banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2011, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
dukicas je napisao:
Imenjače, ne diraj mi PINK ;), a slažem se da je Prva TV jako dobra.
A ovi sa ATV lažu k'o psi što se tiče gledanosti, baš to beše sinoć ili preksinoć kad ona voditeljka centralnih vesti kaže da se zahvaljuje na gledanosti jer su najgledaniji u RS i onda puče u smeh i ona i njen kolega sportski komentator i tako krenu odjavna špica. A nema teoretske da budu najgledaniji u RS, jer se vide samo do Doboja i jedva u Brčkom, a dalje nema šanse,jer nema signala.

oni jesu najgledaniji, ali samo u tom terminu kad im ide Centralne vijesti od 19.00-19.30, onda od 19.30. najgledanija televizija postaje BN. niko od njih nece ovo reci, jesu oni najgledaniji, ali kad. i Simic je nekad bio najgledaniji u odredjenom terminu :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 01:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
WinstonWolfe je napisao:
dukicas je napisao:
Imenjače, ne diraj mi PINK ;), a slažem se da je Prva TV jako dobra.
A ovi sa ATV lažu k'o psi što se tiče gledanosti, baš to beše sinoć ili preksinoć kad ona voditeljka centralnih vesti kaže da se zahvaljuje na gledanosti jer su najgledaniji u RS i onda puče u smeh i ona i njen kolega sportski komentator i tako krenu odjavna špica. A nema teoretske da budu najgledaniji u RS, jer se vide samo do Doboja i jedva u Brčkom, a dalje nema šanse,jer nema signala.

oni jesu najgledaniji, ali samo u tom terminu kad im ide Centralne vijesti od 19.00-19.30, onda od 19.30. najgledanija televizija postaje BN. niko od njih nece ovo reci, jesu oni najgledaniji, ali kad. i Simic je nekad bio najgledaniji u odredjenom terminu :D

Ma kakav njihov dnevnik kakvi bakraci. Najgledanija emisija im je bila serija 1001 noc. I ona im je i digla gledanost tu gdje su sada. A ovo za zonu pokrivanja nisam bas shvatio. Zar se ATV ne vidi u cijeloj RS?

Citiraj:

ATV Frekvencije:

048T101 Brekovica Bihac 60
048T201 Šibovi Banja Luka 52
048T202 Lisina Kozara 54
048T204 Mrkonjic Grad Podrasnica 48
048T301 Doboj Gracanica S. 40
048T303 Borja Pribinic 47
048T401 Udrigovo Lopare Z 43
048T402A Mladevac Zvornik 45
048T802 Koran Pale P. 41
048T904 Tmor Rogatica G. 51
048T905 Milici Vlasenica M. 43
048T906 Šište Foca Grad 45
048T908 Puhovac Rogatica G. 51
048T1301 Veliki Humac Trebinje V.H. 43

Podaci preuzeti sa:
http://www.rak.ba/bih/index.php?uid=1282977868

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 03:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E izvinjavam se što se tiče ove pokrivenosti teritorije R.Srpske sa ATV signalom. Očito da dosta kasnim sa update-om informacija :D Sećam se da su se do pre nekog vremena mogli gledati samo do Brčkog, jedan drug iz Bijeljine mi pričao da kad našteli antenu prema njima slike ima ali jako loša. Al' vreme očito leti kao ludo, a i oni se tehnički razvijaju. Izvinjavam se još jednom na pogrešno plasiranoj informaciji i hvala drug na brzoj ispravci.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bosna i Hercegovina - mart 2011

Period: 01.03.2011. - 31.03.2011.
Time Slots: 24h
Uzorak: Svi 4+

share
FEDERALNA TV 13,30
PINK BH 11,97
OBN 11,96

HAYAT TV 9,07
BHT1 6,55
BNTV 6,11
ATV 5,98
RTRS 4,77

Slika

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=94

Dok su se samo mjesec dana ranije u 0,05 gurali FTV i PINK BH, u martu gotovo izjednaceni PINK BH i OBN.

Republika Srpska:

Januar 2011 / period 01.01 - 31.01

Slika

Januar i februar 2011 / period 01.01 - 28.02

Slika

Januar, februar i mart 2011 / period 01.01 - 31.03

Slika

http://www.rtvbn.com/2011/04/11/bn-tv-n ... mjeseca-2/

BN TV u odnosu na januar brzo klizi ka dole, dok je ATV stalno - tu negdje. Gledanost RTRS-a i OBN-a je u blagom porastu.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Mareco nije povjerljiv izvor informacija.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Očigledno nije.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve zamjerke stoje, ali se MIB-ovo ispitivanje smatra jedino mjerodavnim ispitivanjem gledanosti na tlu BiH. ( metoda piplmetra ) 8)

Evo ovog posljednjeg ispitivanja za cijelu BiH malo konkretnijeg na sljedecem grafikonu:

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 00:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BN TV u prva 4 mjeseca ove godine - najgledanija u RS.

