banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 05:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2011, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Eво малоприје сам парафразирао а сад дословно:

Дворана и стадион

Милорад Додик се дотакао и теме у вези са спортским дворанама и стадионима.

- Имамо дворану "Борик" која захтијева значајну реконструкцију, а такође нам треба једна мања дворана у кампусу. Не треба одустати од једне мултифункционалне спортске дворане и првом приликом када се створе услови ући ћемо у тај пројекат. Стадион је власништво града, и постоји идеја да га откупи Влада РС и употријеби у сврхе Градског парламента, а да се та средства употријебе за изградњу новог стадиона. То тренутно није реално али не одустајемо од те идеје - најавио је Додик.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 01:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
Звонко Видачак - центархалф за сва времена

субота, 16 април 2011 16:55

Јантољак, Пелц, Гавриловић, Брњац, Видачак, Цетина... одбрана Борца из седамдесетих година прошлог вијека коју сваки симпатизер црвено-плаве боје изговара са страхопоштовањем. Како и не би јер за свијетлих 85 година није било боље одбране. Звали су је бањалучки Кинески зид. Централна фигура вјечне шесторке био је Звонко Видачак, кршни Херцеговац, рођен у Чапљини, гдје је и почео каријеру, а игром судбине најљепше дане провео је у Крајини, Бањалуци и свом Борцу.

- У Борац сам стигао у зимском прелазном року 1971. године, а у најдражем дресу провео сам десет и по година. То су за мене биле најљепше године живота, приватног, али и спортског. Дружили смо се и ван терена, нисмо били оптерећени политиком, дисали смо пуним плућима. У то вријеме Бањалука је била најспортскији град бивше Југославије. Ујутро бисмо ишли навијати на бокс, навијати за Бенеша, Бисића... па онда на фудбал, а навече поново у "Борик" на рукомет или кошарку. То је била наша уобичајена рута, сви смо све знали, били мали богови, а опет и обични људи који су се утапали у тадашњу свакодневицу – присјећа се Звонко Видачак бањалучких дана.

Борац је тада важио за једну од најбољих екипа на простору бивше државе. Сви ривали имали су велико поштовање према кршним Крајишницима.

- Били смо атрактивна екипа која је могла свакога побиједити, па и Црвену звезду у Београду, али и остале екипе. Редовно смо пружали добре партије у Бањалуци против Партизана, Хајдука, Динама и Жељеничара, били су наше редовне муштерије. Били смо екипа која је заслуживала респект. Стадион је увијек био пун, могли смо изгубити, ако је ривал бољи, али никада се није десило да одиграмо немотивисано, да не дамо и посљедњу кап зноја за Борчев дрес – наставља Видачак, који је био и учесник првог финала Купа Југославије са Хајдуком на стадиону ЈНА (0:1), те Борчевог првог изласка у Европу.

- Те утакмице са Андерлехтом и данас ми не излазе из главе. Они су тада освојили Куп купова, а једини пораз доживјели су у Бањалуци (1:0). Пола репрезентације Белгије, која је тада важила за једну од најбољих на свијету, играло је у Андерлехту, предводио их је чувени Ресенбрек. Требало је да их побиједимо са неколико голова разлике, али нисмо успјели. Сјећам се код једног прекида Фишер (Мухамед Ибрахимбеговић) је послао лопту у празну мрежу, али она је, на нашу несрећу, на гол-линији погодила Зоку (Зоран Смилески). Андерлехт је утакмицу завршио на кољенима, а ми смо доживјели овације, али они су отишли даље и касније освојили тај трофеј – прича Видачак у једном даху своја сјећања из најсјајнијег Борчевог времена.

Са 34 године, 1981. године одлази у Шибеник и тамо игра још четири сезоне, када качи копачке о клин. Оставио је трага и у Далмацији јер је Шибеник у том периоду увео из Међурепубличке лиге у Другу лигу Запад. Касније је био и тренер у том лигашу, па секретар, директор, а и данас ради у омладинској школи. Међутим, како сам каже, прва љубав заборава нема.

- Ревносно пратим резултате Борца. Ова екипа има континуитет и реално је да Борац буде првак. Радоваћу се као да сам ја освојио титулу јер Борац треба да буде предводник фудбалског спорта на овим просторима. Понекад навратим у Бањалуку, имам све информације, често сједнем са бившим саиграчима Фишером, Владом Тодоровићем, Неном Гавриловићем, Миланом Вукељом, евоцирамо успомене на та прелијепа времена – прича Видачак и за крај поручује:

- Врло брзо сам у Бањалуци, али поздравите ми све тамо. Без обзира на луда времена, која су, надам се, иза нас, никада се нисам стидио Борчевог дреса. Све у животу што сам стекао има везе са Борцем и Бањалуком. Поносан сам што је и моје име писало барем један дио те историје – поручио је Звонко Видачак, центархалф, али и људина каквог Крајина није имала!

Спектакл са Звездом

Једина утакмица посебно се урезала Видачку у памћење.

