banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 07 Mar 2011, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
креатин је чисто пуњење организма водом..
дакле тијело повуче воде и дјелује све "напухано".. мишић изгледа тако као да би све исцурило из њега да га пробијеш иглицом неком..
снага се повећа неких 0-30 %, зависи како вам тијело реагује на њега..

што се тиче суплемената пробао сам амино, гејнер, веј и креатин.. стандардно је л..
амино је права ствар.. много утичу на опоравак послије тренинга. нећеш ти ту осјетит како си нешто лафо нараст`о .. ал` ћеш осјетит знатно бржи опоравак.
веј протеин.. хејтери мисле попијеш то и набилдаш се. јес` ал` замало!
пробај па ћеш видјет, ко не зна шта ради џаба му веј.

иначе, вјежбао сам дуго баш до првог суплемента.. и то је био неки гејнер пун шећера..
онда сам игром случаја добио за џабе амино, креатин и веј па сам пробао све то.
сад кад имам лове купујем само веј и пијем само у дане тренинга или кад слабије једем. иначе темпирам да то буде у прољеће кад кренем лагано на дијету и топљење масти.
пити веј а не имати сређену исхрану је бацање пара... бар са моје тачке гледишта.
ништа ти ту нећеш осјетити ни видјети ако си заливен.
од веја нећеш дизат више кила или натећи након два тренинга као од креатина или неког нитрик оксида..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 07:17 
Odlican post Aco.

I taj NO sto si spomenuo je bacanje para ako nema tecne aminokiseline, BCAA ili glutamin na raspolaganju sa njim, jer dzaba protok krvi u misic ako ce ta krv samo doci i proci, a da ne nahrani misic. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Nisu se napomenule najbitnije prednosti koje donose suplementi.

Kreatin kao kreatin je sjajan zbog dvije stvari, prva bi bila ekonomske prirode i pristupacnosti, jer se za 40 KM mozes obezbijediti za naredna 4 mjeseca ili dva ciklusa punjenja/praznjenja.
Druga, u stvari hijerarhijski i funkcionalno prva karakteristika je ta dodatna snaga, koja omogucava vece kilaze ili intenzitet, a samim tim i veci stimulans misica na rast.
Postoji i psiholoski efekat, gdje kreatin za svega par dana nakon punjenja daje osjetno veci volumen misica, te samim tim veliki vizuelno/psihicki podsticaj i motivaciju za nastavkom kvalitetnog treniranja.

Bitna karakteristika - malo ko ima prehranu koja bi nadomjestila vjestacke izvore kreatina, pogotovo sto se kuvanjem i przenjem gube odredjene kolicine, jedino ukoliko dnevno unosite barem 1.5-2 kg cistog crvenog mesa, postoji realna sansa da imate dovoljno kreatina, sto je jako skupa prehrana naspram cijene kreatina.

Whey - ovdje se ne bih slozio sa Aleksandrom.
Uzimanje wheya upravo nije bacanje para, vec ono sto cini kljucnu prelomnu tacku kod vecine vjezbaca, iz dva razloga.

Prvi je funkcionalni - vecina vjezbaca ima nesredjenu prehranu u smislu da unose vise UH od potrebnih po danu, iz nezdrave hrane, a nedovoljno zivotinjskih proteina, ili sto je daleko cesci slucaj, imaju dovoljno/visak UH, a unos proteina blizak granicnom unosu za rast misica. Whey kod njih bude doslovce tas na vagi, koji prebaci preko praga omjera unos proteina u gramima/tjelesna tezina vjezbaca u kg, i omoguci rast misica. U praksi prica obicno izgleda tako da vjezbac ima 80-85 kg, a unosi tek nesto preko 100 g proteina po danu. U tom slucaju mjerica wheya od 30 grama, bude ono sto presudi u korist rasta misica.

Psiholoski efekat se sastoji u cinjenici da su se morale uloziti trocifrene svote novca u taj suplement. Kada jednom ulozite mnogo novca u nesto, tesko da cete dozvoliti da vam investicija propadne, pa cete se vise potruditi za jaci trening i malo bolju ishranu.

Objektivno gledano - kreatin je sjajan suplement koji se tesko moze nadomjestiti prehranom, a donosi dosta dobrih stvari vjezbacu.

