Aemilius_Papinianus je napisao:
Nimalo se ne stidim sto sam Bonjak

Ponosan sam na to
Bolan imam svoj jezik, imam svoju kulturu(i nisam je od tebe uzeo, nego od brace Turaka, kojima to ne smeta), imam svoj nacionalni idnetitet, imam hvala Bogu svoju vjeru, a sto je najvaznije imam drzavu

Imam sve, ma kakvo ono bilo, ali imam

ne kitim se tudjim (Srbijanskim), vec imam svoje

Pa crkni ako ti je krivo ali sam ponosan.
Sto se tice cirilice, mrsko mi je uciti, sad ucim sufaru (arapsko pismo), potrebnije mi je

A sto se tice knjiga starih citam od Vjekoslava Klaica neke knjige i uglavnom se poklapa sa historijom Mustafe Imamovica

Ti si uzeo "Bosanski jezik" (koji ja samo da napomenem ne priznam za jezik) od "brace Turaka"(Tito je Bog dusu da mu prosti lepo vas svrstao u NEOPREDELJENE. Druze ako te nisu ucili u skoli o razlikama izmedju 2 jezika, mozes barem sada da ih skontas kada pustaju ove turske serije po TV ! E ako ti smatras ovaj jezik kojim pises po forumu Turskim onda su te pustili iz ludare (bez uvrede). Tvoja 1 vjera je bila HRISCANSKA (nez jesu ti preci bili Srbi il Hrvati to nije ni bitno), bitno je da su se poturcili pa im je bilo tesko uciti drugi jezik pa su malo izmjenili Srpsko/Hrvatski i nazvali ga "Bosanskim" koji ja napominjem nepriznajem...
Srbija se tada zvala Raska kasnije je ime promjenjeno u Srbija. Ti neznas nasu istoriju i necemo o tome...
Citiraj:
Englez je katulik pa mora biti Srbin ili Hrvat.
To niko nije rekao, a i po tom tvom nemoze biti Srbin jer su Srbi pravoslavci ...
I sta oces time da kazes da si ti Englez, Francuz, Bugarin Amerikanac mozda ? Koji se slucajno nasao u Bosni i prica "Bosanskim" Ja ti mogu garantovati da nisi Turcin ili sta ti vec zamisljas da jesi :S ti si poturica ... Svi dokazi upucuju na to ali vi necete da se pomirite sa tim ...
Citiraj:
A sta su Makedonci?
Imam jendog komsiju, covjek pravoslavac, on kaze da je iz Makedonije, ali znaci ipak je i on Srbin
To si ti rekao. Niko nije rekao da su svi pravoslavci Srbi. Za Makedonce se zna sta su i odakle su. Takodje se zna odakle ste vi samo necete da se pomirite sa istinom..
Latinica nije vasa vec zajednicka! za sve narode u BiH.