banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 20:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2011, 00:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto se tice doticnom Dr. Maurice Bucaille.. moras nauciti engleski.. :wink:

Dr. William F. Campbell, author of "The Qur'an and the Bible in the Light of History and Science, about Murice Bucaille..

"At some time during his life, Dr Bucaille became the family physician of King Faisal. During this time he wrote his book, "The Bible, the Qur'an and Science", publishing it in 1975. I think that he wrote it in anger at the Catholic church, and then discovered that he could make a lot of money which he must have done considering all the translations his book has gone through.

Dr. Bucaille knows Catholicism quite well and quotes modernistic Catholic scholars. My interpretation, without personal contact with Bucaille, is that he was a fairly interested Catholic who discovered that priests were quoting the Torah of Moses as a valid authority on Sunday, and then writing articles on Monday through Saturday which showed they did not believe Moses wrote anything. This deception made him very angry. (I had this same experience when I was taught higher criticism as a young Protestant.)

boldovano ti kaze razlog zbog cega je poceo da istrazuje..

The Muslim man whom I met in Tunisia in 1977, and who introduced me to Bucaille's book, told me that in 1976 Bucaille came and gave a lecture in Sousse, Tunisia. After the lecture my friend went up and asked him whether he had become a Muslim. Dr. Bucaille answered, "No."

At a public lecture in Fez Morocco in either 1981 or 1983, a friend of mine asked during the question period whether Dr. Bucaille had become a Muslim. Again Dr. Bucaille said, "No

William F. Campbell M.D

Found in the catalog of the Islamic publisher and book distributor Pak Books in April 1998:

BUCAILLE, M BIBLE, QUR'AN AND SCIENCE 1996 254 P 5.95 1749

Dr.Bucaille's study of scientific information in scriptures gave him
high regard for Qur'an and recognition of contradictions in Christian
scriptures. Yet he remained a Christian, but deeply respectful of Islam.
An invaluable work!

ispade na kraju da covjek postuje Islam kao religiju..a ne postao musliman..

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Mar 2011, 20:49
spavac je napisao:
ej Sheki Sheki, tako ti Alaha, dovest cu te Sheki do prosjackog stapa...

Sura HUD

11:40 [So it was], until when Our command came and the oven overflowed, We said, "Load upon the ship of each [creature] two mates and your family, except those about whom the word has preceded, and [include] whoever has believed." But none had believed with him, except a few.
Bosnian
I kad je zapovijed Naša pala i voda s površine Zemlje pokuljala, Mi smo rekli: "Ukrcaj u lađu od svake životinjske vrste po jedan par, i čeljad svoju – osim onih o kojima je bilo govora – i vjernike!" – a malo je bilo onih koji su s njim vjerovali.

11:41 And [Noah] said, "Embark therein; in the name of Allah is its course and its anchorage. Indeed, my Lord is Forgiving and Merciful."
Bosnian
I on reče: "Ukrcajte se u nju, u ime Allaha, neka plovi i neka pristane! Gospodar moj, uistinu, prašta i samilostan je."

11:42 And it sailed with them through waves like mountains, and Noah called to his son who was apart [from them], "O my son, come aboard with us and be not with the disbelievers."
Bosnian
I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sin koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!" –

11:43 [But] he said, "I will take refuge on a mountain to protect me from the water." [Noah] said, "There is no protector today from the decree of Allah , except for whom He gives mercy." And the waves came between them, and he was among the drowned.
Bosnian
a on reče: "Skloniću se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." – "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!" – reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bî.

Kuran kaze da je Noj izgubio sina...

Sta kaze Biblija
1 Mojsijeva 7:6-7

Noah was six hundred years old when the flood came on the earth. 7 He and his wife, and his sons and their wives, went into the boat to escape the flood

A beše Noju šest stotina godina kad dođe potop na zemlju.
I uđe Noje u kovčeg i sinovi njegovi i žena njegova i žene sinova njegovih s njim radi potopa.

