u festovsko-oskarovskom raspolozenju sa odgledala sledece:
-Nasilje (Japan)- po meni je totalno bezlican i iskarikiran do krajnjih granica. Jakuze i ta prica. mislim da je apsolutno nepotreban svijetu. 2/10
-Od zivota nadalje (Italija)- jedna slatka ljubavna prica, koja je u sustini crna, lik je u zatvoru a cura je nepokretna i ima jos 7 godina zivota. Meni se jako dopao 8/10
-Majka tereza za macke (Poljska)- totalna perverzija o dvojici brace koji su ubili majuku i spavali sedam dana u istoj sobi s njom. Jako crno i potresno. 9/10
-Mreza za komarce (Spanija)- neznam kako da ga opisem ali je jako dobar

9/10
-Sjecanje na razvoj (Kuba)/ jako jako dobar. i dokumentaran i kolazan i umjetnicki 9+/10
-Pocetni udarac (Irak, Japan) - pristojan film. prica o organizovanju prijateljske utakmice izmedju djecaka iz Araba i Kurdisa 7.5/10
-Dva suncana dana (Hrvatska, Italija) - meni se nije bas svidio neznam nekako je traljav 6/10
-U boljem svijetu (Danska) - dobar je dobar mislim da je oskar zasluzen 9/10
-Barnijeva verzija (Kanada, Italija) - fin mali film sa odlicnim scenarijom. 9.8/10
- Hitler u Holivudu (Belgija, Francuska, Italija) - film sa ovogodisnjeg fest/a koji je ostavio najveci utisak na mene. Lazni dokumentarac, sa genijalnom porukom i poukom. Obavezno pogledati. Slag na tortu je Kusturicino pojavljivanje u odjavnoj spici. 10/10
- Drugo nebo (Rusija) - siv siv siv, spor spor spor i dobar dobar dobar 9/10
- R (Danska) - odlican zatvorski film 9.5/10
- Cirkus Kolumbija (Bih) - pristojan je skroz jako dobro montiran 8.5/10
- Zajedno (Srbija) - osim kraja je skroz gledljiv. Kraj je krajnje patetican hepiend, Dobar zaplet 8.7/10
- Crni labud - ja sam ocigledno jedina osoba na planeti kojoj se film nije svidio. Jednostavno. 7/10
- Blue valentine - dobar jako iako nista epohalno 9/10
-127 sati - meni je totalno bezveze, zanimljivije su mi emisije onog lika sa diskaverija. Vise lici na spot nego na film 6.5/10
-Kraljev govor - nejbolji segment tog filma je glumacka postava. Dopao mi se ali mislim da je previse izvikan. 9.5/10
-Upoznaces visokog tamnog ...... -ok, samo ok 8/10
- Djeca su uredu - fin, ali mi nije oskarovski film 8.5/10
- Drustvena mreza- montaza je esencija tog filma, a posebno gadna mi je opaska o putevima u bosni khm khm 6/10
- Rabbit Hole- dobar, dobar 9/10
- The Fighter- mozda i najbolji od ovogodisnjeg izbora, nemam pojma sto je toliko zanemaren u pripremi dodjele, jedva da sam cula za njega dok o labudicu pricaju svi od 7 do 77
sve u svemu zacin C. mislim da je daleko ispod ocekivanja. u skorije vrijeme nisam pogledala film koji me oborio na trepavice. i nemam pojma zbog cega je pomama prica o sjebanim porodicama ???