banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1693 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2011, 17:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Već je skoćila cijena BMB 95 jutros sam vidio na onoj pumpi kod MUPa 2.20 litar!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odavno se kod nas kretanje cijena goriva ponaša kao ireverzibilan proces :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
На Западу 95 јуче 1,41€. Сад читам да је на тржишту барел појефтинио за 2 долара. Мада то не значи ништа, јер су цене почеле да скачу пре две године када је цена порасла максимално до сада. Од онда цена барела је опала прилично (до ове кризе међу Арапима) а цене на пумпама нису смањене, нити су пратиле цену барела.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... 0%B2%D0%B8

Италија ће подржати сваку одлуку Уједињених нација, Европске уније и НАТО која се тиче Либије, саопштила је канцеларија италијанског председника.
Како наводи Ројтерс, то је нарочито битно када су узме у обзир да би италијанске војне базе могле играти кључну улогу у евентуалној војној интервенцији на Либију.

Док се на Западу расправља о могућем нападу на Гадафијеву војску, тенкови њему лојалних снага опколили су главни градски Трг у Завији који је под контролом побуњеника, преноси Ројтерс.

Британска агенција наводи изјаву једног од побуњеника под именом Ибрахим који каже да су тенкови свуда по овом граду на западу земље и да контролишу главни пут и приградска насеља.

Председник САД Барак Обама и британски премијер Дејвид Камерон сложили су се да заједнички циљ у Либији мора да буде окончање насиља и одлазак с власти председника Моамера Гадафија, саопштила је Бела кућа.

Двојица државника договорила су се о спровођењу и "целокупног спектра акција" у вези са Либијом, укључујући и могуће увођење зоне забране летова изнад територије те земље, надгледање ситуације у њој и пружање хуманитарне помоћи.

Са друге стране, либијски вођа Моамер Гадафи оптужио је западне земље, а највише Француску, да планирају да направе колонију од његове земље.

Гадафи је рекао да је разлог за избијање побуне у Либији нафтно богатство те земље.

"Они хоће поново да колонизују Либију. То је колонијалистичка завера", рекао је Гадафи у интервјуу француској Телевизији ЛЦИ.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
АЛЕКСАНДАР je napisao:
"Они хоће поново да колонизују Либију. То је колонијалистичка завера

jasno ko dan...nego jel istina da neces mjenjati avatar dok libija opet ne bude slobodna od zapadnih placenika i u rukama pukovnika i da se ne brijes dok se kralj(Srbije) ne vrati (na vlast) :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

истина јашта... и не лијежем са женом док се не укине осми март :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

После више од 24 часа борбе, трупе лојалне либијском председнику Моамеру ел Гадафију заузеле упориште побуњеника у граду Завија, који се налази на око 50 километара од либијске престонице. У сукобима за контролу града, погинуло је најмање 40 људи, сазнаје Ројтерс.

Један од побуњеника, у телефонском разговору потврдио је Ројтерсу да је у току "повлачење побуњеника јер су Гадафијеве снаге заузеле централни градски трг".

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B5.html

Тако је!

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
EU još važe kritikuju Gadafija, ali neće da priznaju opoziciju.

Donald Ramsfeld za CNN kaže da ne bi poredio Gadafija i Sadama Huseina, jer je kako kaže Sadam koljač svog naroda, a potom ga novinar pita kako se 1983. rukovao sa Sadamom za vrijeme predsjednika Regana.

Ramsfeld kaže kako je Sadam bio faktor stabilnosti u regiji tada.

Po mom skromnom mišljenju da li je neko tiranin ili ne, je vrlo relativno.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
filozof sa vrbasa je napisao:
EU još važe kritikuju Gadafija, ali neće da priznaju opoziciju.

Donald Ramsfeld za CNN kaže da ne bi poredio Gadafija i Sadama Huseina, jer je kako kaže Sadam koljač svog naroda, a potom ga novinar pita kako se 1983. rukovao sa Sadamom za vrijeme predsjednika Regana.

Ramsfeld kaže kako je Sadam bio faktor stabilnosti u regiji tada.

Po mom skromnom mišljenju da li je neko tiranin ili ne, je vrlo relativno.

Apsolutno tačno. Zavisi od toga kojoj tv-kući odlučiš da vjeruješ. Tanka je linija što spaja i razdvaja, što bi rekao Brega nekad davno.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FRANCUSKA je prva svjetska država koja je vodstvo libijskih pobunjenika
http://www.index.hr/vijesti/clanak/fran ... 41738.aspx

dobro rece Gadafi,francuzi lagano sebi koloniju prave...gdje nestadose sinovi francuske revolucije...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

једном ми је један Амер рекао, America will always support French side.
не би Француска ово смјела радити да нема леђа.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zavija “oslobođena”. “Bezbednost je oko 95 odsto. Nekih pacova još ima po sokacima i stanovima, ali ih mi hvatamo, grupu po grupu”, rekao je kapetan libijske vojske.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/240457/Ga ... -sa-svetom

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/240520/Ga ... are-BBCija

najjaci komentar :)
Strašno! Mislim da BBC treba da prestane emitovanje svog programa za Libiju.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
zasto ovi bbc-evci nisu likvidirani

ZASTO NISU LIKVIDIRANI!!!!

Dobra stvar sa Zavijom je da su se tamo borili svi najekstremniji teroristi, tako da, prakticno, oni vise ne postoje kao ozbiljna sila.

Sada Gadafi treba da zauzme Bengazi sto ce biti mnogo lakse.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
РАС ЛАНУФ - Снаге либијског лидера Моамера Гадафија приморале су, уз помоћ артиљеријске ватре и тенкова, побуњенике на повлачење из Рас Лануфа и ушле у тај стратешки важан лучки град.