Citiraj:
Према истраживањима МИБ-а , иначе јединственим истраживањима које користе све релевантније ТВ станице у БиХ, БН ТВ наставља тренд најгледаније ТВ у РС
Од почетак априла до данас према истим истраживањима БН ТВ је била најгледанија ТВ станица из РС са просјечним шером 13,0.Такође, тренд најгледаније ТВ не прекида се од 1. јанура од 30.априла. Наиме, у том периоду у укупном збиру од 4 мјесеца БН је била најгледанија ТВ станица у РС са просјечним шером 14,3

Zanimljivo je da ako je share za april tek 13%, a u januaru je bio preko 16, da je BN izgubio u kratkom vremenskom intervalu gotovo 3% gledalaca, i da samo na osnovu sjajne gledanosti u januaru, drzi ovu zbirnu gledanost, za ovih 120 dana, na ovom nivou. Tu su sada sve 4 televizije, u nekih 2%, a za prvu poziciju - foto finish. :wink:

Evo i grafikona trenutnog stanja:
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 03:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Treba prikazati ko je bio najgledaniji u aprilu, mada je to dosta nepouzdano, ali eto da malo gledamo šarene graffikone :D

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čini li mi se ili Željke Dragičević nema više na PTPC?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Čini li mi se ili Željke Dragičević nema više na PTPC?

Vidio sam je u Mercatoru prije par dana. Glacnula se! :D

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Radi u kabinetu predsjednika.

Inace konstanto stavljate grafikone sa sajtova doticnih televizija.... koji na kraju krajeva oni i sami naprave. Jedini mjerodavan se cini MiB.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Radi u kabinetu predsjednika.

Inace konstanto stavljate grafikone sa sajtova doticnih televizija.... koji na kraju krajeva oni i sami naprave. Jedini mjerodavan se cini MiB.

Obrati paznju sta pise na grafikonima - MIB je i radio sva ispitivanja. Jedino njihovi podaci i jesu mjerodavni.

dukicas je napisao:
Treba prikazati ko je bio najgledaniji u aprilu, mada je to dosta nepouzdano, ali eto da malo gledamo šarene graffikone :D

Pa ako se dobro iscita tekst koji sam citirao, u aprilu je BN opet bio broj 1 sa 13%. Ako se to uporedi sa onih nesto preko 16, otuda i onaj moj komentar. U svakom slucaju, slijede zanimljivi mjeseci pred nama. Sada su svi - tu negdje. 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:

Pa ako se dobro iscita tekst koji sam citirao, u aprilu je BN opet bio broj 1 sa 13%. Ako se to uporedi sa onih nesto preko 16, otuda i onaj moj komentar. U svakom slucaju, slijede zanimljivi mjeseci pred nama. Sada su svi - tu negdje. 8)

Ne ljuti se, ali to je samo tebi zanimljivo. Gledanost loših televizija u još goroj državi. Više me zanima gledanost House season finala u SAD-u nego ovi frizirani podaci. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:
Više me zanima gledanost House season finala u SAD-u nego ovi frizirani podaci. :)

:) :) :) A mene zanima gledanost Housa i kod nas. Jer gle cuda zivim ipak ovdje :)

A ovi grafikoni i podaci ispitivanja gledanosti, kao i trendovi, su, slazem se, ipak zanimljiviji onima koji imaju novac da ulazu u marketinske kampanje negoli nama forumasima :wink: Nama mogu biti samo "zanimljivi".

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 08:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
http://www.frontal.ba/cyrl/?page=2&kat=1&vijest=54210

Mislio sam da ovo neću dočekati za života.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2011, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja danas dobio telefonski račun, ali na njemu nema RTV pretplate, zna li neko šta se dešava?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 03:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa jel koristiš Open duo ili open trio paket? Ko ima IPTV ne dolazi mu više RTV taksa na računu nego ti na vrata dolazi inkasant pa naplaćuje ručno.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Kako mi reče komšinica koja tamo radi, RTRS u posljednje vrijeme bilježi katastrofalan rejting gledanosti, što je i uzrok svih ovih smjena. Ipak, oni koji dolaze na mjesta smjenjenih, potiču iz istih političkih taložnjaka, zbog čega ne očekujem nikakvo poboljšanje kada su im program i gledanost u pitanju..

