banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 08:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
mIRCon je napisao:
Koliko si voljan da ulozis toliko ces i dobiti - ne znaci nuzno da ces dobiti bolje ako vise platis

To je jedan od problema i zamki na nasem kompjuterskom trzistu: ljudi koji se slabo ili nimalo razumiju u racunare misle da ako vise plate da ce dobiti vise bolje i kvalitetnije, medjutim to najcesce nije tako i ustvari to je jedan od fazona na koji se "ovce sisaju" u ovim nasim firmama: otvoris firmu, nabavis ko fol neki brend (misko je rekao misljenje o DTK) nabijes cijenu i eto profita :)
Drugi problem je to sto nase firme nabavljaju vise robe nego sto mogu prodati da bi prosli jeftinije pri nabavci (pretpostavljam) pa onda kad cijena padne, sto se desava svaki mjesec, javljaju se velike razlike u cijeni opreme koje nisu posljedica kvaliteta jednih i nekvaliteta drugih nego cisto kao posljedica nabavne cijene... tako se moze desiti da su neke komponente i do 50% skuplje u nekim firmama.... to je najcesce slucaj sa procesorima i memorijama, diskovima, plocama.... modemi, monitori i slicno imaju stabilnu cijenu.

mIRCon je napisao:
Licno sam imao posla sa brdo compova raznih firmi - Lanaco, Sampro, Aneks, Tonrad itd .. Bolje da ne pricam sta je sve bilo..

Pricaj brate da znamo i mi... ne placas papira :lol:

mIRCon je napisao:
Moze to mnogo bolje ali dok je ovaca bice i strizanja, dakle onaj ko zna sta hoce i kako hoce zna kome ce se obratiti ili gdje ce nabavljati.. sastavljace sam u 80% slucajeva sto toplo preporucujem svima

mIRCon je napisao:
onda znas da si bar sve sam sastavljao pa mozes sebe kriviti ako nesto rikne ili ne sljaka kako treba .. :)

Kako da sastavljam sam kad vecina dilera ne daju garanciju na pojedinacne komponente ili ne daju na one komponente koje oni nisu ugradili, a ugradnja se placa ako ostale komponente nisi kupio u istoj firmi... uostalom glupo mi je nekom levatu dati 10 maraka da utakne obicnu pci karticu :) Da napomenem da sam naisao i na firme koje UOPSTE ne prodaju zasebne komponente :-?

Opet ponavljam: onaj lik iz sampra duguje saletu izvijenje jer jedno je kritikovati usluge jedne firme a drugo je psovati nekome mater i vrijedjati ga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 10:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Heh ;)

Sto se tice "dozivljaja" sa compovima raznih domacih firmi - hmm recimo nesto sto mene izbija najvise je sto vecina njih trpa hdd i cd-rom na jedan ide kanal.. znao sam vidjati i dva hdd-a na jednom ide kanalu a sistem nema cd-roma nego sluzi samo kao storage.. Ili lose okrenutih konektora za floppy - ionako ne koriste flopy pri instalaciji pa ni ne znaju da li sljaka - a onda korisnik stavi disketu i "sta ovo nece!! ?" :) Zatim - slabo ugradjene kartice pa i graficke takodje (one vole iskociti iz agp-a inace a pogotovo ako se nedovoljno "uguraju") , memorije lose ili manjeg kapaciteta od navedenog u otpremnici .. diskove na slave-u, a sami na kanalu - iako nema nikakve veze u tom slucaju - moze se zakljuciti da je neko ghostovao hdd pa zaboravio prejumpati, ili (sto nije nemoguce) da je hdd polovan i vec sljakao negdje .. ;) Sta je jos bilo zanimljivo - ee da .. procesori na niem radnom taktu od nominalnog (neko nije dobro postavio parametre :)) dignes takt - sistem prodise a sve sljaka ok .. Ili pc133 memorije na 100 ili cak 66mhz na plosi koja regularno podrzava 133+mhz bus .. :) A da ne pricam o dobro nam poznatim markiranjem i uvaljivanjem procesora koji nisu na nominalnom radnom taktu - npr. lupi ti nekog oc-ovanog cellija :) Lose montirani kuleri, pa i kuleri bez termalne paste ili sa nekom koja je svoje davno prosvirala (sto implicira da je kuler radio u nekoj drugoj masini) .. Montiranje kartica u pci slotove koji imaju share-ovan irq itd itd .. :) Jednom momku cak nisu ni spojili (ne znam koja je firma to radila) front panel indikcije tj. led-ove..
Sto se Os-ova i njihovih podesavanja tice hmm to je prica za sebe.. Nekvalitetni i zastarjeli drajveri, lose setovanje, parametri u biosu veze s vezom, lose instalisani programi, nedostatak codeca (dobro to vise manje, ali jedan divx je danas vise manje poreba, a ko zna kakav korisnik sjeda za taj comp - pitanje je da li ce znati nabaciti divx ..) zastarjeli directx, stare verzije programa.. milion start-up programcica pogotovo u tray-u.. Blah blah blah ..

