banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 16:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1692 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2011, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B8.html

Снаге Моамера ал Гадафија, после победа код Завије и Рас Лануфа, напредују ка Бенгазију, најснажнијем упоришту побуњеника. У граду у којем живи готово милион становника чују се потмуле експлозије. Вођи побуне се надају да ће Гадафијеву офанзиву зауставити ваздушни удари НАТО. Британија и Француска усамљене у позивима на интервенцију.

Пас матер капиталистичку!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
hajde da se nadamo da je gadafi citao ove nase postove u vezi kobalta 60 (zna srpski, skolovao se u beogradu i mostaru) i da je trenutno na telefonu sa kim jong ilom nabavlja par kila kobalta.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 14:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Joj oće im se Gadafi sjetiti familije kad ih pohvata ima da skaču svi u more i da plivaju prema zapadu. Tako im i treba!

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Frisky_Dingo je napisao:
Ja sam od pocetka tvrdio da ce Gadafi dobiti rad svi ostali "analiticari" da je gotov , pa cemo da vidimo ko je u pravu.
Za sada ja :D

friski kad god su te napadali da si senuo,ja sam te branio jer sam spoznao da si nas novi prorok i mesaja :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je večeras da svet ima obavezu da ne dozvoli da se u Libiji ponovi masakr civila kakav se dogodio na Balkanu ili u Ruandi.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/24091 ... iti-Balkan

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

„А онај авион ’сухој’ што је оборила демократска опозиција, било је неких спекулација да је један од пилота био Србин“, наставља она.

„Знате, српски пилоти не знају да лете на авионима ’Су-24’, јер никада нисмо ни у бившој Југославији имали такве бомбардере с променљивом геометријом крила, то је сложена техника. Осим тога, мислим да је ту вест прва пустила Ал Џа­зира, спекулисало се да је један од очевидаца рекао нешто као да је оборени пилот Сиријац, или Србин. Вама то Серб или Сиријац можда звучи исто, али није исто. Него, да ја вас нешто питам, откуда демократској опозицији ’стингер’ ракете да оборе Гадафијев ’Су-24’?“

Заћутала је.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Let ... da.sr.html

Мирослав Лазански

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Војне снаге из Саудијске Арабије и других земаља Персијског залива ушле су у Бахреин да подрже сунитску династију на власти у тој земљи суочену све јачим протестима опозиције.

Савет за сарадњу земаља Персијског залива (ГЦЦ), који чине Саудијска Арабија, Бахреин, Кувајт, Уједињени Арапски Емирати, Катар и Оман, одлучио је да пошаље заједничке снаге да би се осигурала безбедност у тој малој острвској земљи повезаној мостом са источним делом Саудијске Арабије.

Један саудијски безбедносни званичник рекао је да су снаге упућене ваздушним и копненим путем и да ће штитити кључне зграде у овој стратешки важнојх земљи, у којој се налази база америчке Пете флоте.

У Бахреину је на власти сунитска монархија, а протесте воде већински шити који чине 70 одсто стновништва. Демонстранти се жале да их сунитска владајућа династија систематски дискриминише, траже политичке реформе и праву уставну монархију, а поједини захтевају и одлазак сунитске династије Ал Калифе.

Власти Бахреина вечерас су позвале становништво да „у потпуности” сарађују са саудијским снагама и снагама других заливских земаља које су дошле да им помогну у сузбијању демонстрација.

Није речено колико тачно је ушло војника из заливских земаља.

Министар иностраних послова Уједињених Арапских Емирата шеик Абдалах бен Зајед рекао је данас у паризу да је Ријад послао око 500 полицајаца да помогне властима у Бахреину да поново успоставе ред.

Сукоби у Бахреину појачали су се овог викенда управо када је допутовао амерички министар одбране Роберт Гејтс, који је позвао вође те земље, кључне савезнике Вашингтона, да одговоре бар на неке захтеве демонстраната.

Коалиција седам шиитских опозиционих група у Бехреину саопштила је да ће тражити од Уједињених нација да испитају одлук ГЦЦ-а да пошаље снаге и интервенише у интерном сукобу.

Демонстранти траже политичке реформе и праву уставну монархију а неки траже и одлазак сунитске династије Ал Калифе.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 23:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
na bbc javilo oko 600 vojnika..prikazalo kolonu sa transporterima, negdje oko 7:30...

a oshoooo Robi Gey da siri demokratiju..ima i nafte tamo..

kako ljudi fino putuju, idu na sastanke, nose lap top obavezno i fino igraju dobro poznatu igru..

Spoiler:
Slika

eto neko ko ima vise vremena nek skroji novu mapu tj igru, pa ubaci Libiju, Bagrain i ostala zemljista..

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 06:22 
staromodan
Korisnikov avatar

sad gledam...600 vojnika UAE salje, Saudi Arabia salje 1000...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Opa, zanimljivi su ovi dvostruk aršini, još ljepše je što se to više ne krije.

Negdje se podržava vlast, a negdje opozicija pa ma koliko one totalitarne bile.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Владимир Путин, премијер Русије је упозорио европске званичнике да би немири у северној Африци и на Блиском истоку могли да узрокују непријатељско расположење влада тих земаља према Западу, истовремено критикујућу енергетску политику Европске уније.