13 stih..3 On that same day Noah and his wife went into the boat with their three sons, Shem, Ham, and Japheth, and their wives.

8 glava, 16

Go out of the boat with your wife, your sons, and their wives.

18 stih 18 I iziđe Noje i sinovi njegovi i žena njegova i žene sinova njegovih s njim

Kuran stvarno nema gresaka... :lol:

:D :D Oj Boze!Ja sam mislio da si do sada skuzio da Kuranu mjerilo nije Biblija,Biblija koja ima 50.000 gresaka i kontradikcija nije ono cime ces uporedjivati ostale knjige.Kuran i Biblija se u mnogo cemu razlikuju,cija verzija je istinita znat cemo kada zakljucimo cija je knjiga vjerodostojnija,a danas od biblije nevjerodostojnije knjige NEMA NIGDJE NA SVIJETU.Nadam se da smo to utvrdili....

I da,hoces li ti objasniti makar jednu ovu gresku koju ja navodim cijelo vrijeme,de stvarno ja bi se pokrio dekom da sam ti,desetine pitanja stoje otvoreno a ti se dalje kao djete ponasas sa nekim svojim kilavim pokusajima da napadnes islam.Hajde odgovori,jel ne znas odgovore?Jel mi mozes reci barem kojih dimenzija je bila Nuhova ladja?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
sto se tice doticnom Dr. Maurice Bucaille.. moras nauciti engleski.. :wink:

Dr. William F. Campbell, author of "The Qur'an and the Bible in the Light of History and Science, about Murice Bucaille..

"At some time during his life, Dr Bucaille became the family physician of King Faisal. During this time he wrote his book, "The Bible, the Qur'an and Science", publishing it in 1975. I think that he wrote it in anger at the Catholic church, and then discovered that he could make a lot of money which he must have done considering all the translations his book has gone through.

Dr. Bucaille knows Catholicism quite well and quotes modernistic Catholic scholars. My interpretation, without personal contact with Bucaille, is that he was a fairly interested Catholic who discovered that priests were quoting the Torah of Moses as a valid authority on Sunday, and then writing articles on Monday through Saturday which showed they did not believe Moses wrote anything. This deception made him very angry. (I had this same experience when I was taught higher criticism as a young Protestant.)

boldovano ti kaze razlog zbog cega je poceo da istrazuje..

The Muslim man whom I met in Tunisia in 1977, and who introduced me to Bucaille's book, told me that in 1976 Bucaille came and gave a lecture in Sousse, Tunisia. After the lecture my friend went up and asked him whether he had become a Muslim. Dr. Bucaille answered, "No."

At a public lecture in Fez Morocco in either 1981 or 1983, a friend of mine asked during the question period whether Dr. Bucaille had become a Muslim. Again Dr. Bucaille said, "No

William F. Campbell M.D

Found in the catalog of the Islamic publisher and book distributor Pak Books in April 1998:

BUCAILLE, M BIBLE, QUR'AN AND SCIENCE 1996 254 P 5.95 1749

Dr.Bucaille's study of scientific information in scriptures gave him
high regard for Qur'an and recognition of contradictions in Christian
scriptures. Yet he remained a Christian, but deeply respectful of Islam.
An invaluable work!

ispade na kraju da covjek postuje Islam kao religiju..a ne postao musliman..

