banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2011, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Darijan je napisao:
FLY BY WIRE je napisao:
hvala :D bas sam se potrudio narocito oko kokpita :mad: a oko tehnike ma olovka je zakon :D nju nanesem pre finalnog lakiranja bezbojnim lakom......samo se mora biti dosta pazljiv......jedan pogresan korak i poderes lak na maketi... :D

Ma to sam i kontao samo mi kazi u vezi olovke, da li je to obicna ili neki flomaster i koja je debljina ako je flomaster. I jos jednom svaka cast! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: P.S.e mogao bih naci nekakvu shemu za nabavku modela,boja i hemije neke pa ma intresuje je li ko zaintresovan?

Kojih boja? Ako je između ostalih vallejo, ja zainteresovan

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
@darijan...da se ispravim malo....jedino za sta bi ja bio zainteresovan..to je ICM-ov SU-27...ili HASEGAVIN ili AIRFIX-ov...... sve u 1:72 mada je tesko do njih...neznam da li se i proizvode vise i hellerov su 27 ub takodje u 1:72....ukoliko mognes do bilo koje od njih javi pa ako cijena ne bude suvise visoka dogovorimo se :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Odlične makete, narode... što se tiče MiGa21, jednostavno ne mogu da vjerujem da si nacrtao rondele... daj malo više o tome, šta si koristio, neke šablone??? kojim bojama si to radio??? Odlična maketa!
Jedina zamjerka je na izbor naoružanja, jer se K-13 rakete više ne koriste u VVS, trebao si da staviš R-60.

Citiraj:
jedino za sta bi ja bio zainteresovan..to je ICM-ov SU-27...ili HASEGAVIN ili AIRFIX-ov...... sve u 1:72 mada je tesko do njih...

Hasegawa je užasno skupa i prilično netačna, ali se dobro uklapa. Revell je radio prepak ove makete po pristupačnoj cijeni, ali se više ne proizvodi i već ga je prilično teško naći. Airfix vjerovatno nećeš naći, to je odavno raritet. ICM je malo napucan Airfixov kalup, maketa je užasno skupa i (prema recenzijama) prava noćna mora za uklapanje, ali je najtačnija, tako da bi moj izbor bio ICM.

Za isticanje panela grafitnom olovkom najbolje je nabaviti tehničku olovku 0.35mm, ja sam s njom radio na EF-u i prezadovoljan sam.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
FLY BY WIRE je napisao:
@darijan...da se ispravim malo....jedino za sta bi ja bio zainteresovan..to je ICM-ov SU-27...ili HASEGAVIN ili AIRFIX-ov...... sve u 1:72 mada je tesko do njih...neznam da li se i proizvode vise i hellerov su 27 ub takodje u 1:72....ukoliko mognes do bilo koje od njih javi pa ako cijena ne bude suvise visoka dogovorimo se :D

e hajde javim ti ja veceras ovde samo poslao sam poruku halfu pa dok mi javi poz

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 18:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e drug ovako Hasegawa je preskup 1/72 Su-27 Flanker 4th CTC je 70 km imas ovaj Academy 1/48 SU-27UB Flanker C on je 60 km mala razlika a veca razmijera dosta ne kontam se bas u kalitet i razliku. e ima ovaj ICM 1/72 Sukhoi Su-27 oko 50 km cini mi se i Italeri 1/72 Sukhoi Su-27 Sea Flanker on je 35 km to je koliko ja mogu da pomognem.
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@darijan ok :D javis mi na pp ili mejl

@warior....osim raketa mislim da se ni avion ne koristi vise...sluzi samo za slikanje :D .....najmanji bi problem bilo zamkjeniti ih sa r 60...ali mi ove djeluju nekako mocnije i vece :D

a sto se tice olovke i ja koristim tehnicku :D ...a rondele.....eee tu je bilo muke...dakle da pojasnim kako sam nacrtao........posto je rondela dosta mala 8) naime koristio sam samoljepljivi bjeli papir..tehnickom sam lagano bez pritiskanja nacrtao krugove...e tu je vec prvi problem..za vanjski krug sam mogao iskoristiti kruzni kalup na lenijaru...ali sam unutrasnje morao samo rukom jer su premali :-? zatim uz pomos tehnickog crtanja sam nacrtao krst...e sad to je znaci osnova....posle koje sledi bojenje.......a za bojenje sam koristio .... neces vjerovati......crvenu i plavu hemijsku :D.......i onda zallijepio prije finalnog lakiranja bezbojnim lakom...i dobro je ispalo........sreca pa rondela nije sa providnim djelovima pa se to moglo izvesti na ovaj nacin :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@darijan ja sam za icm...jel ovo konacna cijena za mene...akademi vec imam... aj javi mi na pp da se jos dog...da ne zamaramo forum...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Jedna jako tužna vijest: juče je iznenada preminuo jedan od najistaknutijih maketara s ovih prostora, Ivica Aranza.

