banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Mar 2011, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Warrior of the Light je napisao:
Tenk mi izgleda skroz dobro, svaka čast... kakovu god modulaciju da si htio da isprobaš, mislim da je uspjela jedino što se diorame tiče, upada mi u oči ta podloga od kamenčića. Valjda bi trebalo da predstavljaju pustinjsko zemljište, a u skali više podsjećaju na kamen tucanik (koji baš i nije karakterističan za pustinje). Možda bi bilo bolje da iskoristiš pijesak za osnovnu podlogu, a od tih "oštrih" kamenčića napraviš kao makadamski put.

E hvala ti.Ma da skontao sam da na slikama bas i ne izgleda ok al ovako uzivo drugacije je slikao sam izbliza pa je veci volumen kamencica mada znam sta cu sad da uradim prvo cu da malo stucam cekicem ove kamencice pa onda malo da pospem odozgo sa ovim.Evo jutros kada sam ga pogledao posto mu se osusil pigmenti dosta je bolje nema vise ovih tamnih tufnica po kamenju i Leopardu :lol: :lol: To je samo bio pokusaj diarame jednostavna je a daje opet drugacuju sliku tenkicu.Sad trebam da dobijem Shermana Revell 1-35 Calliope onaj sa lanserima raketa gore na kupoli i Njemackog oklopnjaka na tockovima Germany's Panzerspähwagen (6-Rad) SdKfz 231 armored car.To cu da radim neko vrijeme pa se cujemo izvijestavacu vas kako napreduje

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Ljudi moji evo mene u NS, malo u nabavci. Iako sam islikao, necu ipak kaciti slike iz merkatora u NS, da ne stajem ljudima na muku. Bitno je da znate da nikako nije Merkator zvanicni zastupnik Revella, vec je to Dexy co, koji se totalno drugacije ponasa jer zivi od toga. Pazite, totalno van sezone je jedno 4-5 puta punije nego u BL u zlatno doba.
@Warrior-e daj molim te prokomentarisi kakav ti je Dragon za modele aviona, zivo me interesuje, jer su oni prakticno najbolji za oklop. Issti primer je sa Hasegawom koja je odlicna za avione, uglavnom, mada imaju i promasaja, ali bi ih trebalo zabraniti za oklope, posebno u malim razmerama. Znaci bez premca najgora firma na svetu za sve na gusenicama u 1/72. Ruku na srce ako je na tockovima, jos i boze pomozi, ali ih inace izbegavajte cak i kao poklon.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zlikovac71 je napisao:
Bitno je da znate da nikako nije Merkator zvanicni zastupnik Revella, vec je to Dexy co, koji se totalno drugacije ponasa jer zivi od toga. Pazite, totalno van sezone je jedno 4-5 puta punije nego u BL u zlatno doba.

ta firma je bila(ili jos postoji u bl) al nemaju makete.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 20:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Postavio sam evo jos par slika Panzera IV H sa dosta kvalitetnijim slikama i to je to od mene za sada sto se tice slicica poz
P.S. Nadam se da nisam smarao :-? :-? :-? :-?

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Na ovim fotografijama tenk izgleda nestvarno dobro!
Svaka cast :thumbup:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Darijan pravi profesionalac postao :) Ovo izgleda predobro, vidi se da si se potrudio, svaka cast, zasluzujes sve pohvale, nadam se da ces uskoro uraditi koju dioramu :) Izgleda mi kao 1:72..? Jesi li razmisljao o odlasku na takmicenja?
Keep them coming :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Darijan pravi profesionalac postao Ovo izgleda predobro, vidi se da si se potrudio, svaka cast, zasluzujes sve pohvale, nadam se da ces uskoro uraditi koju dioramu Izgleda mi kao 1:72..? Jesi li razmisljao o odlasku na takmicenja?

E raja hvala hvala hvala drago mi je sto vam se svidja i sto nisam naporan.Potrudio sam se zaista ali ima ima dosta toga za uciti i raditi HVALA jos jednom

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
V@nja je napisao:
Darijan pravi profesionalac postao Ovo izgleda predobro, vidi se da si se potrudio, svaka cast, zasluzujes sve pohvale, nadam se da ces uskoro uraditi koju dioramu Izgleda mi kao 1:72..? Jesi li razmisljao o odlasku na takmicenja?