Drago mi je sto si njega spomenuo.Posto ti namjeravas nama soliti pamet o Kuranskim greskama svejedno ako neko zeli vidjeti kako su uceniji raspravljali o tome neka pogleda ovu debatu izmedju Zakira Naika i Williama Campella.Samo je jako bitno da je pogledate do kraja,mora da ce te biti zadivljeni govorom Wiliama jer ce prvi govoriti i pomislit ce te EVO ISLAM JE RAZOTKRIVEN,ali onda obavezno pogledajte Zakira Naika kada ce te ostati sokirani i pomisliti EVO KRSCANSTVO JE RAZOTKRIVENO.Moj savjet za one koji zele ustediti vremena je da odmah premotaju na 1h:09 kada bude Zakir jer on kada govori prvo navede sta je krscanski diskutant naveo pa na to odgovori

http://www.youtube.com/watch?v=I8H77OfHHmU

http://www.youtube.com/watch?v=SuyanWzr ... re=related

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 15:32 
staromodan
Korisnikov avatar

imas li ti sta drugo osim Zakira... :lol:

zar u Kuranu Alah ne govori kako je on napisao S.Z..a ti kao ne poredis Kuran i Bibliju..kad je u pitanju Hristova smrt onda citiras Kuran nasuprot Biblije...sad kad se Alah il Muhamed zeznuli po pitanju Noja i sinova onda necemo porediti Bibliju i Kuran..ko ima dvostruka pravila.. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 18:24 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:

zar u Kuranu Alah ne govori kako je on napisao S.Z..a ti kao ne poredis Kuran i Bibliju..kad je u pitanju Hristova smrt onda citiras Kuran nasuprot Biblije...sad kad se Alah il Muhamed zeznuli po pitanju Noja i sinova onda necemo porediti Bibliju i Kuran..ko ima dvostruka pravila.. :evil3:

Nije,nego uzimamo za istinu onu koja se nalazi u vjerodostojnijoj knjizi,a od Biblije ne postoji manje vjerodostojna knjiga na cijelom svijetu,nevjerovatno...Allah jeste objavio Indzil Isau a.s,a Tevrat ili Toru Musau a.s,ali ne taj koji danas imamo jer je njega pisao ko je stigao,ako im je bilo mrsko sto u objavi stoji da se ne smije pecati subotom oni napisu da se smije pecati,itd itd pa dobijemo to da ti pisci Biblije ko god da su bili su obicne neznalice koje ne znaju cak ni matematiku.I moze li odgovor na pitanja kojih je dimenzija bila Nuhova ladja

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 18:52 
staromodan
Korisnikov avatar

pustinjskiLav je napisao:
spavac je napisao:

Nije,nego uzimamo za istinu onu koja se nalazi u vjerodostojnijoj knjizi,a od Biblije ne postoji manje vjerodostojna knjiga na cijelom svijetu,nevjerovatno...Allah jeste objavio Indzil Isau a.s,a Tevrat ili Toru Musau a.s,ali ne taj koji danas imamo jer je njega pisao ko je stigao,ako im je bilo mrsko sto u objavi stoji da se ne smije pecati subotom oni napisu da se smije pecati,itd itd pa dobijemo to da ti pisci Biblije ko god da su bili su obicne neznalice koje ne znaju cak ni matematiku.I moze li odgovor na pitanja kojih je dimenzija bila Nuhova ladja

:lol: :lol: :lol:

jel to oces da kazes da ja trebam vjerovati Kuranu sto se tice Noja, i da je izgubio sina..

koja svrha razgovarati o dimenzijama ladje kad ja imam pogresnu Toru..sacekaj dok iskopam orginal pa onda pricamo... :lol:

nego kad si spomenuo pecanje, kaze li sta Kuran u vezi subote?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
spavac je napisao:

:lol: :lol: :lol:

jel to oces da kazes da ja trebam vjerovati Kuranu sto se tice Noja, i da je izgubio sina..

koja svrha razgovarati o dimenzijama ladje kad ja imam pogresnu Toru..sacekaj dok iskopam orginal pa onda pricamo... :lol:

nego kad si spomenuo pecanje, kaze li sta Kuran u vezi subote?