Либијска војска је контраофанзивом зауставила напредовање побуњеника ка Триполију и угрозила побуњеничке положаје на истоку земље, јавио је Асошијејтид прес.

Још није јасно да ли је војска преузела потпуну контролу над Рас Лануфом пошто опозиција тврди да га и даље контролише и да је град досад нападнут само из ваздуха, са мора и из артиљеријског оружја, а да копнене снаге још нису ушле у град.

У Вашингтону, директор Националне обавештајне службе Џејмс Клепер рекао је у Сенату да нема назнака да би Гадафи могао да се повуче и оценио је да ће режим, дугорочно гледано, највероватније однети победу у сукобу с побуњеницима.

Амерички председник Барак Обама претходно је поново позвао Гадафија да оде с власти.

Из Рас Лануфа, 615 километара источно од Триполија, АП извештава да се стотине побуњеника у возилима и камионима неорганизовано повлаче на исток док је магистрала засута ракетном и артиљеријском паљбом.

Многи објекти су погођени, укључујући џамију и болницу, из које су претходних дана евакуисани пацијенти и медицинско особље.

Према речима лекара у Бреги, у сукобима су убијена најмање четири побуњеника, 35 је рањено, а 65 је нестало.

На дипломатском терену, либијска опозиција је остварила мање победе пошто је Француска постала прва земља која је признала побуњенички владајући савет на истоку Либије, док је америчка државна секретарка Хилари Клинтон најавила да ће се ускоро састати са опозиционим лидерима у САД, Египту и Тунису.

Ипак, још нема конкретних знака да се Запад спрема да војно подржи либијску опозицију.

У Триполију, Гадафијев син Сеиф ал-Ислам поруццио је да ће војска заузети источни део Либије, који је под контролом опозиције скоро од самог почетка побуне, пре три седмице.

"Поручујем нашој браћи и сестрама на истоку да долазимо", рекао је он, додајући да становништво у том делу земље "терористи држе као таоце".

Освајање Рас Лануфа била би велика победа за Гадафија, оценио је АП.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a gdje su oni veseli pobunjenici sto su skakutali okolo i na cnn izjavljivali da je gadafi gotov?

a da... ostali bez jaja u zaviji.

sad dok crnci marsiraju prema bengaziju a odgovara im ovaj mediski cunami okrenut prema japanu - nece biti zarobljenih

demokrate u bengaziju, gdje su vam vasi amerikanci sad? ne bih bio u vasoj kozi nocas- hahhahahahhahahhahah

osveta je kucka 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Friski sto si naloz toliki na Gadafija?Meni je on simpatican ali ne onanisem na njega ko ti :P
Da se razumjemo i njemu su ruke krvave,ali mi je drazi on od ovih zapadnih placenika....
Zasto se pobunjenici u Libiji nazivaju pobunjenicima,a u Iraku i Afganistanu teroristi(ili ti ga novokomponovana americka rijec insurgency) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 14:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
To je sve zapadni kriza menadzment, ne vjerujem da ce jos djelovati, tek kad osjete da su se obe strani izmrcvarile.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Francuska je juče kao prva zemlja priznala opozicioni Prelazni nacionalni savet, a predsednik Nikola Sarkozi će, prema najavama iz Pariza, danas predložiti liderima EU "ciljane vazdušne napade" na Libiju.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/240814/Ev ... nje-Libije

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovaj jevrej sarkozi ja na uzici rotsilda - nije poludio uopste, ispipava javno mnjenje

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
Friski sto si naloz toliki na Gadafija?Meni je on simpatican ali ne onanisem na njega ko ti :P
Da se razumjemo i njemu su ruke krvave,ali mi je drazi on od ovih zapadnih placenika....
Zasto se pobunjenici u Libiji nazivaju pobunjenicima,a u Iraku i Afganistanu teroristi(ili ti ga novokomponovana americka rijec insurgency) :)

Ja samo pokusavam da budem objektivan i uvijek sam na strani pravde :D

Gadafi vjerovatno veceras krece na Bengazi vec je skupio nekoliko desetina hiljada crnaca, dolaze novi svaki cas - dnevnica je 200 dolara plus "pokupi sto ti dopadne saka" princip, to je za njih mnogo i vrlo su motivisani sto u prevodu znaci da su ovi u Bengaziju ugasili. Meni je, iskreno, njih zao sto su pristali da budu izmanipulisani od amerikanaca, ali sada je kasno.

Sada u okolnostima kada tkz. pobunjenici nisu uspjeli da ga svrgnu i da omoguce amerikancima da usetaju i pruezmu naftna polja, imamo situaciju da amerikanci MORAJU da izvrse invaziju jer opcija da gadafi ostane na vlasti je sada za njih neprihvatljiva.

Gadafi se nece lako povuci, on se vjerovatno, ako dodje do napada nece uopste povuci i borice se do smrti. On ima balisticko takticke rakete skad http://en.wikipedia.org/wiki/Scud koje je nabavio od rusa i koje mogu da gadjaju italiju, francusku, ili izrael
E sad, mogao bi da sa crnog trzista nabavi kobalt 60. Poljaci su izgubili kobalt 60, jeman je izgubio sve, dakle, zalihe cirkulisu na crnom trzistu, ja sam pretpostvio da je sve pokupio ahmedinedzad, ali ko zna. Dovoljan je da jedan SKAD obogacen kobaltom 60 bude ispaljen i francuska je pretvorena u radioaktivnu pustinju. Ali ako nabavi i samo zaprijeti , na mora da ispali, vec je dobio rat. Ja sam od pocetka tvrdio da ce Gadafi dobiti rad svi ostali "analiticari" da je gotov , pa cemo da vidimo ko je u pravu.
Za sada ja :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1693 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]