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 15:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
mareco lazira podatke o gledanosti?

Citiraj:
Mareco Index Bosnia jedina je ovlaštena agencija za mjerenje gledanosti TV programa u Bosni i Hercegovini, od 2006. godine do danas. Posao koji oni obavljaju izuzetno je značajan za ovdašnje elektronske medije, jer od “procenta gledanosti” koji Mareco saopšti direktno zavisi i procenat udjela TV kuća u (ne)velikom marketinškom kolaču. Upravo zbog toga Mareco je godinama na udaru dijela TV stanica, koji ovu agenciju optužuju da ima svoje favorite i da lažira istraživanja. Jednostavnije rečeno, mnogi se smatraju oštećenim, tvrdeći da im Mareco otima “iz usta” i daje onima sa kojima su “u talu”; kako oni tako i marketinške agencije, koje najveći dio tog kolača plasiraju. U niz navrata zahtijevana je kontrola ovih istraživanja, ali do toga nikada nije došlo. Tvrdi se da je razlog tome izuzetno jak lobi, koji raspolaže marketinškim milionima, i kojem na pamet ne pada da gusku koja nosi zlatna jaja dijeli sa drugima. Istraživanja gledanosti do kojih smo mi došli uveliko daju za pravo onima koji kritikuju Mareco i ukazuju na to da su njihovi procenti, najblaže rečeno, veoma veoma sumnjivi.

Nedavno je Telekom Srpske, unutar svoje IPTV mreže, proveo istraživanje gledanosti TV stanica na području Republike Srpske, a rezultat je poražavajući po neke TV kuće, koje prema Mareco mjerenjima imaju sjajnu gledanost. Rezultati istraživanja koje objavljujemo urađeni su na uzorku od 12 000 (dvanaest hiljada) pretplatnika. Treba imati u vidu da IPTV plaforma ima potpuno precizne podatke o tome šta i koliko se gleda na njihovoj mreži.

Avgust

Tako je prema ovom istraživanju, u avgustu ove godine, najpraćenija bila Radio televizija Republike Srpske, čiji je udio u gledanosti na teritoriji ovog entiteta 28 posto. Iza njih je bijeljinska BNTV koju je gledalo 25 posto onih koji pale televizor, dok je PINK na trećem mjestu sa 14%. Na četvrtom mjestu je BHT čiji je procenat zastao na 6,9 posto, dok se na kraju ove liste nalazi banjalučka ATV sa svega 4 posto gledanosti.

Slika

Mareco indeksi za isti mjesec znatno su drugačiji i po većinu stanica, osim ATV-a, znatno negativniji. Mareco kaže da je RTRS u avgustu gledalo 10,7 procenata, BNTV 12,7; PINK 12,3 %, BHT 4,0 %; dok je ATV gledalo njih 11,8 posto.

Septembar

U septembru se ponovila slična priča. Prema podacima iz IPTV mreže gledanost RTRS je rasla i zaustavili su se na 28,9 posto, dok je BNTV zabilježila mali pad na 23,8 %. Pink je, takođe, malo pao i to na 13 procenata, dok je BHT porasla na cijelih 9 procenata. Naši izvori, koji su nam dostavili ove podatke, tvrde da je ATV zabilježila težak pad i da njihova gledanost u septembru “nije vrijedna pomena”.

Mareco u spetembru kaže da je RTRS imao 12,5 posto, BNTV 11,3 posto; PINK 11,7 posto; BHT 6,3 %, dok je, prema njima, ATV procenat iznosio 12,7.

Slika

Uočljivo je i da podaci IPTV mreže i Mareco Index Bosnia pokazuju rast gledanosti RTRS-a i BHT-a u septembru u odnosu na avgust, te mali pad gledanosti BNTV i PINK-a u tom uporednom periodu. Jedino nesaglasje, i to drastično, je po pitanju banjalučke Alternativne televizije. Nema dileme da je više nego nužno preispitati istraživanja Mareco i naći način da se istinito, precizno, i bez sumnji, javnosti predstavi udio u gledanosti ovdašnjih TV kuća. Sadašnja mjerenja, koja se obavljaju preko piplmetara, odavno su prevaziđena, i ne daju ni blizu tačnu sliku o tv navikama ovdašnjih “dragih gledalaca”.

KLIK

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]