Ovo je njegov blog sa slikama radova:
http://makete.bloger.hr/

Kako saznajem, čovjek je umro dok je radio maketu... neka mu je vječna slava :cry:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E poz raja evo nesto nesto novo da postavim ovo je radjeno uz VELIKU POMOC VELIKOG MAJSTORA ZlIKOVCA.Nocas smo do kasno sarali po ovom leopardu vijezbajuci modulaciju evo baci te oko i naravno komentar.Ovo je osnova samo sad ide pronto,wash itd sve znate da vas ne tusim
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Hehe odlican Leopard :thumbup: Ako se ne varam, 1:72?

Ja sam krenuo Leoparda i Merkavu da radim ali sam morao pauzirati zbog obaveza :/

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Hehe odlican Leopard :thumbup: Ako se ne varam, 1:72?

Ja sam krenuo Leoparda i Merkavu da radim ali sam morao pauzirati zbog obaveza :/

Da jeste 1:72 drago mi je da ti se svidja ja nisam ljubitelj modernoga armora al et malo za promijenu a i bio je pokusni ne znam tacno da ili on ima u ovoj pustinjskoj varijanti al malo cu googlati pa ce mo vidjeti

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ev i moj komentar :D bojenje dosta dobro :D ne bi bilo lose kada bi nasao fotku tenka koga radis pa da mozemo uporediti :D
...eee sad malo i kritika :D a one se odnose na smirglanje i odsjecanje linija od odlivaka sa kalupa koji se nalaze na svakom dijelu kad ga skines sa rama....znaci treba odstraniti viskive plastike od kalupa pre farbanja....to ti je vidljivo na cijevi i na ovim ruckicama na kupoli ako sam dobro vidio :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 00:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Pa u pravu si sa kritikom, samo moram malo da branim Darijana posto nije rekao da smo za ovo experimentisanje koristili prakticno "skart" model i ovo sto vidis na slikama obojila za nekih 4 sata. Ovo bas nije za pohvaliti se, jer se tako ne radi, ne zuri se kod ovakvih stvari, ali dobro. Iskreno, posto ja iskljucivo radim WWII, nisam ni znao da li je ucestvovao u pustinjskim varijantama. Jednostavno bojili smo bojama koje su karakteristicne za osnovnu boju svaba, samo da te ne zbuni dosta svetlija varijanta jer je ovo pre wash-a. Znaci apsolutno iz glave varijanta, a Leopard ima lepe konture za lomove i prelaze kod bojenja. Kad si ti pomenuo slike, malo sam potrazio i ukapirao da zaista postoji pustinjska varijanta i da ga koriste Kanadjani u Avganistanu. Nasao sam na brzinu ovaj link, mada nisu nesto slike http://www.strategypage.com/militaryforums/2-21778.aspx. Ajd hvala Bogu da sam se setio svoje sifre za ovaj forum, posto nisam mogao da postam nista.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 01:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kao prvo super sto si se sjetio sifre :D sto nas je vise na forumu to bolje :D kamo srece da nas ima i vise na ovom forumu......i zato ovim putem pozivam sve maketare koji prate ovaj forum a jos se nisu registrovali da to ucine i da da nas bude sto vise sa komentarima,predlozima,slikama ,radovima itd....

a sto se tice makete ja sam samo naveo sta sam primjetio :D ...pa sam htjeo da ukazem na to... cisto pozitivna kritika :D .......a za bojenje sam rekao da prema slikama dobro izgleda...... 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 02:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma samo opusteno, apsolutno si u pravu za komentar. Ajd malo i ja da stavim na cemu trenutno radim. Ljudi, ovo je "projekat" u radu tako da nemojte da budete nemilosrdni sa pljuvanjem, hehhehe. Salim se samo pucajte.

