno je da li je on u pravu ili ne, štaviše i ne čitam temu, onako upadnem...S druge spreman si svaku tuđu misao okrenuti, ne kao njihovo viđenje, nego kao njihova želja da se napakosti tebi....kad kažem tebi mislim vjernicima uopšte...A s druge strane isti si takav...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si mene zamijenio s nekim, možda sa ovim pojedinim jadnim bezazlenim ateistima koji kažu za teiste da imaju halucinacije i mentalne poremećaje zato što vjeruju u bića iz mašte? Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zagore, ne zamjenjujem ja ljude...Ne kažem da su jedni ili drugi u pravu...Ne svrstam se ni u jedne ni u druge, ali to ne znači da kažem da sam ja u pravu, daleko od toga... Vjerovanje u nešto što je produkt tvoje i tuđe mašte ne mora predstavljati nikakvu mentalnu bolest....Ali sljepo vjerovanje i držanje nečega bez obzira na dešavanja oko tebe definitivno upućuju na neki vid elitizma i gledanja drugih kao kako i sam kažeš jadnim. Ja lično ne mogu biti siguran kao ti pa da kažem da sam 100% siguran da ima ili da nema boga, štaviše u više navrata sam rekao da je Isus postojao, da ga smatram specifičnom ličnošu, ali da ga ne smatram božanstvom, ni polu božanstvom, već čovjekom specifičnog dara manipulisanja, poredio bih ga (iako poprilično neumjesno, al opet, ja volim biti takav) jedino s Hitlerom na tom polju. Ono u šta ja vjerujem je, da smo ti, ja , svijet, svemir previše slučajni, previše fantastičini, nevjerovatni, kompleksni i jednostavni u istom trenutku, da mi je poprilično nevjerovatno pomisliti na činjenicu da je sve produkt nečije više inteligencije...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
definitivno upućuju na neki vid elitizma i gledanja drugih kao kako i sam kažeš jadnim.

Ovo je ono što huška tvrdokorne ateiste na vjernike, ti ateisti ne mogu svariti da ih neko gleda sa sažaljenjem, jadnim, dezorijentisanim. I zbog toga taj antagonizam između jednih i drugih.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čitam i mislim "kako žalosno"....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na šta misliš?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na seks, al mislim da to nije bitno u ovom trenutku za temu :lol: :lol: :lol:

mislim na to da je stvarno patetično da neko sebe stavlja iznad drugog samo zbog toga što drugačije gleda stvarnost...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
neko sebe stavlja iznad drugog

Pa ti stvarno samo na seks misliš :D

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kažem ti ja...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ne budem pogrešno shvaćen, meni su i ti ateisti-psiholozi koji daju dijagnoze vjernicima, i vjernici koji niz nos gledaju na ateiste, svi ista sorta. Ista energija, samo drugačije ispoljavanje.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ahaha, kako raseksašte temu, šta ti je jak gej lobi :)

A vjernici-psiholozi? To su tek čvake.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 10:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
spavac je napisao:
ta prva alka koja je uzrok postojanja drugih alki je "neophodni entitet" tj entitet koji svoje postojanje ne duguje nikome..

Samo što se čini da previše znamo o toj prvoj alki - da ne voli svinjetinu na određene dane, da ne voli promiskuitet, homoseksualce, da su joj Jevreji posebno dragi itd.

old fashion men je napisao:
kliber je napisao:
Nema "old fashin men"... Uglavnom, htio sam da ga navedem da shvati da je u kontradikciji sam sa sobom. Gore se poziva na naučnike i na njihove zaključke, a onda kaže kako naučnici nemaju pojma i kako je teorija evolucije izmišljotina... *ebiga, ne ide tako. Naučnici znaju nešto ili ne znaju. Ne može se prihvatati samo ono što nam godi.

Pa o ovome ti i govorim, naučnici su prihvatili teoriju iz 19 vijeka i pokušavaju da je dokažu, međutim, svi naučni dokazi su suprotni toj teorij, tj. dokazuju da je teorija evoluciju neodrživa i nije u skladu s onim što govore egzaktni naučni dokazi, danas imamo sve više naučnika koji su teoriju evolucije potpuno odbacili, ali u svijetu nauke su još moćni lobi koji zagovaraju tu teoriju, a sve one koji izlaze iz njihovog kluba nazivaju naučnim hereticima, oni se jednostavno tvrdoglavo drže krive pretpostavke iz 19 vijeka i naravno dolaze do krivog zaključka ne obazirući se na nauku i naučne dokaze.