E raja hvala hvala hvala drago mi je sto vam se svidja i sto nisam naporan.Potrudio sam se zaista ali ima ima dosta toga za uciti i raditi HVALA jos jednom

P.S.sve zahvale ZLIKOVCU one je taj koji me naucio dosta fazona

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 01:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
@darijan sta reci.....rasturio si je nemam rijeci :D :D :D svaka cast.....bas si me prijatno iznenadio :D .....samo furaj dalje...napravi mu neku gotivnu dioramu....jer steta da ovako uradjena maketa bude bez nje 8) ....jos jednom cu reci odlicna je....bravo.... :salute: \:D/

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 01:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
E Darijane, Darijane,ostavi te covek na par dana i odmah napravis belaj. Sad ces za kaznu da radis Shermana, a ako nastavis da angazujes profesionalne fotografe moracemo da te ostro sankcionisemo. A jedino te jebu Englezi za 55icu, ali i tome ce doci kraj. Samo udri, a stize ti i oprema.
@Alkibijad
Jeste u pravu si, bili su u onoj kuci kad krenes prema Shargovcu i nisu imali modele, ali ima smisla pokusati da ih podsetimo da bi se i to prodavalo

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 08:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Bravo za Darijana. Tenk izgleda moćno a fotografije odlično odradjene. Prava je uživancija gledati ove makete.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Tenk je odličan, fotografije su odlične, šta više da se doda... :D

Citiraj:
@Warrior-e daj molim te prokomentarisi kakav ti je Dragon za modele aviona, zivo me interesuje, jer su oni prakticno najbolji za oklop.

Ne mogu ništa konkretno reći, jer je taj Su-24 prvi njihov kalup s kojim se susrećem, a nisam ga još počeo raditi. Ovako na prvi pogled maketa je pristojna, ali bez previše površinskih detalja.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zlikovac71 je napisao:
Jeste u pravu si, bili su u onoj kuci kad krenes prema Shargovcu i nisu imali modele, ali ima smisla pokusati da ih podsetimo da bi se i to prodavalo

mislim da ima na pocetku teme da im je neko predlagao da nabave makete.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja sam im predlagao dugo vremena (negdje u periodu 2007-2008) ali nisu bili zainteresovani. Kasnije sam im predložio da dogovorimo neki sistem narudžbe, to jest da im ja kažem koje mi makete trebaju, a oni to poruče iz BG pa mi jave kad stigne. Bili su zainteresovani za to, međutim nakon nekoliko dana se otvorio Mercator, pa više nisam kontaktirao Dexy. Zapravo ne znam ni da li postoji ta prodavnica još uvijek u BL???

Citiraj:
Bitno je da znate da nikako nije Merkator zvanicni zastupnik Revella, vec je to Dexy co

Tako je u Srbiji: Mercator u Srbiji nabavlja makete od Dexyja. U BiH je drugačije, Mercator ovde uvozi makete iz Ljubljane od zastupnika Revella za Sloveniju (tako su mi oni rekli, ali sam zaboravio kako se zove ta firma).

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 21:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kako da okačim sliku ovde na forum? Slikao sam svoje makete ali nešto neće, okačim sliku ali vidi se samo link?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Forum ima limit za postavljanje fajlova koji je, cini mi se, dostignut (ako si pokusao direktno preko foruma da ubacis)
Okaci slike na neki sajt (npr imageshack.us ili photobucket.com) pa sa njega onda linkuj na forum i to po principu
Kod:
[img]link do slike[/img]

Valjda sam pomogao :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 01:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala V@nja na odgovoru. Evo sad ću pokušati. To su moje nezavršene makete, ima tu još dosta posla pa da se srede.
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo još jedna.Tomcat je bio loše sastavljen pa sam ga morao rastavljati, pa gitovati i ima još puno posla. Tornado je takođe u procesu gitovanja i šmirglanja. Kobra nije još sastavljena. MiG 29 davno sastavljen i obojen (loše odrađeno pa ću i njega rastavljati i skidati farbu). Mirage 2000-5 je moja prva maketa, čini mi se iz 1997, tad sam bio klinac pa nije baš za pohvalu kvaltet. Uglavnom to je sve od maketa što imam, tek od skoro sam krenuo malo ozbiljnije da radim. Čim završim neku od ovih maketa okačiću slike.
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Odlicno bice posla samo polako

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
eee konacno da vidimo i sa cime ti raspolazes 8) samo polako i bez zurbe...... posebno kod restauracija :D ..
jel ova 29-ka italerijeva il je neki drugi proizvodjac?....a miraz je ako se ne varam hellerova maketa 8) ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]