Ne moras ti nista vjerovati,nisu slijepe tvoje oci nego srce...Lekum dinukum ve lije din-tebi tvoja vjera a meni moja

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 09:46 
Pripravnik
Pripravnik

Treci dio
Dokazi da je tekst iskrivljen mijenjanjem,
dodavanjem ill oduzimanjem
1. Iskrivljivanja po pitanju duzine zivota velikana prije potopa:
U knjizi Postanje (5:1-32) odreduje se vremenski period koji je protekao od stvaranja Adema a.s. do Nuhovog a.s. potopa, kao i starost velikana koji su zivjeli izmedu njih dvojice. Pa da vidimo koliko je trajao taj period? Prema samirijskom Tevratu od stvaranja Adema a.s. do potopa je 1307 godina; prema hebrejskoj 1656 godina, a prema grdkoj 2262 godine. Razlika izmedu tri izdanja iste knjige je ogromna. Tri izdanja iste knjige, a ne slazu se. Oni se slazu jedino u tome da je Adem a.s. umro u 930. godini zivota, Postanak (5:5), kao i u tome da je Nuh a.s. imao 600 godina u vrijeme potopa, Postanak (7:6). Ako sada od vremena potopa 1307 g. oduzmemo onoliko godina koliko je Adem a.s. zivio tj. 930 g. to iznosi 377 g. Prema tome Adem a.s. je umro 377 godina prije potopa.
Sad od 600 g. koliko in je imao Nuh a.s. kada je nastupio potop oduzmimo 377 g. (prije potopa, tj. do vremena kada je umro Adem a.s.), i vidjet cemo da je Nuh a.s. prema ovoj racunici iz sarnirijskog Tevrata zivio u vrijeme Adema a.s. 223 godine. Ovo misljenje je u cijelosti neosnovano i poricu ga svi historicari, a opredno je i hebrejskom i grckom Tevratu, jer, ako saberemo broj godina koliko ih je imao Adem a.s. kada je umro 930 sa 600 godina koliko ih je imao Nuh a.s. u vrijeme potopa, dolazimo do broja 1530 g.
Prema radunanju hebrejskog Tevrata 1656-1530 = 126; tj. Nuh a.s. je roden 126 godina nakon smrti Adema a.s.
A prema onome sto se navodi u grckom Tevratu 2262-1530=732, tj. Nuh a.s. je roden 732 godine nakon smrti Adema a.s.Zbog velikog razilazenja izmedu ove tri knjige, poznati jevrejski historicar Joseph, koga postuju i svi krscani, ne oslanja se na tri pomenute knjige i daje prednost misljenju da je od srvaranja Adema a.s. do potopa proteklo 2256 godina.
2. Iskrivljivanje knjiga u pitanjima zivotne dobi velikana poslije potopa:
U Postanku (11:10-26) su donoseni podaci o vremenskom periodu izmedu Nuhova a.s. potopa i rodenja Ibrahima a.s., kao i koliko je koji velikan u tome vremenu zivio. Tako je duzina perida izmedu potopa i rodenja Ibrahimova a.s. prema hebrejskom Tevratu 292 godine, samirijskom 942 godine, a prema grckom 1072 godine. Uocava se ogromno neslaganje izmedu ove tri knjige. Jedino se slazu u tome da je Nuh a.s. zivio poslije potopa 350 godina, Postanak (9:28).
I ako od 350 godina koliko je Nuh a.s. zivio poslije potopa oduzmemo 292 godine tj. broj godina od potopa do Ibrahimovog a.s. rodenja, vidjet cemo daje Ibrahim a.s. prema hebrejskom Tevratu, u vrijeme Nuha a.s., zivio 58 godina. Naravno, ovo je neistina i sa ovim se ne slaze niko od historicara a to osporavaju i samirijski i grcki Tevrat. Samirijski Tevrat nam donosi sljedeci racun: 942-350=592, tj. Ibrahim a.s. se rodio 592 godine poslije Nuhove a.s. smrti.
Dok grcki Tevrat ima treci racun: 1072-350=722, tj. Ibrahim a.s. se rodio 722 godine poslije Nuhove a.s. smrti.
Zbog ovako velikih razilazenja izmedu tri verzije jedne te iste knjige jevrejski historicar Joseph, koga cijene i mnogi krscani, se ne oslanja na pomenute knjige i pribjegava misljenju da su od Nuhova a.s. potopa do Ibrahimovog a.s. rodenja protekle 993 godine.
Henry i Scott, u svome komentaru Biblije, navode izjavu Ekstajna1: "Jevreji su 130. godine izvitoperili hebrejsku verziju Knjige izmijenivsi mjesta koja govore o tome koliko su zivjeli-----
1 (354-430) Veliki ucenjak, filozof i orator, roder. u Alziru. Krscanstvo je prigrlio u 34. godini zivota, nakon cega je slovio kao njegov najveci pobornik. Nastojao je povezati Platonovu filozofiju s krscanskom vjerom. Najpoznatija djela su mu: "Boziji grad", "Priznanja" i "Trojstvo". Ostavio je znacajan trag u odgojnom i obrazovnom procesu u krscanskom svijetu.
---velikani prije i poslije potopa, kako bi prijevod Knjige na grcki jezik osvanuo nevjerodostojan. Uradili su to za inat krscanima koji su tada vise cijenili grcku verziju Knjige nego jevrejsku.
Horn u svome komentaru navodi da je Hales jakim dokazima utvrdio izopacivanje hebrejske verzije Knjige, a Kennicott je utvrdio da su Jevreji svoju Knjigu iskrivljivali namjerno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 09:47 
Pripravnik
Pripravnik

