banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2011, 08:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
richa je napisao:
Sto se tice velicine i ja sam mislio da ce mi biti poveci nego sto treba, pogotovo sto sam navikao da tel drzim u desnom dzepu hlaca.

I ja sam navikao da ga nosim u džepu, moj sadašnji je 108 x 46 mm, radije ne bih da vučem neke torbice samo zbog mobilnog. Jel' ti Wave (118 x 56 mm) možeš staviti u džep? Doduše, zavisi od džepa :)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Staje u sve jedan dzep :D Prije ovog sam imao d600 koji je manji, ali deblji i vise je smetao nego wave...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Vader je napisao:
Onda bih uzeo veću SD od 2GB, ne znam do koje veličine se mogu naći ovde kod nas i koja je cijena ali mislim da to ne bi bio problem. Gledam ovaj Google Maps 5, izgleda jako dobro, dosta je optimizovaniji, radi brže i učitava dosta manje podataka sa interneta, pri tome kešira sve što otvori pa kasnije može da radi bez internet konekcije što je odlilčno, ali sam vidio da ljudi traže da se keširani sadržaj može smjestiti na SD karticu jer kako neko reče: Please allow to move google map application to sd card... It's crtical for most phones.

Znam da Android 2.2 omogućava da aplikacije idu na SD karticu ali samo ako to i aplikacija podržava.

Koliko recimo ti imaš zauzeto interne memorije?

Od mogucih 130 MB imam slobodno jos 30. a imam instalirane 22 aplikacije i 2 igre. na aplikacije mislim na ove sto sam skinuo s neta. rama ima 256 MB i nikad nije palo ispod 40 slobodno.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

O pa super onda. Koji ti ono model imaš?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 13:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
goxon ima

Slika

:D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A to je ovaj Milestone XT720.

On ima 150 MB storage, 256 MB RAM, 512 MB ROM. Šta je ROM? Jel' mu tu operativni sistem i oni programi sa kojima on dođe?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 14:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne, to je Milestone, moj je Milestone XT720 ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ROM je Memorija telefona. 0d 512MB ima 150MB slobodno za Storage. i da moj je SAMO Milestone:)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A niste htjeli Defy :)

Oni imaju neki ARM Cortex A8 CPU, uglavnom sam viđao sa se stavlja onaj ARM 11.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Htio sam Defy, ali je prva serija imala problema sa zvučnikom, a nisam bio spreman rizikovati (jeste telefon pod garancijom, ali ga slati u Sloveniju na popravku...). ARM11 je stariji procesor sa ARMv6 setom instrukcija, Cortex A8 je noviji i podržava ARMv7 instrukcije (ARM architecture).

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

goxon je napisao:
ROM je Memorija telefona. 0d 512MB ima 150MB slobodno za Storage. i da moj je SAMO Milestone:)

Ček ček, znači kad za Wildfire S piše "512 MB ROM, 512 MB RAM" to uopšte ne znači da on ima 512 MB rasopoložive interne memorije za korisnika. Ja sam stalno mislio da to znači da ima 512 MB za korisnika pa zato stalno kontam to je puno više i bolje nego kod Galaxay Ace kod kojeg samo piše "158 MB storage" ali uopšte ne piše koliki mu je ROM.

Evo šta piše za njih

Onda valjda i mnogi ostali za koje piše da im je ROM 512 MB ne znači da imaju 512 MB za korisnika već dosta manje od toga, možda inače oko 200 MB ili i manje kao kod Galaxy Ace. Ako je tako onda Galaxy Ace uopšte nije lošiji u tome od ostalih?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

upravo tako. isto je i sa procesorima. samo pisu frekvenciju, al to nije dovoljno za vidjeti koji je procesor bolji. recimo na Milestonu je 550Mhz a na proslom Galaxy 5 je bio 600 al je na Milestonu dosta brzi procesor a i grafika.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A kakvu grafiku ima ovaj Galaxy Ace? Dobru? Lošu?