Naučni dokazi nisu suprotni teoriji evolucije i danas nema sve više naučnika koji je odbacuju. To što si napisao je rezultat tvoje neobaviještenosti i predlažem da istražiš te svoje tvrdnje. Nemam vremena opet da i tebi pokazujem nivo tvog neznanja o temi o kojoj želiš da diskutuješ. Potraži stare teme ili, još bolje, pretraži malo Internet. Internet je malo više od fejsbuka i ovog foruma.

Hristov je napisao:
Naravno da su u pitanju prirodni zakoni, i kad je u pitanju gravitacija, i kad je u pitanju nastanak ljudskog bića, niko ne tvrdi da je nešto drugo u pitanju. Međutim, način kako nastaje ljudsko biće je toliko neopisivo složen, da mi možemo govoriti o jednom potencijalu, imanentnoj osobini materije, da stvara ljudska bića ili još složenije konstrukcije. Znači taj potencijal za stvaranje po meni predstavlja predmet čuđenja, dokaz inteligencije, informaciju. Koliko god nauka uznapredovala u otkrivanju prauzroka, ništa neće moći učiniti trivijalnom niti "dosadnom" činjenicu da na svakom stepenu složenosti materije postoji jedna vrsta inteligencije u toj istoj materiji.
Pa ako hoćeš, nazovi to inteligencijom prirodnih zakona, potpuno svejedno, ja govorim o inteligenciji, informaciji, smislu, svrsi (kod ovog dijela se jellyfish nadovezao misleći da pričam o savršenstvu)

Ne postoji smisao i svrha. To je sve privid. Kad malo pođeš da kopaš, kad shvatiš koliki je Svemir u odnosu na komad kamena na kom se nalazimo, i koliko je star u odnosu na cijelu ljudsku istoriju, kad shvatiš da je izumrlo preko 90% svih životinjskih vrsta koje su postojale na planeti, kad shvatiš da je broj ljudskih jedinki na planeti pao na samo nekoliko hiljada prije 100-tinjak hiljada godina - nije teško shvatiti koliko naš život nema smisla i svrhe. Da sutra lupi neki asteroid i uništi sav život na Zemlji, Svemir bi nastavio da postoji, kao da se ništa nije desilo, kao što ni ti nisi svjestan da se nešto slično desilo upravo ovog trenutka u nekom drugom dijelu Svemira.

Hristov je napisao:
kliber je napisao:
Kao što vidiš, postojanje informacije je privid, a materija se usložnjava po prirodnim zakonima.

Prirodni zakoni koji stvaraju čovjeka upravo predstavljaju tu informaciju, informacija nije privid nego činjenica koja postaje očigledna onda kad u nekim svojim knjigama pročitaš da "se bubrezi razvijaju u skladu sa INFORMACIJOM 'zapisanom' u DNK".
Nadam se da je sad jasniji pojam informacije onako kako ja o tome pišem ovdje.

Što se složenosti tiče, ni to nije dokaz postojanja bogova. Sve je lijepo objašnjeno i funkcioniše i bez bogova, kao što i planete orbitiraju oko Sunca. Ti možeš vjerovati u bogove, ali sve funkcioniše i bez te pretpostavke.

Hristov je napisao:
kliber je napisao:
Kada je konačno objašnjeno kako planete održavaju stabilne orbite - po prirodnim zakonima - šta misliš da se desilo? Da su svi priznali da bogovi ne postoje? Ne. Nego su samo bogove smjestili u manji krug svog neznanja. I to se ponavlja od nastanka razumnog čovjeka do danas. I istu grešku praviš ti. To što ti ili neko drugi nešto ne zna, nije argument za postojanje bogova, jer kad-tad će biti objašnjeno otkud nam prirodni zakoni.

A ti, pretpostavljam, znaš da to neće imati veze sa Bogom? I to ti daje ovlašćenja da zaključiš da ja upadam u zamku čineći grešku što vidim inteligenciju u svemu postojećem? Pročitaj još jednom zadnju rečenicu iz gornjeg citata, i reci mi: da li ti ovog trenutka znaš da ultimativni odgovor neće biti Bog? Ne znaš. Kako onda znaš da ja činim grešku u mojim pretpostavkama?

Pa, ne znam, ali je tvoja greška što pretpostavljaš da će biti. Isto tako ja mogu pretpostaviti da smo računarski program u igrici vanzemaljca Bobija, ali bih ispao smiješan. Beskonačan je broj pretpostavki i scenarija koje bih ja mogao izmisliti da popunim rupe u svom neznanju. Ne treba vjerovati u nešto u nedostatku dokaza, jer isto tako možemo vjerovati u sve drugo što nema dokaze (ono što je Japanese_rose nazvala ad hominem, vjerovatno ne znajući šta je ad hominem).