Dakle, priznavanje namjernih korekcija u historijskim knjigama, dodavanjem ili oduzimanjem od njihovih sadrzaja, je jedino objasnjenje i izlaz kome su pribjegli komentatori i istrazivaci Svete knjige. A na to ih je navelo slijepo slijedenje vlastite sekte i licni prohtjevi.
3. Preinaka imena brda odabranog za podizanje kamena:
U hebrejskom primjerku knjige Ponovljeni zakon (27:4) pise:
"Kada, dakle, prijedes preko Jordana, onda to kamenje, kako ti danas zapovijedam, podigni na brdu Ebalu, i okreci ga krecom."
Ova misao je u samirijskoj veziji Tevrata formulisana ovako:
"Kada budete presli preko Jordana, podignucete na brdu Gerizimi te kamenove, koje vam ja danas savjetujem da podignete, i omalterisite ih matterom".
Iz knjige Ponovljeni zakon (27:12-13 i 11:29) se razumije da se brda Gerirzim i Ebel nalaze jedno nasuprot drugoga u Napolisu u Palestini. Taj tekst u Ponovljenom zakonu (11:29) glasi:
"Kad te Jahve, Bog tvoj, uvede u zemlju u koju ides da je zaposjednes, tada nad gorom Gerizimom izreci blagoslov, a prokletstvo nad gorom Ebalom".
Izmedu jevreja hebrejskog i jevreja samirijskog porijekla, u prastara vremena pa i danas, se vode zucne polemike i postoje poznate razmirice po pitanju imena blagoslovljenog brda na kome je Musa a.s. podigao kamen. Svaka strana optuzuje onu drugu za iskrivljivanje Tevrata promjenom imena brda. Protestantski se istrazivaci i komentatori u tome i danas spore. Jedni tvrde da je tacna samirijska, a drugi hebrejska verzija. Prema Adamu Clarku i Keniju bliza je istini samirijska verzija, zato sto su jevreji hebrejskog porijekla ovaj tekst namjerno izmijenili i to iz neprijateljstva prema jevrejima samirijskog porijekla koji brdo Garizim smatraju cistim i svetim, jer jc bogato izvorima, rastinjem i parkovima, te mu u potpunosti odgovara izraz "blagoslovljeno". A sto se tic"e brda Ebal, ono jc kamenito, na njemu nema rastinja, i sasvim mu odgovara naziv "prokleto". Istaknuti poznavaoci krscanstva i na ovom mjestu priznaju iskrivljivanje hebrejske verzije Tevrata.
4. Korekcija u imenu kraljevine:
U hebrejskom primjerku Druge knjige Ljetopisa (28:19) se kaze:
"Jahve je poceo ponizavati Judejce zbog Ahaza kralja Izraelovog..."
Rijec "Izraelovog" je, u to nema sumnje pogresna. Ahaz je kralj Jude - Juzne Kraljevine cija je prijestolnica Izrael, a ne kralj Sjeverne Kraljevine cija je prijestolnica Napolis. Ispravno je staviti rijec Juda na mjesto rijeci Izrael. Tako stoji i u grckoj i latinskoj verziji Knjige: "Jer Jahve ponizi Judu zbog Ahaza kralja Jude..." Hebrejska knjiga je, dakle, na ovomc mjestu prepravljena.
5. Smetenost i kolebanje izmedu negacije i potvrde:
U hebrejskim Psalmima (105:28) stoji:
"/ ne protivise se rijeci Njegovoj".
A ova recenica u grckim Psalmima glasi ovako:
" / oni se usprotivise rijeci Njegovoj".
I tako u hebrejskim Psalmima imamo demantovanje protivljenja a u grckim njegovu potvrdu, tako da se, posigurno u jednoj od njih nalazi greska, sto su i njihovi ucenjaci priznali. Pokusavali su razluciti istinu od lazi, medutim, greeku nisu uspjeli definisati. Henry i Scott navode u svome komentaru da su istrazivanja o tom proturijecju potrajala veoma dugo i da se greska desila dodavanjem ili ispustanjem jednog slova.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 09:50 
Pripravnik
Pripravnik

