mIRCon je napisao:
Koliko si voljan da ulozis toliko ces i dobiti - ne znaci nuzno da ces dobiti bolje ako vise platis
To je jedan od problema i zamki na nasem kompjuterskom trzistu: ljudi koji se slabo ili nimalo razumiju u racunare misle da ako vise plate da ce dobiti vise bolje i kvalitetnije, medjutim to najcesce nije tako i ustvari to je jedan od fazona na koji se "ovce sisaju" u ovim nasim firmama: otvoris firmu, nabavis ko fol neki brend (misko je rekao misljenje o DTK) nabijes cijenu i eto profita

Drugi problem je to sto nase firme nabavljaju vise robe nego sto mogu prodati da bi prosli jeftinije pri nabavci (pretpostavljam) pa onda kad cijena padne, sto se desava svaki mjesec, javljaju se velike razlike u cijeni opreme koje nisu posljedica kvaliteta jednih i nekvaliteta drugih nego cisto kao posljedica nabavne cijene... tako se moze desiti da su neke komponente i do 50% skuplje u nekim firmama.... to je najcesce slucaj sa procesorima i memorijama, diskovima, plocama.... modemi, monitori i slicno imaju stabilnu cijenu.
mIRCon je napisao:
Licno sam imao posla sa brdo compova raznih firmi - Lanaco, Sampro, Aneks, Tonrad itd .. Bolje da ne pricam sta je sve bilo..
Pricaj brate da znamo i mi... ne placas papira

mIRCon je napisao:
Moze to mnogo bolje ali dok je ovaca bice i strizanja, dakle onaj ko zna sta hoce i kako hoce zna kome ce se obratiti ili gdje ce nabavljati.. sastavljace sam u 80% slucajeva sto toplo preporucujem svima
mIRCon je napisao:
onda znas da si bar sve sam sastavljao pa mozes sebe kriviti ako nesto rikne ili ne sljaka kako treba ..
Kako da sastavljam sam kad vecina dilera ne daju garanciju na pojedinacne komponente ili ne daju na one komponente koje oni nisu ugradili, a ugradnja se placa ako ostale komponente nisi kupio u istoj firmi... uostalom glupo mi je nekom levatu dati 10 maraka da utakne obicnu pci karticu

Da napomenem da sam naisao i na firme koje UOPSTE ne prodaju zasebne komponente
Opet ponavljam: onaj lik iz sampra duguje saletu izvijenje jer jedno je kritikovati usluge jedne firme a drugo je psovati nekome mater i vrijedjati ga...