banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 25 Mar 2011, 10:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Feb 2009, 01:28
Moze mala pomoc?
Osvojila sam item na aukciji na njemackom ebay-u, ali prije toga sam kontaktirala sellera koji inace ne salje u BiH i rekao je da je moze poslati, cak smo se i oko postarine dogovorili. Ali, sad trebam platiti i dobijam invoice sa racunom banke (Uberweisung), a ja sam jos pitala moze li pp.
Kako sad da platim? Sta da radim? Zelim item i naravno da ne zelim negativan feedback. :(
Je li imao iko slucno iskustvo? :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Na e-bay je prvi i osnovni zakon: Drži se onoga što je napisano!

Svi usmeni i neformalni dogovori su preuzimanje rizika, a takav rizik si ti preuzela u ovom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Opet ga kontaktiraj i reci da ti posalje rechnung für paypal und da du nicht mit bank überweisung zahlen kannst i to mu salji dokle god ti ne posalje u slucaju ako ne odreaguje prvi put jel je moguce posto uz paypal idu i odredjeni troskovi pa ga dobar broj prodavaca nevoli

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo nije pitanje za eBay ali pretpostavljam da će neko znati: može li se roba vratiti u slučaju da je neispravna ako je kupljena na Amazonu? Mislim na tehničku robu. Kako idu stvari sa garancijom tehničke robe kupljene na Amazonu? Da li je neko nešto vraćao pa ima iskustva sa ovim?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Sa Amazonom nećeš imati nikakvih problema.

Ako si kupovao po nekim kineskim sajtovima ili čak preko ebay-a postoji velika šansa da ti prodavac pošalje pogrešnu adresu sa ciljem da te izlevati i navede na izgubiš još vremena i novca...

Poštarina za neku kutiju veličine wireless rutera će te koštati cca 50-55KM za AirMail dostavu koja traje nekih 15-20 radnih dana.

Takođe obratite pažnju na usrani PayPal.... Opcija claim i dispute na PP je korisna ali oni će u ovakvih slučajevima zahtjevati da pošalješ robu nazad prodavcu te da im dostaviš dokaz o slanju. Srpske jeb*** pošte ne nude uslugu praćenja pošiljke i oni će vam za 10-ak dana poslati ultimatum da ili dostavite dokaz o dostavi robe ili će odbiri zahtjev za povrat.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја сам требао једне прилике да вратим неки производ у Хонг Конг и у нашој пошти су одбили то да ми пошаљу..
наводно се не може слати роба у ХК :confused3:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 21:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja sam slao u Kinu....jes' da je bila duza procedura, ali su poslali bez problema.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 09:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Evo vec je skoro mjesec dana proslo od kako sam narucio posiljku iz usa i jos nije stigla :S Tracking number kaze da je trenutno na putu do odredista

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 11:30 
Početnik
Početnik

Opet ja :) Zanima me da li vama otvaraju pakete i lijepe onu traku 'posta carinjenja' i postar onda naplati 3,10KM? :angry4:
Preko ebay-a kupujem vec duze vrijeme i vrijednost tih paketa je u prosjeku 10-15$, ali mi svaki put postar naplati 3,10KM, najgore mi je kad je paket iz HK a vrijednost mu je 2-3$. Zalila sam se postaru (rekao je da rijetko koji paket ne otvaraju) i evo, danas dobila vec sesti paket da nije otvaran. :)

P.S. Vezano za sellera koji nije primao PP, dogovorili smo se i transakcija je ponistena, bez ikakvih posljedica, kazem cisto ako se neko nadje u slicnoj situaciji.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Tih 3,10 KM nije cijena carinjenja, nego neka standardna naknada za paketne pošiljke.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja kad narucujem odmah kad prebacujem dolar u KM uracunam i tih 3.1KM

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
To se zove troskovi carinskog pregleda, a to sto si se zalila postaru nema apsolutno nikakve veze, on to zaduzi pregledano i mora naplatiti pregled. Nekad pregledaju nekada ne, nikad ne znas. Ustvari uglavnom ne pregledaju neke sitnice koje se i ne primjete u koverti. Meni su neki dan prvi put stvarno otvarali paket i pregledali, inace samo nalijepe komadic trake bez ovtaranja.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 20:36 
Početnik
Početnik

Znam da tih 3,10KM nije carina. 90% paketa nisu bili uopste otvarani, vec samo nalijepe onu traku na njih, pa me zanimalo da li je i sa vama takav slucaj. Eto, vidim da nisam jedina :(

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Nikad mi nisu nista otvorili, a narucivao sam od malih stvari do paketa 1x1,5m...uvek nalepe traku i naplate. U slucaju kad je nesto vece onda mislim da naplate 9 KM...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 12:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Dobio ovaj e-mail od paypal-a
Citiraj:
Now that PayPal lets you accept and withdraw payments using your PayPal account, the world is your marketplace.

A ignorisite, vidim da je stara vijest, a ja izgleda neupucen... tek poslije palo mi napamet da pogledam u ekonomiji :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, nisi vidio, ima vec par tema o tome.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2011, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Drugari, jel se plaća "prijevremeni" izvod stanja na visa kartici? Vidim sve korisne informacije ovdje i hvala za to, ali nigdje ne vidim da li se plaća ako ja odem i zatražim izvod (treba mi za verifikaciju). I da li moram čekati 2-3 dana da mi se pojavi onih 1.95$ od PP na izvodu ili je dovoljno da odem isti dan kad sam otvorio pp?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2011, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ne placa se nista, odes do tete u banku, das joj licnu i ona ti isprinta izvod transakcija. E sad da li trebas cekati dan-dva, to sam zaboravio, al mislim da mozes isti dan to vidjeti na izvodu koji ukljucuje i taj dan kad ti je paypal skinuo pare sa racuna...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2011, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako je Raiffeisen mozes besplatno u gospodskoj (neko rece), a sigurno u Mejdanu sa karticom izvuci izvod za tekuci mjesec. A mozes i telefonom, ima na sajtu broj.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2011, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Da, izvod se može besplatno uzeti u podružnici u gospodskoj, ali ne znam iz kog razloga, meni nije radio aparat. Sve dobro prođe, ali kaže veza je prekinuta, pokušajte kasnije.. tako nešto. A što se tiče telefona, da li moram zvati sarajevo ili ima ovdje neki broj u bl?
http://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/429
Evo ima ova fora da ti stiže mailom izvod.. Glupost što ne možeš samo da se uloguješ ili tako nešto da provjeriš izvod. Ili kad zatražiš, mailom da ti pošalju ..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]