Hajmo objasnjenje za ovo pa da idemo dalje,uskoro cemo doci do toga da li je Isus uopce razapet i tome slicno.Vi neshvatate da po ovome sto trenutno izlazete to je ravno tome kao da tvrdite da je mlijeko crno,slano i u cvrstom stanju i uporno masa vas tvrdi tako jer su procitali u Bibliji da tako pise a koja je puna gresaka i kontradikcija i koja je davno pobijena,iako dokazi pokazuju da je mlijeko bijelo i potpuno suprotno od onoga sto vi iznosite.Kuda se onda odmecete?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Stvarno pustinjskiLave, što čovjek više čita tvoj copy-paste na ovoj temi, sve više uviđa da je islam zaista pun lijepih priča o moralu i duhovnosti, baš kao što si i rekao. I drago mi je da te lijepe priče o moralu i duhovnosti dijeliš sa nama na ovoj temi. Čudim se kako još prije nisam saznao za islam i prešao u njega. A ti, pravo si pun tog nekog duha mira i spokojstva i dobronamjernosti, harizme i svega ostalog. Tačno se na tebi vidi blagotvoran uticaj svih priča o moralu i duhovnosti koje čitaš i slušaš na youtube :) :) :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Dali (Salvador) nije Biblija Božija riječ...

(ako je to bilo pitanje...)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
Hajmo objasnjenje za ovo pa da idemo dalje,uskoro cemo doci do toga da li je Isus uopce razapet i tome slicno.Vi neshvatate da po ovome sto trenutno izlazete to je ravno tome kao da tvrdite da je mlijeko crno,slano i u cvrstom stanju i uporno masa vas tvrdi tako jer su procitali u Bibliji da tako pise a koja je puna gresaka i kontradikcija i koja je davno pobijena,iako dokazi pokazuju da je mlijeko bijelo i potpuno suprotno od onoga sto vi iznosite.Kuda se onda odmecete?

Pa to i čekamo da čujemo, taj dokaz za Isusa. Možda On nije ni postojao?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Sva vremena su u UTC [ DST ]