Jel' dovoljno ?? :))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To za cd i hdd na istom kanalu se i meni desilo :roll: mislim da sam o tome pisao na ovom forumu, u pocetku sam imao pc 100 memoriju koja je radila na 66mhz ali boze moj ploca nije mogla bolje.... 32x cd umjesto 40x na otpremnici... i tako dalje
Jos me nesto zanima kad si pomenuo coolere: nedavno mi je crkao cooler pa sam oitiso da kupim novi, uglavnom malo sam se pomucio posto nio vise ne prodaje s1 coolere :D kad sam ga napokon nasao cova koji mi ga je prodao rekao mi je da ne treba termalna pasta tj. da ga samo prislonim uz CPU i da ce sve biti ok. Da li je potrebna pasta za Slot1 celerone (moj konkretno na 333a) kad sam skino stari cooler tamo takodje nije bilo paste.... Da li je pasta uopste potrebna na forumu sam procito da prvi celeroni rade cak bez ikakvog hladjenja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Drustvo!
Sad sam objasnjavao jednom clanu ovog foruma da nisam ja otvorio ovu temu i da nisam nikom psovao nesto (osim na politici)!
Neko mi vec dva puta provaljuje pasvord i pise u moje ime, tako da ako postoji neka uvreda (osim na politici) da znate da nisam to ja!
Pozivam toga ko mi provaljuje sifru da to vise ne radi! Zamoljavam ga!

Nemam neko misljenje o Sampru ali nisam nikoga vrijedjao!
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ko je onda otvorio temu? Nisi ti, tj. ko je god otvorio temu nikoga vrijedjao nego su uvrede pale od strane covjeka koji izgleda radi u sampru, taj je post mircon obrisao
Kako niko nikad meni nije ukro password?
Da li je to uopste moguce na web forumu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 19:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Objasnio sam ti Epek!

Ma to je bio klinac koji je ovdje kod mene ponekad "vrslja" po internetu!
Tako je i provalio pasvord!
Ma ne pravdam se nikome ali ono sto nisam ja napisao nisam i tacka! Zato je i obrisano!
Ali nisam ni ja neki miljenik Sampra!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 23:31 
Majstor
Majstor

Hehe .. da vidis, zaboravio sam reci nesto veoma bitno - vulgarni post nisam obrisao - modifikovan je od strane njegovog autora, dakle prvo su psovali pa onda promijenili shvativsi da to nije ok i korektan pristup rjesavanju izlozenog problema ;)

A sama tema (osim mozda imenice "smece" u naslovu) nije uvredljiva - neko je samo napisao svoje nezadovoljstvo pomenutom firmom - sto vazi i za ostale domace "sastavljace" compova :) = pa nije bilo razloga da takvim ispadom .. (p.s. a originalnu verziju odgovora momka iz sampra nisam ni procitao - znam samo da je primijenjen.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 01:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo da kazem da se sa vecinom od onoga sto je bilo napisano i ja slazem!

Samo, ono sto nisam ja napisao, nisam! Zato sam obrisao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sale pazi ubuduce na password. Pa ista stvar: mozda su tom klincu nesto uvalili uglavnom tema nije losa samo sto bi u naslovu mogli da stoje i mnogi drugi dileri.... :lol:
Uglavnom ne kontam sto se taj nije sam prijavio sto je uopste tebe mijesao u to.... provjeri po ostalim forumima da nije nesto slicno provalio u tvoje ime

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 08:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
Bar znamo za ubuduće, ako je Aleksandrov post pisan pod Caps Lockom - onda je klinac u pitanju 8)
A i malo je bezveze što si brisao postove, sad čitav topic više nema smisla. Najbolje bi bilo i njega obrisati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam gleado prvu stranicu al sad stvarno izgleda bez veze... nisi trebo brisati ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nisu mu nista uvalili nego zna koliko sam ja psovao i vikao na Sampro kad god racunar "padne"!
Evo ga i sad ovdje! Smije se!
Kaze, napisacu ja opet ono na prvoj stranici jos bolje!
Hm, hm!
Ali samo pod svojim nick-om!
Pozdrav drustvo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2003, 18:38 
Majstor
Majstor

boyy je napisao:
Ne govoris istinu!(cijelu)

Ispravi mem gdje grijesim.. (tj. "lazem")

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]