Piše da ima ovo: 800 MHz ARM 11 processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset

Jel' to...zadovoljavajuće?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
moze li neko sa iskustvom na androidu da kaze koliko je zapravo tih aplikacija obicno djubre a koliko odista imaju svoju stvarnu svrhu (znam da su ukusi i zelje razliciti). naime ne mogu da se odlucim izmedju samsung ace s5830 i samsung s8530 wave II. ovaj drugi ima definitivno manje vise sve jace, ali je bada, pa ne znam da li zapravo te aplikacije igraju neku ulogu, posto ako su to manje vise nekakve igrice i nekakve gluparije onda mi zapravo android i ne treba.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=980200
ovdje imas utiske o grafickim mogucnostima telefona.
ili ovdje www.anandtech.com/show/3826/motorola-dr ... reviewed/5

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Utopija je napisao:
moze li neko sa iskustvom na androidu da kaze koliko je zapravo tih aplikacija obicno djubre a koliko odista imaju svoju stvarnu svrhu (znam da su ukusi i zelje razliciti). naime ne mogu da se odlucim izmedju samsung ace s5830 i samsung s8530 wave II. ovaj drugi ima definitivno manje vise sve jace, ali je bada, pa ne znam da li zapravo te aplikacije igraju neku ulogu, posto ako su to manje vise nekakve igrice i nekakve gluparije onda mi zapravo android i ne treba.

Pa do tebe je sta ces instalirati, u sustini imas svakojakih gluposti, po meni vecinom besmislenih aplikacija, ali isto tako imas i veliki broj kvalitetnih i korisnih aplikacija... Mozes sve naci, tako da od telefona mozes napraviti ozbiljan uredjaj ili deciju igracku

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Isto sam se i ja pitao. Pretpostavljam da je većina Android aplikacija manje ili više nekorisna, ali ima ih dosta dobrih kojih nema u BadaOS. Ne znam da li Bada ima Google Maps 5. Vjerovatno nema ništa od tih Google aplikacija, Google Sky Map, Google Earth. Nema Tapatalk. Android je više podržan, ima puno savjeta, uputstava, programa, novih verzija, navigacionog softvera. Čak ima i rutovanja i overklokovanja :lol:, nekih "custom romova" (šta god to bilo, pretpostavljam da malo mijenja OS).

Koliko sam shvatio Wave je dosta jak za multimediju, ali kad razmislim meni to nije previše bitno, na primjer neću gledati filmove na mobilnom (DivX ni MKV), ne znam da li to neko gleda :); snimanje videa u HD mi takođe nije nešto, video snimanje me inače ne zanima, kod kamere me mnogo više zanima kvalitet fotografija; igre na mobilnom me takođe ne zanimaju, za to imam desktop, možda bih tu i tamo nešto odigrao ali se ne bih zaluđivao sa zahtjevnim igrama. Ako bih birao između ovih stvari i podržanijeg operativnog sistema sa brojnim aplikacijama onda bih radije ovo drugo. To je sve stvar ličnih potreba. Nekima su najbitnije igre na mobilnom telefonu a meni je to među najmanje bitnim stvarima, itd.

Ali za pravu odluku o tome da li je Bada dovoljan ili je ipak potrebni Andoid bi ipak trebalo malo probati jedno i drugo pa odlučiti, ovako za nekoga ko nikad nije koristio ni jedno je malo teže, ali sam ja odlučio da bih sada radije neki Android :)

P.S.
zašto gledaš s8530 wave II a ne prvi wave?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
google maps sam nasao da ima neka verzija za bada samo ne znam kako radi. elem, sto se tice wave II, mislio sam jer ima samo malo veci ekran a ista mu je cijena. mislim da ce ipak prevagnuti s5830, mada kad vidim kvalitet slike na wave II izgleda mi odlicno, e sad ne znam da li i s5830 ima isti kvalitet slike, ako ima onda sam rijesio nedoumicu, mada mi je to tesko procijeniti preko snimaka na youtube-u, vise bih volio da vidim sliku uzivo :). to stoji sto rece za igrice, zapravo to i pretpostavljam zasto napucavaju hardver,a da zapravo za normalne aplikacije nisu potrebni najbrzi procesori i tona ram-a.

hertzog hvala na linku

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče fotografija najbolje je da pogledaš ovo, dobro su uradili, dole pod "Photo quality comparison" klikni na ono "Compare Tool" pa odaberi šta hoćeš, meni Galaxy Ace S5830 ima bolje slike nego S8500 Wave, a oba imaju bolje slike nego ponajjači HTC moldeli (npr. Desire HD).

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... -573p6.php

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 17:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako ćeš telefon koristiti samo kao telefon, zašto onda uopšte ići dalje od 3310? :D Šalu na stranu, ako ti aplikacije na telefonu ne znače ništa u životu, čemu onda Android? Meni je (najviše zbog posla) potrebno da se mogu konektovati na net kad mi to treba, VPN, SSH, mail, kad idem na put u nepoznat grad upaliti navigaciju, ponekad prekratiti vrijeme sa Doodle Jumpom, pripaliti MSN ili Skype... i to je to. I android to sve savršeno radi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]