Hristov je napisao:
kliber je napisao:
Kada sam rekao da prirodni zakoni postoje oduvijek zapravo sam se rugao teistima

Hoćeš li u slijedećem postu reći da si se rugao i kad si napisao ono iznad? :P

Poslužio sam se tuđim argumentima, valjda se nadajući da onaj kome je odgovor upućen, shvatiti da koristim njegove argumente.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Kako objasnjavas Nojevu Barku, zasto su ljudi izmislili takvo nesto..

Kako ce 50 hiljada vrsta zivotinja stati u jedan brod da bi se spasilo..

Cemu te suplje price za malu djecu?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 11:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Džontra je napisao:
Zagore, ne zamjenjujem ja ljude...Ne kažem da su jedni ili drugi u pravu...Ne svrstam se ni u jedne ni u druge, ali to ne znači da kažem da sam ja u pravu, daleko od toga... Vjerovanje u nešto što je produkt tvoje i tuđe mašte ne mora predstavljati nikakvu mentalnu bolest....Ali sljepo vjerovanje i držanje nečega bez obzira na dešavanja oko tebe definitivno upućuju na neki vid elitizma i gledanja drugih kao kako i sam kažeš jadnim. Ja lično ne mogu biti siguran kao ti pa da kažem da sam 100% siguran da ima ili da nema boga, štaviše u više navrata sam rekao da je Isus postojao, da ga smatram specifičnom ličnošu, ali da ga ne smatram božanstvom, ni polu božanstvom, već čovjekom specifičnog dara manipulisanja, poredio bih ga (iako poprilično neumjesno, al opet, ja volim biti takav) jedino s Hitlerom na tom polju. Ono u šta ja vjerujem je, da smo ti, ja , svijet, svemir previše slučajni, previše fantastičini, nevjerovatni, kompleksni i jednostavni u istom trenutku, da mi je poprilično nevjerovatno pomisliti na činjenicu da je sve produkt nečije više inteligencije...

Ok, u potpunosti se slazem sa ovim. Vezano za Isusa, takodje mislim da je istorijska licnost, a mislim da je u to vrijeme bilo jos 500 putujucih misionara i zagovornika religije, od kojih je on vjerovatno bio najdominantniji po pitanju harizme i zavodjenja masa. Hristov, ti brate umori.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kliber je napisao:

Hristov je napisao:
A ti, pretpostavljam, znaš da to neće imati veze sa Bogom? I to ti daje ovlašćenja da zaključiš da ja upadam u zamku čineći grešku što vidim inteligenciju u svemu postojećem? Pročitaj još jednom zadnju rečenicu iz gornjeg citata, i reci mi: da li ti ovog trenutka znaš da ultimativni odgovor neće biti Bog? Ne znaš. Kako onda znaš da ja činim grešku u mojim pretpostavkama?

Pa, ne znam, ali je tvoja greška što pretpostavljaš da će biti. Isto tako ja mogu pretpostaviti da smo računarski program u igrici vanzemaljca Bobija, ali bih ispao smiješan. Beskonačan je broj pretpostavki i scenarija koje bih ja mogao izmisliti da popunim rupe u svom neznanju. Ne treba vjerovati u nešto u nedostatku dokaza, jer isto tako možemo vjerovati u sve drugo što nema dokaze (ono što je Japanese_rose nazvala ad hominem, vjerovatno ne znajući šta je ad hominem).

Otkad pretpostavka sama po sebi može biti "greška"? Greška su kategorične izjave poput "Sve je privid", "Nema smisla niti svrhe". To je naravno samo pretpostavka za koju niko ne bi svoju glavu založio. Međutim i jedni drugi živimo u skladu sa svojim pretpostavkama i uvjerenjima. Isto kao što ja živim kao da Bog postoji, tako i neko tamo živi kao da ne postoji.

Naravno da čovjek uzima hipotezu koja je zdravom umu najprihvatljivija, ne vidim šta je u pretpostavci o inteligentnom Tvorcu smiješno? Pretpostavka o Tvorcu ima samo jednu alternativnu, a ne hiljade. Koje osobine taj tvorac posjeduje, o tome možemo napisati milijarde scenarija. Kome odgovara scenarij sa vanzemaljcem, ok.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bzvz je napisao:
Hristov, ti brate umori.

Izvinjavam se što moje pisanje ne baca u zanos sve i jednog forumaša.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 12:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Ne ne.. samo ti pisi.. zanimljivo mi citati tvoje dubokoumne postove.. I ako ces iskreno inspirises me! ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]