Whey, s druge strane, je potpuno zamjenjiv kvalitetnom prehranom, osim u periodu kada smo zavrsili trening i trebamo nesto brze proteine u tecnom obliku, tu je nezamjenjiv.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

оно што сам хтио рећи је да вјежбач који има такву исхрану како си ти описао, дакле несређену неће видјети "праве" резултате веја.
пази, у праву си ти за све што си написао за веј. али ја и даље сматрам да је бацање пара узимати веј а овамо јести смеће од хране..
говорим чисто из економских разлога. :)
значи, нарашће он и то али сво вријеме ће бити заливен и неће имати неки велики помак у изгледу у односу на оно и да је тренирао без веја.
ако си већ дао 100-120 км за протеин онда бар среди и исхрану да то личи на нешто да би самим тим и ти личио на нешто.
у супротном, постаће само још један дебели и заливени рмпалија из теретане. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
АЛЕКСАНДАР je napisao:
много утичу на опоравак послије тренинга

sta znaci to oporavak poslije treninga?to sam dosta puta citao al mi nije jasno.brze se odmoris?
ako pijem kreatin,pa jedan dan preskocim,da li treba sledeci dan da nadoknadim propusteni unos ili ne?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 14:31 
АЛЕКСАНДАР je napisao:
оно што сам хтио рећи је да вјежбач који има такву исхрану како си ти описао, дакле несређену неће видјети "праве" резултате веја.
пази, у праву си ти за све што си написао за веј. али ја и даље сматрам да је бацање пара узимати веј а овамо јести смеће од хране..
говорим чисто из економских разлога. :)
значи, нарашће он и то али сво вријеме ће бити заливен и неће имати неки велики помак у изгледу у односу на оно и да је тренирао без веја.
ако си већ дао 100-120 км за протеин онда бар среди и исхрану да то личи на нешто да би самим тим и ти личио на нешто.
у супротном, постаће само још један дебели и заливени рмпалија из теретане. :D

x2

Dodat ishrani i jeste dodatak sredjenoj ishrani, ako nije klopa dobra whey je bezveze uzimati, mnogo vaznije je imati 5-6 cvrstih obroka nego par obroka whey-a.

Ja whey konzumiram samo poslije treninga sa dekstrozom, a nekada (vrlo rijetko) ujutru sa ovsenima.

Edit, malo provala iz teretana sa nasih prostora. 8) :D

Citiraj:
¤ ``Kreatin je vrsta praska.....upotrebom kreatina moze da se dobije 2kg cistih misica na mesecnom nivou...`

¤ On je koristio aminokiseline od toga rastu mišići a istopi se jetra od te kiseline"

¤ Cuo sam da ako stalno budem na planini kao na visinskim pripremama nece mi trebati steroidi a bicu premocan :D

¤ Zasto ne treba koristi kreatin i protein(misljenje jednog mog drugara):``Zato sto kreatini i proteini samo sire creva da bi mogao vise da jedes,i zato sto posle tvoj pr*** mnogo vise smrdi....``

¤ Ja sam čuo da se kreatin i proteini prave od rogova, papaka i repova ludih krava...

¤ kreatin sadrzi 25% anabolika

¤ "Cucanj se radi bez savijanja kolena!"

¤ Ortak pre nekih 6 godina - brate, gde ima da se kupi kreatin, da nabacim misicnu masu, posto masti vec imam dovoljno! tiha jeza blagi uzas...

¤ bilo je tu i priče da jedu ljuske od jajeta, mirišu aceton pre treninga, meso od goluba...

¤ Najnovija provala danas....LAJT MASINA.... Inace,cela prica ide ovako... Radim ti ja grudi i zavrsim kosi,kad upada taj strucnjak,inace covek ima 50 godina i svima deli savete i posle svakog treninga sedne za sank i naruci bezalkoholno pivo,i pita me:,,Zasto ne radis grudi na LAJT masini,ta vezba mnogo bolje pogadja grudi od kosog benca?``

¤ Pre mozda pola godine,bio jednom jedan lik u mojoj teretani,isto tako kurcio se...Radio sa velikim tezinama... Trebao da radi kosi,bilo je tu nekih 100-tinak kila...sav zapenio...podigao teg sa drzaca...krenuo prvi pokret,spustio do grudi...i poceo da vice DIZI,DIZI...pritrcao jedan lik,podigao teg na drzac i pitao ovog,sto je radio,sta se desilo...A on usro sam se

¤ U mojoj staroj teretani neki ciga pojeo POLA KILE!!! kreatina pred trening - vodili ga na ispiranje, siroma'.