"Вођа иранске револуције је живео у Паризу", рекао је Путин. " Уживао је подршку западних земаља, а сада се цела западна заједница у потпуности окренула против Ирана и његовог нуклеарног програма. Запад је промовисао слободне и демократске изборе у Гази.. То је сјајно, али, победио је Хамас , односно декларисани терористи", додао је Путин, ризикујући нови талас насиља радикалних исламиста на Кавказу. Европски званичници су узвратили да се иза критике господина Путина крије упозорење да превирања на Блиском Истоку и Северној Африци смањују Западу могућност избора у набавци енергената што га чини још више зависним од руске енергије. Циљ Европске уније је да прошири спектар добављача – међутим, ствар се ископликовала због недавних потреса. Русија је, према подацима Европске комисије, један од њених најважнијих пословних партнера и најзначајни снабдевач енергентима - а Европа је највеће тржиште за Русију. Али, стање у области енергетике је постало проблематично после спорова између Русије и Украјине, што је доводило до прекида снабдевања у последњих неколико година.

http://www.rusija.rs/vladimir-putin/pub ... je-eu.html

за то вријеме у Либији:

Либијски лидер је казао и да његова земља у будућности више неће сарађивати са Западом кога је оптужио за заверу против њега.
"Сада ћемо улагати у Русију, Индију и Кину", казао је Гадафи.
"Можемо заборавити Запад", поручио је Гадафи, напомињући да је међу западним земљама изузетак Немачка зато што има "разуман" став.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ovo mi je malo cudno. Neki dan sam slusao da je Medvedev donio odluku(tako rece ona zenka na BIGu) da se Gadafiju, njegovoj porodici i blizim saradnicima zabrani ulaz u Rusiju i tranzit preko nje...
Kontao sam da ce izazvati neke zesce reakcije kod blentavog Libijca. Srecom, nije. :D
Ili ona na BIGu nije znala sta prica, ili je Dmitrijeva odluka fora za medije.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja opet čuo na TV1 da libijske interese sada brani samo Kina.

Iz ove situacija se vidi da su Francuska i Italija, brzoplete, ciganske države i da će ih ovo ekonomski koštati, na kraju krajeva one nisu USA.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Njemacka i Rusija su blokirale danas prijedlog Britanije i Francuske o zoni zabrane leta nad Libijom...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Ovo mi je malo cudno. Neki dan sam slusao da je Medvedev donio odluku(tako rece ona zenka na BIGu) da se Gadafiju, njegovoj porodici i blizim saradnicima zabrani ulaz u Rusiju i tranzit preko nje...
Kontao sam da ce izazvati neke zesce reakcije kod blentavog Libijca. Srecom, nije. :D

zabranjeno njemu i njegovoj porodici ulazak u rusiju,i valjda transakcije novcane.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
alkibijad je napisao:
TaškoBL je napisao:

zabranjeno njemu i njegovoj porodici ulazak u rusiju,i valjda transakcije novcane.

Мислим да је то била одлука СБ УН-а и да је због тога Русија морала да то испоштује. Мада, то је само формално. Па Гадафи само у Аустрији има 21 милијарду у новци и осталим некретнинама а у Русији ко зна шта има и на чије име.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

buraz mi juce rece da ima dobar udio u banci u kojoj radi(unikredit).

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БЕРЛИН – Либијски лидер Моамер Гадафи изјавио је да ће његова земља прекинути односе са западним земљама, осим Немачке, а насиље у Либији је назвао "малим догађајем" у којем има "само 150 до 200 мртвих".

У интервјуу немачкој телевизији РТЛ који ће вечерас бити емитован, Гадафи је казао да ће побуна бити "угушена и да ће се све вратити у нормалу".

Гадафи је такође оценио неправедним критике САД и Европе на његов рачун.

"Ја нисам на званичном положају, дакле, не могу да будем критикован. Да ли критикују енглеску краљицу Елизабету Другу због њене политике?", упитао је он.

Либијски лидер је казао и да његова земља у будућности више неће сарађивати са Западом кога је оптужио за заверу против њега.

"Сада ћемо улагати у Русију, Индију и Кину", казао је Гадафи.

"Можемо заборавити Запад", поручио је Гадафи, напомињући да је међу западним земљама изузетак Немачка зато што има "разуман" став.

Гадафи је прокоментарисао и, како је рекао, свог пријатеља, француског председника Николу Саркозија за кога је казао да је "луд".

"Он ми је пријатељ, али мислим да је полудео. Он болује од неке психичке болести. То каже његово окружење. Његови сарадници кажу да пати од психичке болести", рекао је Гадафи.

Гадафи није прецизирао да ли је та Саркозијева "болест" повезана са "великом тајном" о чему је писала либијска државна агенција Јана најављујући да ће откривање те тајне изазвати пад француског председника.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 18:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Gadafijev sin trazi lovu od Sarkozija...

http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/16/sarkozy-election-campaign-libya-claim

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1692 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]