- Никад нећу заборавити утакмицу са Црвеном звездом 1977. године. Какво је интересовање владало тада за тај сусрет... На атлетској стази направљене су импровизоване трибине. Звезда је те сезоне газила све пред собом и освојила титулу. На дан меча мени се женио млађи брат и ја питам тренера, Мирка Базића, могу ли добити слободно јер ионако ћемо тешко изаћи на крај са Београђанима. Ни да чује. Каже, када их побиједимо, добићеш два дана, а не један! Неколико дана прије меча дође обавјештење да ће државна телевизија радити директан пренос из Бањалуке. Тада су обично све екипе против великана играле повучено, па ако шта успију урадити на контру, добро. Међутим, ми се између себе договоримо да их нападнемо од првог минута. На стадиону ни игла не може пасти, побиједили смо 2:1, а Кушма (Хикмет Кушмић) и ја дали смо голове. На крају сезоне та утакмица проглашена је за љепотицу првенства, ето како је некада играо Борац – прича Видачак и присјећа се још једног антологијског дуела.

- Играо сам за олимпијску репрезентацију Југославије са тада моћним Совјетским Савезом (СССР). Меч је завршен неријешено, а ја сам тада био играч утакмице. Такве ствари остају дубоко урезане у сјећање. То нико и никада неће избрисати – прича Видачак.

Фазлић и Ковачевић

Ни Звонко Видачак нема дилеме који су то играчи који су обиљежили Борчеву историју.

- Хуне Фазлић и Абид Ковачевић су без премца. Имао сам среће да играм са обојицом, какве су то играчине биле... Фазлић је био комплетан играч, одлично је баратао лоптом са обје ноге, имао је страшан скок. Абид је опет био мајстор за себе, морам то поштено рећи. Иако смо били клапа која се ни по чему није издвајала, он је својим фудбалским умијећем одскакао од свих – прича Видачак.

http://www.borac-sport.com/index.php?op ... Itemid=113

(Фокус)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 07:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Jos malo,pa lagano u Mostar,ajd ljudi pa se cujemo.Aj Velikan! 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 07:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Данас је дан за нову побједу.. Сад лагано до стадиона па упутити се пут Мостара, пут стадиона "Под Бијелим Бријегом" одувати их тамо, узети им бодове, и у повратку правити хаварију ;)

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 07:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Sretno svima danas koji putuju u mostar, sretno momcima, nadamo se pozitivnom rezultatu, AJ VELIKAN...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 09:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2010, 14:21
Katastrofalni uslovi za fudbalere
Da li i ovo nazivamo fudbalskom Premijer ligom BiH?

http://www.source.ba/clanak/590261/spor ... ?ref=tiker

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Peppers je napisao:

pa nisu im ubacili pipu da mogu da peru bulju :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Peppers je napisao:

Strasno :confused2: :confused2: :confused2: Pod hitno smanjiti ligu i izbaciti klubove iz selendri i one koji nemaju normalne uslove za rad!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 11:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jan 2011, 10:58
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Sretno svima danas koji putuju u mostar, sretno momcima, nadamo se pozitivnom rezultatu, AJ VELIKAN...

Sretno,dakako,pobijedite ih al ne pravite havarije poslije,to ne priliči nama... :occasion5: Prijenos daje balkaniyum.tv sa BHT.Sretno ! Pozdrav iz Štutgarta.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 13:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2011, 13:16
Transparent REPUBLIKA SRPSKA.
To je jedino sto vam treba.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Krunic se posteno izgrijesio...

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:50 
Bič božji
Bič božji

Šta reći, nije nam suđen čist penal nad Stevom, tako da... 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ма какав пенал, ниђе везе, нисмо ми Зрињски. :wink:
Крунић је опет катастрофа, али опет он једини разиграва, све лопте иду до њега па је и логично да највише гријеши.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:53 
Bič božji
Bič božji

Ono ti je školski primjer penala, počistio čovjeka bez da je dirnuo loptu...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moramo ovo drugo poluvrijeme krenuti jace dati taj gol uzeti 3 boda i onda smo na konju jer sljedeca 2 kola vjetrovi duvaju u nasem pravcu :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ма није нама лош икс тамо, имали смо пар врло опасних напада фали завршни пас и то би биле стопроцентне прилике. Стакић игра фантастично само да га не урекнем, а крунић има добар преглед али као да не игра са својим ногама. Лопте су му кратке, нема снаге у додавању, и превише компликује брже се треба ослобођати лопте крене дриблати а људи сами на крилима... Могао би мало пробати са Медом.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Evo i mene,konacno stigoh kuci.Nadam se da ce bar ostati ovako,citam da slabo igramo.Nadam se da ce uci Grahovac,a tada je i bod malo :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 16:57 
Bič božji
Bič božji

Borac u srcu je napisao:
Ма није нама лош икс тамо, имали смо пар врло опасних напада фали завршни пас и то би биле стопроцентне прилике. Стакић игра фантастично само да га не урекнем, а [b]крунић има добар преглед али као да не игра са својим ногама.[/b] Лопте су му кратке, нема снаге у додавању, и превише компликује брже се треба ослобођати лопте крене дриблати а људи сами на крилима... Могао би мало пробати са Медом.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kako vrijeme bude odmicalo u drugom poluvremenu tako ce i Zrinjski igrati opreznije, ato nam odgovara. tako da ocekujem jos uvijek 3 boda...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2011, 17:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Dijana ce sigurno biti jebena veceras,nadajmo se i Zrinjski :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]