-ha- -ha- -ha- , baš siroma.... Mora de je imao proliv kao vodopad...

¤ sreo ja jednog poznanika na nekom rodjusu, vidim malo se raskrupnio, pa ga pitam shta uzima - misleci na suplemente. Kad ce ti on: Deku, Sustanon, Vinstrol, Metan, Propionat, Boldenon,...i Klenbuterol, znash...za definiciju. Dechku je faca izgledala kao povrshina meseca od akni.

¤ Dolazi momak na trening krece sa treningom i na pola treninga vadi kesicu meda(onakve kave dobijemo uz caj u kaficima) otvara usta iscedi med i zalije vodom...Kaze da digne pritisak jer nije raspolozen za trening

¤ e bio je i pre kod mene u teretani jedan lik što je jeo džem na treningu, onako u pauzi između 2 serije uzme i liže džem u onoj maloj plastičnoj čašici

¤ bio je jedan u teretani pre sto je doneo litru mleka, moja kravica sa ne znam koliko % mlecne masti i to je cirkao za vreme treninga.

¤ prvi lik: "brate, mene bolje pogadja propadanja nego bench"

lik dva: "pa brate zavisi sta hoces, ako hoces masu moras da radis bench, a propadanju su ti da ti se ocrtavaju grudi (sta god to znacilo)"

¤ drugi lik: "jel pijes nesto?"

prvi lik: "pijem gejner i amino"

drugi lik: "brate, ne treba ti i jedno i drugo, tebi treba masa znaci gejner samo, a amino ti sluze ako hoces da se iseces (ali pazi izraz, cuo sam do sad da su amino da se izdefinises ali ISECES)"

¤ Prodajem HORSE POWER, to je protein za misicnu masu.

¤ Ja na kafi kod gazdarice, dolazi i komsinica. Vidi traku za trcanje i zaurla: "Jesi ti normalna, ima od toga da ti se naprave misici preko sala, pa ces biti jos 3x tolika" (gazdarica ima oko 65kg, komsinica oko 120)

¤ Sad sam se setio i one fore za benc, ako je sipka izmedju palca i kaziprsta onda za definiciju a ako sipku drzite samo na dlanu (palac uz kaziprst) onda je za masu....

¤ PRE DVA dana ja bio kod prijatelja on prodaje ass dodje neki lik i kaze : DAJ MI BRATE NEKE TABLETE HOCU DA ZA NOVU GODINU BUDEM OGROMAN DA BUDEM NAJVECI!!! NE PITAM ZA CIJENU!!!

¤ komentar bivseg prvaka drzave u jednom borilackom sportu na kreatin: to ti je sranje. popijes kreatin i imas eksplozivnu snagu minut-dva i to je to od njegovog dejstva.

¤ "Sad cu da se napucam uzeo sam,Protein MONOHIDRAT."

"Kazein je otpadna materija industrije mleka, i koristi se u drvnoj industriji kao lepak."

¤ IJU SINE KAKAV SI KO REPTIL!!! HOCES LI I TI NA ONU IZLOZBU (mislila na takmicenje)?

¤ Kad dodjes do mrtve tacke,momentalno umres!!"

Od bicikla se uopste ne mrsavi u nogama, vec u gornjem delu - ja se gore sva preznojim, a noge mi budu suve!

¤ Pa i u hamburgeru ima dosta proteina, sto da ga ne jedem posle treninga umesto tog praska?!

¤ "ako hoces da se napucas,da se rasiris,MORAS prvo da se ugojis,da budes debeo! treba neko vreme da jedes svaki dan malo kokosijeg mesa,i 2-3 kg kikirikija,tako ces malo imati sala,al sve ostalo ide u misice! i onda krenes u teretanu i ono salo ti se pretvori u misice...tako ti je najbolje i najbrze! tako je i onaj crnac sto je prvak sveta u dizanju tegova. "

¤ bez steroida nema sanse da neko gura 200kg na leg pressu, rece jedan decko u teretani!

¤ metalobizam ahahahaha

¤ amino kiseline pretvaraju vodu u misic...moguce moguce.

