alkibijad je napisao:
Friski sto si naloz toliki na Gadafija?Meni je on simpatican ali ne onanisem na njega ko ti

Da se razumjemo i njemu su ruke krvave,ali mi je drazi on od ovih zapadnih placenika....
Zasto se pobunjenici u Libiji nazivaju pobunjenicima,a u Iraku i Afganistanu teroristi(ili ti ga novokomponovana americka rijec insurgency)

Ja samo pokusavam da budem objektivan i uvijek sam na strani pravde
Gadafi vjerovatno veceras krece na Bengazi vec je skupio nekoliko desetina hiljada crnaca, dolaze novi svaki cas - dnevnica je 200 dolara plus "pokupi sto ti dopadne saka" princip, to je za njih mnogo i vrlo su motivisani sto u prevodu znaci da su ovi u Bengaziju ugasili. Meni je, iskreno, njih zao sto su pristali da budu izmanipulisani od amerikanaca, ali sada je kasno.
Sada u okolnostima kada tkz. pobunjenici nisu uspjeli da ga svrgnu i da omoguce amerikancima da usetaju i pruezmu naftna polja, imamo situaciju da amerikanci MORAJU da izvrse invaziju jer opcija da gadafi ostane na vlasti je sada za njih neprihvatljiva.
Gadafi se nece lako povuci, on se vjerovatno, ako dodje do napada nece uopste povuci i borice se do smrti. On ima balisticko takticke rakete skad
http://en.wikipedia.org/wiki/Scud koje je nabavio od rusa i koje mogu da gadjaju italiju, francusku, ili izrael
E sad, mogao bi da sa crnog trzista nabavi kobalt 60. Poljaci su izgubili kobalt 60, jeman je izgubio sve, dakle, zalihe cirkulisu na crnom trzistu, ja sam pretpostvio da je sve pokupio ahmedinedzad, ali ko zna. Dovoljan je da jedan SKAD obogacen kobaltom 60 bude ispaljen i francuska je pretvorena u radioaktivnu pustinju. Ali ako nabavi i samo zaprijeti , na mora da ispali, vec je dobio rat. Ja sam od pocetka tvrdio da ce Gadafi dobiti rad svi ostali "analiticari" da je gotov , pa cemo da vidimo ko je u pravu.
Za sada ja