Ovo je stvarno sitno za ovakav nacin farbanja i stvarno je bilo zeznuto. Vrlo malo dorade oko nekih sitnih detalja i naravno nezavrseno.
Slika
Slika

Ovaj ce me oterati u grob! Zahvaljujuci njemu sam postao zlatni sponzor Muskula, 5 puta je mali plivao u peni. Lepe linije, nije teska shema za farbanje, ali se uvek nesto otme. Fazon je u tome sto hocu na njemu da odradim originalnu kamuflazu ali takodje u prelazu, modulaciji.
Slika
Slika

Moj mezimac, samo jedanput u Muskulu. Posto je originalni tenk sa revelove kutije u Budimpesti imao zimmerit, odradio sam ga i ja i malo gluposti oko detalja. Zimerit radjen razredjenim revell plastom.
Slika
Slika

Svi su u 1/72. Ajd valjda cu docekati ida ih okacim kompletne!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 02:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@FLY BY WIRE
Covece, gledam tvoje radove i sve sto bih ti rekao je da se manes decijih bolesti tipa sta je bolje kist ili AB i da ustekas lovu za neki od Aleksandroh AB (ispod 50km)+meki od kompresora ali obavezno sa "kazanom" od barem 4 litra. Sa kistom si dostigao zavidan nivo i ne vidim nacin sta imas dalje da napredujes. Najradije bih ti rekao da predjes na propelerce ali je ocito da volis mlaznjake. Opcija 2 koju ti toplo preporucujem je da pocnes da radis "ofucale" avione, znaci da se bas vidi da su bili u sluzbi i eventualno olupine. Stvarno imas dara ali se bojim da ce se pretvoriti u puku proizvodnju. Cini mi se da radis sve revellovim bojama, i tu bih ti savetovao da probas sa nekim drugim, mozda gresim?
Sretno brate, i grizi dalje da napredujes, to ti je moj savet.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 10:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xexexee :D ovo za kist ili airbrush vjerovatno nisi dobro skontao sta sam htio reci u predhodnim postovima,tj vecina mojih komentara je bila saljiva,nikad nisam rekao da ne bi htio da imam airbrush ili da je bolji kist....da ne bi volio da imam bolje boje ,dekale pribor i slicno.....ali lova je prvi problem......a cini mi se jos veci slab izbor kod nas ovde ili ti nikakav sto se tice nabavki...
docu ja do airbrusha kad tad :D ...za sad je kist tu :D

da rezimiram :D ..... generalno nemam puno plasticnih maketa,(zato sam i pravio drvenjake i dosta i u tom pravcu napredovao),to se popravlja na bolje u poslednje vrijeme.....a ove makete sto sam poslednje radio...mig i eurofrajter nije trebalo puno prljati i habati jer ti avioni u stvarnosti a pogotovo eurofajter njemacki izgledaju super cisto u stvarnosti...ne sekiraj se bice i pohabanih i zaprljanih aviona :D jedino sto olupine necu nikad raditi jer to ne volim i ne nalazim se u tome....ja ovo pre svega radim iz gusta i ne zelim da se sa bilo kim takmicim.....i necu nikog da grizem :D na kraju cu ispasti jos veliki kriticar...sto ne zelim biti :D .......u pravu si da volim mlaznjake..ali iako ih ne radim i nemam volim i avione iz ww2 kao sto su recimo mesersmit...spitfair....mustang....moja tri omiljena iz tog perioda.....

a ja i darijan cemo to jos dodatno da raspravimo kad se vidimo oko ovog naseg dila :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i jos da dodam komentar na tvoje tenkove :D .........posto je moj fax prvenstveno mlazna avijacija...i ne razumijem se previse u vrste tenkova i tipove.....reci cu da mi ovaj prvi mocno izgleda i da je super uradjen jos ako se uzme u obzir koliko je to mala maketa i da jos nije zavrsena...eto to je moj utisak 8)
i naravno niko nece ni na koga ''pljuvati'' :D svaki komentar na bilo ciji rad pa i moj je dobrodosao i on nam moze svima pomoci da budemo jos bolji :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 12:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma naravno, malo zezanja ne skodi. Shvatio si sta sam mislio kad sam komentarisao za ofucalost, cisto zbog totalno drugacijeg fazona farbanja. Ajd javi se jednom na PM, pa da se upoznamo preko piva ili cega vec, posto smo i ja i Darijan u BL.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Joj, ljudi ja moram ovo da nabavim i ofarbam ili cu da crknem

Slika

sto je najgore, juce sam ga i nasao:
http://www.modellbau-koenig.de/Militaermodellbau_148/Radfahrzeuge/BMW_327__i72_8031_0.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]