¤ "Winstrol svako mišićno vlakno cepa na 6 manjih pa je zato prava stvar za definiciju !"

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

sta znaci to oporavak poslije treninga?to sam dosta puta citao al mi nije jasno.brze se odmoris?
ako pijem kreatin,pa jedan dan preskocim,da li treba sledeci dan da nadoknadim propusteni unos ili ne?

да.. баш то.
опоравиш се брже, рецимо ако би те послије ногу упале држале 2-3 дана овако те држе само један дан.. итд..

што се тиче креатина нема потребе.. један дан није велика ствар и неће ти пореметити циклус.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
alkibijad je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Сврха суплемената у фази опоравка.
-санирање посљедица стреса (редукција слободних радикала)
-обнова потрошеног гликогена у мишићима и јетри
-обнова ослабљеног имунитета
-репарација оштећених ткива и станица ресинтезом протеина
-осугуравање градивних материја
Из овога се види да то иде брже са суплементима ,то се посебно осјети у спорту на такмичењима и утиче на спортски резултат. Један од примјера брзог опоравка је Фелпс ,а он изјави да послије трке пије чоколадно млијеко. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 15:16 
Kakve je sve od gluposti izjavljivao, on pije cokoladno mlijeko, a prije je kao svoj uspjeh navodio 12000 kalorija na dan, Bolt jede pileca krilca...how yes no...

Vrhunski sportisti koriste neke stvari koje im potpomazu sintezu proteina i pomocu koje se oporave mnogo brze nego mi obicni smrtnici...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Болт ми и није сумњив што се тиче допинга амери су му вадили крв да би нешто доказали али ништа.
Фелпс у осам дисциплина осваја злато у кратком временском периоду док остали пливачи пливају максимално 3-4 дисциплине на високом нивоу.Могуће је да открију за једно 10-15 година да је користио допинг јер немогуће је да има природно такву толеранцију на високу концентрацију лактата.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 18:12 
Ma razumijem ja da je to vrhunski sport i da se koristi sve i svasta, ali nek ne prde sa tim krilcima i coko-mlijekom, to je presmijesno...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sto se tice Felpsa, on je bas ono zivotinja, narodski receno. Gledao sam njegove treninge i mogu reci da to sto on radi, tesko ko moze da ponovi.Cime se puca, ne znam, ali da je poseban, jeste. On tvrdi da jede normalnu hranu, samo da unosi prosjecno bar 8000 kalorija dnevno.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nikad necu prezaliti onu kradju na Olimpijadi.
Da nije 8000 malko pregolemo?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
АЛЕКСАНДАР je napisao:
од веја нећеш дизат више кила или натећи након два тренинга као од креатина или неког нитрик оксида..

Oд веја се расте трајно. Што се тиче креатина од њега се нарасте тренутно, али се брзо и испуше. Мислим да је комбинација обоје најбоља. Јер кад је више воде у мишићима захваљујући креатину долази до убрзавања метаболичких процеса што за посљедицу има већу снагу, односно дизање веће масе што утиче на бржи раст. Такође због повећања воде долази до бржег одстрањивања продуката метаболизма што узрокује бржи опоравак. А веј долази као шлаг јер крпи рупе у мишићима и ствара нова или дебља мишићна влакна што има за посљедицу бржи раст и већу снагу. Све је повезано. Један суплемент или једна намирница у исхрани не значи пуно без многих других ствари али у комбинацији чини чуда. Наравно, уз правилно и редовно вјежбање, као и одмор.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 23:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Jel ima neko da ide u Body Art kod zelenog mosta......

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hahaha! Odvalio sam se od smijeha. Dobar je onaj da se čučnjevi rade tako što ne savijaš koljena. Odakle su ovi likovi ispali? Amino kiseline pretvaraju vodu u mišić. Ne mogu vjerovati šta čitam! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Krenuo u ponedeljak opet, 4 mjeseca nisam isao.. Zato me sad sabise upale :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Šta mislite vrijedi li uzilmati NO suplemente?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

буразеру, ја сам то добио једном no xplode od BSN-a.. пробао само један тренинг и онда продао..
болест :)
иначе сам венозан.. послије тога вене поискакале к`о нафтоводи.. значи страшно..
мени се није допало, не волим то што надува на брзину.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 17:05 
Nisam nikada koristio, ali je dobro ako imas ispostovano sve sto treba uz njega...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]